Konfigurer import af offlinekonverteringer ved hjælp af Google-klik-id (GCLID)

Konverteringsimport i Google Ads giver dig mulighed for at se, hvad der sker offline, når en bruger har klikket på en af dine annoncer.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du konfigurerer din Google Ads-konto og dit website til sporing af offlinekonverteringer via import ved hjælp af GCLID (Google-klik-id). Når du har fulgt denne vejledning, kan du importere konverteringerne i Google Ads. Du kan få oplysninger om andre metoder via følgende links:

Bemærk! I vejledningen i denne artikel forklares det, hvordan du bruger GCLID (Google-klik-id) til import af offlinekonverteringer. Hvis du har brugergenererede data fra kundeformularer, kan du i stedet læse Konfigurer udvidede konverteringer for kundeemner.

Før du begynder

Hvis du vil importere offlinekonverteringer for din virksomhed ved hjælp af GCLID (Google-klik-id), skal du sikre dig, at følgende forudsætninger er opfyldt:

• Du har aktiveret automatisk tagging. Det giver dig mulighed for at importere offlinekonverteringer.
  • Du kan ændre koden på alle dine websider. Dette giver dig mulighed for at hente den GCLID-parameter (GCLID, Google Click ID), der er knyttet til den webadresse, som folk klikker på fra en af dine annoncer.
  • Du kan gemme det enkelte GCLID sammen med de oplysninger, der indsamles på dit website om det tilhørende kundeemne. Det vil være praktisk, hvis du f.eks. kan gøre dette i dit system til sporing af kundeemner. Der skelnes mellem store og små bogstaver i GCLID, så det er vigtigt at uploade den med det helt rigtige navn.
  • Du har en klik til konvertering-cyklus på under 90 dage. De konverteringer, der uploades efter mere end 90 dage efter det sidste tilknyttede klik, importeres ikke i Google Ads og vises derfor ikke i dine konverteringsstatistikker.

Vejledning

Der er 2 dele, der skal udføres, når du konfigurerer import af offlinekonverteringer: Du skal oprette en konverteringshandling på din Google Ads-konto, og du skal konfigurere dit website og dit kundestyringssystem. Følg begge vejledninger herunder.

Del 1: Opret en eller flere konverteringshandlinger til import

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Du skal oprette en ny konverteringshandling for hver type offlinekonvertering, du vil måle. Det kan f.eks. være "kundeemne kvalificeret" eller "aftale indgået". Du kan måle lige så mange offlinekonverteringshandlinger, som du vil.

Sådan opretter du en ny offlinekonverteringshandling:
  1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer på sektionsmenuen.
  3. Klik på Oversigt.
  4. Klik på plusknappen for at oprette en ny konverteringshandling.
  5. Du kan nu se de forskellige typer konverteringskilder, du kan spore. Klik på Importér.
  6. Vælg Andre datakilder eller CRM-systemer, hvis du vil integrere dit CRM-system direkte, eller vælg Manuel import ved hjælp af API eller uploads.
  7. Klik på Fortsæt.
  8. Angiv et navn på den konverteringshandling, du opretter (det er vigtigt, at du husker det nøjagtige navn og stavemåden, da du skal angive navnet senere, når du uploader dine offlinekonverteringsoplysninger).
  9. Klik på rullemenuen Kategori, og vælg den kategori, der bedst beskriver dine konverteringer. Du kan bruge denne kategori til at segmentere dine konverteringsrapporter. Du kan altid ændre det senere.
  10. I sektionen "Værdi" skal du vælge, hvordan hver enkelt konverterings værdi skal spores.
  11. I sektionen "Antal" skal du vælge, hvordan du vil tælle dine konverteringer.
  12. Klik på konverteringsperiode for klikkonvertering. Vælg, hvor længe efter et annonceklik der skal spores konverteringer for den aktuelle konverteringshandling. For søge-, Shopping- og displaykampagner kan vinduet være 1-90 dage.
  13. (Avanceret) Klik på Inkluder i "Konverteringer". Fjern markeringen af denne standardindstilling, hvis ikke du ønsker at inkludere data for denne konverteringshandling i kolonnerne "Konverteringer" og "Konverteringsværdi". Hvis du fjerner markeringen i afkrydsningsfeltet for denne indstilling, inkluderes dataene stadig i kolonnen "Alle konverteringer".
  14. Klik på Tilskrivningsmodel. Denne indstilling giver dig mulighed for at vælge, hvordan du tildeler kredit for hver konvertering.
    • Hvis du vil bruge en Google Ads-tilskrivningsmodel, skal du vælge Brug Google Ads-tilskrivning og vælge en model i rullemenuen. Læs Om tilskrivningsmodeller for at få flere oplysninger om hver enkelt mulighed og om, hvordan denne indstilling fungerer.
    • Hvis du vil bruge din egen tilskrivningsmodel og importere kreditvægtning for hvert GCLID, skal du vælge Brug ekstern tilskrivning.
    • Bemærk! Når handlingen er oprettet, kan du ikke skifte mellem ekstern tilskrivning og Google Ads-tilskrivning.
  15. Klik på Opret og fortsæt.
  16. Klik på Udfør.

Vigtigt! Når du opretter en ny konverteringshandling, skal du vente 4-6 timer, før du uploader konverteringer for konverteringshandlingen. Hvis du uploader konverteringer inden for de første 4-6 timer, kan der gå 2 dage, før disse konverteringer vises i dine rapporter.

Sådan uploader du konverteringer for flere konti fra en enkelt fil

Sørg for, at alle relevante konti er tilknyttet en delt managerkonto (MCC-konto). Det er denne managerkonto, dine filer skal uploades til. Google Ads importerer derefter alle de konverteringer, der stammer fra dens tilknyttede konti.

Husk! Hvis du uploader en konvertering for en konto, der ikke er tilknyttet fra din managerkonto, får du vist en fejlmeddelelse med teksten "ikke tilladelse til at uploade".

• Hvis du bruger konverteringssporing på tværs af konti: Opret dine konverteringshandlinger til import på managerkontoniveau, og følg vejledningen i Konfigurer konverteringssporing på tværs af konti for at sikre, at alle managerstyrede konti bruger managerkontoen som "konverteringskonto".
  • Hvis du ikke bruger konverteringssporing på tværs af konti: Opret dine konverteringshandlinger til import på de enkelte konti. Bemærk! Hvis du sporer den samme konvertering (f.eks. "kundeemne kvalificeret") på tværs af flere konti, er det særdeles vigtigt, at du bruger præcis den samme stavemåde og de samme store/små bogstaver for det enkelte konverteringsnavn på alle dine konti.
  • Hvis du ikke har brugt konverteringssporing på Google Ads tidligere, og alle konti under din managerkonto tilhører den samme virksomhed: Brug konverteringssporing på tværs af konti. Det kan være med til at forenkle sporingen af konverteringer og dine tilskrivningsrapporter.

Del 2: Aktivér dit website og dit system til sporing af kundeemner

I del 2 gennemgås de 3 trin, der skal fuldføres:

1. Opdater alle sider med indsendelsesformularer til kundeemner, så GCLID-parameteren overføres til systemet til administration af kundeemner.
  2. Tilføj et script (se det foreslåede script nedenfor) på alle dine websider for at registrere og gemme GCLID.
  3. Gem GCLID-parameteren sammen med oplysningerne om kundeemnet i systemet til administration af kundeemner.
Bemærk! Du skal sørge for at overholde lokale bestemmelser vedrørende samtykke til brug af cookies.

Husk! Du skal fuldføre trin 1 ovenfor (Opret en eller flere konverteringshandlinger), før du går videre til dette trin. Ellers kan du ikke importere de første konverteringer.

1. Du skal ændre hver formularindsendelsesside, så der tilføjes et skjult formularfelt til GCLID-parameteren. Det er sådan, GCLID'et bliver sendt til dit backend-system.
    Her er et eksempel på en formular med et skjult felt til GCLID'et. Hvis du kan ændre formularens kode direkte, skal du bare indsætte det fremhævede <input>-tag mellem <form>-taggene. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at bede administratoren af jeres kundeemneadministrationssystem om at generere denne formularkode for dig.
   <form action="" name="myForm">
         Name: <input type="text" name="name">
         <input type="hidden" id="gclid_field" name="gclid_field" value="">
         <input type="submit" value="Submit Form" name="btnSubmit">
   </form>

1. Opdater koden på alle dine websider for at hente og gemme GCLID-parameteren (via cookie eller lokalt lager). Du kan frit vælge, om du selv vil skrive et script eller bruge nedenstående foreslåede script. Hvis du vælger at bruge nedenstående script, skal du sørge for at opdatere linjen "var gclidFormFields", så den indeholder listen med alle de felt-id'er, du oprettede i det forrige trin.

Bemærk! Du skal sørge for at overholde lokale bestemmelser vedrørende samtykke til brug af cookies.
    <script>

function getParam(p) {
    var match = RegExp('[?&]' + p + '=([^&]*)').exec(window.location.search);
    return match && decodeURIComponent(match[1].replace(/\+/g, ' '));
    }

function getExpiryRecord(value) {
    var expiryPeriod = 90 * 24 * 60 * 60 * 1000; // 90 dages udløb i millisekunder

var expiryDate = new Date().getTime() + expiryPeriod;
    return {
    value: value,
    expiryDate: expiryDate
    };
    }

function addGclid() {
    var gclidParam = getParam('gclid');
    var gclidFormFields = ['gclid_field', 'foobar']; // alle mulige id'er for gclid-formularfelter angives her
    var gclidRecord = null;
    var currGclidFormField;

var gclsrcParam = getParam('gclsrc');
    var isGclsrcValid = !gclsrcParam || gclsrcParam.indexOf('aw') !== -1;

gclidFormFields.forEach(function (field) {
    if (document.getElementById(field)) {
    currGclidFormField = document.getElementById(field);
    }
    });

if (gclidParam && isGclsrcValid) {
    gclidRecord = getExpiryRecord(gclidParam);
    localStorage.setItem('gclid', JSON.stringify(gclidRecord));
    }

var gclid = gclidRecord || JSON.parse(localStorage.getItem('gclid'));
    var isGclidValid = gclid && new Date().getTime() < gclid.expiryDate;

if (currGclidFormField && isGclidValid) {
    currGclidFormField.value = gclid.value;
    }
    }

window.addEventListener('load', addGclid);

</script>

Tilføjelse af koden:

• For at undgå at gå glip af konverteringer anbefales det stærkt, at du tilføjer dette script på alle websider på dit website (ikke kun på dine landingssider). Du kan f.eks. føje dette script til din websideskabelon, så alle dine nye sider automatisk indeholder det. Du kan også vælge at tilføje scriptet i et globalt element, f.eks. sidefoden.

• Når du tilføjer scriptet, anbefaler vi, at du indsætter det på alle websider, umiddelbart før det afsluttende </body>-tag.

1. Foretag ændringer i dit kundedataadministrationssystems backend, så GCLID-værdien kan gemmes sammen med kundeemneoplysningerne, når værdien modtages fra formularfeltet. Hvis du f.eks. bruger et kundestyringssystem, kan du bede dit it-team om at føje et tilpasset felt til kundeobjektet, så GCLID'et gemmes og nemt kan hentes. I integrationsvejledningen kan it-afdelingen læse, specifikt hvilket system I skal bruge.

Tip! Brug Google Tag Manager til at indsamle GCLID'et

Hvis du har en Google Tag Manager-konto og bruger samme feltnavn på alle formularer, kan du bruge den til at implementere ovenstående script ved at følge disse trin:

1. Log ind på din Google Tag Manager-konto.
  2. Under "Konti" skal du klikke på navnet på kontoen, som har den container, du bruger til Google Ads-tags.
  3. Under "Containere" skal du klikke på navnet på den container, du vil bruge.
  4. Klik på Nyt, og vælg derefter Tag på rullemenuen.
  5. Angiv et navn i feltet "Tagnavn" (det kan f.eks. være noget i stil med "Indsamling af Google Ads-klik-id til Konverteringsimport").
  6. Under "Tagtype" skal du vælge Tilpasset HTML-tag på rullemenuen.
  7. Kopiér JavaScript'et fra trin 2 ovenfor, og indsæt det i HTML-feltet.
  8. Klik på knappen +Tilføj Under "Aktiveringsregler". Markér afkrydsningsfeltet ud for "Alle sider", og klik på Gem.
  9. Klik på Gem.
  10. Klik på Opret version.
  11. Klik på Udgiv.

Importér konverteringer i Google Ads

Du har nu fuldført konfigurationen af din Google Ads-konto, dit website og dit system til sporing af kundeemner. For at fuldføre sporingen af importerede offlinekonverteringer kan du nu følge vejledningen i import af konverteringer via annonceklik i Google Ads.