Om måling af betalte og organiske søgeresultater

Som du ved, kan du bruge rapporteringsværktøjerne i AdWords til at se, hvor ofte dine annoncer vises for potentielle kunder, og hvilke søgeord der udløser disse eksponeringer. Med rapporten over betalte annoncer og organisk visning – en foruddefineret rapport, du kan se på din AdWords-konto – kan du også se, hvor ofte sider fra dit website vises i Googles gratis organiske søgeresultater, og hvilke søgetermer der udløste, at disse resultater blev vist på søgeresultatsiden.

Disse oplysninger hjælper dig med at få en større forståelse af, hvordan kombinationen af betalte tekstannoncer og organiske søgeresultater hjælper dig med at nå ud til folk, der søger online. Du kan også bruge organiske resultater til at identificere nye, potentielt værdifulde søgeord. Desuden giver disse oplysninger dig et helhedsbillede af, hvor effektiv din onlinetilstedeværelse er i forhold til at tiltrække visninger og klik.

I denne artikel kommer vi ind på, hvilken specifik viden du kan få fra rapporten over betalte annoncer og organisk visning, og hvorfor denne viden er vigtig.

Link til Search Console for at aktivere rapporten over betalte annoncer og organisk visning

For at kunne bruge rapporten over betalte annoncer og organisk visning skal du have en Search Console-konto for dit website, og denne Search Console-konto skal linkes til din AdWords-konto. Search Console er et gratis Google-værktøj, der giver dig data og tips til, hvordan du får en bedre forståelse af og forbedrer din søgetrafik. Få flere oplysninger om, hvordan du linker Search Console til AdWords.

Sådan bruger du rapporten over betalte annoncer og organisk visning

Når du har linket din AdWords- og din Search Console-konto, vil du kunne se dine organiske søgeresultater sammen med effektivitetsstatistikkerne for tekstannoncer i dine AdWords-søgekampagner. Bemærk! Rapporten over betalte annoncer og organisk visning registrerer kun effektiviteten af tekstannoncer. Den indsamler ikke statistik fra Shopping-annoncer eller klik for at downloade-annoncer.

Her er tre eksempler på enkel og effektiv brug af rapporten.

Opdag søgeord, du ikke har brugt tidligere

Brug rapporten til at finde frem til nye søgeord, der eventuelt kan føjes til dine AdWords-konti, ved at se efter forespørgsler, hvor din virksomhed kun vises ved organisk søgning uden tilknyttede tekstannoncer.

• Du kan identificere forespørgsler med et lavt antal betalte eksponeringer ved at tilføje filteret "annonceeksponeringer = 0" eller "annonceeksponeringer < X". Hvis du har flere konti, importeres alle organiske søgedata på hver konto.

• Hvis du downloader rapporten over betalte annoncer og organisk visning på en managerkonto (for AdWords-konti med de samme indstillinger for sprog og geografi), kan du finde dubletter af organiske forespørgsler på tværs af konti og identificere dem, der ikke har nogen betalte eksponeringer for tekstannoncer.
  • Du kan også tilføje et ekstra filter for at identificere de forespørgsler, der indeholder en bestemt tekst, f.eks. dit brandnavn eller dine vigtigste produkter og tjenester.

Optimer din tilstedeværelse ved forespørgsler af stor værdi

Brug rapporten til at forbedre din tilstedeværelse i de betalte tekstannonceresultater og overvåge de forespørgsler, der har stor værdi for dig, i de organiske resultater.

• Identificer forespørgsler, der er relevante for din virksomhed og kun har en lille mængde organisk trafik, og målret mod disse forespørgsler for at øge chancerne for at få din virksomhed vist ved betalt søgning.
  • Du kan overveje at vise et mere effektivt, fremtrædende og differentieret budskab, der supplerer din tilstedeværelse i det organiske søgeresultat, ved at skræddersy din annoncetekst og bruge udvidelser.

Vurder ændringer i et større perspektiv

Når du tester forbedringer af dit website eller ændringer af bud, budgetter eller søgeord, kan du nemmere se effekten på henholdsvis tekstannoncer, de organiske resultater og den kombinerede trafik. Se, hvordan ændringer af dine søgeordsbud øger eller sænker det samlede antal klik for relaterede forespørgsler, og arbejd på at sikre en omkostningseffektiv forøgelse af din samlede trafik for dine vigtigste forespørgsler.

Vær opmærksom på følgende:

• En investering i betalt søgning har ingen indvirkning på din organiske søgerangering. Vi har hos Google vandtætte skodder mellem vores søgeforretning og vores annonceringsforretning.
  • Organiske resultater begrænses ikke af indstillingerne for annoncemålretning i dine AdWords-kampagner. Det betyder med andre ord, at dine annoncer begrænses af de sprog og de geografiske områder, du målretter mod i din AdWords-konto, men at dine organiske søgeresultater ikke begrænses. Det er derfor muligt at have flere organiske eksponeringer end betalte, selvom dine kampagner har en eksponeringsandel på 100 %. Hvis din annoncekampagne for et bestemt søgeord f.eks. kun målrettes mod USA, vil en organisk visning, der forekommer i Canada, alligevel fremgå af rapporten over betalte annoncer og organisk eksponering for dette søgeord, selvom du ikke annoncerer i dette område.
  • Dine organiske data rapporteres kun tilbage til den dato, hvor du startede med at importere dem fra webmasterværktøjer, så du får altså ikke vist historiske organiske data fra før, du oprettede dette link.
  • De organiske data, som du får vist, er baseret på alle de domæner, som du har linket til din konto. Husk, at det ikke er muligt at filtrere organisk trafik til blot en del af de linkede domæner.

Eksempel

Karen har et website, der sælger rejseguider til destinationer over hele verden. Når hun studerer rapporten over betalte annoncer og organisk visning, kan hun se, at hendes website nu og da vises i organiske søgeresultater for søgeforespørgslen "Hawaii ferie". Hun kan også se, at frekvensen for organiske klik pr. forespørgsel er relativt høj, hvilket betyder, at mange af de personer, der søger efter "Hawaii ferie" og får vist Karens website på listen over søgeresultater, rent faktisk klikker videre til hendes website. Karen ser dette som en god mulighed for at tiltrække endnu flere personer, der er interesseret i det, hun tilbyder, til sit website, og hun beslutter derfor at føje søgeord som "Hawaii ferie" til sine relevante AdWords-kampagner.

Sådan fungerer rapporten over betalte annoncer og organisk visning

Sådan fungerer rapporten over betalte annoncer og organisk visning

Rapporten over betalte annoncer og organisk visning er en foruddefineret rapport i AdWords. For at gå til rapporten skal du klikke på rapportikonet øverst til højre på din konto. Vælg derefter Foruddefinerede rapporter og derefter Grundlæggende. Rapporten opdateres én gang om dagen.

Nedenfor ser du de kolonner, der er i rapporten over betalte annoncer og organisk visning, samt definitioner på hver enkelt variabel:

Annoncer
Annonceklik Antallet af gange, en person klikkede på din tekstannonce, når den blev vist for en bestemt forespørgsel.
Annonceeksponeringer Antallet af gange, din annonce er blevet vist på en søgeresultatside eller et website på Google Netværket.
CTR for annonce Et forhold der viser, hvor ofte de personer der ser din tekstannonce, ender med at klikke på den. CTR kan bruges til at måle, hvor effektive dine søgeord og annoncer er.
Gns. CPC for annonce Det gennemsnitlige beløb, du betaler, hver gang nogen klikker på din tekstannonce. Den gennemsnitlige CPC fastsættes ved at lægge prisen for alle klik sammen og dividere dette med antallet af klik.
Gns. annonceposition Hjælper med at forklare, hvilken rangering dine tekstannoncer i gennemsnit har på søgeresultatsiden.
Organisk
Organiske klik Antallet af gange, en person har klikket på dit websites fortegnelse i de ikke-betalte søgeresultater for en bestemt forespørgsel.
Organiske forespørgsler En websøgning. Denne kolonne viser det samlede antal søgninger, der har returneret sider fra dit website i den givne periode.
Organiske klik pr. forespørgsel Antallet af klik, du har modtaget på dine organiske søgefortegnelser, divideret med det samlede antal søgninger, der har returneret sider fra dit website.
Organiske fortegnelser pr. forespørgsel Vi definerer det som en fortegnelse, når en side på dit website returneres som et søgeresultat. Denne kolonne viser det gennemsnitlige antal gange, en side fra dit website er vist pr. forespørgsel.
Gns. organisk position Gennemsnitlig position beregnes ved at tage din gennemsnitlige topplacering af din fortegnelse (eller flere fortegnelser) for hver enkelt søgning.
Kombination af annoncer og organisk visning
Annoncer og organiske klik Denne kolonne viser antallet af gange, en person klikkede på enten:
  • En af dine tekstannoncer
  • En af dine organiske søgefortegnelser
Annoncer og organiske forespørgsler En forespørgsel er en websøgning. Denne kolonne viser det samlede antal søgninger, der har returneret sider fra dit website i de organiske søgeresultater eller udløst eksponering af en af dine tekstannoncer.
Annoncer og organiske klik pr. forespørgsel Det antal klik, du har modtaget på dine tekstannoncer eller organiske fortegnelser divideret med det samlede antal forespørgsler, der enten:
  • Returnerede en side fra dit website eller
  • Udløste eksponering af en af dine tekstannoncer

Selv om de ikke vises som standard, kan du føje kolonnen Søgeord, Annoncegruppe eller Kampagne til din rapport ved at klikke på Kolonner > Rediger kolonner > Annoncestatistikker og vælge den kolonnetype, du gerne vil tilføje.