Over Gmail-advertenties

Gmail-advertenties zijn interactieve advertenties die bovenaan de tabbladen van uw inbox worden weergegeven. Sommige van deze advertenties zijn uitvouwbaar. Wanneer u op een van deze advertenties klikt, kan deze net als een e-mail worden uitgevouwen. De uitgevouwen advertentie kan afbeeldingen, video of ingesloten formulieren bevatten. Via Gmail-advertenties kunt u op een meer persoonlijke manier contact leggen met potentiële klanten.

Dit artikel bevat algemene informatie over Gmail-advertenties. Voor instructies over het maken van Gmail-advertenties gaat u naar Gmail-advertenties maken.

Hoe het werkt

Gmail-advertenties worden samengevouwen weergegeven. Wanneer iemand op de advertentie klikt, wordt de bestemmingspagina van een adverteerder geopend of wordt de advertentie uitgevouwen tot het formaat van een e-mail die kan worden gebruikt voor verschillende advertentiedoelen en die bijvoorbeeld ingesloten formulieren of video's kan bevatten.

Afhankelijk van de opmaak kunnen mensen uw uitgevouwen advertentie op verschillende manieren gebruiken. Ze kunnen video afspelen, een formulier invullen, doorklikken naar uw website of (als ze hun mobiel gebruiken) klikken om te bellen of om naar een marktplaats voor apps te gaan.

Er worden geen kosten in rekening gebracht wanneer mensen uw uitgevouwen advertentie gebruiken. U betaalt slechts eenmalig, voor de klik waarmee uw advertentie wordt uitgevouwen.

Geschikt voor e-mail

Veel gebruikers die uw advertentie uitvouwen, kunnen deze opslaan door op het sterpictogram of op de blauwe knop Opslaan onderaan het bericht te klikken. Ook kunnen veel gebruikers de uitgevouwen advertentie als e-mailbericht naar iemand anders versturen.

Geschikt voor mobiele apparaten

AdWords optimaliseert advertenties om ervoor te zorgen dat ze er zo goed mogelijk uitzien, of ze nu worden weergegeven op een computer, een mobiel apparaat of in de Gmail-app. De opmaak van uw advertentie wordt automatisch geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Als u de impact wilt vergroten, kunt u speciale mobiele opties selecteren, zoals click-to-call en app-promotie.

Hoe targeting werkt

U kunt de meeste targetingopties voor weergave gebruiken waarmee u al bekend bent, zoals doelgroepzoekwoorden, affiniteitsdoelgroepen, in-market-doelgroepen en demografische categorieën.

Hier volgen enkele manieren waarop u specifieke doelgroepen kunt bereiken met uw advertenties:

• Affiniteitsdoelgroepen: Maak een keuze uit deze doelgroepen om potentiële klanten te bereiken en kennis te laten maken met uw bedrijf. Als u bijvoorbeeld sportkleding promoot, kunt u relevante onderwerpen als 'fitness' en 'sportartikelen' selecteren of mensen targeten in de affiniteitsdoelgroepen 'gezondheids- en fitnessfanaten' of 'hardloopliefhebbers'.
  • Doelgroepzoekwoorden: Kies woorden of woordgroepen die relevant zijn voor uw product of service, zodat uw advertenties worden weergegeven aan klanten die geïnteresseerd zijn in die termen.
  • Geautomatiseerde targeting: Met automatische targeting kunt u de targeting in Gmail optimaliseren, zodat u mensen kunt bereiken die u anders niet bereikt met uw targeting, tegen ongeveer dezelfde kosten per persoon, en dat automatisch.
  • Klantenmatch: Met deze optie kunt u advertenties aan uw klanten weergeven op basis van gegevens over deze klanten die u deelt met Google. Meer informatie over Klantenmatch
  • Demografie: Met deze optie kunt u mensen in het Google Display Netwerk bereiken of uitsluiten die zijn gekoppeld aan bepaalde demografische categorieën, zoals geslacht, leeftijdscategorie of gezinsinkomen.
  • In-market-doelgroepen: Deze doelgroepen bestaan uit klanten die in de markt zijn, wat betekent dat ze onderzoek doen naar producten en actief overwegen services of producten te kopen die u aanbiedt.
  • Levensgebeurtenissen: Bereik klanten op belangrijke momenten in hun leven, zoals verhuizingen, bruiloften of diploma-uitreikingen.
  • Remarketing: U kunt ook mensen bereiken die al betrokken zijn bij de producten en services van uw bedrijf, waaronder bezoekers die eerder uw website, mobiele app of video's hebben bekeken of mensen uit uw eigen lijsten.