Over gemiddelde dagbudgetten

Google Ads Tutorials: How Google Ads Budget Pacing Works

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Uw gemiddelde dagbudget is het gemiddelde bedrag dat u per advertentiecampagne per dag instelt. Dit geeft aan hoeveel u dagelijks gedurende de maand ongeveer wilt besteden.

U kunt uw gemiddelde dagbudget op elk gewenst moment instellen en bewerken. Meer informatie over hoe u een gemiddeld dagbudget voor uw campagne instelt

Google optimaliseert uw campagne-uitgaven voor dagen van de maand waarop de kans op klikken en conversies groter is, zoals wanneer er meer zoekverkeer is of wanneer we een hogere ROI voor uw advertenties voorspellen. Dit betekent dat op sommige dagen uw gemiddelde dagbudget lager is dan ingesteld en op andere dagen hoger.

Diagramlegenda:= €

Hoewel uw campagne-uitgaven kunnen variëren, betaalt u nooit meer dan:

• Uw dagelijkse bestedingslimiet (voor de meeste campagnes 2 keer het gemiddelde dagbudget). Deze limiet geldt voor elke afzonderlijke dag.
  • Uw maandelijkse bestedingslimiet (30,4 keer uw gemiddelde dagbudget voor de meeste campagnes) in een bepaalde maand.

Meer informatie over bestedingslimieten

Opmerking: Aan de hand van het budgetrapport kunt u inzicht krijgen in hoeveel u naar verwachting aan het einde van de maand moet betalen. Ook kunt u nagaan hoe eerdere wijzigingen in uw gemiddelde dagbudget uw prestaties en bestedingslimieten hebben beïnvloed. Meer informatie over het budgetrapport

Een gemiddeld dagbudget bepalen

Met Google Ads kiest u voor elke campagne een gemiddeld dagbudget op basis van uw advertentiedoelen en het gemiddelde bedrag dat u bereid bent dagelijks te besteden.

Google Ads heeft de volgende tools die u hierbij kunnen helpen:

• Met de Prestatieplanner kunt u budgetten optimaliseren in bestaande campagnes.
  • Met CPC (kosten per klik) kunt u het hoogste bedrag instellen dat u bereid bent te betalen voor een klik op uw advertentie (max. CPC).

Het gemiddelde dagbudget berekenen op basis van een maandelijks bedrag

Stel dat u normaal gesproken € 304 per maand besteedt aan advertenties. Als u uw gemiddelde dagbudget wilt berekenen, deelt u € 304 door 30,4 (het gemiddelde aantal dagen in een maand: 365 dagen gedeeld door 12) om een gemiddeld dagbudget van € 10 te krijgen.

Aan de hand van dit voorbeeld kunt u zo uw gemiddelde dagbudget berekenen:

304 : 30,4 = € 10 per dag (maandbudget gedeeld door het gemiddelde aantal dagen per maand = gemiddeld dagbudget)

U kunt ook gedeelde budgetten maken, waarmee u een budget kunt instellen voor meerdere campagnes.