Configurar les importacions de conversions fora de línia mitjançant l'identificador de clic de Google (GCLID)

La importació de conversions de Google Ads us permet veure què passa al món real després que un usuari faci clic als vostres anuncis.

Aquest article descriu com es pot configurar el compte de Google Ads i el lloc web per fer un seguiment de les conversions fora de línia de les importacions mitjançant el GCLID. Després d'haver seguit aquestes instruccions, ja podreu importar les conversions a Google Ads. Per obtenir informació sobre altres metodologies, llegiu els enllaços següents:

Nota: les instruccions d'aquest article expliquen com es pot fer servir el GCLID per importar les conversions fora de línia. Si teniu dades de formulari de contactes proporcionades per l'usuari, llegiu l'article sobre la configuració de conversions millorades per obtenir contactes.

Abans de començar

Per importar les conversions fora de línia de la vostra empresa mitjançant el GCLID, comproveu que compliu els requisits següents:

• Teniu activat l'etiquetatge automàtic. Això us permet importar les conversions fora de línia.
  • Podeu fer canvis al codi de totes les vostres pàgines web. Això us permet capturar el paràmetre GCLID (identificador de clic de Google) que s'afegeix a l'URL al qual els usuaris fan un clic d'entrada des d'un dels vostres anuncis.
  • Podeu emmagatzemar cada GCLID amb la informació del client potencial corresponent que es recull al vostre lloc web. Es recomana fer-ho, per exemple, al sistema de seguiment de contactes. El GCLID distingeix entre majúscules i minúscules; per tant, assegureu-vos que el pengeu correctament.
  • Teniu un cicle de clic fins a la conversió inferior als 90 dies. Google Ads no importarà les conversions que es pengin quan hagin passat més de 90 dies des del darrer clic associat i, per tant, no s'inclouran a les estadístiques de conversions.

Instruccions

La configuració de les importacions de conversions fora de línia es divideix en dos passos: crear una acció de conversió al compte de Google Ads i configurar el lloc web i el sistema de seguiment de contactes. Seguiu els dos blocs d'instruccions que trobareu a continuació.

Part 1: creeu una o diverses accions de conversió d'importació

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Haureu de crear una acció de conversió per a cada tipus de conversió fora de línia que vulgueu mesurar, com ara "contacte qualificat" o "contracte signat". Podeu mesurar tantes conversions fora de línia com vulgueu.

A continuació s'explica com podeu crear una nova acció de conversió fora de línia:
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Resum.
  4. Feu clic al botó de més per crear una acció de conversió nova.
  5. Veureu les opcions dels diferents tipus de fonts de conversió de les quals podeu fer un seguiment. Feu clic a Importa.
  6. Seleccioneu Altres fonts de dades o CRM si voleu integrar el vostre sistema de CRM directament, o bé seleccioneu Importació manual mitjançant l'API o les pujades.
  7. Feu clic a Continua.
  8. Introduïu un nom per a l'acció de conversió que esteu creant (és important que recordeu el nom tal com l'heu escrit exactament, perquè l'haureu d'introduir més endavant, quan pengeu la informació de la conversió fora de línia).
  9. Feu clic al menú desplegable Categoria i seleccioneu la categoria que descrigui millor les conversions. Podeu utilitzar-la per segmentar els informes de conversions i la podeu canviar en qualsevol moment.
  10. A la secció "Valor", seleccioneu com voleu fer el seguiment del valor de cada conversió.
  11. A la secció "Recompte", seleccioneu com voleu comptar les conversions.
  12. Feu clic a Període de conversió postclic. Seleccioneu durant quant de temps voleu fer un seguiment de les conversions per a aquesta acció de conversió després que els usuaris facin clic en un anunci. En el cas de les campanyes de cerca, de compres i de display, el període pot ser d'entre 1 i 90 dies.
  13. Opció avançada: feu clic a Inclou a Conversions. Desmarqueu aquesta opció de configuració (marcada de manera predeterminada) si no voleu incloure dades d'aquesta acció de conversió a les columnes "Conversions" i "Valor de la conversió". Si la desmarqueu, les dades s'inclouran igualment a la columna "Totes les conversions".
  14. Feu clic a Model d'atribució. Aquesta opció de configuració us permet triar la manera d'assignar el mèrit de cada conversió.
    • Si voleu utilitzar un model d'atribució de Google Ads, seleccioneu Utilitza l'atribució de Google Ads i seleccioneu el model que vulgueu al menú desplegable. Obteniu més informació sobre les diferents possibilitats i sobre el funcionament d'aquesta opció de configuració a l'article Sobre els models d'atribució.
    • Si voleu utilitzar un model d'atribució propi i importar fraccions de mèrit per a cada GCLID, seleccioneu Utilitza una atribució externa.
    • Nota: no podreu canviar entre l'atribució externa i l'atribució de Google Ads un cop s'hagi creat l'acció.
  15. Feu clic a Crea i continua.
  16. Feu clic a Fet.

Important: després de crear una acció de conversió, cal que us espereu entre quatre i sis hores abans de penjar conversions per a l'acció. Si en pengeu durant les primeres quatre o sis hores, és possible que tardin dos dies a mostrar-se als informes.

Com es poden penjar conversions de diversos comptes des d'un sol fitxer

Per penjar conversions de diversos comptes des d'un sol fitxer, tots els comptes han d'estar enllaçats des d'un compte de gestor (MCC) compartit. En aquest compte de gestor és on penjareu els fitxers. Després, Google Ads importarà les conversions que s'hagin generat a partir dels comptes enllaçats.

Tingueu present que, si pengeu una conversió d'un compte que no s'ha enllaçat des del compte de gestor, es mostrarà un error en què s'indicarà que no teniu autorització per penjar-la.

• Si utilitzeu el seguiment de conversions multicompte: haureu de crear les accions de conversió d'importació al nivell de compte de gestor i seguir les instruccions de l'article Configurar el seguiment de conversions multicompte per assegurar-vos que tots els comptes gestionats facin servir el compte de gestor com a "compte de conversió".
  • Si no utilitzeu el seguiment de conversions multicompte: haureu de crear les accions de conversió d'importació en cadascun dels comptes individuals. Tingueu present que, si feu el seguiment de la mateixa conversió (p. ex., "contacte qualificat") en diversos comptes, és molt important que sempre escriviu els noms de les conversions de la mateixa manera i utilitzant les mateixes majúscules i minúscules en tots els comptes.
  • Si no heu utilitzat mai el seguiment de conversions de Google Ads i tots els comptes associats al vostre compte de gestor pertanyen a la mateixa empresa: us recomanem que utilitzeu el seguiment de conversions multicompte. Us pot ajudar a simplificar el seguiment de les conversions i els informes d'atribució.

Part 2: activeu el lloc web i el sistema de seguiment de contactes

La part 2 inclou tres passos que cal completar:

1. Actualitzeu totes les pàgines del formulari d'enviament de contactes perquè el GCLID es transfereixi al vostre sistema de gestió de contactes.
  2. Afegiu un script (més avall us en suggerim un) a totes les pàgines web perquè capturin el GCLID i l'emmagatzemin.
  3. Emmagatzemeu el GCLID, juntament amb la informació del client potencial, al vostre sistema de gestió de contactes.
Nota: assegureu-vos que compliu els reglaments locals relacionats amb el consentiment de galetes.

Tingueu present que heu d'haver completat la part 1 (crear una o més accions de conversió) abans de començar aquesta part. En cas contrari, no podreu importar les conversions anteriors.

1. Haureu de modificar totes les pàgines d'enviament del formulari per afegir-hi un camp amagat per al GCLID. D'aquesta manera, el GCLID es transferirà al vostre sistema backend.
    A continuació, us mostrem un exemple de formulari amb un camp ocult per al GCLID. Si podeu modificar el codi del formulari directament, només cal que inseriu l'etiqueta destacada <input> entre les etiquetes <form>. En alguns casos, és possible que hàgiu de demanar al vostre administrador de sistemes de gestió de contactes que generi aquest codi de formulari en nom vostre.
   <form action="" name="myForm">
         Nom: <input type="text" name="name">
         <input type="hidden" id="gclid_field" name="gclid_field" value="">
         <input type="submit" value="Envia el formulari" name="btnSubmit">
   </form>

1. Actualitzeu el codi de totes les pàgines web perquè capturin i emmagatzemin el GCLID (mitjançant una galeta o l'emmagatzematge local). Podeu crear el vostre propi script o utilitzar el que us suggerim a continuació. Si utilitzeu l'script de sota, assegureu-vos d'actualitzar la línia "var gclidFormFields" perquè inclogui la llista de tots els identificadors de camp que heu creat al pas anterior.

Nota: assegureu-vos que compliu els reglaments locals relacionats amb el consentiment de galetes.
    <script>

function getParam(p) {
    var match = RegExp('[?&]' + p + '=([^&]*)').exec(window.location.search);
    return match && decodeURIComponent(match[1].replace(/\+/g, ' '));
    }

function getExpiryRecord(value) {
    var expiryPeriod = 90 * 24 * 60 * 60 * 1000; // període de venciment de 90 dies en mil·lisegons

var expiryDate = new Date().getTime() + expiryPeriod;
    return {
    value: value,
    expiryDate: expiryDate
    };
    }

function addGclid() {
    var gclidParam = getParam('gclid');
    var gclidFormFields = ['gclid_field', 'foobar']; // tots els identificadors dels camps de formulari gclid possibles van aquí
    var gclidRecord = null;
    var currGclidFormField;

var gclsrcParam = getParam('gclsrc');
    var isGclsrcValid = !gclsrcParam || gclsrcParam.indexOf('aw') !== -1;

gclidFormFields.forEach(function (field) {
    if (document.getElementById(field)) {
    currGclidFormField = document.getElementById(field);
    }
    });

if (gclidParam && isGclsrcValid) {
    gclidRecord = getExpiryRecord(gclidParam);
    localStorage.setItem('gclid', JSON.stringify(gclidRecord));
    }

var gclid = gclidRecord || JSON.parse(localStorage.getItem('gclid'));
    var isGclidValid = gclid && new Date().getTime() < gclid.expiryDate;

if (currGclidFormField && isGclidValid) {
    currGclidFormField.value = gclid.value;
    }
    }

window.addEventListener('load', addGclid);

</script>

Quan afegiu el codi, tingueu en compte el següent:

• Per evitar passar per alt algunes conversions, és molt recomanable que afegiu aquest script a totes les pàgines del lloc web (no només a les pàgines de destinació). Per exemple, afegiu-lo a la plantilla de pàgines web perquè totes les pàgines noves l'incloguin automàticament. Si ho preferiu, també podeu afegir-lo a un element general com ara el peu de pàgina.

• Quan afegiu l'script, us recomanem que l'inseriu en cada pàgina web, just abans de l'etiqueta </body> de tancament.

1. Modifiqueu el sistema backend de gestió de dades de clients de manera que, quan rebi el valor del GCLID a través del camp de formulari, pugui emmagatzemar-lo juntament amb la informació del client potencial. Per exemple, si utilitzeu un sistema de gestió de contactes, demaneu al vostre equip de TI que afegeixi un camp personalitzat a l'objecte de contacte per tal que el GCLID pugui emmagatzemar-se i recuperar-se de manera senzilla i fiable. L'equip de TI pot consultar la guia d'integració del sistema específic que utilitzeu.

Consell: utilitzeu Google Tag Manager per recollir el GCLID

Si teniu un compte de Google Tag Manager i feu servir el mateix nom de camp en tots els formularis, podeu utilitzar-lo per implementar l'script anterior seguint aquests passos:

1. Inicieu la sessió al compte de Google Tag Manager.
  2. A "Comptes", feu clic al nom del compte en què teniu el contenidor que utilitzeu per a les etiquetes de Google Ads.
  3. A "Contenidors", feu clic al nom del contenidor que voleu utilitzar.
  4. Feu clic a Nova i després, al menú desplegable, seleccioneu Etiqueta.
  5. Escriviu un nom al camp "Nom de l'etiqueta" (com ara "Obtenció de l'identificador de clic de Google Ads per a la importació de conversions").
  6. A "Tipus d'etiqueta", seleccioneu Etiqueta HTML personalitzada al menú desplegable.
  7. Copieu el codi JavaScript del pas 2 anterior i enganxeu-lo al camp "HTML".
  8. A "Regles d'activació", feu clic al botó +Afegeix. Marqueu la casella que hi ha al costat de "Totes les pàgines" i feu clic a Desa.
  9. Feu clic a Desa.
  10. Feu clic a Crea una versió.
  11. Feu clic a Publica.

Importar conversions a Google Ads

Ja heu configurat el compte de Google Ads, el lloc web i el sistema de seguiment de contactes. Per acabar de fer el seguiment de les importacions de conversions fora de línia, seguiu les instruccions per importar a Google Ads les conversions provinents de clics en anuncis.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now