Over vergelijkbare segmenten voor Zoeken

Met remarketing kunt u mensen bereiken die uw site eerder hebben bezocht en kunt u in contact komen met een doelgroep die al interesse heeft in uw producten of diensten. Maar u wilt waarschijnlijk ook nieuwe bezoekers voor uw site vinden. U kunt dit doen door mensen te zoeken van wie het zoekgedrag vergelijkbaar is met dat van de leden van uw bestaande remarketinglijst.

Door Klantenmatch te gebruiken, kunt u met behulp van vergelijkbare segmenten het bereik van uw lijsten vergroten naar meer gebruikers. Op die manier kunt u nieuwe klanten werven of uw advertentiecampagnes uitbreiden.

Wanneer het beleid van Apple voor app-trackingtransparantie (ATT) van kracht wordt, heeft dit bij iOS 14-verkeer mogelijk gevolgen voor uw gegevenssegmenten (vooral voor lijsten met websitegebruikers, lijsten met app-gebruikers en automatisch gemaakte lijsten) en Klantenmatch-lijsten (inclusief het gebruik van deze lijsten voor uitsluitingen). Er kunnen ook prestatieschommelingen optreden voor campagnes die webgebaseerde conversiedoelen promoten, met name voor campagnes die gebruikmaken van Klantenmatch en uw andere gegevenssegmenten. In de tussentijd breiden we gemodelleerde conversies uit naar meer iOS 14-verkeer.

Voordelen

• Zoek en target mensen die vergelijkbaar zijn met de bezoekers van uw site.
  • Maak het eenvoudiger om doelgroepen te vinden om te targeten.
  • Vind nieuwe potentiële klanten.

Hoe het werkt

Google Ads analyseert de recente zoekactiviteit van de bezoekers op uw remarketinglijst om hun gezamenlijke zoekgedrag in kaart te brengen. Op basis van deze informatie vindt het systeem automatisch nieuwe potentiële klanten met zoekgedrag dat vergelijkbaar is met dat van mensen op uw remarketinglijst.

Stel dat u een remarketinglijst heeft gemaakt van mensen die hardloopschoenen hebben gekocht op uw site met sportartikelen. In plaats van u te helpen bij het vinden van grote groepen mensen die zijn geïnteresseerd in hardlopen, stelt de functie Vergelijkbare segmenten vast dat mensen op deze lijst, voordat ze uw site bezochten en een aankoop deden, zochten naar 'triatlontraining' en 'lichtgewicht hardloopschoenen kopen'. Op basis hiervan vindt Vergelijkbare segmenten vervolgens andere mensen met vergelijkbaar zoekgedrag, zoals mensen die naar 'lichtgewicht hardloopschoenen kopen' hebben gezocht.

Uw lijsten met vergelijkbare segmenten worden automatisch geüpdatet naarmate uw oorspronkelijke lijst verandert en mensen ander zoekgedrag vertonen. U hoeft de lijst met vergelijkbare segmenten dus niet te updaten nadat deze is gemaakt.

Voorwaarden voor vergelijkbare segmenten

Om een vergelijkbaar segment te vinden, kijkt Google Ads naar de miljoenen mensen die zoeken op Google. Het systeem bepaalt automatisch welke van uw remarketinglijsten in aanmerking komen voor vergelijkbare segmenten. Dat vindt plaats aan de hand van verschillende factoren, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, de volgende:

• Het aantal bezoekers op de oorspronkelijke lijst
  • Hoe recent deze mensen aan de oorspronkelijke lijst werden toegevoegd
  • De mate van overeenkomst van het zoekgedrag van deze bezoekers
  • Eventuele aanpassingen in de oorspronkelijke lijst

Er wordt een lijst met vergelijkbare segmenten gemaakt op basis van een remarketinglijst of Klantenmatch-lijst met minstens 1000 cookies met voldoende overeenkomsten in zoekgedrag om een passend vergelijkbaar segment te maken. Meer informatie over hoe Google Ads gebruikersgegevens verzamelt

U kunt vergelijkbare segmenten genereren met remarketinglijsten die op websitetags of regels zijn gebaseerd en met Klantenmatch-lijsten die bestaan uit e-mailadressen, postadressen en/of telefoonnummers. Als deze bronnen onvoldoende informatie bevatten, moet u wellicht wachten op meer interacties en zoekactiviteiten. In deze gevallen kan de lijst als 'Niet geschikt' worden weergegeven in het gedeelte Doelgroepbeheer van de gedeelde bibliotheek.

Aandachtspunten

Vergelijkbare segmenten gebruiken geen gevoelige informatie, zoals zoekactiviteiten op basis van ras, religie, seksuele geaardheid of gezondheid. Meer informatie over ons beleid voor gepersonaliseerd adverteren

Mensen die niet in vergelijkbare segmenten willen worden opgenomen, kunnen zich afmelden via de pagina Advertentie-instellingen.