Måling af betalte og organiske søgeresultater

Som du ved, kan du bruge rapporteringsværktøjerne i AdWords til at se, hvor ofte dine annoncer vises for potentielle kunder, og hvilke søgeord der udløser disse eksponeringer. Med rapporten "Betalt og organisk" kan du også se, hvor ofte sider fra dit website vises i Googles gratis organiske søgeresultater, og hvilke søgetermer der har udløst visning af disse resultater på søgeresultatsiden. Disse oplysninger hjælper dig med at få en større forståelse af, hvordan kombinationen af betalte tekstannoncer og organiske søgeresultater hjælper dig med at nå ud til folk, der søger online. Du kan også bruge organiske resultater til at identificere nye, potentielt værdifulde søgeord. Desuden giver disse oplysninger dig et helhedsbillede af, hvor effektiv din online tilstedeværelse er i forhold til at tiltrække visninger og klik.

I denne artikel kommer vi ind på, hvilken specifik viden du kan få fra rapporten "Betalt og organisk", hvorfor denne viden er vigtig, og hvad du skal gøre for at aktivere denne rapport på din AdWords-konto

For at kunne bruge rapporten "Betalt og organisk" skal du have en Search Console-konto for dit website, og denne Search Console-konto skal linkes til din AdWords-konto. (Search Console er et gratis Google-værktøj, der giver dig data og tips til, hvordan du får en bedre forståelse af og forbedrer din søgetrafik). Når du linker dine konti, kan du se dine organiske søgeresultater lige ud for effektivitetsstatistikken for tekstannoncer i dine AdWords-søgekampagner. Bemærk! Rapporten "Betalt og organisk" registrerer kun effektiviteten af tekstannoncer. Den indsamler ikke statistik fra Shopping-annoncer eller klik for at downloade-annoncer.

Eksempel

Karen har et website, der sælger rejseguider til destinationer over hele verden. Når hun studerer rapporten "Betalt og organisk", kan hun se, at hendes website nu og da vises i organiske søgeresultater for søgeforespørgslen "Hawaii ferie". Hun kan også se, at frekvensen for organiske klik pr. forespørgsel er relativt høj, hvilket betyder, at mange af de personer, der søger efter "Hawaii ferie" og får vist Karens website på listen over søgeresultater, rent faktisk klikker videre til hendes website. Karen ser dette som en god mulighed for at tiltrække endnu flere personer, der er interesseret i det, hun tilbyder, til sit website, og hun beslutter derfor at føje søgeord som "Hawaii ferie" til sine relevante AdWords-kampagner.

Et par ting, du kan bruge rapporten over betalte annoncer og organisk visning til

Den nye rapport "BEtalt og organisk" giver dig et helhedsindtryk af dine tekstannoncestatistikker og organiske fortegnelser på forespørgselsniveau, hvilket giver dig mulighed for at analysere styrkerne og svaghederne i den samlede søgetilstedeværelse. Du får samtidig indsigt i, hvordan de betalte og organiske søgeresultater tilsammen skaber kontakten mellem din virksomhed og de personer, der søger på Google. Her er tre eksempler på enkel og effektiv brug af rapporten:

Opdag søgeord, du ikke har brugt tidligere

Brug rapporten til at finde frem til nye søgeord, der eventuelt kan føjes til dine AdWords-konti, ved at se efter forespørgsler, hvor din virksomhed kun vises ved organisk søgning uden tilknyttede tekstannoncer.

• Du kan identificere forespørgsler med et lavt antal betalte eksponeringer ved at tilføje filteret "annonceeksponeringer = 0" eller "annonceeksponeringer < X" (hvis du har flere konti, importeres alle organiske søgedata i hver konto).
  • Hvis du downloader rapporten "Betalt og organisk" på en Mit kundecenterkonto (MCC, My Client Center) for AdWords-konti med de samme indstillinger for sprog og geografi, kan du finde dobbeltforekomster af organiske forespørgsler på tværs af konti og identificere dem, der ikke har nogen betalte tekstannonceeksponeringer.
  • Du kan også tilføje et ekstra filter for at identificere de forespørgsler, der indeholder en bestemt tekst, f.eks. dit brandnavn eller dine vigtigste produkter og tjenester.

Optimer din tilstedeværelse ved forespørgsler af stor værdi

Brug rapporten til at forbedre din tilstedeværelse i de betalte tekstannonceresultater og overvåge de forespørgsler, der har stor værdi for dig, i de organiske resultater.

• Identificer de forespørgsler, der er relevante for din virksomhed, og som har en lav mængde organisk trafik, og målret mod disse forespørgsler for at styrke din betalte tilstedeværelse ved søgninger.
  • Du kan overveje at vise et mere effektivt, fremtrædende og differentieret budskab, der supplerer din tilstedeværelse i det organiske søgeresultat, ved at skræddersy din annoncetekst og bruge udvidelser.

Vurder ændringer i et større perspektiv

Når du tester forbedringer af dit website eller ændringer af bud, budgetter eller søgeord, kan du nemmere se effekten på henholdsvis tekstannoncer, de organiske resultater og den kombinerede trafik. Se, hvordan ændringer af dine søgeordsbud øger eller sænker det samlede antal klik for relaterede forespørgsler, og arbejd på at sikre en omkostningseffektiv forøgelse af din samlede trafik for dine vigtigste forespørgsler.

Sådan fungerer rapporten over betalte annoncer og organisk visning

Når du har opsat rapporten "Betalt og organisk" på din konto, kan du se den på fanen "Dimensioner". Rapporten opdateres én gang om dagen.

Nedenfor ser du de kolonner, der er i rapporten "Betalt og organisk", samt definitioner på hver enkelt variabel:

Annoncer
Annonceklik Antallet af gange, en person klikkede på din tekstannonce, når den blev vist for en bestemt forespørgsel.
Annonceeksponeringer Antallet af gange, din annonce er blevet vist på en søgeresultatside eller et website på Google Netværket.
CTR for annonce Et forhold der viser, hvor ofte de personer der ser din tekstannonce, ender med at klikke på den. CTR kan bruges til at måle, hvor effektive dine søgeord og annoncer er.
Gns. CPC for annonce Det gennemsnitlige beløb, du betaler, hver gang nogen klikker på din tekstannonce. Den gennemsnitlige CPC fastsættes ved at lægge prisen for alle klik sammen og dividere dette med antallet af klik.
Gns. annonceposition Hjælper med at forklare, hvilken rangering dine tekstannoncer i gennemsnit har på søgeresultatsiden.
Organisk
Organiske klik Antallet af gange, en person har klikket på dit websites fortegnelse i de ikke-betalte søgeresultater for en bestemt forespørgsel.
Organiske forespørgsler En websøgning. Denne kolonne viser det samlede antal søgninger, der har returneret sider fra dit website i den givne periode.
Organiske klik pr. forespørgsel Antallet af klik, du har modtaget på dine organiske søgefortegnelser, divideret med det samlede antal søgninger, der har returneret sider fra dit website.
Organiske fortegnelser pr. forespørgsel Vi definerer det som en fortegnelse, når en side på dit website returneres som et søgeresultat. Denne kolonne viser det gennemsnitlige antal gange, en side fra dit website er vist pr. forespørgsel.
Gns. organisk position Gennemsnitlig position beregnes ved at tage din visnings (eller flere visningers) gennemsnitlige topplacering for hver enkelt søgning.
Kombination af annoncevisning og organisk visning
Annoncer og organiske klik Denne kolonne viser antallet af gange, en person klikkede på enten:
  • En af dine tekstannoncer
  • En af dine organiske søgefortegnelser
Annoncer og organiske forespørgsler En forespørgsel er en websøgning. Denne kolonne viser det samlede antal søgninger, der har returneret sider fra dit website i de organiske søgeresultater eller udløst eksponering af en af dine tekstannoncer.
Annoncer og organiske klik pr. forespørgsel Det antal klik, du har modtaget på dine tekstannoncer eller organiske fortegnelser divideret med det samlede antal forespørgsler, der enten:
  • Returnerede en side fra dit website eller
  • Udløste eksponering af en af dine tekstannoncer

Selv om de ikke vises som standard, kan du føje kolonnen Søgeord, Annoncegruppe eller Kampagne til din rapport ved at klikke på Kolonner > Rediger kolonner > Annoncestatistikker og vælge den kolonnetype, du gerne vil tilføje.

Vær opmærksom på følgende:

• En investering i betalt søgning har ingen indvirkning på din organiske søgerangering. Vi har hos Google vandtætte skodder mellem vores søgeforretning og vores annonceringsforretning.
  • Organiske resultater begrænses ikke af indstillingerne for annoncemålretning i dine AdWords-kampagner. Det betyder med andre ord, at dine annoncer begrænses af de sprog og de geografiske områder, du målretter mod i din AdWords-konto, men at dine organiske søgeresultater ikke begrænses. Det er derfor muligt at have flere organiske visninger end betalte, selvom dine kampagner har en visningsandel på 100 %. Hvis din annoncekampagne for et bestemt søgeord f.eks. kun målrettes mod USA, vil en organisk eksponering, der forekommer i Canada, alligevel fremgå af rapporten over betalte annoncer og organisk visning for dette søgeord, selvom du ikke annoncerer i dette område.
  • Dine organiske data rapporteres kun tilbage til den dato, hvor du startede med at importere dem fra Webmasterværktøj, så du får altså ikke vist historiske organiske data fra før, du oprettede dette link.
  • De organiske data, som du får vist, er baseret på alle de domæner, som du har linket til din konto. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at filtrere den organiske trafik til blot en del af de linkede domæner.

Opsætning af rapporten "Betalt og organisk"

For at kunne se rapporten "Betalt og organisk" skal din Search Console-konto være linket til din AdWords-konto. Hvis du ikke har en Search Console-konto, kan du altid oprette en på Search Console-websitet.

Sådan linker du din Search Console-konto til din AdWords-konto

1. Log ind på din AdWords-konto på https://adwords.google.dk.
  2. Klik på tandhjulsmenuen (), og vælg "Kontoindstillinger".
  3. Klik på "Tilknyttede konti" i navigationslinjen.
  4. Klik på "Vis detaljer" under sektionen "Search Console".View details
  5. I tekstfeltet skal du angive webadressen på det website, du vil linke til (f.eks. www.example.com).
  6. Klik på "Fortsæt".
  7. Hvis det lykkes at linke kontiene, får du vist meddelelsen "Tillykke". Klik på Udført.

Bemærk! For at kunne linke kontiene korrekt skal administratoren for din AdWords-konto være ejer af det website (og den tilhørende Search Console-konto), som du forsøger at linke til. Hvis du ikke er registreret som ejer af Search Console-kontoen, hjælper AdWords dig med at sende en meddelelse til den nuværende ejer for at anmode om adgang. Hvis der ikke er oprettet nogen Search Console-konto for det website, du forsøger at linke til, viser AdWords dig meddelelsen "Gør krav på det" i Search Console og et link, hvor du kan gøre dette.

Tip!

For at kunne se alle dine organiske data er der nogle få ting, du skal huske på, når du konfigurerer Search Console og linker til din AdWords-konto.

• Når du gør krav på et domæne i Search Console, skal både www- og ikke-www-versionerne af dit domæne føjes til din Search Console-konto (http://www.example.com og http://example.com).
  • Hvis dit website bruger HTTPS, skal du også gøre krav på begge varianter af HTTPS-versionerne (https://www.example.com og https://example.com).
  • I din AdWords-konto skal du linke både www- og ikke-www-versionerne af dit website (du skal ikke angive HTTP eller HTTPS, men blot example.com og www.example.com).

Lær at løse indekseringsproblemer for at sikre, at du ser alle dine data.

Sådan administrerer du dine linkede Search Console-konti i AdWords

1. Log ind på din AdWords-konto på https://adwords.google.dk.
  2. Klik på tandhjulsmenuen (), og vælg "Kontoindstillinger".
  3. Klik på "Tilknyttede konti" i navigationslinjen.
  4. Klik på "Vis detaljer" under sektionen "Search Console". View details
  5. Denne side viser alle dine linkede Search Console-konti. Du kan sortere denne side efter "Dato for ændring" eller "Status".
  6. Du kan vælge mellem forskellige administrationsmuligheder, afhængigt af statussen for en Search Console-konto. Statussen er angivet under adressen på websitet. Hvis en konto er linket, har du mulighed for at "fjerne tilknytningen". Du har også mulighed for at sende en anmodning om at få adgang til en Search Console-konto, "gøre krav på" et website, der ikke er gjort krav på i Search Console, og anmode om adgang igen, hvis din adgang er blevet tilbagekaldt.