Legg til målretting i videokampanjer

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Med de mange målrettingsmetodene du kan velge mellom i kampanjene dine, kan du nå ut til den ideelle målgruppen din ut fra hvem de er, hva de er interessert i, eller hvilket innhold de ser på.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan legge til målrettingsmetoder i –eller ekskludere dem fra – annonsegrupper i videokampanjer.

Før du begynner

Hvis du ikke kjenner til målrettingsmetodene du kan bruke i videokampanjer, kan det være lurt å lese om målretting i videokampanjer før du begynner.

Merk: Med Målgruppestyring kan du legge til målgruppekriterier for videoannonsene dine kampanjenivå, hvis dette da støttes i den aktuelle kampanjen.

Det er viktig at du klar over at du avgrenser målrettingen med hver målrettingsmetode du legger til. Du utvider den altså ikke.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Legg til demografisk målretting

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Klikk på Endre demografisk informasjon i Demografi-modulen.
  5. Et forgrunnsvindu kalt «Velg en annonsegruppe» vises. Velg en kampanje og en annonsegruppe i listen som vises. Du kan også søke etter kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  6. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av det demografiske segmentet du vil ta med i annonsegruppen. Du kan oppdatere disse demografiske segmentene:
  7. Klikk på Lagre demografiske kategorier.

Legg til detaljert demografisk informasjon

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Klikk på Rediger målgruppesegmenter i Målgruppesegmenter-modulen.
  5. Klikk på Annonsegruppe i listen «Velg ønsket nivå for redigering av målgruppesegmenter».
  6. Et forgrunnsvindu kalt «Velg en annonsegruppe» vises. Velg en kampanje og en annonsegruppe i listen som vises. Du kan også søke etter kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  7. Bruk Bla gjennom-alternativet for å finne og velge segmentene du vil målrette annonser mot.
  8. Klikk på navnet på det demografiske segmentet under «Hvem de er (Detaljerte demografiske kategorier)» for å åpne en liste over bestemte demografiske kjennetegn for denne gruppen.
    Merk: Du må kanskje velge «Andre segmenter» først for å finne alternativet «Hvem de er (Detaljerte demografiske kategorier)».
  9. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av de demografiske kategoriene du vil ta med i annonsegruppen.
  10. Klikk på Lagre.

Legg til interessemålretting (interesse- eller markedssegmenter)

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Klikk på Rediger målgruppesegmenter i Målgruppesegmenter-modulen.
  5. Klikk på Annonsegruppe i listen «Velg ønsket nivå for redigering av målgruppesegmenter».
  6. Et forgrunnsvindu kalt «Velg en annonsegruppe» vises. Velg en kampanje og en annonsegruppe i listen som vises. Du kan også søke etter kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  7. Bruk Bla gjennom-alternativet for å finne og velge segmentene du vil målrette annonser mot.
  8. Legg til interesse- eller markedssegmentet ditt i annonsegruppen.
    • For interessesegmenter: Merk av i avmerkingsboksen ved siden av hvert interessesegment du vil ta med i annonsegruppen, under «Interessene og vanene deres (interesse)».
    • For markedssegmenter: Merk av i avmerkingsboksen ved siden av hvert av markedssegmentene du vil ta med i annonsegruppen, under «Hva de aktivt undersøker eller planlegger (Intensjon og livsbegivenheter)».
  9. Klikk på Lagre.

Legg til datasegmentene og de lignende segmentene dine

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Klikk på Rediger målgruppesegmenter i Målgruppesegmenter-modulen.
  5. Klikk på Annonsegruppe i listen «Velg ønsket nivå for redigering av målgruppesegmenter».
  6. Et forgrunnsvindu kalt «Velg en annonsegruppe» vises. Velg en kampanje og en annonsegruppe i listen som vises. Du kan også søke etter kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  7. Bruk Bla gjennom-alternativet for å finne og velge segmentene du vil målrette annonser mot.
  8. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av de enkelte datasegmentene eller lignende segmentene du vil ta med i annonsegruppen, under «Hvordan de har hatt interaksjon med bedriften din (Datasegmentene og de lignende segmentene dine)».
  9. Klikk på Lagre.
Hvis du bruker abonnenter på eller besøk på YouTube-musikkanaler for remarketing, må du bekrefte at du er tilknyttet den riktige kanalen. Finn ut mer om endringer i kanaler for musikkartister på YouTube

Legg til innholdsmålretting

Når du fokuserer på konverteringer i videokampanjen din, må du bruke så bred målretting som mulig for å nå ut til nye og relevante seere som sannsynligvis kommer til å konvertere. Hvis du legger til innholdsmålretting (etter søkeord, emner eller plasseringer), begrenser du vanligvis kampanjens mulighet til å nå ut til seere som sannsynligvis kommer til å konvertere. Finn ut mer om hvordan du kan optimalisere kampanjer for konverteringer.

Du kan legge til innholdsmålretting for å få vist videoannonsene dine i bestemte plasseringer eller i forbindelse med søk etter bestemte emner eller søkeord.

For at du skal nå ut til flere potensielle kunder, vises annonsene dine nå i innhold som samsvarer med hvilke som helst av emnene, plasseringene eller søkeordene for søke-, banner- og videoannonsering du målretter annonsene mot. Hvis du for eksempel målretter annonsene mot emnet «sykler» og «sykling» som søkeord for søke-, banner- og videoannonsering, blir annonsene vist i innhold som samsvarer med enten emnet eller søkeordet.

Du kommer også til å se at all innholdsmålretting er samlet på én side i Google Ads, slik at du kan administrere alle typene innholdsmålretting (emner, plasseringer, ekskluderinger og søkeord for søke-, banner- og videoannonsering) i den samme visningen. Du finner den nye siden under Kampanjer Campaigns Icon i Innhold-delen av navigasjonsmenyen til venstre.

Plasseringer

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innhold, og velg så Plasseringer.
  4. Klikk på blyantikonet Endre.
  5. Klikk på Velg en annonsegruppe, og velg så en kampanje og annonsegruppe fra listen som vises. Du kan også søke etter kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  6. Velg ønsket plasseringstype i feltet som vises. Vær oppmerksom på at du må søke etter (per ord, frase, video-ID eller nettadresse) og finne enkelte plasseringstyper før du kan ta dem med i annonsegruppen:
    • Nettsteder: Plassér annonsene på bestemte nettsteder. Dette krever at du søker i plasseringsfeltet.
    • YouTube-kanaler: Plassér annonsene i bestemte YouTube-kanaler. Dette krever at du søker i plasseringsfeltet.
    • Utvalgte kanaler: Plassér annonsene ved siden av landsspesifikt innhold for å oppnå høyere lokal relevans.
    • YouTube-videoer: Plassér annonsene i bestemte YouTube-videoer. Dette krever at du søker i plasseringsfeltet.
    • Apper: Plassér annonsene i bestemte apper. Dette krever at du søker i plasseringsfeltet.
    • Appkategorier: Plassér annonsene i spesifikke apper som tilhører en bestemt kategori (f.eks. «Bøker»). Apple App Store og Google Play-butikken er blant de kvalifiserte appbutikkene. Du trenger ikke å bruke søkefeltet til å avgrense resultatene hvis du velger denne plasseringstypen.
  7. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av hver plassering du vil målrette annonser mot.
  8. Klikk på Lagre.
Hvis du målretter mot bestemte YouTube-kanaler for musikkartister, må du kanskje bekrefte hvilke videoer de skal inneholde. Finn ut mer om endringer i kanaler for musikkartister på YouTube

emner

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Velg videokampanjen du vil legge til emner i.
  5. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  6. Klikk på Innhold og velg så Emner.
  7. Klikk på blyantikonet Endre.
  8. Klikk på Velg en annonsegruppe, og velg så en kampanje og annonsegruppe fra listen som vises. Du kan også søke etter kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  9. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av hvert emne du vil målrette annonser mot.
  10. Klikk på Lagre.

Søkeord

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Velg videokampanjen du vil legge til søkeord i.
  5. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  6. Klikk på Innhold og velg så Søkeord for banner-/videoannonsering.
  7. Klikk på plussikonet .
  8. Klikk på Velg en annonsegruppe, og velg så en kampanje og annonsegruppe fra listen som vises. Du kan også søke etter kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  9. Legg til søkeordene du vil målrette annonser mot.
    • Skriv eller lim inn søkeordene i feltet til venstre.
    • For å få forslag, angi landingssiden din, et relatert nettsted eller ord eller fraser som beskriver produktet eller tjenesten du tilbyr, i feltet til høyre. Google Ads viser bare forslag til søkeord som er relevante for bedriften din.
  10. Klikk på Lagre.
Åpne Innstillinger-menyen i Google Ads hvis du vil se hvilke nettverk kampanjen din per nå er målrettet mot. Hvis du er interessert i å målrette annonser mot søkeord basert på brukersignaler, kan du benytte deg av egendefinerte segmenter.

Legg til steder

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Steder.
  4. Klikk på blyantikonet Endre.
  5. Klikk på Velg en kampanje, og velg så kampanjen.
  6. Legg til stedet ditt (eller radiusen rundt et bestemt sted).
    • Sted: Du kan legge til flere steder samtidig hvis du velger dette alternativet. Ellers kan du bare legge til det ene stedet du vil målrette annonser mot. Steder kan for eksempel være byer, postnumre, land, fylker, delstater, distrikter, flyplasser eller områder.
    • Radius: Du kan angi en målrettingsradius og slik bestemme at annonsene dine bare skal bli vist innenfor dette området. Skriv inn stedsnavn, adresse eller koordinater
  7. Klikk på Lagre.

Legg til språk

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Du ser tre faner nedenfor «Kampanjer»-overskriften. Klikk på Innstillinger.
  5. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av kampanjen i tabellen.
  6. Velg Rediger på den blå stripen som vises ovenfor tabellen, for å åpne en rullegardinmeny.
  7. Velg Endre språk.
  8. Skriv inn eller velg et språk.
  9. Klikk på Bruk.

Legg til enhetsmålretting

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Du ser tre faner nedenfor «Kampanjer»-overskriften. Klikk på Innstillinger.
  5. Velg kampanjen du vil oppdatere.
  6. Vis Flere innstillinger-delen og så Enheter-delen.
  7. Velg ønsket alternativ for enhetsmålretting.
    • Vis på alle kvalifiserte enheter (datamaskiner, mobiltelefoner, nettbrett og TV-skjermer): Vis annonsene på alle kvalifiserte enheter som støtter den typen videokampanje du bruker. Dette er standardinnstillingen for enhetsmålretting.
    • Angi målretting mot spesifikke enheter: Vis annonsene på bestemte enheter (f.eks. bare Android-enheter). Du kan også legge til avansert målretting mot mobilenheter (f.eks. målretting mot operativsystem, enhetsmodeller og leverandør av trådløst nettverk).
  8. Klikk på Lagre.

Bruk ekskluderinger for å unngå at annonsene vises under visse omstendigheter

Det kan hende du ser at annonsen din ikke er relevant for et bestemt emne eller en bestemt demografisk gruppe. Hvis det er tilfellet, bør du vurdere å legge til emnet eller den demografiske gruppen som en ekskludering. Dette kan være nyttig når videoen din er mest relevant for en bestemt demografisk gruppe, og du ønsker å målrette kampanjen mot bestemte emner, men ekskludere enkelte seere.

Ekskluderende (negativ) målretting i videokampanjer eller annonsegrupper

For at du skal nå ut til flere potensielle kunder, vises annonsene dine nå i innhold som samsvarer med hvilke som helst av emnene, plasseringene eller søkeordene for søke-, banner- og videoannonsering du målretter annonsene mot. Hvis du for eksempel målretter annonsene mot emnet «sykler» og «sykling» som søkeord for søke-, banner- og videoannonsering, blir annonsene vist i innhold som samsvarer med enten emnet eller søkeordet.

Du kommer også til å se at all innholdsmålretting er samlet på én side i Google Ads, slik at du kan administrere alle typene innholdsmålretting (emner, plasseringer, ekskluderinger og søkeord for søke-, banner- og videoannonsering) i den samme visningen. Du finner den nye siden under Kampanjer Campaigns Icon i Innhold-delen av navigasjonsmenyen til venstre.

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Klikk på Endre ekskluderinger i Ekskluderinger-modulen.
  5. Klikk på Kampanje eller Annonsegruppe i listen «Velg ønsket nivå for redigering av målgruppesegmenter».
  6. Velg en kampanje og en annonsegruppe i listen som vises. Du kan også søke etter kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  7. Bruk alternativet «Søk» eller «Bla gjennom» til å finne og velge de segmentene du vil ekskludere.
  8. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av segmentet du vil ekskludere. Med dette fjernes segmentet fra målrettingen.
  9. Klikk på Lagre.
Hvis du ekskluderer bestemte YouTube-kanaler for musikkartister, må du kanskje bekrefte hvilke videoer de skal inneholde. Finn ut mer om endringer i kanaler for musikkartister på YouTube