Over Gmail-advertenties

Gmail zal de manier waarop advertenties worden gepersonaliseerd, later dit jaar updaten. Lees deze blogpost en het gedeelte Wijzigingen in Gmail-advertenties hieronder voor meer informatie.

Gmail-advertenties zijn interactieve advertenties die bovenaan de inbox van gebruikers worden weergegeven. Wanneer op een samengevouwen Gmail-advertentie wordt geklikt, wordt deze uitgevouwen alsof het een e-mailbericht betreft. De uitgevouwen advertentie (ter grootte van een e-mailbericht) kan afbeeldingen, video of ingesloten formulieren bevatten. Gmail-advertenties zijn beschikbaar in alle landen waarin Google actief is. Ze bieden de mogelijkheid op een persoonlijkere manier contact te maken met mensen.

Dit artikel bevat algemene informatie over Gmail-advertenties. Voor instructies over het maken van Gmail-advertenties gaat u naar Gmail-advertenties maken.

Hoe het werkt

Gmail-advertenties worden samengevouwen weergegeven. Wanneer iemand op de advertentie klikt, wordt die uitgevouwen tot de grootte van een e-mailbericht. De advertentie kan voor verscheidene advertentiedoelen worden gebruikt en er kunnen bijvoorbeeld ingevoegde formulieren of video aan worden toegevoegd.

Afhankelijk van de lay-out kunnen mensen uw advertentie op verschillende manieren gebruiken. Ze kunnen video afspelen, een formulier invullen, doorklikken naar uw website of (als ze hun mobiel gebruiken) klikken om te bellen of om naar een marktplaats voor apps te gaan.

Er worden geen kosten in rekening gebracht wanneer mensen uw uitgevouwen advertentie gebruiken. U betaalt slechts eenmalig, voor de klik waarmee uw advertentie wordt uitgevouwen.

Geschikt voor e-mail

Veel gebruikers die uw advertentie uitvouwen, kunnen deze opslaan door te klikken op het sterpictogram of op de blauwe knop Opslaan onderaan het bericht. Ook kunnen veel gebruikers de uitgevouwen advertentie als e-mailbericht naar iemand anders versturen.

Geschikt voor mobiele apparaten

AdWords optimaliseert advertenties om ervoor te zorgen dat ze er zo goed mogelijk uitzien, of ze nu worden weergegeven op een computer, een mobiel apparaat of in de Gmail-app. De lay-out van uw advertentie wordt automatisch geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Als u de impact wilt vergroten, kunt u speciale mobiele opties selecteren, zoals click-to-call en app-promotie.

Hoe targeting werkt

De meeste opties voor displaytargeting die u al kent, zoals zoekwoorden, affiniteitsdoelgroepen, in-market-doelgroepen, demografie en onderwerpen, kunt u gewoon blijven gebruiken. Als u bijvoorbeeld sportkleding promoot, kunt u relevante onderwerpen als 'fitness' en 'sportartikelen' selecteren of mensen targeten in de affiniteitsdoelgroepen 'gezondheids- en fitnessfanaten' of 'hardloopliefhebbers'. U kunt ook Klantenmatch gebruiken om met die doelgroepen vergelijkbare klanten en mensen te bereiken.

Gmail-advertenties gebruiken automatische targeting om de interesses van mensen vast te stellen. Stel dat u een fotowinkel heeft. Een Gmail-gebruiker die onlangs veel e-mails over fotografie of camera's heeft ontvangen, kan dan een aanbieding van uw winkel te zien krijgen. De advertentie wordt echter niet weergegeven als de gebruiker dergelijke e-mails als spam heeft gemeld.

Het bovenstaande is een voorbeeld van zoekwoordtargeting. U kunt uw targeting ook baseren op e-mails van specifieke websites, het zogenoemde domeintargeting. In plaats van zoekwoorden als 'fotografie' of 'camera' te targeten, kunt u uw advertenties dan richten op mensen die e-mail ontvangen van bepaalde fotografiewebsites. Zowel bij zoekwoord- als bij domeintargeting scant het systeem automatisch de content/het onderwerp van de laatste paar honderd niet-spam e-mails, inclusief verwijderde en gearchiveerde berichten.

Wijzigingen in Gmail-advertenties

Later dit jaar gebruikt Gmail-advertenties geen Gmail-content van consumenten meer voor advertentiepersonalisatie. Als gevolg hiervan ziet u vanaf 28 september mogelijk een wijziging in het bereik van uw campagne, en in klikken en conversies. Als u voor Gmail-campagnes gebruikmaakt van domeintargeting, vervang domeinen dan vóór 28 september 2017 door zoekwoordtargeting om ervoor te zorgen dat de weergave van uw advertenties niet wordt onderbroken. Meer informatie over hoe u zoekwoorden voor campagnes in het Display Netwerk kiest.