Sobre les ofertes de CPA objectiu

Nota: des del mes de juliol, a les campanyes de cerca teniu camps d'objectius opcionals per a les noves estratègies d'oferta Maximització de conversions o Maximització del valor de conversió. Tingueu present que es tracta de dues estratègies d'oferta diferents per a les campanyes d'acció de vídeo. Amb un objectiu opcional, Smart Bidding farà optimitzacions per assolir-lo, com en el cas del cost per acció (CPA) objectiu i del retorn de la inversió en publicitat (ROAS) objectiu. La maximització de conversions amb un CPA objectiu definit funcionarà tal com ho fa actualment l'estratègia CPA objectiu i, similarment, la maximització del valor de conversió amb un ROAS objectiu definit funcionarà com ho fa actualment l'estratègia ROAS objectiu. Tingueu en compte que les campanyes d'hotels només admeten la maximització del valor de conversió amb un ROAS objectiu obligatori.

Obteniu més informació sobre les ofertes de ROAS objectiu.

Obteniu més informació sobre els canvis en la manera com les estratègies de Smart Bidding s'organitzen.

Les ofertes de cost per acció (CPA) objectiu són una estratègia de Smart Bidding que defineix les ofertes perquè obtingueu el màxim nombre de conversions (accions de client) possible. Quan creeu una estratègia d'oferta CPA objectiu, definiu el cost mitjà que voleu pagar per cada conversió. Quan un client fa una cerca a Google que s'ajusta al vostre producte o servei, Google Ads utilitza el CPA objectiu per definir una oferta segons la probabilitat que la subhasta generi una conversió.

Nota: en el cas de les campanyes d'aplicacions, el CPA objectiu és el mateix tant si la conversió és per instal·lar l'aplicació (cost per instal·lació) com per utilitzar l'aplicació (cost per acció des de l'aplicació).

El CPA objectiu està disponible com a estratègia estàndard en una única campanya o com a estratègia de cartera en diverses campanyes. En aquest article s'explica com funcionen les ofertes de CPA objectiu i les diferents opcions de configuració.

Abans de començar

Com funciona

Les ofertes de CPA objectiu troben automàticament una oferta òptima per al vostre anunci cada vegada que és apte per mostrar-se, a partir d'informació anterior sobre la campanya i avaluant els senyals contextuals que estan presents en el moment de la subhasta.

Algunes conversions poden costar més o menys que l'objectiu que hàgiu definit però, en general, Google Ads intenta que el cost per conversió equivalgui al CPA objectiu que heu definit. Aquests canvis en el CPA es produeixen perquè el CPA real depèn de diversos factors que Google no pot controlar, com ara els canvis que feu al lloc web o als anuncis, o l'augment de la competència a les subhastes d'anuncis. A més, el percentatge de conversions real pot ser inferior o superior al que s'havia estimat.

Per exemple, si heu triat un CPA objectiu de 10 €, Google Ads definirà les vostres ofertes automàticament perquè aconseguiu el màxim nombre de conversions possible per 10 € de mitjana. Per ajudar-vos a millorar el rendiment en totes les subhastes d'anuncis, aquesta estratègia fa servir senyals en temps real, com ara el dispositiu, el navegador, la ubicació, l'hora del dia o la llista de remàrqueting, entre d'altres, a fi d'ajustar les ofertes.

Crear una estratègia d'oferta CPA objectiu

Podeu crear una estratègia d'oferta CPA objectiu per a una única campanya (estratègia estàndard) o per a diverses campanyes (estratègia d'oferta de cartera):

• Creeu una estratègia amb una campanya nova.
  • Creeu o canvieu una estratègia des de la configuració de la campanya.
  • Creeu una estratègia des de la pàgina "Estratègies d'oferta" de la Biblioteca compartida.

Podeu crear una estratègia d'oferta automàtica per a una única campanya (estratègia estàndard) o per a diverses campanyes (estratègia d'oferta de cartera).

Explicacions sobre el rendiment del CPA objectiu

Les explicacions us proporcionen estadístiques sobre canvis d'envergadura que es produeixen en el rendiment del compte de Google Ads. Si trobeu una fluctuació significativa en el rendiment d'una campanya de cerca o d'un grup d'anuncis mitjançant l'estratègia de CPA objectiu, les explicacions us ajudaran a esbrinar ràpidament per què s'ha produït.

Configuració

CPA objectiu (o cost per instal·lació/cost per acció des de l'aplicació en campanyes d'aplicacions)

És l'import mitjà que voleu pagar per una conversió. El CPA objectiu que definiu pot influir en el nombre de conversions que obtingueu. Si definiu un objectiu massa baix, és possible que deixeu de rebre clics que podrien generar conversions, de manera que acabaríeu tenint un nombre total de conversions més baix.

Si la vostra campanya té dades de conversió a l'historial, Google Ads recomanarà un CPA objectiu, calculat a partir del rendiment de CPA real que hàgiu tingut durant les darreres setmanes. El càlcul també té en compte el trànsit. Per tant, els objectius mitjans poden variar lleugerament en funció del trànsit als llocs on es mostren els vostres anuncis.

En formular un CPA objectiu recomanat, exclourem el rendiment dels darrers dies corresponent a les conversions que puguin tardar més d'un dia a completar-se després d'una interacció amb un anunci (retard en la conversió). Podeu utilitzar aquest CPA objectiu recomanat o bé definir-ne un manualment.

Consell: trieu per quines conversions voleu fer ofertes

L'opció de configuració Inclou a Conversions us permet decidir si voleu incloure accions de conversió concretes a les columnes "Conversions" i "Valor de conversió" dels informes. Les dades d'aquestes columnes s'utilitzen en estratègies d'oferta com ara CPA objectiu, ROAS objectiu i CPCM. Per tant, la vostra estratègia d'oferta només s'optimitzarà en funció de les conversions que hàgiu decidit incloure. Més informació sobre l'opció de configuració Inclou a Conversions

Les conversions multidispositiu de les campanyes de la Xarxa de Display, de vídeo, de cerca i de compres s'inclouen de manera predeterminada.

CPA objectiu mitjà

El CPA objectiu mitjà és el CPA mitjà ponderat en funció del trànsit per al qual s'ha optimitzat l'estratègia d'oferta i inclou els ajustos d'oferta per dispositiu, els CPA objectiu dels grups d'anuncis i tots els canvis que hàgiu fet al CPA objectiu al llarg del temps. Com que es basa en totes aquestes variables, el CPA objectiu mitjà pot ser diferent del CPA objectiu que hàgiu definit. En avaluar el rendiment de l'estratègia d'oferta, heu de comparar el CPA assolit amb el CPA objectiu mitjà de l'estratègia, ja que el CPA objectiu mitjà reflecteix amb més precisió el que optimitza Smart Bidding.

Límits d'oferta

Us recomanem que no establiu límits per a l'estratègia d'oferta CPA objectiu, ja que això pot restringir l'optimització automàtica que fa Google Ads de la vostra oferta, així com impedir que Google Ads ajusti les vostres ofertes a l'import més adequat per al vostre CPA objectiu. Si definiu límits d'oferta, només es faran servir a les subhastes de la Xarxa de Cerca. Els límits d'oferta només estan disponibles per a les estratègies d'oferta CPA objectiu de cartera (no per a les estàndard).

• Límit d'oferta màxim: oferta de cost per clic (CPC) més alta que voleu que Google Ads defineixi quan utilitzi les ofertes de CPA objectiu.
  • Límit d'oferta mín.: oferta de CPC més baixa que voleu que Google Ads defineixi quan utilitzi les ofertes de CPA objectiu. Tingueu present que l'algoritme d'ofertes de Google Ads pot definir una oferta de CPC màxim per sota del vostre límit d'oferta mínim, normalment a causa del sistema intel·ligent d'establiment de preus. Això vol dir que el límit d'oferta que ajusteu aquí no equival a l'oferta absoluta més baixa que es pot definir.

Ajustos d'oferta per dispositiu

Els ajustos d'oferta per dispositiu per al CPA objectiu us permeten prioritzar les conversions en funció del dispositiu. Podeu establir ajustos per a ordinador, tauleta i mòbil.

A diferència dels ajustos d'oferta de CPC manual, els de CPA objectiu modifiquen el valor del CPA objectiu en comptes de les ofertes. Per millorar el rendiment que obteniu, us recomanem que, quan passeu a utilitzar el CPA objectiu, tragueu els ajustos d'oferta de CPC manual.

Per exemple, si teniu un CPA objectiu de 10 €, en definir un ajust d'oferta de +40% per a mòbils, el CPA objectiu augmentarà a 14 € en dispositius mòbils. Per evitar que els anuncis es mostrin en dispositius mòbils, podeu definir l'ajust d'oferta per a mòbils en -100%.

Nota: els ajustos d'oferta que no són per dispositiu s'ignoren a les Xarxes de Cerca i de Display.

Pagament per conversions (només per a la Xarxa de Display)

En el cas de les campanyes de display, podeu pagar per conversions en lloc de pagar per clic o per visualització amb implicació. Per fer-ho, en configurar la campanya aneu a la secció "Ofertes", cerqueu la capçalera "Pagament per" i, al menú desplegable, seleccioneu Conversions. Més informació sobre el pagament per conversions

On trobareu aquestes mètriques

La mètrica CPA objectiu mitjà us permet mesurar el CPA objectiu pel qual s'ha segmentat l'estratègia d'oferta durant períodes de temps concrets. En canviar l'interval de dates, podeu determinar què heu obtingut realment de l'optimització de l'estratègia durant el període en qüestió. Recordeu que els períodes de temps sense trànsit no permeten calcular el CPA objectiu mitjà.

Trobareu la mètrica del CPA objectiu mitjà a la taula de rendiment que hi ha a la part superior de la pàgina "Campanyes", de manera que pugueu comparar el rendiment real amb el rendiment objectiu. Seleccioneu "CPA objectiu mitjà", "Cost objectiu mitjà per instal·lació" o "Cost objectiu mitjà per acció des de l'aplicació" a la categoria "Rendiment" quan afegiu una columna nova, o bé afegiu la mètrica al gràfic de rendiment.

També podeu trobar aquesta mètrica a l'informe d'estratègia d'oferta, al costat de "CPA real", que és el CPA real que l'estratègia ha pogut assolir. Informació sobre com podeu accedir als informes d'estratègia d'oferta

El CPA objectiu mitjà està disponible tant per a les estratègies d'oferta estàndard com per a les de cartera.

Nota: per veure les mètriques de cost objectiu mitjà per instal·lació i cost objectiu mitjà per acció des de l'aplicació, seleccioneu un interval de dates a partir del 5 de juny de 2020. L'opció de configuració només és aplicable a les campanyes d'aplicacions.

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now