Om remarketinglister for søkeannonser

Med remarketinglister for søkeannonser (RLSA) kan du tilpasse søkeannonsekampanjene dine etter folk som tidligere har besøkt nettstedet ditt, og skreddersy budene og annonsene dine etter disse besøkende når de søker på Google og nettsteder tilhørende søkepartnerne våre.

Slik fungerer det

Når brukere for eksempel forlater nettstedet ditt uten å kjøpe noe, kan du bruke remarketinglister for søkeannonser for å få kontakt med disse potensielle kundene når de fortsetter å søke etter det de trenger på Google Søk. Du kan angi bud selv, opprette annonser og velge søkeord ut fra det at disse kundene tidligere har besøkt nettstedet ditt. I remarketinglister for søkeannonser gjøres disse tilpasningene med remarketinglister.

Det er to basisstrategier for bruk av remarketinglister i forbindelse med søkeannonser:

• Du kan optimalisere budene på de eksisterende søkeordene dine for besøkende oppført i remarketinglistene dine. Du kan for eksempel øke budet ditt med 25 % for brukerne som har besøkt nettstedet ditt de siste 30 dagene. Et annet alternativ er å vise en annen annonse til de som har besøkt nettstedet ditt og lagt varer i handlekurven, men ikke endt opp med å kjøpe noe.
  • Du kan by på søkeord du normalt ikke byr på, bare for brukere som nylig har besøkt nettstedet ditt, eller for brukere som tidligere har hatt konverteringer på nettstedet. På denne måten kan du øke salgsvolumet. Du kan for eksempel by på mer generelle søkeord bare for folk som tidligere har kjøpt noe på nettstedet.

Vær oppmerksom på følgende: Den øvre grensen for hvor lenge en person kan være oppført i en slik liste, er 540 dager. Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om remarketinglister.

Slik konfigurerer du lister

Hvis du vil begynne å bruke remarketinglister for søkeannonser, lager du en remarketingliste og legger til en kodebit du får fra AdWords – en såkalt remarketing-tag – på nettstedet ditt. Du kan legge til den nye remarketing-taggen på alle sidene på nettstedet ditt. Koden angir at AdWords skal legge til besøkende på nettstedet i listen din. Når folk for eksempel besøker startsiden din, blir informasjonskapslene som er knyttet til nettleseren deres, lagt til i remarketinglisten.

Etter at du har lagt til remarketing-taggen på nettstedet ditt, kan du tilføye remarketinglisten i de eksisterende kampanjene og annonsegruppene dine og øke eller senke budene for kundene som er oppført i remarketinglisten.

Du kan også lage en egendefinert kombinasjonsliste for å målrette mot brukere som har besøkt visse sider på nettstedet ditt.

Vær oppmerksom på følgende: Det må være knyttet minst tusen informasjonskapsler til en remarketingliste for Google-søkeannonser før du kan bruke den til å skreddersy søkeannonsene dine. Dette bidrar til å beskytte personvernet til personene på listen.

Eksempel

Tenk deg at folk som leter etter joggesko, besøker et nettsted for sportstøy for å se på utvalget. De går derfor til den delen av nettstedet som omhandler sko. Nettstedet kan konfigureres slik at disse personene blir lagt til i «Skokategori»-listen. Det kan deretter legges inn høyere bud for disse besøkende den neste gangen de søker etter joggesko på Google.

Slik har en annonsør brukt remarketinglister for søkeannonser

Den europeiske dekkforhandleren på nettet kalt Tirendo oppnådde en økning på 161 % i konverteringsfrekvensen etter å ha tatt i bruk remarketinglister for søkeannonser. Dette førte til en samlet salgsøkning på 22 %. Les kasusstudien (bare tilgjengelig på engelsk).

Gode fremgangsmåter: avmerkingssymbol Gode fremgangsmåter

I veiledningen for Googles gode fremgangsmåter kan du finne tips om hvordan du kan nå ut til svært kvalifiserte kunder med RLSA. Emnene der omfatter blant annet:

• Legg til rette for at remarketingannonsene dine kan lykkes
  • Segmentér RLSA-målgruppene dine i AdWords
  • Gi bud som sikrer at RLSA-kampanjene dine i AdWords blir vellykkede

Nå den rette målgruppen med RLSA: Googles gode fremgangsmåter