Oman kokeilun luominen

Voit luoda oman kokeilun alkuperäisen kampanjan pohjalta ja seurata sitten, miten kokeilun tulokset kehittyvät kampanjaan verrattuna. Kokeilussa käytetään osaa alkuperäisen kampanjan liikenteestä (ja budjetista). Sen avulla voit testata kampanjaan tehtyjen muutosten vaikutusta, minkä jälkeen voit tehdä perustellumpia päätöksiä saadaksesi investoinnillesi parempaa tuottoa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten luot oman kokeilun. Voit luoda myös mainosmuunnelmia ja videokokeiluja. Jos haluat lisätietoja, tutustu Kokeilut-sivua käsittelevään artikkeliin.

Ota huomioon nämä seikat

• Omat kokeilut ovat käytettävissä vain Haku-, Display-, Video- ja Hotellikampanjoissa. Et voi luoda omia kokeiluja Sovellus- tai Shopping-kampanjoille.

Varmista ennen omien kokeilujen luomista, että peruskampanja ei sisällä seuraavia käytöstä poistettuja mainostyyppejä:

• tekstimainokset
    • laajennetut tekstimainokset.

Kokeilussa ei voi luoda käytöstä poistettuja mainostyyppejä.

• Sovelluselementtikokeilu on käytettävissä Sovelluskampanjoissa. Lue lisää uuden sovelluselementtikokeilun luomisesta.
  • Voit ajoittaa kampanjalle enintään viisi kokeilua, joista vain yksi voi olla käynnissä kerrallaan.
  • Alkuperäisen kampanjan koosta riippuen kokeilun mainosten tarkistamisessa ja kokeilun käynnistymisessä voi kulua jonkin aikaa. Kokeilun aloitus kannattaa ajoittaa tulevaisuuteen, jotta mainokset ehditään tarkistaa ennen kokeilun alkamista.
  • Voit päättää, kuinka monta prosenttia alkuperäisen kampanjan budjetista haluat varata kokeilulle. Hakukampanjoissa voit käyttää myös eväste- tai hakuperusteista jakaumaa. Kokeilujen avulla voit selvittää, kumpi kampanjaversio toimii paremmin. Sitten voit päättää, haluatko käyttäjien näkevän kokeilusi vai alkuperäisen kampanjasi, tai valita, että molemmat näkyvät satunnaisesti.
  • Display-kampanjoissa käytetään aina evästeperusteista jakaumaa sen varmistamiseksi, että käyttäjät näkevät vain kokeilun tai alkuperäisen kampanjan mainoksen.
  • Kun kokeilu on käynnissä, voit seurata sen tuloksia.
Huomioitavaa Hotel Ads ‑kampanjoissa:
  • Välityspalkkiot (per vierailu) ‑hintatarjousstrategioiden käyttöä ei tällä hetkellä tueta.
  • Muista päivittää hintatarjouksen arvo kullekin hotelliryhmälle käyttäessäsi mainosryhmän oletushintatarjouksia.

Hyvä muistaa

Jos teet muutoksia alkuperäiseen kampanjaan, ne eivät vaikuta kokeiluusi. Kokeilun tai alkuperäisen kampanjan muuttaminen kokeilun aikana saattaa vaikeuttaa tulosten tulkitsemista.

Jos valitset evästeperusteisen jakauman ja käytät yleisölistoja, omien kokeilujen tekeminen edellyttää, että listoissa on vähintään 10 000 käyttäjää. Jos käyttäjiä on vähemmän, tulokset eivät välttämättä ole yhtä tarkkoja.

Ohjeet

Oman kokeilun luominen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kokeilut.
  4. Klikkaa "Kaikki kokeilut" ‑taulukon yläreunasta pluspainiketta ja valitse Oma kokeilu.
  5. Valitse Oma kokeilu (jossa voit kokeilla useita kampanjaoptimointeja missä tahansa kampanjassa) ja klikkaa Jatka.
  6. Lisää "Kokeilun luominen" ‑kohtaan kokeilun nimi ja kuvaus (valinnainen). Nimi ei saa olla sama kuin jonkin kampanjasi tai toisen kokeilun nimi.
    1. Valitse alkuperäiset kampanjat, joita haluat testata kokeilussa. Valitsemasi kampanjat tulevat näkyviin, ja kokeilut luodaan automaattisesti.
    2. Lisää testikampanjoita varten tunniste, joka erottaa ne alkuperäisistä kampanjoista. Tunniste lisätään kaikkiin testikampanjoihisi. Esimerkki: "Kampanja 2 (joulukauden_testi)".
    3. Viimeistele kokeilun luominen klikkaamalla Jatka. Seuraavalla sivulla voit tehdä muutoksia ja aikatauluttaa kokeilun.
  7. Jos haluat tehdä kokeiluun muutoksia, valitse enintään kaksi tavoitetta, joiden mittareilla onnistumista voidaan mitata. Voit valita esimerkiksi ensimmäisen tavoitteen kohdalta "Klikkaukset" ja "Lisääntyneet".
    Huom. Näitä onnistumismittareita korostetaan kampanjaraportissa, mutta näet myös kaikki muut mittarit tavalliseen tapaan.
    1. Valitse "Kokeilujakauma"-kohdasta, kuinka suuren osan liikenteestä ja budjetista haluat jakaa kokeilulle. Suosittelemme 50 %:n jakaumaa, jotta alkuperäistä kampanjaa ja kokeilua voidaan verrata mahdollisimman tehokkaasti.
    2. Valitse haluamasi lisäasetukset:
      • Evästeperusteinen (suositus): Käyttäjille valikoituu sattumanvaraisesti joko kokeilun tai alkuperäisen kampanjan mainos. Järjestelmä varmistaa, että sama käyttäjä ei näe molempia.
      • Hakuperusteinen: Käyttäjille valikoituu sattumanvaraisesti joko kokeilun tai alkuperäisen kampanjan mainos jokaisen haun yhteydessä. Jos käyttäjä tekee useita hakuja, hän voi nähdä sekä kokeilun että alkuperäisen kampanjan mainoksen. Tämä vaihtoehto voi tuottaa tilastollisesti merkittäviä tuloksia nopeammin kuin evästeperusteinen jakauma.
  8. Valitse aikataulutuksen Kokeilupäivämäärät-kohdasta alkamispäivä ja kesto. Ohjelma määrittelee päättymispäivän.
  9. Viimeistele kokeilun luominen klikkaamalla Tallenna. Kokeilu on nyt valmis alkamaan.
Huom. Kun olet luonut oman kokeilun ja aikatauluttanut sen, voit alkaa seurata kokeilun tuloksia.

Luomiseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Joissain tapauksissa kokeilun luomisen yhteydessä saattaa ilmetä ongelmia. Alta näet, mistä ongelmat saattavat johtua ja miten voit ratkaista niitä.

Mitä tehdä kokeilun jälkeen

Jos olet tyytyväinen kokeilun tuloksiin, voit ottaa sen käyttöön alkuperäisessä kampanjassa tai muuntaa sen uudeksi kampanjaksi.

• Jos otat kokeilun käyttöön alkuperäisessä kampanjassa, kokeilussa testaamasi muutokset tulevat voimaan kyseisessä kampanjassa.
  • Jos muunnat kokeilun uudeksi kampanjaksi, tarkista muuntamisen jälkeen, että kaikki muutokset on tehty oikein.

Kokeilun tulosdata säilyy tallessa riippumatta siitä, kumman vaihtoehdon valitset. Lue lisää kokeilun käyttöönotosta.

Jos haluat vain lopettaa kokeilun, muuta sen päättymispäivää, jolloin kokeilu loppuu kyseisen päivän päätteeksi. Voit myös klikata sivun oikeasta yläkulmasta "Muokkaa" ja valita Lopeta nyt. Lue lisää muutosten tekemisestä kokeiluihin.

Huom. Valmistellaan- tai Luodaan-tilassa olevien kampanjoiden mainosaineistoja ei tarkisteta. Mainosaineistojen tila on siis edelleen "Tarkastus käynnissä", kunnes luonnos otetaan käyttöön alkuperäisessä kampanjassa.