Finjustera dina nya sökord i Sökordsplaneraren

Så här öppnar du Sökordsplaneraren:

• Du måste använda ditt konto i expertläge. Du kan inte komma åt Sökordsplaneraren om du använder ditt konto i smartläge.
  • Du måste slutföra kontoregistreringen genom att ange dina faktureringsuppgifter och skapa en kampanj. Om du inte är redo att spendera pengar ännu kan du välja att pausa dina kampanjer.
Med Sökordsplaneraren kan du hitta nya sökordsförslag som kan hjälpa dig att skapa en lista med sökord för dina sökkampanjer. Nästa steg är att finjustera de förslag som är mest relevanta för dina kampanjer.

I den här artikeln beskriver vi hur du begränsar din sökordslista för att hitta de mest relevanta för ditt företag.

Anvisningar

Med alternativet Upptäck nya sökord i Sökordsplaneraren kan du göra följande:

1. Filtrera och finjustera efter kategori

• Filtrera resultaten så att du får en bättre uppfattning om hur effektiva de olika sökordsförslagen är. Redigera filtren genom att klicka på filterikonen Filter ovanför resultattabellen. Välj sedan filtret som du vill redigera.
  • Filtrera resultaten efter:
    • Sökordstext
    • Genomsnittliga sökningar per månad
    • Bud för visning högst upp på sidan (lågt intervall)
    • Bud för visning högst upp på sidan (högt intervall)
    • Konkurrens
    • Organisk exponeringsandel
    • Annonsexponeringsandel
  • Uteslut sökord som redan finns i ditt konto.
  • Finjustera listan med kategorier som är relaterade till dina sökordsförslag. Om dina sökord till exempel är relaterade till löparskor kan du se en kategori för skofärg.
  • Alla kategorier är markerade som standard. Om du vill begränsa sökningen avmarkerar du rutorna bredvid de kategorier som du vill ta bort från listan med sökordsförslag.

2. Begränsa efter plats

• Platsinställningar: Ange en geografisk plats, till exempel land, område, region eller ort, i rutan. Klicka på länken I närheten om du vill få förslag på platser som ligger nära den angivna platsen. Om du vill inrikta dig globalt tar du bort eventuella platser som du redan har angett. Då ställs inriktningen automatiskt in på Alla platser.
  • Språkinställningar: Ange ett språk i rutan eller scrolla igenom listan med språk som du kan få förslag för.
  • Nätverksinställningar: Välj Google om du vill få förslag för Google Sök, eller välj Google och sökpartner om du vill få förslag för Google Sök, Googles andra sökwebbplatser, som Maps, och Googles sökpartners webbplatser (webbplatser som samarbetar med Google för att visa annonser).

Exempel:

Anta att du vill visa annonser om ditt lyxhotell i Båstad för kunder i Schweiz som talar franska och som söker på Google och Googles sökpartners webbplatser. Du kan ändra inställningarna i panelen Inriktning ovanför diagrammet för att se sökordsförslag och tidigare statistik om en sådan kampanj.

3. Anpassa efter datumintervall

Om du kör en säsongsbunden kampanj eller letar efter sökord som är populära på Google Sök kan det vara bra att titta i kalendern. Med datumintervallsfunktionen kan du justera datumintervallet för att se sökvolymtrender under särskilda tidsperioder och få förslag på sökord som är mer relevanta under vissa tider på året.

4. Matcha säsongsbetonade trender

Med datumintervallsfunktionen kan du hitta andra sökord som var populära under just den månaden. Klicka på datumfältet ovanför diagrammet. Du kan också använda datumintervallsfunktionen tillsammans med dina trafikprognoser.

Exempel:

Anta att du har ett företag som levererar blommor. När du tittar på dina sökvolymtrender ser du att dina sökord var populärast i februari då Alla hjärtans dag infaller. Om du har en blombudstjänst kan du hämta prognoser för februari månad när du vill planera inför en Alla hjärtans dag-kampanj.

5. Dela upp i segment

Dela upp sökordsförslagen för att se hur de påverkar särskilda segment. Använd sidmenyn Sökordsförslag för att dela upp resultaten på följande sätt:

• Fördelning efter plattform: Dela upp det genomsnittliga antalet sökningar per månad efter datorer, mobila enheter med kompletta webbläsare och surfplattor med kompletta webbläsare.
  • Fördelning efter plats: Förstå hur många klick dina sökord får på dina inriktade platser.

Obs!

Du kan få sökordsförslag som bygger på hela webbplatsen och inte bara från den enstaka sida du har angett genom att lägga till webbplatsen och verifiera den. Om ditt konto är ett hanterat konto måste kontots ägare lägga till och verifiera sig som ägare. Det kan ta upp till en månad innan det genereras sökordsförslag från hela webbplatsen efter att du har lagt till och verifierat den.