Configurar un experiment personalitzat

Podeu crear un experiment personalitzat a partir de la campanya original i comparar-ne el rendiment amb el de la campanya original al llarg del temps. L'experiment comparteix el trànsit (i el pressupost) de la campanya original i us permet provar canvis que vulgueu fer a la campanya per tal de decidir amb fonament quines tàctiques ofereixen un millor retorn de la inversió.

Aquest article explica com podeu configurar un experiment personalitzat. També podeu configurar variacions d'anunci i configurar experiments de vídeo. Per obtenir més informació, llegiu l'article Sobre la pàgina Experiments.

Aspectes que cal tenir en compte sobre els experiments personalitzats

• Els experiments personalitzats només estan disponibles per a les campanyes de cerca, display, vídeo i anuncis d'hotel. No podeu crear experiments personalitzats per a campanyes d'aplicacions o de compres.

Abans de provar de crear experiments personalitzats, assegureu-vos de treure els següents tipus d'anuncis obsolets de la campanya base:

• Anuncis de text
    • Anuncis de text ampliat

No es poden crear tipus d'anuncis obsolets a l'experiment.

• L'experiment de recurs d'aplicació està disponible per a les campanyes d'aplicacions. Obteniu més informació sobre com podeu crear un experiment de recurs d'aplicació.
  • Podeu programar fins a cinc experiments per campanya, però només podeu executar-los d'un en un.
  • En funció de la mida de la campanya original, els anuncis de l'experiment poden tardar a sotmetre's al procés de revisió i començar a publicar-se. Us recomanem que programeu una data d'inici futura per evitar que l'experiment comenci abans que s'hagin revisat els anuncis.
  • Podeu decidir el percentatge del pressupost de la campanya original que voleu assignar a l'experiment. En el cas de les campanyes de cerca, també podeu dividir l'experiment en funció de les galetes o les cerques. Aquests experiments us poden ajudar a esbrinar quina versió de la campanya funciona millor. Tot seguit, podreu decidir si voleu que els usuaris vegin només l'experiment o la campanya original, o bé si han de veure totes dues versions aleatòriament.
  • En el cas de les campanyes de display, utilitzem sempre la divisió basada en galetes a fi d'assegurar-nos que els usuaris només vegin o bé l'experiment o bé la campanya original.
  • Mentre l'experiment s'estigui executant, podeu supervisar-ne el rendiment.
Nota per a les campanyes de Hotel Ads:
  • Actualment no s'admeten les estratègies d'oferta de comissions per estada.
  • Quan utilitzeu ofertes predeterminades del grup d'anuncis, assegureu-vos d'actualitzar el valor de l'oferta per a cada grup d'hotels.

Recordatori

Si feu canvis a la campanya original, no quedaran reflectits a l'experiment. A més, fer canvis a la campanya original o a l'experiment mentre l'experiment s'està executant pot fer que sigui més difícil interpretar-ne els resultats.

Si us decidiu per l'opció de divisió basada en galetes i feu servir llistes de públics, heu de tenir com a mínim 10.000 usuaris a la llista per poder executar experiments personalitzats. Si en teniu menys, pot ser que els resultats no siguin tan precisos.

Instruccions

Configurar un experiment personalitzat

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Experiments.
  4. Feu clic al botó de més que hi ha a la part superior de la taula "Tots els experiments" i seleccioneu Experiment personalitzat.
  5. Seleccioneu Experiment personalitzat (experimenteu amb diverses optimitzacions per a qualsevol campanya) i feu clic a Continua.
  6. A la secció "Configureu l'experiment", introduïu el nom de l'experiment i la descripció (opcional). El nom de l'experiment ha de ser diferent del de les campanyes i la resta d'experiments.
    1. Trieu les campanyes originals que vulgueu provar a l'experiment. Mostrarem les campanyes que heu seleccionat i crearem automàticament els experiments.
    2. Etiqueteu les campanyes de prova amb un sufix per diferenciar-les de les campanyes originals. Afegirem el sufix a totes les campanyes de prova. Per exemple, "Campanya 2 (prova_festes)".
    3. Feu clic a Continua per finalitzar la configuració de l'experiment. La pàgina següent us permetrà fer-hi canvis i programar-lo.
  7. Per fer canvis a l'experiment, seleccioneu fins a dos objectius a fi de mesurar la mètrica d'èxit. Per exemple, seleccioneu "Clics" i "Increment" per al primer objectiu.
    Nota: les mètriques d'èxit es destacaran a l'informe de campanya, però continuareu veient la resta de mètriques tal com es registren normalment.
    1. A la secció "Divisió de l'experiment", seleccioneu el trànsit i el pressupost pels quals voleu dividir l'experiment. Us recomanem que utilitzeu el 50% per aconseguir la millor comparació entre la campanya original i l'experimental.
    2. Seleccioneu les opcions avançades que vulgueu utilitzar a l'experiment:
      • L'opció Basat en galetes (recomanada) assigna usuaris aleatòriament a la campanya experimental o a l'original i garanteix que cada usuari només vegi o bé l'original o bé l'experimental.
      • L'opció Basat en cerques assigna usuaris aleatòriament a la campanya experimental o a l'original cada cop que es produeix una cerca. Si un usuari fa diverses cerques, pot ser que aquest usuari vegi tant la campanya experimental com l'original. Aquesta opció us permet obtenir resultats estadísticament significatius més de pressa que amb la divisió basada en galetes.
  8. A la secció "Programa l'experiment", seleccioneu l'inici i la durada a "Dates de l'experiment". El programa determinarà la data de finalització.
  9. Feu clic a Desa per acabar de crear l'experiment. A continuació, ja estarà configurat i a punt per executar-se.
Nota: un cop hàgiu configurat i programat l'experiment personalitzat, podeu supervisar els experiments personalitzats.

Solucionar problemes en crear un experiment

En alguns casos pot ser que es produeixi un error en crear un experiment. Aquí teniu alguns dels motius possibles i els passos que cal seguir per solucionar aquests errors:

Què podeu fer quan estigueu a punt per finalitzar l'experiment

Si els resultats de l'experiment són satisfactoris, podeu aplicar l'experiment a la campanya original o convertir-lo en una campanya nova.

• Si apliqueu l'experiment a la campanya original, els canvis que hi hàgiu provat s'aplicaran a la campanya original.
  • Després de convertir l'experiment en una campanya nova, assegureu-vos de comprovar la campanya resultant per confirmar que tots els canvis s'hagin aplicat correctament.

En tots dos casos es conservaran les dades de rendiment de l'experiment. Més informació sobre com podeu aplicar un experiment

Si preferiu simplement finalitzar l'experiment, podeu canviar-ne la data de finalització perquè deixi d'executar-se al final del dia. També podeu fer clic a l'opció Edita de l'extrem superior dret de la pàgina i seleccionar Finalitza ara. Més informació sobre com podeu fer canvis als experiments

Nota: les creativitats de campanyes que tinguin l'estat "Configuració" o "S'està creant" no se sotmetran al procés de revisió. Per tant, l'estat de la creativitat continuarà sent "En procés de revisió" fins que l'esborrany s'apliqui a la campanya original.