Om genomsnittlig daglig budget

Google Ads Tutorials: How Google Ads Budget Pacing Works

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Din genomsnittliga dagliga budget är det genomsnittliga belopp per dag som du anger för varje annonskampanj. Värdet anger hur mycket du är villig att spendera varje dag under månaden.

Du kan ange och ändra din genomsnittliga dagliga budget när som helst. Läs mer om hur du anger en genomsnittlig daglig budget för en kampanj

Google optimerar dina kampanjutgifter under dagar i månaden då det är mer sannolikt att du får klick och konverteringar, till exempel när söktrafiken är högre eller när vi förutser högre avkastning på investeringen för dina annonser. Det betyder att du under vissa dagar kanske inte når din genomsnittliga dagliga budget och att du överstiger den andra dagar.

Diagramförklaring:= $

Även om dina kampanjutgifter kan variera betalar du aldrig mer än

• din dagliga utgiftsgräns (din genomsnittliga dagliga budget multiplicerat med 2 för de flesta kampanjer) en viss dag
  • din månatliga utgiftsgräns (din genomsnittliga dagliga budget multiplicerat med 30,4 för de flesta kampanjer) under en viss månad

Läs mer om utgiftsgränser

Obs! I budgetrapporten kan du avläsa hur mycket du kan förvänta dig att betala i slutet av månaden och hur tidigare ändringar av din genomsnittliga dagliga budget påverkade ditt resultat och dina utgiftsgränser. Läs mer om budgetrapporten.

Bestämma en genomsnittlig daglig budget

Med Google Ads väljer du en genomsnittlig daglig budget för varje kampanj utifrån dina annonseringsmål och det genomsnittliga belopp du är villig att betala varje dag.

Google Ads innehåller verktyg som kan vara till hjälp:

• Med Resultatplaneraren kan du optimera budgetar för befintliga kampanjer.
  • Med Kostnad per klick (CPC) kan du ange det högsta belopp som du är villig att betala för ett klick på din annons (högsta CPC).

Beräkna genomsnittlig daglig budget utifrån ett månatligt belopp

Anta att du normalt spenderar 3 040 kronor i månaden på annonsering. För att räkna ut din genomsnittliga dagliga budget dividerar du 3 040 kronor med 30,4 (genomsnittligt antal dagar under en månad – 365/12). Det ger en genomsnittlig daglig budget på 100 kronor.

Med detta exempel som utgångspunkt kan du beräkna din genomsnittliga dagliga budget så här:

3 040/ 30,4 = 100 kronor per dag (månadsbudget/ genomsnittligt antal dagar per månad = genomsnittlig daglig budget)

Du kan också skapa delade budgetar och ange en budget för flera kampanjer.