Korriger tagger, annonser og datasegmenter for besøkende på nettsteder

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Hvis du har en kampanje der dataene dine brukes til publikumsmålretting, som ikke helt lever opp til forventningene, kan dette komme av spesifikke problemer med annonsene, datasegmentene eller tag-kodebitene dine. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese gjennom listen vår over vanlige problemer og finne ut hvordan du kan løse dem.

Før du begynner

Oversikt-siden finner du viktig informasjon om kontostatusen, slik at du kan danne deg et bilde av og løse problemene du har i kampanjer der dataene dine brukes som utgangspunkt for publikumsmålretting. Problemene kan være knyttet til annonsegruppene eller målgruppekildene dine. Du finner tre ulike varseltyper:

1. Kritiske problemer med kontotilstanden og/eller -ytelsen som må løses for at annonsene dine skal fortsette å vises.
  2. Problemer som må løses for at du skal kunne dra full nytte av annonsene og sikre at kampanjen er i god stand.
  3. En tilstandsstatus hvor du blir opplyst om at kampanjene der du bruker dataene dine som utgangspunkt for annonsegrupper, målgruppekilder og publikumsmålretting, fungerer som de skal.

Ingen besøkende på listen

Du har kanskje ikke lagt til Google-taggen på riktig måte.

• Tag-kodebiten ble endret da du kopierte den fra Google Ads og limte den inn på nettstedet ditt. Hvis du for eksempel limer inn koden i en e-post og så kopierer den derfra når du skal implementere den på nettstedet, kan mellomrommene i koden bli endret.
  • Du har ikke limt inn tag-kodebiten ovenfor «/head»-taggen i koden på nettstedet.
Du kan kontrollere koden via Tag-assistenten – en Chrome-utvidelse som automatisk kan bekrefte Google-kodebiter på enhver side. Last ned og installer Tag-assistenten fra Google Chrome Nettmarked.

Regelen du har opprettet, inneholder feil eller samsvarer ikke med nettadressen din. Du kan for eksempel ha opprettet et datasegment med teksten «Nettadressen innholder video», mens det er ordet «videoer» (flertall) som er oppført i nettadressen til videodelen på nettstedet. Dermed samsvarer ikke listen med nettadressen.

Du finner mer informasjon om kravene til listestørrelse i artikkelen Om datasegmentene dine.

Segmentet basert på data om appbrukere eller besøkende på nettstedet, vokser ikke i størrelse

At det ikke blir lagt til nye brukere i segmentet basert på data om appbrukere eller besøkende på nettstedet, kan komme av en endring i tag-kodebiten. Hvis du for eksempel har utvekslet tag-kodebiter via e-post, må du være oppmerksom på at formateringen av disse kan bli endret i e-postprogrammer. Vi anbefaler at du sender tag-kodebiter som vedlegg, og at du bruker et program der formateringen ikke blir endret, for eksempel et redigeringsprogram for ren tekst (f.eks. Notisblokk i Windows eller TextEdit på Mac).

Det kan også hende at du gjorde noe feil da du la til tag-kodebiten på nettstedet. I så fall kan du finne mer informasjon om hvordan du tagger nettstedet ditt med Google Ads.

Hvis listen din fremdeles inneholder svært få informasjonskapsler, kan du ta en titt på disse anbefalingene:

• Sjekk at det finnes tilstrekkelig trafikk på sidene med Google-tag-kodebiter. Hvis det er lite trafikk, kan det hende at listene dine er for spesifikke. Det kan være lurt å fjerne målrettingsbegrensninger (f.eks. land og språk) eller merke nettsider med mer trafikk.
  • Påse at varigheten av medlemskap i datasegmentet ditt er tilstrekkelig lang. Med en kort varighet blir det kanskje ikke samlet inn mange nok informasjonskapsler til listen. Du kan når som helst endre varigheten av medlemskap i listen.

Annonsen blir ikke vist

Her er noen mulige årsaker til at annonsen din ikke blir vist – og noen feilsøkingstips:

• Google Ads viser bare annonser til medlemmer av datasegmenter som består av minst 100 brukere.
    • I den forrige utgaven av AdWords kan du kontrollere listestørrelsen ved å klikke på Delt bibliotek-linken i navigasjonsraden til venstre og så klikke på Målgrupper-linken.
    • I den nye utgaven av Google Ads kan du følge denne fremgangsmåten for å sjekke størrelsen på datasegmenter:
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  • Det kan ta opptil et døgn før det rapporteres visninger i kampanjer der det nylig er opprettet segmenter og egendefinerte kombinasjoner.
  • Gjør følgende hvis det har gått mer enn et døgn:
    • Kontrollér at budsjettet ditt fremdeles er aktivt.
    • Kontrollér statusen for annonsen din. Påse at annonsene ikke er klassifisert som «seksuelt innhold».
For annonsører som bruker den forrige versjonen av den globale nettstedstaggen – finner ikke Google-taggen

Når du tidligere opprettet en Google-tag, kunne du se og kopiere den ved å klikke på linken i «Tagger/regler»-kolonnen i «Målgrupper»-tabellen i det delte biblioteket. I den nye versjonen blir denne linken bare vist for de eldre segmentene dine og hovedlisten Google Ads har opprettet for deg.

I den nye versjonen vises dataene i ulike typer segmenter. Her er noen eksempler:

• Besøkende på nettstedet
  • Kombinerte segmenter

Taggen for hovedlisten din og eventuelle andre datasegmenter du opprettet i den tidligere versjonen, merkes som «Tag-basert».