Om budgivning med mål-CPA

Med vårt felsökningsverktyg kan du identifiera, se beskrivningar av och åtgärda potentiella orsaker till oväntade variationer i utgifterna för din Performance Max-kampanj.

Obs! Från och med juli ser du valfria fält för målbelopp i sökkampanjer för nya budstrategier av typen Maximera konverteringar och Maximera konverteringsvärde. Tänk på att för videoåtgärdskampanjer är detta två olika budstrategier. När du anger ett valfritt mål optimerar Smart Bidding för dessa mål på samma sätt som med Mål-CPA (kostnad per åtgärd) och Mål-ROAS (avkastning på annonsutgift). Maximera konverteringar med en angiven mål-CPA fungerar som budstrategin Mål-CPA gör i dag. Maximera konverteringsvärde med en angiven mål-ROAS fungerar som budstrategin Mål-ROAS gör i dag. Tänk på att hotellkampanjer endast har stöd för Maximera konverteringsvärde tillsammans med en obligatorisk mål-ROAS.

Läs mer om budgivning med Mål-ROAS.

Läs mer om hur ändringar av hur Smart Bidding-strategierna är strukturerade.

Budgivning med mål-CPA är en automatisk budstrategi som innebär att dina bud ställs in så att du får så många konverteringar eller kundåtgärder som möjligt. När du väljer budstrategin Mål-CPA (kostnad per åtgärd) anger du en önskad genomsnittlig kostnad per konvertering. Google Ads använder din mål-CPA för att ange ett bud baserat på sannolikheten för att annonsen leder till konvertering.

Obs! För appkampanjer har mål-CPA samma värde oavsett om konverteringen avser installation av appen (kostnad per installation) eller användning av appen (kostnad per åtgärd i appen).

Mål-CPA är tillgänglig som standardstrategi för en enstaka kampanj eller som portföljbudstrategi för flera kampanjer. Läs mer om automatisk budgivning.

I den här artikeln beskriver vi hur budgivning med Mål-CPA fungerar och vilka inställningar du kan välja.

Innan du börjar

Så fungerar det

Med budgivning med mål-CPA anges automatiskt ett optimalt bud för din annons varje gång den kan visas. Detta görs med hjälp av information om tidigare resultat för din kampanj och genom utvärdering av kontextsignalerna som finns vid Google Ads-auktionstillfället.

Vissa konverteringar kan kosta mer än målbeloppet och vissa kan kosta mindre, men totalt sett blir kostnaden per konvertering i nivå med den mål-CPA du anger. Justeringarna sker eftersom din faktiska CPA beror på faktorer som ligger utanför Googles kontroll, som ändringar på din webbplats eller i dina annonser eller ökad konkurrens i annonsauktionerna. Den faktiska konverteringsfrekvensen kan dessutom vara lägre än den uppskattade.

Om du till exempel väljer en mål-CPA på 100 kronor justerar Google Ads dina bud automatiskt så att du får så många konverteringar som möjligt för i genomsnitt 100 kronor. För att förbättra ditt resultat i annonsauktionen justeras buden med hjälp av realtidssignaler som enhet, webbläsare, plats, klockslag, remarketinglista och annat.

Använda budstrategin Mål-CPA

Du kan välja budstrategin Mål-CPA för en enstaka kampanj (standardbudstrategin) eller för flera kampanjer (portföljbudstrategi) på något av följande sätt:

• Använd strategin med en ny kampanj.
  • Byt till strategin i kampanjinställningarna.
  • Välj strategin via Budstrategier i det delade biblioteket.

Förklaringar av resultat med Mål-CPA

Förklaringar visar information om betydande resultatförändringar i ditt Google Ads-konto. Om du ser stora variationer i resultaten från en sökkampanj eller en annonsgrupp när du använder en budstrategi med mål-CPA kan du snabbt ta reda på orsaken med hjälp av förklaringarna.

Inställningar

Mål-CPA (kostnad per installation/kostnad per åtgärd i appen för appkampanjer)

Det genomsnittliga belopp du vill betala för en konvertering. Mål-CPA-beloppet du anger kan påverka hur många konverteringar du får. Om du anger ett för lågt mål kan du gå miste om klick som hade kunnat ge konverteringar, vilket innebär att du får färre konverteringar totalt.

Om din kampanj har tidigare konverteringsdata rekommenderar Google Ads en mål-CPA åt dig. Rekommendationen beräknas utifrån ditt faktiska CPA-resultat de senaste veckorna. Eftersom beräkningen också tar hänsyn till trafik kan det genomsnittliga målet variera något beroende på trafiken på de platser där dina annonser visas.

När vi beräknar en rekommenderad mål-CPA utesluter vi resultat från de senaste dagarna för att ta hänsyn till konverteringar som sker mer än en dag efter en annonsinteraktion (konverteringsfördröjning). Du kan välja om du vill använda denna rekommenderade mål-CPA eller ett eget belopp.

Tips! Välj vilka konverteringar du vill lägga bud på.

Med inställningen Visa i Konverteringar kan du välja om enskilda konverteringsåtgärder ska visas i rapportkolumnerna Konverteringar och Konverteringsvärde. Informationen i kolumnerna används av budstrategier som Mål-CPA, Mål-ROAS och Förbättrad CPC. Resultatet blir att budstrategin bara optimerar bud baserat på de konverteringar du har valt att ta med. Läs mer om inställningen Visa i Konverteringar

Konverteringar över flera enheter från Display-nätverket, video, Sök och Shopping-kampanjer tas med som standard.

Genomsnittlig mål-CPA

Din genomsnittliga mål-CPA är den trafikviktade genomsnittliga CPA som budstrategin har optimerat för. Beloppet innefattar genomsnittet av dina enhetsbudjusteringar, annonsgruppens mål-CPA och dina eventuella ändringar av mål-CPA över tid. På grund av dessa variabler kan din genomsnittliga mål-CPA skilja sig från den mål-CPA du valde. När du utvärderar budstrategins resultat bör du jämföra ditt CPA-bud med strategins genomsnittliga mål-CPA eftersom genomsnittlig mål-CPA ger en mer rättvis bild av vad Smart Bidding optimerar för. Vi rekommenderar att du bevakar kampanjens resultat och genomsnittliga mål över tid.

Budgränser

Vi rekommenderar inte att du anger budgränser när du använder budstrategin Mål-CPA, eftersom det kan begränsa den automatiska optimeringen av dina bud i Google Ads. Det kan dessutom hindra Google Ads från att justera buden till det belopp som krävs för att nå din mål-ROAS. Om du ändå väljer att använda budgränser används de enbart i auktioner i söknätverket. Budgränser kan endast anges med Mål-CPA som portföljbudstrategi, inte som standardbudstrategi.

• Högsta budgräns: Det högsta CPC-bud som du vill att Google Ads ska ange när du använder budgivning med mål-CPA.
  • Lägsta budgräns: Det lägsta CPC-bud som du vill att Google Ads ska ange när du använder budgivning med mål-CPA. Observera att budgivningsalgoritmen i Google Ads kan ange ett högsta CPC-bud som ligger under gränsen för ditt lägsta bud, vanligtvis på grund av smart prissättning. Det innebär att budgränsen som du anger här inte är det absolut lägsta bud som kan anges.

Budjusteringar för enhet

Genom att ange budjusteringar för enhet för Mål-CPA kan du prioritetsordna konverteringar efter enhet. Du kan ange budjusteringar för datorer, surfplattor och mobila enheter.

Till skillnad från budjusteringar för Manuell CPC medför budjusteringar för Mål-CPA att värdet på din mål-CPA ändras, inte själva buden. Bäst resultat får du om du tar bort de manuella CPC-budjusteringarna när du växlar till Mål-CPA.

Om din mål-CPA är 100 kronor och du ställer in en budjustering på +40 % för mobila enheter höjs mål-CPA till 140 kronor på mobila enheter. Om du inte vill att dina annonser ska visas på några mobila enheter kan du välja mobilbudsjusteringen -100 %.

Obs! Budjusteringar för andra signaler än enhet ignoreras i sök- och Display-nätverken.

Betala för konverteringar (endast Display-nätverket)

Med displaykampanjer kan du välja att betala för konverteringar i stället för att betala per klick eller visning med användarengagemang. Gå till avsnittet Budgivning när du ställer in kampanjen. Leta efter rubriken Betala för och välj Konverteringar på rullgardinsmenyn. Läs om hur du använder Betala för konverteringar i displaykampanjer.

Här hittar du dessa mätvärden

Mätvärdet Genomsnittlig mål-CPA anger den CPA som budstrategin var inriktad på under specifika tidsperioder. Genom att ändra datumintervallet kan du se vad strategin faktiskt optimerade för under den aktuella perioden. Tänk på att det inte finns någon genomsnittlig mål-CPA för perioder utan trafik.

Du hittar mätvärdet för genomsnittlig mål-CPA i resultattabellen högst upp på sidan Kampanjer, så att du kan jämföra det faktiska resultatet med målresultatet. Välj Gen. mål-CPA, Gen. målkostnad per installation eller Gen. målkostnad per åtgärd i appen i kategorin Resultat när du lägger till en ny kolumn. Du kan även lägga till den i resultatdiagrammet.

Du hittar detta mätvärde i budstrategirapporten bredvid Faktisk CPA, som visar den faktiska CPA som uppnåddes med budstrategin. Läs om hur du hittar dina budstrategirapporter.

Genomsnittlig mål-CPA finns både för standard- och portföljbudstrategier.

Obs! Om du vill se den genomsnittliga målkostnaden per installation och genomsnittliga mätvärden för målkostnad per åtgärd i appen väljer du ett datumintervall från den 5 juni 2020 och därefter. Inställningen gäller endast appkampanjer.