Vurder dine resultater med bud-, budget- og målsimulatorer

Der er 2 typer Google Ads-simulatorer, som du kan bruge:

Budsimulatorerne i Google Ads hjælper dig med at se, hvordan forskellige bud kan ændre dine annoncers ugentlige effektivitet.

• De almindelige budsimulatorer viser dig, hvordan ændringer af dit maks. CPC-bud muligvis kan ændre prisen på eller antallet af klik, eksponeringer og konverteringer samt den konverteringsværdi, som dine annoncer kunne have sikret dig med det aktuelle søgeord eller den aktuelle annoncegruppe. Du kan finde simulatorerne på siden Annoncegrupper og Søgeord.
  • Kampagnebudsimulatoren viser dig, hvordan ændringer i din kampagnes bud kan påvirke kampagnens effektivitet. Find simulatoren på siden Kampagner.
  • Budsimulatoren til Shopping-kampagner viser dig, hvordan bestemte ændringer i dit bud kunne have påvirket produktgruppens effektivitet. Du kan finde den på siden Produktgrupper.
  • Budsimulatoren til Hotelkampagner viser, hvordan ændringer af din maks. CPC, maks. CPC i % eller Provision i % kan have påvirket de seneste resultater for din hotelgruppe. Du kan finde simulatoren for budstrategierne Maks. CPC og Maks. CPC i % på siden Hotelgrupper og simulatoren for budstrategien Provision i % på kampagnesiden.

Antag, at du har et maks. CPC-bud på 10 DKK for dit søgeord, men du er nysgerrig efter at se, hvilke resultater du kunne opnå med et bud på 15 DKK eller 7,5 DKK.

Budsimulatoren kan vise dig estimater for klik, priser, eksponeringer, konverteringer og konverteringsværdi, som du ville have oplevet med maks. CPC-bud på 15 DKK eller 7,5 DKK for dit søgeord.

Kampagnebudsimulatoren kan vise dig de samme estimater ud fra et bud på f.eks. 15 DKK for hele kampagnen eller ved at øge eller reducere dit bud på kampagneniveau med en vis procentdel.

• Alle aktive budjusteringer for din kampagne eller dine annoncegrupper tages i betragtning under simuleringerne.
  • Hvis din kampagne har statussen "Begrænset af budget", får du vist budgetidéer i pop op-vinduet på siden Kampagner i stedet for i Kampagnebudsimulator. Få flere oplysninger om de forskellige typer anbefalinger.

Sådan fungerer budsimulatorer

Budsimulatorerne indsamler og analyserer data fra annonceauktioner på Søgenetværket og Displaynetværket under hensyntagen til oplysninger såsom kvalitetsresultat, søgeordstrafik og konkurrencen på annonceauktionen. Værktøjerne bruger disse oplysninger til at estimere, hvor effektive dine annoncer kunne have været med hensyn til vigtige metrics såsom pris, antal eksponeringer, antal klik og konverteringsvolumen.

Du kan skalere estimaterne fra budsimulatorerne ved hjælp af Google Ads API.

Sådan får du vist estimater via budsimulatorerne

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Brug budsimulatorer på Søge- og Displaynetværket

Budsimulatorer kan bruges på Søge- og Displaynetværket og til kampagner på Søgenetværket med tilvalg af Displaynetværket.

Bemærk! Når du bruger en budsimulator i en kampagne af typen "Søgenetværk med udvalg fra Displaynetværket", er det kun den del af trafikken, der stammer fra søgning, som simuleres.
  1. Klik på ikonet Kampagner på din Google Ads-konto Campaigns Icon.
    • Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen for Kampagner eller Annoncegrupper.
    • Du kan også klikke på rullemenuen Målgrupper og indhold i sektionsmenuen for Søgeord til Søgenetværket.
  2. Klik på simulatorikonet Bid Simulator icon. Kan du ikke se dette ikon? Find årsagen.
    • Hvis du er i Kampagner, vises ikonet i kolonnen "Budget".
    • Hvis du har valgt Annoncegrupper, kan du se ikonet i kolonnen "Maks. CPC-standardbud".
    • Hvis du har valgt Søgeord, kan du se ikonet i kolonnen "Maks. CPC".
  3. Du kan ændre dit bud ved at vælge en ny budindstilling i budsimulatoren.

Tip!

Du kan også vælge i stedet at føje budsimulatorkolonnerne til din statistiktabel på siden Søgeord, så du hurtigt kan se estimater for flere forskellige søgeord. Få flere oplysninger om kolonner i din statistiktabel.

Brug budsimulatoren til appkampagner

Budsimulatoren for appkampagner kan kun bruges til appkampagner.
  1. Klik på ikonet Kampagner på din Google Ads-konto Campaigns Icon.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Appkampagner på menuen Kampagner til venstre.
  4. Klik på Kampagner på sidemenuen.
  5. Find din kampagne, og klik på budsimulatorikonet Bid Simulator icon i kolonnen "Budget". Kan du ikke se ikonet? Find årsagen.
    1. Budsimulatoren vises ude i siden.
    2. Det nedtonede felt ændres dynamisk, når du angiver nye værdier for bud af typen målpris pr. installation eller målpris pr. handling i appen.
  6. Klik på Gem og fortsæt for at anvende de nye indstillinger. Klik på Annuller for at afslutte uden at anvende ændringerne.

Brug budsimulatoren til kampagner af typen "Maksimal effektivitet"

Budsimulatoren for kampagner af typen "Maksimal effektivitet" kan kun bruges til kampagner af typen "Maksimal effektivitet".
  1. Klik på ikonet Kampagner på din Google Ads-konto Campaigns Icon.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Kampagner af typen "Maksimal effektivitet" i kampagnemenuen til venstre.
  4. Klik på Kampagner på sidemenuen.
  5. Find din kampagne, og klik på budsimulatorikonet Bid Simulator icon i kolonnen "Budget". Kan du ikke se ikonet? Find årsagen.
    • Budsimulatoren vises ude i siden.
  6. Klik på Gem og fortsæt for at anvende de nye indstillinger. Klik på Annuller for at afslutte uden at anvende ændringerne.

Brug af budsimulatoren til Shopping-kampagner

Budsimulatoren er tilgængelig til Shopping-kampagner og kan bruges som en hjælp til at estimere, hvilken indvirkning ændringer af dit bud ville have haft på antal klik, pris, eksponeringer og konverteringer. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger budsimulatoren sammen med Standard Shopping-kampagner.

Brug budsimulatoren til hotelkampagner

Budsimulator til Hotelkampagner kan bruges som en hjælp til at estimere, hvilken indvirkning ændringer af dit bud ville have haft på antal klik, pris, eksponeringer og konverteringer. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger budsimulatoren til at analysere dine hotelkampagner.

Sådan får du konverteringsestimater ved hjælp af budsimulatorerne

Hvis du bruger konverteringssporing, kan budsimulatorerne give dig konverteringsestimater som en hjælp til at finde ud af, hvor mange konverteringer dine annoncer kunne have genereret, hvis du havde angivet andre bud. På Søgenetværket kan du, hvis du har tildelt værdier til dine konverteringer (eller har konfigureret konverteringsværdier) gennemgå dine konverteringsværdiestimater for at få en fornemmelse af, hvilken konverteringsværdi du kunne have modtaget, hvis du havde angivet forskellige bud.

Vær opmærksom på følgende:

• Konverteringsdefinitioner: Konverteringer er ikke kun baseret på annonceinteraktioner såsom klik, men også på de handlinger, som kunderne foretager på dit website. Dette kan også være med til at gøre det sværere at forudsige dem.
  • Ændringer af konverteringssporing: Hvis du fjerner eller flytter tagget til konverteringssporing, kan det medføre, at estimaterne ikke længere er gyldige. Lad være med at foretage væsentlige ændringer af konverteringssporingskoden i mindst to uger, før du bruger budsimulatorerne til at få estimater af antal konverteringer og konverteringsværdi.
  • Konverteringsforsinkelse: Konverteringsforsinkelse opstår, når en person klikker på en annonce, og der går lidt, inden vedkommende fuldfører en konverteringshandling. Vær opmærksom på, at konverteringen stadig kan forekomme i op til 90 dage efter hver interaktion, afhængigt af den valgte konverteringsperiode.
    • Simulatorerne Søgning og Performance Max tæller de konverteringsrelaterede metrics, der er registreret indtil videre, og dem, der forventes i fremtiden, så de aktuelle metrics og forventede metrics er mere nøjagtige. Hvis der f.eks. blev foretaget 10 klik i simuleringsperioden, men der blev registreret 5 konverteringer efter simuleringsperioden, tælles de 5 konverteringer med i estimaterne.
    • Simulatorer for alle øvrige kampagnetyper tæller de konverteringer, der registreres i simuleringsperioden. Hvis f.eks. et klik blev foretaget i simuleringsperioden, men konverteringen ikke blev registreret før efter simuleringsperioden, tælles konverteringen ikke med i estimaterne. Få flere oplysninger om estimater for konverteringsforsinkelse.
  • Sparsomme konverteringsdata: Der er normalt færre konverteringsdata end klik- eller eksponeringsdata, når disse estimater beregnes, så det kan være sværere at forudsige antallet af konverteringer. Hvis din konto typisk ikke får så mange konverteringer, har vi muligvis ikke nok oplysninger til at kunne generere et estimat for konverteringer. Jo længere historikken er, og jo flere konverteringer du har, desto mere nøjagtige bliver disse estimater.

Få flere oplysninger om, hvordan du bruger budsimulatoren sammen med Standard Shopping-kampagner.

Fordele ved at bruge Kampagnebudsimulator

• Du kan se budændringer sammenlagt og modelændringer, selvom søgeord og annoncegrupper i sig selv muligvis ikke har nok data til dette.
  • Du har adgang til budskalering, så du kan se, hvad der ville ske, hvis du øgede eller sænkede alle dine bud med en bestemt procentdel (f.eks. 10 %).
  • Eftersom budændringer på kampagneniveau kan øge trafikken væsentligt, fortæller vi dig, om du skal øge dit budget, og hvad du i så fald skal ændre det til.
  • Du kan modellere, hvad der sker, hvis du havde ændret alle dine bud i en kampagne til en fast værdi. Hvis du vælger at anvende en af disse budændringer i hele kampagnen, ændres standardbuddene for annoncegruppen til denne faste værdi, og dine bud på søgeordsniveau slettes.

Fejlfinding

Ikke tilgængelig budsimulator

Det er ikke altid, at der er adgang til en budsimulator, som du kan bruge som en hjælp til at estimere, hvordan ændringer af dit bud, dine budgetter eller dit mål-CPA/mål-ROAS kan påvirke effektiviteten. Hvis en simulator ikke er tilgængelig, er simulatorikonet Bid Simulator icon nedtonet. I Google Ads bliver simulatorikonet nedtonet med en skråstreg igennem det. Her er et par mulige årsager til dette:

• Der er ikke nok data

Budsimulatorerne anvender data fra de seneste 7 dage for at give estimater. De kan muligvis ikke give et estimat, hvis en kampagne, et søgeord, en annoncegruppe eller en produktgruppe blev tilføjet for nylig eller ikke har fået ret mange klik i de seneste 7 dage.

Hvis du lige har tilføjet en ny kampagne, et nyt søgeord, en ny annoncegruppe eller produktgruppe, skal du vente lidt og tjekke igen senere for at se, om simulatorerne er kommet med estimater. Hvis din kampagne, dit søgeord, din annoncegruppe eller din produktgruppe ikke har opnået ret mange eksponeringer, kan du sikre dine annoncer øget eksponering ved at hæve dine bud.

• Kampagnen bruger et delt budget

Hvis din kampagne bruger delte budgetter, er kampagnebudsimulatoren ikke tilgængelig.

• Gennemsnitligt dagligt kampagnebudget

Hvis din kampagne har nået eller næsten nået det gennemsnitlige daglige budget mindst én gang inden for de seneste 7 dage, er simulatorerne muligvis ikke i stand til at give dig estimater.

• Kampagneeksperimenter

Simulatorerne kan ikke bruges til kampagner med aktive eller nyligt afsluttede eksperimenter (dvs. eksperimenter, der er afsluttet inden for de seneste otte dage). Få flere oplysninger om status for eksperimenter.

Produktgrupper i Shopping-kampagner, hvor attributten Vare-id bruges

Der er ikke adgang til budsimulatoren for produktgrupper, som bruger attributten Vare-id.

Manglende kolonner i simulatoren

Her er de mest almindelige årsager til, at en budsimulator muligvis mangler følgende kolonner:

• Klik og pris

Kolonnerne "Klik" og "Pris" vises kun, hvis du har fået et vist antal klik i løbet af den seneste uge.

• Eksponeringer øverst på siden

Denne kolonne vises kun, hvis det estimeres, at du får mindst én eksponering øverst på siden for mindst ét af de simulerede bud. Dette vises kun for Søgenetværket.

• Konverteringer og konverteringsværdi

Kolonnerne "Konverteringer" og "Samlet konverteringsværdi" vises kun, hvis:

• Du bruger konverteringssporing i Google Ads.
    • Du har modtaget et vist antal konverteringer i løbet af den seneste uge.
  • Påkrævet budgetforøgelse pr. dag

Denne kolonne kan kun vises i budsimulatorer på kampagneniveau.

Tip! Budsimulatorer i forhold til Søgeordsplanlægning og Planlægningsværktøj for displaykampagner

• Budsimulatorerne estimerer din annonceeffektivitet baseret på detaljerede oplysninger, der er specifikke for din kampagne, herunder dit kvalitetsresultat og dine søgeord.
  • Søgeordsplanlægning og Planlægningsværktøj for displaykampagner estimerer annonceeffektiviteten ud fra dine annoncøroplysninger og giver dig oplysninger om de generelle trafikmønstre for alle Google-annoncører.