Etusivu

Etusivu on ensimmäinen sivu, jonka näet, kun avaat Google Ads ‑tilisi. Sivu sisältää yhteenvedon kampanjoidesi tuloksista ja tärkeitä huomioita. Näet yleiskatsauksen koko tilistäsi sekä yksittäisistä kampanjoista ja mainosryhmistä.

Kun luot uuden kampanjan, jolle ei ole vielä kertynyt kuluja, näet kampanjan etusivulla mahdolliset ongelmat, jotka on korjattava, ennen kuin kampanjalle alkaa kertyä kuluja. Voi myös olla, että sinun on vain odotettava pidempään. Etusivulla on myös ehdotuksia, joiden avulla voit kehittää kampanjoidesi laatua odottaessasi. Huomaa, että tämä koskee vain Haku‑ ja Videokampanjoita.

Kun kampanjan mainokset alkavat näkyä, kukin yleiskatsaus sisältää useita yhteenvetokortteja, joissa on tärkeimmät tiedot. Esimerkiksi tilisi etusivun korteista näet, mikä kampanja tai mainosryhmä on muuttunut eniten. Kampanjan yleiskatsauksen kortit puolestaan sisältävät tietoa huutokaupoistasi ja eniten haetuista termeistä sekä kampanjasi tilasta ja mahdollisista hylätyistä mainoksista. Valittua ajanjaksoa säätämällä voit muuttaa yhteenvetokorteissa näkyviä tietoja.

Etusivulla on toisinaan myös tärkeitä huomioita. Näistä huomiokorteista näet tärkeät tulosmuutokset, joita et ole välttämättä vielä huomannut.

Tässä artikkelissa kerrotaan erilaista korteista, joita etusivullasi voi näkyä.

Ennen kuin aloitat

Lisätietoa etusivun eri ominaisuuksien käyttämisestä on artikkelissa Etusivun käyttö.

Mitä etusivu sisältää?

Etusivulla on kahdenlaisia kortteja. Yhteenvetokorteista näet kampanjoidesi tulosyhteenvedon valitsemallasi aikavälillä. Huomiokortit puolestaan sisältävät tärkeitä havaintoja, jotka eivät liity valitsemaasi aikaväliin.

Yhteenvetokortit

Kaikilla etusivuilla näkyy yhteenvetokortti, jonka viivakaavion avulla voit vertailla tietojesi kehitystä eri aikoina. Tili-, kampanja- ja mainosryhmätasoilla näkyy erilaisia yhteenvetokortteja. Näissä näkyviä tietoja ovat muun muassa

• huutokauppatilastojen data
  • Display- ja videoverkostojen yleisöt
  • kampanjoiden ja mainosryhmien suurimmat muutokset
  • mainosten aktivoimien ihmisten maantieteellinen sijainti
  • Display- ja videoverkostojen avainsanat
  • eniten näkyneet mainokset
  • kehitys viikonpäivän ja kellonajan mukaan
  • kehitys laitteen mukaan
  • kehitys avainsanan mukaan
  • Display- ja videoverkostojen sijoittelut
  • uudelleenmarkkinoinnin kattavuus
  • tilan yleiskatsaus
  • Shopping-verkoston suosituimmat tuotteet
  • tehokkaimmat kampanjat ja mainosryhmät
  • suosituimmat Google.fi-hakusanat, jotka saivat mainoksesi näkymään
  • suosituimmat videot
  • Display- ja videoverkostojen aiheet.

Huomiokortit

Datassa voi olla toistuvia malleja. Huomiokortit sisältävät tietoa tällaisista kiinnostavista havainnoista.

Kehitys tuntitasolla

Näet tämän kortin, jos klikkauksia on tullut erityisen paljon tai vähän tiettynä päivänä. Jos esimerkiksi saat yleensä tietyn määrän klikkauksia kello 16 mennessä maanantaisin, tästä kortista näkyy, onko klikkauksia tullut tavallista enemmän tai vähemmän. Kortti on näkyvissä päivän päättymiseen asti tai kunnes klikkausmäärä on palannut päivittäisen keskiarvon mukaiseksi.

Näiden havaintojen perusteella voit halutessasi muuttaa hintatarjouksiasi tai budjettiasi.

Uudet sanat

Tästä kortista näkyvät uudet sanat, joilla hakemalla ihmiset ovat löytäneet mainoksesi Google.comissa. Jos käytät laajan vastaavuuden avainsanoja, mainoksesi näkyvät, kun ihmiset tekevät hakuja avainsanojesi läheisillä muunnelmilla, vaikka muunnelmat eivät olisi avainsanaluetteloissasi.

Näiden havaintojen perusteella voit halutessasi lisätä tällaiset sanat avainsanoiksi tai negatiivisiksi avainsanoiksi taikka muuttaa avainsanojen vastaavuustyyppejä.

Laitepainotuksen muutos

Näet tämän kortin, jos tietyn tyyppisestä laitteesta saatujen impressioiden prosenttiosuudessa on tapahtunut merkittävä muutos. Jos esimerkiksi suurin osa impressioista on aiemmin saatu tietystä laitetyypistä ja tähän on äskettäin tullut muutos, tämä kortti tulee näkyviin.

Näiden havaintojen perusteella voit halutessasi tehdä muutoksia laitteiden hintatarjouksen muokkauksiin.

Yläosa/muu

Näet tämän kortin, jos sellaisten mainosten impressioiden prosenttiosuudessa tapahtuu merkittävä muutos, jotka näkyvät orgaanisten hakutulosten yläpuolella. Jos esimerkiksi suurin osa impressioista on aiemmin saatu orgaanisten hakutulosten yläpuolelta ja tähän on äskettäin tullut muutos, tämä kortti tulee näkyviin.

Tämän havainnon perusteella voit halutessasi muuttaa hintatarjouksiasi.

Mainosryhmän muutos

Näet tämän kortin, jos jonkin mainosryhmän kustannusten prosenttiosuus kampanjan kustannuksista on muuttunut merkittävästi. Jos esimerkiksi yksi kampanjan mainosryhmistä aiheutti ennen suurimman osan kustannuksista mutta ei enää, tämä kortti tulee näkyviin.

Näiden havaintojen perusteella voit halutessasi tehdä uudesta parhaiten toimivasta mainosryhmästäsi erillisen kampanjan, muuttaa hintatarjousstrategiaasi tai tarkastaa kampanjaan tai mainosryhmään tekemäsi muutokset.

Maantieteellinen sijainti

Tästä kortista näet, jos tietyissä sijainneissa tapahtuneiden impressioiden prosenttiosuudessa on tapahtunut merkittävä muutos. Jos esimerkiksi suurin osa mainoksesi impressioista on aiemmin saatu tietystä sijainnista ja tähän on äskettäin tullut muutos, kyseiset tiedot sisältävä Maantieteellinen sijainti ‑kortti tulee näkyviin.

Näiden havaintojen perusteella haluat ehkä muuttaa tietyn sijainnin hintatarjousten muokkaajia. Jos et halua muuttaa hintatarjouksiasi itse säännöllisin väliajoin, voit käyttää Smart Biddingia, joka optimoi hintatarjouksesi automaattisesti konversioille sijainnin ja monien muiden tekijöiden perusteella.