Länka ett Google Ads-konto till Merchant Center

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

Klicka här om du vill ha information om hur du länkar ett Google Ads-konto i klassiska Merchant Center.

Du måste länka ditt Google Ads-konto till ditt Merchant Center-konto innan du kan skapa Shopping-kampanjer. Efter att du har länkat kontona kan du skapa en kampanj där din produktinformation används. Produktdata i Merchant Center kan också användas till andra tillägg, som kampanjer och anpassade rapporter.

När du länkar ditt Merchant Center-konto och ditt Google Ads-konto kan du också koppla ditt Google Ads-konto till Företagshanteraren. Då länkas det automatiskt till alla andra kopplade appar i kontot för Företagshanteraren. På så sätt får ditt Google Ads-konto fler funktioner så att du kan marknadsföra dina produkter och lokala butiker.

På den här sidan

Obs! I länder där programmet för produktjämförelsetjänster (CSS) är tillgängligt deltar du i Shopping-annonser via en eller flera produktjämförelsetjänster. Vissa produktjämförelsetjänster hanterar din produktdata och dina kampanjer åt dig, medan andra ger dig verktyg som du kan använda för att hantera inställningarna själv. Läs mer om annonsering med produktjämförelsetjänster.

Kom igång

Du kan skapa ett nytt Google Ads-konto eller länka till ett befintligt Google Ads-konto i Merchant Center. Om ett Google Ads-konto redan är kopplat till ditt Google-konto kan du koppla Merchant Center till det kontot direkt. För Google Ads-konton som ägs av andra användare (till exempel byråpartners) behöver du kund-id:t för Google Ads (som du hittar högst upp på alla Google Ads-sidor, nära kontots e-postadress).

Ditt Google Ads-konto länkas som standard till Företagshanteraren när du länkar dina Google Ads- och Merchant Center-konton så att du kan koppla alla appar och tjänster du använder på Google. Du kan även välja att bara länka till ditt Merchant Center-konto.

Du kan skapa eller länka till ett Google Ads-konto i avsnittet Appar och tjänster i Merchant Center eller när du skapar din första kampanj i Merchant Center. I den här artikeln beskriver vi de olika stegen i avsnittet Verktyg och inställningar.

Alternativ 1: Länka till ett Google Ads-konto som du äger i Merchant Center

1. Välj ikonen för Verktyg och inställningar Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] i Merchant Center.
  2. Välj fliken Appar och tjänster.
  3. Välj Lägg till tjänst under Googles tjänster.
  4. Välj det Google Ads-konto som du vill länka i popup-fönstret.
  5. Länka ditt Google Ads-konto och Företagshanteraren genom att klicka på Länka.
  6. Välj Länka endast till Merchant Center och sedan Länka om du bara vill länka ditt Google Ads-konto till Merchant Center.

Alternativ 2: Skapa ett nytt Google Ads-konto i Merchant Center

1. Välj ikonen för Verktyg och inställningar Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] i Merchant Center.
  2. Välj fliken Appar och tjänster.
  3. Välj Lägg till tjänst under Googles tjänster.
  4. I popup-fönstret väljer du Skapa ett nytt Google Ads-konto och sedan Nästa. Ändra någon av de förifyllda uppgifterna innan du fortsätter. Länka ditt Google Ads-konto och Företagshanteraren genom att klicka på Länka.
  5. Välj Länka endast till Merchant Center och sedan Länka om du bara vill länka ditt Google Ads-konto till Merchant Center.
Obs! Du anger tidszon och valuta under konfigureringen. Alternativen är redan ifyllda utifrån din plats, men du kan ändra tidszon och valuta när du registrerar kontot. När du har skapat kontot kan du inte ändra de här inställningarna.

Alternativ 3: Länka till ett Google Ads-konto som du inte hanterar i Merchant Center

Begära länkning till Google Ads från Merchant Center

Kom ihåg: Om du har administratörsåtkomst till både Google Ads-kontot och Merchant Center-kontot kan du skapa länken direkt på fliken Appar och tjänster.

1. Välj ikonen för Verktyg och inställningar Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] i Merchant Center.
  2. Välj fliken Appar.
  3. Välj Lägg till tjänst under Googles tjänster.
  4. Välj Konto som du inte hanterar i popup-fönstret och sedan Nästa.
  5. Ange kund-id:t för Google Ads och välj Nästa.
  6. Välj sedan Skicka begäran.
  7. För det här Google Ads-kontot står det Begäran har skickats i tabellen med Googles tjänster tills begäran har godkänts.
  8. Ange kund-id:t för Google Ads och välj Nästa.
Obs! Om tvåstegsverifiering krävs för ditt Google Ads-konto måste du Aktivera tvåstegsverifiering i Google-kontot eller Inaktivera kravet på tvåstegsverifiering i Google Ads innan du länkar ditt konto.

Godkänna länkbegäran i Google Ads

En länkbegäran från Merchant Center måste godkännas i Google Ads-kontot som du länkar till. En person med administratörsåtkomst till Google Ads-kontot bör följa de här stegen för att godkänna länkbegäran:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Administratör Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på Google Merchant Center under Från Google och välj Hantera och länka.
  4. Leta reda på kontot du vill länka. Värdet i kolumnen Status är Väntar på ditt godkännande.
  5. Välj Visa begäran i kolumnen Åtgärder och läs igenom informationen.
  6. Välj Godkänn.

Hantera länkar mellan konton

När du har länkat dina Google Ads-konton kan du avbryta begäran eller ta bort länken mellan kontona. Du kan också se statusen på en länkbegäran i Merchant Center eller Företagshanteraren.

Avancerade administratörer och Google Ads-administratörer kan ta bort länken för Google Ads-konton som är länkade till Företagshanteraren. Så här tar du bort länken mellan ett Google Ads-konto och Företagshanteraren:

1. Välj fliken Appar och tjänster i Företagshanteraren.
  2. Välj det konto som du vill ta bort.
  3. Välj Ta bort åtkomst på panelen till höger.
  4. Bekräfta att du tar bort länken till kontot när du blir ombedd att göra det.
Obs! All åtkomst till data från Ads-kontot försvinner för alla appar i Företagshanteraren när du tar bort ett Google Ads-konto från Företagshanteraren.

Datadelning

Viss data delas mellan ditt Google Ads-konto och Merchant Center när du kopplar dem.

Data som delas från Merchant Center

• Namn och id för ditt Merchant Center-konto.
  • Produkttitlar, beskrivningar och bilder som visas på Google Sök och Maps.

Data som delas från Ads

• Namn och id för ditt Google Ads-konto.
  • Klick och konverteringar från dina kampanjer, annonser och annonsgrupper.

vanliga frågor

Vem kan initiera en länkbegäran till ett Google Ads-konto?

Endast någon med administratörsåtkomst i Merchant Center kan initiera en begäran om kontolänkning.

Vem kan godkänna en länkbegäran när jag länkar till ett befintligt Google Ads-konto?

Endast personer med administratörsåtkomst till kontot kan godkänna länkbegäran i Google Ads.

Vem kan ta bort länken till ett Google Ads-konto?

Endast en avancerad administratör kan ta bort länken mellan Google Ads-konton och Företagshanteraren.

Alla med administratörsåtkomst till Google Ads-konton som är länkade till Merchant Center kan när som helst ta bort länken från Google Ads. Länken kan tas bort från Merchant Center av personer med administratörsåtkomst för Merchant Center. Andra åtgärder i det länkade kontot kan omfattas av ytterligare krav på åtkomst (även om båda kontona är länkade). Exempel:

• Personer som använder Merchant Center kan inte skapa eller redigera kampanjer om de inte har administratörs- eller standardåtkomst till det länkade Google Ads-kontot.
  • Google Ads-kontots administratör kan inte redigera eller lägga till produkter eller skapa kampanjer i Merchant Center om de inte också har åtkomst till det länkade Merchant Center-kontot. (Google Ads-kontots administratör kan dock skapa kampanjer från Google Ads.)

Vad händer när länken till ett Google Ads-konto tas bort från Företagshanteraren?

När du tar bort ett Google Ads-konto från Företagshanteraren tas all åtkomst till data för Google Ads-kontot bort från alla appar som är kopplade till Företagshanteraren. Det innebär att kampanjer i Google Ads som använder produktdata från det kopplade Merchant Center-kontot och från kopplade Google Företagsprofil slutar att använda produktinformationen för att visa annonser. Du kan inte heller skapa nya kampanjer i Google Ads med produktinformation från dessa konton. Google Ads fortsätter att visa andra kampanjtyper, som Performance Max-kampanjer.

Vad händer när länken till ett Google Ads-konto tas bort från Merchant Center?

Kampanjer i Google Ads som använder produktinformation från Merchant Center-kontot slutar använda din produktinformation för att visa annonser. Du kan inte heller skapa nya kampanjer i Google Ads utifrån produktinformation från det Merchant Center-konto som inte är länkat. Google Ads fortsätter visa andra kampanjtyper i kontot.

Kan jag länka ett Google Ads-förvaltarkonto till Merchant Center?

Nej, du kan inte länka ett Google Ads-förvaltarkonto till Merchant Center. Med ett Google Ads-förvaltarkonto kan du se och hantera flera Google Ads-konton.

Hur många Google Ads-konton kan jag länka till ett Merchant Center-konto eller till Företagshanteraren?

Ett Merchant Center-konto kan länkas till upp till 100 Google Ads-konton. Företagshanteraren kan ha upp till 20 länkade Google Ads-konton.