Tiettyjen yleisösegmenttien sulkeminen pois kohdistuksesta

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Voit paitsi tavoittaa mainoksillasi juuri tietyt segmentit myös sulkea pois segmenttejä, jotka eivät kuulu kohderyhmääsi ja ovat näin ollen tuottamattomia. Tavoittamalla vain liiketoimintasi kannalta merkitykselliset segmentit voit pienentää kustannuksia ja lisätä sen todennäköisyyttä, että mainoksesi saa aikaan klikkauksia ja konversioita.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit sulkea pois tiettyjä segmenttejä, jos ne eivät sovellu mainostamillesi tuotteille tai palveluille.

Kun Applen App Tracking Transparency (ATT) ‑käytännöt tulevat voimaan, ne voivat vaikuttaa datasegmentteihin (erityisesti verkkosivustojen ja sovellusten luetteloihin sekä automaattisesti luotuihin luetteloihin) ja asiakaskohdistusluetteloihin iOS 14 ‑liikenteen osalta (myös silloin, kun näitä luetteloita käytetään poissulkemiseen). Muutoksia voi ilmetä myös sellaisten kampanjoiden tuloksissa, joilla pyritään saamaan konversioita verkossa (erityisesti asiakaskohdistuksen ja muiden datasegmenttien avulla). Otamme tällä välin mallinnetut konversiot käyttöön entistä laajemmin iOS 14 ‑liikenteessä.

Näin se toimii

Avainsanojen ja yleisöjen poissulkemiset koskevat vain ensimmäisen osapuolen dataa.

Aivan kuten voit parantaa avainsanasegmenttiäsi sulkemalla pois tiettyjä avainsanoja, voit myös poistaa kampanjastasi tai mainosryhmästäsi tiettyjä segmenttityyppejä (kuten asiasta kiinnostuneet tai omat datasegmentit), jos ne eivät sovellu mainostamillesi tuotteille tai palveluille. Voit sulkea pois tiettyjä segmenttejä Haku-, Display-, Discovery- ja Videokampanjoista.

Yleisöjä ei voi sulkea pois kampanjan luonnin aikana, mutta voit lisätä poissulkemisia aiemmin luotuun kampanjaan. Suosittelemme seuraamaan kampanjatuloksia eri yleisösegmenttien osalta, ennen kuin suljet yleisöjä pois.

Huom. Segmenttien poissulkeminen onnistuu myös Sovelluskampanjoissa, mutta niissä sinun on luotava ensin poissulkemissegmentti. Sovelluskampanjoissa segmenttejä voi sulkea pois vain kampanjatasolla. Lue lisää segmenttien poissulkemisesta Sovelluskampanjoissa.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisöt.
  4. Poissuljetut-moduulista näet kaikkien poissuljettujen segmenttien tiedot, kuten segmentin tyypin, mistä segmentti on suljettu pois ja millä tasolla poissulkeminen on tehty.
  5. Jos haluat poistaa poissulkemisia, merkitse haluamiesi segmenttien oikealla puolella olevat ruudut valituiksi Sininen valintaruutu ja klikkaa sinisestä valikkopalkista Poista.
  6. Jos haluat muokata poissulkemisia, klikkaa Muokkaa poissulkemisia.
    1. Valitse "Sulje pois seuraavista" ‑kohdan avattavasta valikosta Kampanja tai Mainosryhmä.
    2. Merkitse poissuljettavien segmenttien vieressä olevat ruudut valituiksi Sininen valintaruutu. Jos haluat poistaa yhdistettyjä segmenttejä, klikkaa niiden vierestä Punainen x-merkki.
    3. Klikkaa Tallenna yleisösegmenttien poissulkemiset.

Lue lisää yleisöraportoinnista