Hoe uw gegevenssegmenten werken

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Uw gegevenssegmenten bevatten een verzameling websitebezoekers of app-gebruikers die is samengesteld met behulp van codefragmenten die aan uw site of app zijn toegevoegd. Als u een segment (of gegevenssegment) maakt, stelt u regels in voor wanneer bezoekers of gebruikers aan het segment moeten worden toegevoegd. U kunt ook een lidmaatschapsduur opgeven voor hoelang u bezoekers of gebruikers in het segment wilt houden. U kunt deze segmenten toevoegen aan de advertentiegroeptargeting van uw campagnes, zodat u advertenties kunt weergeven aan bezoekers of gebruikers in de segmenten.

Als u de Google-tag heeft ingesteld om de bezoekers van uw website bij te houden, ziet u dat deze bestaat uit de Google-tag en een gebeurtenisfragment. Meer informatie over hoe u Conversies bijhouden instelt voor uw website

In dit artikel wordt uitgelegd hoe gegevenssegmenten werken.

Voordat u begint

Als u niet weet hoe u mensen opnieuw moet targeten die eerder interactie met uw website of mobiele app hebben gehad, leest u hoe u uw gegevens instelt.

Opmerking: Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die gerelateerd zijn aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren

Over websitebezoekers

Binnen enkele seconden nadat bezoekers een pagina bezoeken met de Google-tag of met de Google-tag en een gebeurtenisfragment, worden ze aan uw gegevenssegmenten toegevoegd. Elke keer dat een gebruiker een pagina op uw site bezoekt die dit gebeurtenisfragment bevat, wordt het tijdstempel van de bezoeker geüpdatet. Daardoor blijft de bezoeker in het segment staan gedurende de tijd die is opgegeven voor de lidmaatschapsduur van het segment.

Als een bezoeker meerdere pagina's op uw website bezoekt die gebeurtenisfragmenten bevatten, kan de bezoeker aan meerdere klantsegmenten worden toegevoegd. In dat geval kan elke advertentie in de campagnes voor die segmenten worden weergegeven aan deze bezoekers. De advertentie met de hoogste advertentierangschikking concurreert dan voor plaatsing in de veiling.

Bezoekers of gebruikers

Als u voor het eerst een segment maakt, bevat dit nog geen bezoekers of gebruikers. Nadat mensen uw website hebben bezocht of uw mobiele app hebben gebruikt, worden ze toegevoegd aan segmenten op basis van de door u ingestelde regels. Zorg ervoor dat u uw website heeft getagd of gegevens bijhouden heeft aangezet in uw mobiele app, zodat bezoekers of gebruikers aan uw segmenten kunnen worden toegevoegd.

Regels

Regels zijn voorwaarden waaraan moet zijn voldaan om een bezoeker of gebruiker aan uw gegevenssegmenten toe te voegen. U kunt regels gebruiken om gegevenssegmenten te maken naast de standaardsegmenten die Google Ads voor u maakt.

Voorbeeld

Een luchtvaartmaatschappij wil advertenties weergeven over deals voor vluchten aan mensen die in de afgelopen maand een productpagina op de website hebben bezocht. Medewerkers maken een segment Deals voor vluchten met een lidmaatschapsduur van 30 dagen en een regel om alle bezoekers te verzamelen van een webpagina met een URL die eindigt op vluchtdeals.html. Als mensen deze pagina met deals voor vluchten bezoeken, worden ze toegevoegd aan het segment Deals voor vluchten. De luchtvaartmaatschappij kan deze lijst targeten met een advertentiecampagne over deals voor vluchten.

U kunt gedetailleerde instructies vinden in Regels gebruiken om uw websitebezoekers te bereiken.

Grootte van uw gegevenssegment

De vereiste voor weergave van uw advertenties is afhankelijk van het doelnetwerk. De nauwkeurigheid van de geschatte segmentgrootte is afhankelijk van de segmentinstellingen, de tijdsduur sinds de tag is geïnstalleerd, de campagne-instellingen en andere factoren.

• Het Google Display Netwerk moet minimaal 100 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.
  • Het zoeknetwerk van Google moet minimaal 1000 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.
  • YouTube moet minimaal 1000 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.
  • Discovery-advertenties moeten minimaal 1000 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.

Actieve gebruikers (of alleen Gebruikers) is het aantal mensen dat interactie heeft gehad met uw site of app.

Als u problemen heeft met het beheer van uw gegevenssegmenten:

Opmerking: Alleen gebruikers die zijn ingelogd bij Gmail, worden toegevoegd aan Gmail-gegevenssegmenten.

Segmentstatus

Als u een gegevenssegment maakt van mensen die uw website hebben bezocht en uw app hebben gebruikt, kunt u bepalen of deze moet worden ingesteld op Gesloten of Open. U kunt deze status altijd wijzigen. De status heeft geen invloed op het gebeurtenisfragment of de segmentinstellingen. Als u een segment echter instelt op Gesloten en de lidmaatschapsduur te kort is, wordt het segment mogelijk te klein om voor targeting te gebruiken.

• Gesloten: Dit betekent dat het segment niet meer groter wordt en er geen gebruikers of bezoekers meer aan worden toegevoegd. Uw targeting werkt ook nog steeds, maar de doelgroep die u target, wordt niet groter.
  • Open: Deze status betekent dat het segment groter wordt. Google Ads blijft bezoekers of gebruikers toevoegen aan het segment. Houd er rekening mee dat Google Ads het segment automatisch sluit als u het 540 dagen niet gebruikt in uw campagne- of advertentiegroeptargeting. U kunt een segment echter altijd opnieuw openen, waarna er weer mensen aan worden toegevoegd.

Lidmaatschapsduur

U kunt een lidmaatschapsduur instellen voor hoelang een bezoeker of gebruiker in het segment blijft staan. Als het lidmaatschap is verlopen, worden bezoekers of gebruikers uit het segment verwijderd, tenzij ze uw website of app opnieuw gebruiken (in dat geval blijven ze weer voor de door u ingestelde duur in het segment staan). U bent verantwoordelijk voor de naleving van eventuele duurbeperkingen volgens de toepasselijke wetgeving.

Netwerk Standaardduur Max. duur
Display Netwerk 30 dagen 540 dagen
Google zoeken 30 dagen 540 dagen
  • Als u een langere lidmaatschapsduur dan de maximale duur instelt, wordt de bezoeker of gebruiker op het moment van de maximale duur verwijderd uit het gegevenssegment.
  • Als u de lidmaatschapsduur van het segment wijzigt, is de segmentgrootte die in uw Google Ads-account wordt weergegeven, mogelijk tijdelijk onjuist.
  • Als u de lidmaatschapsduur wijzigt nadat er in een segment al bezoekers of gebruikers staan, wordt de nieuwe duur toegepast op alle huidige en toekomstige bezoekers of gebruikers in het segment. Als de duur bijvoorbeeld 60 dagen is en u deze verkort tot 30 dagen, wordt iedereen verwijderd die 31 tot 60 dagen geleden aan het segment is toegevoegd. Omgekeerd geldt dat als de duur 30 dagen is en u deze verlengt tot 60 dagen, iedereen die al in het segment voorkomt tot 60 dagen op de lijst blijft staan.

We raden u aan een duur te kiezen die past bij de periode waarin u denkt dat de advertenties relevant zijn voor de bezoekers. Over het algemeen moet de lidmaatschapsduur gelijk zijn aan de duur van uw verkoopcyclus.

Inactieve segmenten

Als uw segmenten (of gegevenssegmenten) al 540 dagen niet zijn gebruikt in de targeting, worden ze automatisch ingesteld op de status Gesloten. Aan deze segmenten worden dan geen bezoekers of gebruikers meer toegevoegd, maar ze zijn nog steeds zichtbaar in de tabel Doelgroep. U kunt uw gegevenssegmenten altijd opnieuw openen, zodat er weer mensen aan worden toegevoegd.

Voorbeeld

Als u bioscoopkaartjes verkoopt, stelt u wellicht een lidmaatschapsduur in van een paar dagen. Als u echter auto's verkoopt, stelt u waarschijnlijk een duur in van een aantal maanden. De keuze om een nieuwe auto aan te schaffen, neemt immers meestal meer tijd in beslag.

En als u valentijnscadeaus verkoopt, kunt u een lidmaatschapsduur van een jaar en een paar dagen kiezen. Zo kunt u de klanten in het segment volgend jaar vlak voor Valentijnsdag opnieuw bereiken.