Konfigurer egendefinerte eksperimenter

Du kan opprette et egendefinert eksperiment basert på den opprinnelige kampanjen og sammenligne de respektive resultatene du oppnår over tid. Den opprinnelige kampanjens trafikk (og budsjett) deles med eksperimentet. Dermed kan du teste ut endringer i kampanjen og treffe enda mer veloverveide beslutninger om hvilke tilnærminger du oppnår høyest avkastning med.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan konfigurere egendefinerte eksperimenter. I tillegg kan du konfigurere annonsevarianter og konfigurere videoeksperimenter. Mer bakgrunnsinformasjon om dette finner du i artikkelen om Eksperimenter-siden.

Ting du bør vite om egendefinerte eksperimenter

• Egendefinerte eksperimenter kan kun kjøres på søke-, banner- og videokampanjer og kampanjer med hotellannonser. Du kan ikke opprette egendefinerte eksperimenter for app- eller Shopping-kampanjer.

Før du prøver å opprette egendefinerte eksperimenter, må du påse at disse avviklede annonsetypene er fjernet fra grunnkampanjen:

• tekstannonser
    • utvidede tekstannonser

Avviklede annonsetyper kan ikke opprettes i eksperimenter.

• Eksperimenter med appelementer kan kjøres på appkampanjer. Finn ut mer om hvordan du oppretter nye eksperimenter med appelementer.
  • Du kan planlegge inntil 5 eksperimenter per kampanje, men bare kjøre ett om gangen.
  • Det kan ta litt tid før vurderingsprosessen for annonsene i eksperimentet sluttføres og annonsene kjøres, og dette avhenger av størrelsen på den opprinnelige kampanjen. Det kan være hensiktsmessig å angi at eksperimentet skal starte på et fremtidig tidspunkt. På denne måten unngår du at eksperimentet starter før annonsene er gjennomgått.
  • Du velger selv hvor stor prosentandel av budsjettet til den opprinnelige kampanjen du vil tildele eksperimentet. I søkekampanjer kan dessuten budsjett- og trafikkfordelingen være basert på søk eller informasjonskapsler. Med slike eksperimenter kan du finne ut hvilken kampanjeversjon du oppnår de beste resultatene med. Deretter kan du avgjøre om du vil at folk bare skal få se eksperimentet eller bare den opprinnelige kampanjen, eller om begge variantene skal vises tilfeldig.
  • I bannerkampanjer bruker vi alltid inndelingen basert på informasjonskapsler, slik at hver enkelt bruker utelukkende får presentert eksperimentet eller den opprinnelige kampanjen.
  • Du kan overvåke resultatene mens eksperimentet kjøres.
Merknad om kampanjer med hotellannonser:
  • Budstrategier med provisjon (per opphold) støttes ikke foreløpig.
  • Når du bruker standardbudene for annonsegrupper, må du oppdatere budverdien for hver hotellgruppe.

Vær oppmerksom på følgende

Hvis du endrer noe i den opprinnelige kampanjen, gjenspeiles ikke disse endringene i eksperimentet. Hvis du endrer noe i den opprinnelige kampanjen eller eksperimentet mens eksperimentet kjøres, blir det vanskeligere å tolke resultatene.

Hvis du vil kjøre egendefinerte eksperimenter der inndelingen av trafikken er basert på informasjonskapsler, og du bruker en målgruppeliste, bør denne listen omfatte minst 10 000 brukere. Hvis du har færre brukere enn det, risikerer du at resultatene blir unøyaktige.

Veiledning

Konfigurer egendefinerte eksperimenter

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Eksperimenter.
  4. Klikk på plussknappen øverst i «Alle eksperimenter»-tabellen, og velg Egendefinert eksperiment.
  5. Velg Egendefinert eksperiment (eksperiment der flere aspekter ved en kampanje optimaliseres), og klikk på Fortsett.
  6. Skriv inn navnet på og beskrivelsen (valgfritt) av eksperimentet i «Konfigurer eksperimentet»-delen. Sørg for at eksperimentet ikke har samme navn som noen av kampanjene eller de andre eksperimentene dine.
    1. Velg de opprinnelige kampanjene du vil teste i eksperimentet. Vi viser de kampanjene du har valgt, og eksperimentene opprettes automatisk.
    2. Merk testkampanjene med et suffiks, slik at du kan skille dem fra de opprinnelige kampanjene. Vi legger til suffikset i alle testkampanjene. Eksempel: «Kampanje 2 (Julesalg_test)».
    3. Klikk på Fortsett for å fullføre eksperimentoppsettet. På den neste siden kan gjøre endringer i og planlegge kjøringen av eksperimentet.
  7. Hvis du vil endre noe i eksperimentet, kan du velge opptil to mål for å måle hvor lønnsomme endringene er. For det første målet kan du for eksempel velge «Klikk» og «Øk».
    Merk: Disse resultatberegningene vektlegges i kampanjerapporten, men du får fortsatt se alle de andre beregningene rapportert som tidligere.
    1. Velg hvor mye av trafikken og budsjettet til den opprinnelige kampanjen som skal fordeles på eksperimentet, under Eksperimentdel. Vi anbefaler 50 % for at sammenligningsgrunnlaget for de opprinnelige kampanjene og eksperimentkampanjene skal bli mest mulig likt.
    2. Velg hvilke avanserte alternativer du vil bruke i eksperimentet:
      • Hvis eksperimentdelingen er basert på informasjonskapsler (anbefales), blir brukere vilkårlig sendt til enten eksperimentet eller den opprinnelige kampanjen, slik at en gitt bruker bare ser utgangspunktet eller eksperimentg renen.
      • Med søkebasert eksperimentdeling blir brukerne vilkårlig tilordnet eksperimentet eller den opprinnelige kampanjen hver gang noen legger inn et søk. Hvis den aktuelle brukeren søker flere ganger, kan hen bli vist både eksperimentet og den opprinnelige kampanjen. Du kan raskere få statistisk signifikante resultater på denne måten enn om du fordeler brukerne på bakgrunn av informasjonskapsler.
  8. Velg starttidspunkt og varighet under «Datoene for eksperimentet» i «Planlegg eksperimentet»-delen, så fastsettes sluttdatoen i programmet.
  9. Klikk på Lagre for å fullføre opprettingen av eksperimentet. Eksperimentet er nå ferdig utarbeidet og kan settes i gang.
Merk: Etter at du har konfigurert og planlagt kjøringen av egendefinerte eksperimenter, kan du overvåke de egendefinerte eksperimentene dine.

Løs problemer med oppretting av eksperimenter

I noen tilfeller kan det oppstå feil under oppretting av eksperimenter. Nedenfor lister vi opp noen mulige årsaker til at dette skjer, og vi presenterer fremgangsmåter du kan følge for å løse disse problemene.

Dette kan du gjøre når du er klar til å avslutte eksperimenter

Hvis du er fornøyd med resultatene du oppnår med eksperimentet, kan du bruke eksperimentoppsettet i den opprinnelige kampanjen eller konvertere eksperimentet til en ny kampanje.

• Hvis du bruker eksperimentoppsettet i den opprinnelige kampanjen, blir endringene du testet ut i eksperimentet, implementert i den opprinnelige kampanjen.
  • Når du har konvertert eksperimentet til en ny kampanje, må du påse at alle endringene ble korrekt implementert i den resulterende kampanjen.

Resultatdataene fra eksperimentet bevares i begge tilfeller. Finn ut hvordan du kan bruke eksperimenter

Hvis du foretrekker å avslutte eksperimentet, kan du gjøre det ved å endre sluttdatoen for eksperimentet, slik at det ikke lenger kjøres etter inneværende dag. Du kan også gjøre dette ved å klikke på «Rediger» øverst til høyre på siden og velge Avslutt nå. Finn ut hvordan du endrer kampanjeeksperimenter

Merk: Reklamer i kampanjer som har statusen «Konfigurasjon» eller «Oppretter …», går ikke gjennom evalueringsprosessen. Derfor forblir reklamestatusen «Under evaluering» til utkastet blir brukt i den opprinnelige kampanjen.

Linker til relatert innhold