Om budstrategistatus

Din budstrategistatus visar statusen på din automatiska budstrategi vid en viss tidpunkt. När du kontrollerar ditt kampanjresultat kan det vara en god idé att ta en titt på statusen på dina automatiska budstrategier. Då kan du se till att de fungerar som förväntat och lösa eventuella problem vid behov. I den här artikeln beskriver vi vad budstrategiernas olika statusvärden betyder.

Uppspelningsknapp

Videon har skickats in av en Google Ads-videoskapare från tredje part. Google stödjer inte produkter eller tjänster som kan marknadsföras i den här videon. Klicka här om du vill veta mer om programmet!

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Innan du börjar

Om du inte använder automatiska budstrategier kan du läsa om automatisk budgivning för att se om det är något för dig. Du kan också läsa om hur du hittar budstrategins status.

Obs! Budstrategistatusar är inte tillgängliga för hotellkampanjer.

Hitta budstrategins status

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Hitta statusen för din portföljbudstrategi

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i navigeringspanelen.
  3. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot och välj Budstrategier under Delat bibliotek.
  4. I kolumnen Status kan du se statusen för din portföljbudstrategi.
  5. Håll muspekaren över texten om du vill ha mer information om statusen. Om du vill veta mer kan du läsa om statusar för budstrategier.

Hitta statusen för din standardbudstrategi

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i navigeringspanelen.
  3. Klicka på budstrategitypen i kolumnen Budstrategityp för att se rapporten.

I kolumnen Typ av budstrategi visas kampanjens budstrategi även om den inte är en portföljbudstrategi. Kolumnen fylls endast i om kampanjen använder en portföljbudstrategi. Om kolumnen Budstrategityp inte visas kan du ta fram den genom att klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför tabellen, klicka på Ändra kolumner och välja Budstrategityp under kategorin Attribut.

Statusvärden för budstrategier

Inaktiv

Budstrategin är inte aktiv. Här är några anledningar till att en budstrategi är inaktiv:

• Kampanjer är pausade eller inga kampanjer har kopplats till budstrategin.
  • Alla sökord eller annonser som använder strategin är pausade.
  • En förbetald budget har förbrukats.

Aktiv

Budstrategin är aktiv och anger bud för att optimera resultatet. Inga ändringar behövs.

Inlärning

När du har ändrat din budstrategi kan det förekomma mindre förändringar i resultatet i samband med att Google Ads optimerar dina bud. Detta visas med statusen Inlärning. Håll muspekaren över statusen för att se varför budstrategin har statusen Inlärning. Det finns fyra anledningar till denna status.
  • Ny strategi: Budstrategin har nyligen skapats eller återaktiverats. Google Ads gör justeringar för att optimera dina bud.
  • Ändrad inställning: En inställning för budstrategin har ändrats. Google Ads gör justeringar för att optimera dina bud.
  • Ändrad kombination: Kampanjer, annonsgrupper eller sökord har lagts till eller tagits bort från budstrategin. Google Ads gör justeringar för att optimera dina bud.

Läs mer om inlärningsperioden för kampanjer och vad som påverkar den

Nästa steg

Fortsätt använda ditt konto som vanligt, men tänk på att viktiga mätvärden kan variera under inlärningsperioden. Därför kan det vara bra att vänta med att mäta resultatet till dess att inlärningen är klar.

Begränsad

Budstrategin begränsas av någon av följande fyra faktorer. Håll muspekaren över statusen i kolumnen Status för att se vilken faktor som begränsar budstrategin.

Annonsutrymme

Dina budstrategier begränsas av tillgänglig sökvolym. Dina annonser kan bara visas vid ett begränsat antal sökningar.

Nästa steg

Om budstrategin begränsas av annonsutrymme kan du utöka inriktningen genom att lägga till relevanta sökord, dynamiska sökannonser, brett matchade sökord eller andra typer av inriktning.

Budgränser

Gränser för högsta och/eller lägsta bud förhindrar att dina bud optimeras helt.
Exempelvis begränsas 95 % av utgifterna av gränsen för högsta bud. Det innebär att för 95 % av utgifterna skulle budstrategin ha angett ett högre bud men förhindrades på grund av budgränsen.

Nästa steg

Om budstrategin inte ger önskat resultat kan du prova att höja gränsen för högsta bud och/eller sänka gränsen för lägsta bud.

Budgeten är begränsad

Många av sökorden som används med strategin är begränsade av budget. Det innebär att Google Ads kanske inte kan höja buden tillräckligt mycket för att du ska nå dina mål.

Nästa steg

Öka budgetarna som är kopplade till strategin. Läs om hur du kan optimera din genomsnittliga dagliga budget.

Budgivningsstrategi

Begränsad av budstrategi – gäller endast kampanjer.

Din budstrategi är för närvarande begränsad. Du kan lägga bud mer effektivt för att få fler konverteringar eller högre konverteringsvärde och optimera för dina konverteringsmål genom att använda en helautomatisk budstrategi.

Nästa steg

Om din budstrategi är begränsad kan du överväga att uppgradera den till en helautomatisk budstrategi för att få fler konverteringar till liknande CPA eller högre konverteringsvärde till en liknande ROAS. Google Ads visar en anpassad rekommendation för din kampanj direkt i kolumnen Status i dina kampanjer.

Felkonfigurerad (Maximera budstrategi med delad budget)

Maximera klick, Maximera konverteringar och Maximera konverteringsvärde är automatiska budstrategier som hjälper dig att maximera resultatet (klick, konverteringar och konverteringsvärde) samtidigt som den genomsnittliga dagliga budgeten förbrukas. Om dessa strategier delar en budget med en annan budstrategi kan statusen för budstrategin visas som felkonfigurerad. För att förhindra detta bör alla kampanjer inom samma delade budget använda samma portföljbudstrategi. Listan nedan visar var denna status kan visas och hur du kan åtgärda problemet.

Standardbudstrategin (på kampanjnivå) är felkonfigurerad

Om din standardbudstrategi visas som felkonfigurerad innebär det att kampanjen delar en budget med kampanjer som inte har samma portföljbudstrategi. Åtgärda problemet genom att ta bort den delade budgeten från kampanjen eller lägga till alla kampanjer i den delade budgeten i en och samma portföljbudstrategi.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och sedan på Kampanjer.
  3. Öppna budstrategirapporten. Läs om hur du hittar dina budstrategirapporter.
  4. Klicka på Åtgärda det.
  5. Med funktionen Åtgärda det öppnas kampanjtabellen och filtreras så att alla kampanjer med din delade budget visas.
  6. Välj alla kampanjer genom att markera rutan högst upp i kolumnen Kampanj.
  7. Klicka på Redigera och välj Ändra budstrategi.
  8. Lägg till dina kampanjer i en och samma portföljbudstrategi genom att välja något av följande i rullgardinsmenyn:
    • Maximera klick
    • Maximera konverteringar
    • Maximera konverteringsvärde
  9. Klicka på Använd en portföljstrategi och välj Skapa ny portföljstrategi. Ange ett namn och välj alternativ baserat på strategin du har valt.
  10. Klicka på Använd.
Obs! Det kan finnas flera delade budgetar i en portföljbudstrategi, men alla kampanjer med samma delade budget måste använda samma portföljbudstrategi. Du kan också välja att ta bort den delade budgeten från kampanjen. Läs mer om hur du tar bort en delad budget.

Portföljbudstrategin är felkonfigurerad

Om din portföljbudstrategi visas som felkonfigurerad betyder det att budstrategin delar budgetar med kampanjer som använder andra budstrategier. Du måste ta bort dessa kampanjer från deras delade budgetar eller lägga till dem i din portföljbudstrategi.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och sedan på Kampanjer.
  3. Öppna budstrategirapporten. Läs om hur du hittar dina budstrategirapporter.
  4. Klicka på Åtgärda det.
  5. Med funktionen Åtgärda det öppnas kampanjtabellen och filtreras så att alla kampanjer i din delade budget visas.
  6. Välj alla kampanjer genom att markera rutan högst upp i kolumnen Kampanj.
  7. Klicka på Redigera och välj Ändra budstrategi.
  8. Lägg till dina kampanjer i en och samma portföljbudstrategi genom att välja något av följande i rullgardinsmenyn:
  9. Maximera klick
  10. Maximera konverteringar
  11. Maximera konverteringsvärde
  12. Klicka på Använd en portföljstrategi och välj Använd befintlig portföljstrategi. Välj den ursprungliga portföljstrategi som var märkt som Felkonfigurerad.
  13. Klicka på Använd.
Obs! Du kan också välja att ta bort den delade budgeten från kampanjen. Läs mer om hur du tar bort en delad budget.

Felkonfigurerad (konverteringsåtgärd)

Automatiska och konverteringsbaserade budstrategier – Mål-CPA (kostnad per åtgärd), Mål-ROAS (avkastning på annonsutgift) och Maximera konverteringar – optimerar dina bud med hög exakthet i varje auktion. Om du inte har ställt in rätt konverteringsåtgärder kan det påverka exaktheten i de automatiska buden och begränsa antalet konverteringar.

Här följer några anledningar till att dina inställningar för konverteringsspårning begränsar resultatet av budstrategierna och hur du kan åtgärda det.

Obs! Om du använder konverteringsspårning över flera konton och har något av dessa problem måste du åtgärda det i Google Ads-förvaltarkontot.

Det saknas konverteringsåtgärder för appinstallation

Budstrategin fokuserar på appinstallationer, men du har inga konverteringsåtgärder som budstrategin kan använda.

Nästa steg

Ange appinstallationer på Android eller iOS som konverteringsåtgärd om du inte redan har gjort det. Om du redan använder konverteringsspårning i appar bör du kontrollera följande inställningar och se till att din konverteringsdata är tillgänglig för budstrategierna:
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Kontrollera att konverteringsåtgärden är aktiverad

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar och sedan på Översikt.
  3. Välj konverteringsåtgärden och kontrollera dess status.
    • Om konverteringsåtgärden är aktiverad visas en grön cirkel.
    • Om konverteringsåtgärden har tagits bort visas ett rött X. Du kan aktivera den igen genom att klicka på Redigera och välja Aktivera.

Kontrollera att inställningen Visa i Konverteringar är vald

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar och sedan på Översikt.
  3. Klicka på konverteringsåtgärden och leta reda på kolumnen Visa i Konverteringar.
    • Om du har valt Ja vid Visa i Konverteringar behöver du inte göra något.
    • Om du har valt Nej vid Visa i Konverteringar ska du ändra inställningen till Ja.

Läs mer om inställningen Visa i Konverteringar

Det saknas konverteringsåtgärder för telefonsamtal

Budstrategin fokuserar på telefonsamtal från annonser, men du har inga konverteringsåtgärder som budstrategin kan använda.

Nästa steg

Ställ in konverteringsspårning så att du kan spåra samtal från annonser. Om du redan använder konverteringsspårning och spårar samtal från annonser bör du kontrollera följande inställningar och se till att din konverteringsdata är tillgänglig för budstrategierna:
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Kontrollera att konverteringsåtgärden är aktiverad

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar och sedan på Översikt.
  3. Välj konverteringsåtgärden och kontrollera dess status.
    • Om konverteringsåtgärden är aktiverad visas en grön cirkel.
    • Om konverteringsåtgärden har tagits bort visas ett rött X. Du kan aktivera den igen genom att klicka på Redigera och välja Aktivera.

Kontrollera att inställningen Visa i Konverteringar är vald

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar och sedan på Översikt.
  3. Klicka på konverteringsåtgärden och leta reda på kolumnen Visa i Konverteringar.
    • Om du har valt Ja vid Visa i Konverteringar behöver du inte göra något.
    • Om du har valt Nej vid Visa i Konverteringar ska du ändra inställningen till Ja.

Läs mer om inställningen Visa i Konverteringar

Det saknas konverteringsåtgärder för webbplats

Budstrategin fokuserar på konverteringar på din webbplats, men du har inga konverteringsåtgärder som budstrategin kan använda.

Nästa steg

Ställ in konverteringsspårning för din webbplats om du inte redan har gjort det. Om du redan använder konverteringsspårning för din webbplats bör du kontrollera följande inställningar och se till att din konverteringsdata är tillgänglig för budstrategierna:
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Kontrollera att konverteringsåtgärden är aktiverad

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar och sedan på Översikt.
  3. Välj konverteringsåtgärden och kontrollera dess status.
    • Om konverteringsåtgärden är aktiverad visas en grön cirkel.
    • Om konverteringsåtgärden har tagits bort visas ett rött X. Du kan aktivera den igen genom att klicka på Redigera och välja Aktivera.

Kontrollera att inställningen Visa i Konverteringar är vald

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar och sedan på Översikt.
  3. Klicka på konverteringsåtgärden och leta reda på kolumnen Visa i Konverteringar.
    • Om du har valt Ja vid Visa i Konverteringar behöver du inte göra något.
    • Om du har valt Nej vid Visa i Konverteringar ska du ändra inställningen till Ja.

Läs mer om inställningen Visa i Konverteringar