Om Google Displaynetværket

Displaynetværket er en samling af websites – herunder bestemte Google-websites som Google Finans, Gmail, Blogger og YouTube – der viser AdWords-annoncer. Dette netværk omfatter også mobilwebsites og -apps. Hvis du har set en AdWords-annonce på dit foretrukne nyhedswebsite eller på din Gmail-konto og undret dig over, hvordan den er endt der, så ved du det nu: websites som disse er en del af Google Displaynetværket.

Når du viser annoncer på Displaynetværket, kan du nå ud til en bred vifte af kunder med brede interesser, du kan vælge, hvilke websites eller sider annoncerne skal vises på, og du kan engagere brugere med fængslende annonceformater.

• Nå ud til nye kunder: Fang en persons opmærksomhed på forskellige tidspunkter i købscyklussen. Hvis du f.eks. ejer en hobbyforretning, kan du fange en mors blik, når hun læser anmeldelser af de bedste mærker inden for vandfarver til børn, men før hun sætter den lille ud i autostolen i bilen og kører ud for at købe vandfarverne.
  • Vælg, hvor dine annoncer skal vises: På Displaynetværket kan du vælge mere specifikt, hvor du vil have dine annoncer vist. Du kan vælge sidetyper eller bestemte websites til dine annoncer samt målgrupper, som dine annoncer skal vises for.
  • Engager brugere med fængslende annonceformater: Tekst-, billed-, video- eller rich media-formater kan blive vist på Displaynetværket.

Displaynetværkets rækkevidde

Displaynetværket spreder sig over millioner af websites, fra nyhedssider og blogs til Google-websites som Gmail og YouTube, og det kan derfor hjælpe dig med at vise dit budskab til flere kunder.

Displaynetværket når ud til 90 % af verdens internetbrugere og omfatter over to millioner udgiverwebsites, f.eks. nytimes.com og weather.com (Kilde: Comscore 2013).

Eksempler på websites på Displaynetværket

Her er nogle eksempler på websites på Google Displaynetværket:

Sådan matches din annonce med websites på Displaynetværket

Det kan være svært at finde den rette målgruppe blandt de mange millioner forskellige websites. Google Displaynetværket giver dig mulighed for at vise dit budskab til potentielle kunder på rette tid og sted og på forskellige måder.

• Nå ud til brugerne ved hjælp af søgeord og emner: Når du bruger kontekstmålretning, finder AdWords de bedste steder til din annonce på hele Google Displaynetværket ud fra dine søgeord. Dette kan hjælpe dig med at vise din annonce til en målgruppe, der er interesseret i det, som din virksomhed tilbyder, og derfor er mere tilbøjelig til at reagere på den.
  • Vælg bestemte websites eller sider: Vis dit budskab på de websites, hvor du mener, det bedst matcher din virksomhed, ved hjælp af placeringsmålretning. Ved at tilføje administrerede placeringer kan du sikre dig, at din annonce vises på bestemte websider, i bestemte onlinevideoer, spil og RSS-feeds samt på bestemte mobilwebsites og i bestemte mobilapps efter eget valg. Du kan endda blokere visning af dine annoncer på websites, som efter din mening ikke er relevante.
  • Find brugere, der allerede er interesserede i det, du har at tilbyde: Vis dine annoncer på websites på Displaynetværket til bestemte grupper af personer. Du kan nå ud til personer, der tidligere har besøgt dit website ved at oprette en remarketingkampagne. Hvis du vil nå bredt ud til målgrupper, der bruges i forbindelse med annoncering på tv, og øge varemærkebevidstheden, kan du oprette interessebaserede målgrupper. Hvis du vil nå ud til specifikke målgrupper, der er klar til at foretage et køb inden for et bestemt produkt- eller tjenesteområde, kan du oprette målgrupper i markedet.

Eksempel

Hvis du tilbyder hundetræning i København, kan du nå ud til kunder på Displaynetværket på følgende måder:
  • Tilføj søgeordet "hvalpetræning", hvorefter du måske automatisk bliver matchet med en blog om hunde.
  • Identificer et website, der sælger legetøj til hundehvalpe, og som du vil have, at dine annoncer bliver vist på, og tilføj websitet som en administreret placering.
  • Brug remarketing til at vise dine annoncer for kunder, der tidligere har besøgt dit website – også når de læser sider om helt andre emner, f.eks. kajaksejlads.

Om to bestemte typer websites på Displaynetværket:

Parkerede domæner

Et website på et parkeret domæne er en webside, som ikke er færdigudviklet, og som tilhører en domæneregistrator eller domæneindehaver. Vores program AdSense til domæner placerer AdWords-annoncer på websites på et parkeret domæne, der er en del af Google Displaynetværket.

Folk bliver ført til et website på et parkeret domæne, når de angiver en webadresse på en endnu ikke færdigudviklet webside i browserens adresselinje. Tidligere var websites på et parkeret domæne tomme sider, og det betød, at personer, der blev ført til et af disse websites, var nødt til at foretage en ny søgning.

På websites på et parkeret domæne vises der annoncer, der kan være relevante i forhold til en persons søgning. Nogle websites på et parkeret domæne indeholder også et søgefelt, der giver folk mulighed for at indsnævre deres søgning. Afhængigt af websitets design kan et website på et parkeret domæne enten klassificeres som et website på Søgenetværket eller et displaysite. Det betyder, at dine annoncer muligvis vises på websites på et parkeret domæne, hvis du har valgt, at din kampagne skal køre på Søge- eller Displaynetværket.

Generelt har vi konstateret, at annoncer på websites på et parkeret domæne er lige så effektive som eller mere effektive end annoncer på andre websites på Søge- og Displaynetværket. Hvis du foretrækker, at dine annoncer ikke bliver vist på websites på et parkeret domæne, kan du ekskludere dem fra din kampagne.

Find ud af, hvordan du kan indsende en varemærkeklage vedrørende AdSense til domæner, hvis du har spørgsmål angående brugen af dit varemærke på et parkeret domænenavn.

Fejlsider

Vores program AdSense til fejlsider viser AdWords-annoncer, når folk angiver en ikke-registreret webadresse eller et søgeudtryk i deres browsers adresselinje i stedet for i en søgemaskine som Google. Tidligere ville disse søgninger resultere i fejlsider (f.eks. en "404-fejlside"), som ikke gav brugeren andre muligheder end at foretage en ny søgning. Nu viser disse sider annoncer, som måske indeholder relevante oplysninger. (Nogle sider indeholder også søgeresultater).

AdSense til fejlsider bruger Googles teknologi til at fortolke søgeudtryk, før brugerne får vist målrettede, kontekstrelevante annoncer. De sider, der viser dine annoncer via AdSense til fejl, hører til Displaynetværket. Dine annoncer kan kun blive vist på disse sider, hvis du har valgt Google Displaynetværket i dine kampagneindstillinger.

Hvis du foretrækker, at dine annoncer ikke bliver vist på fejlsider på websites, kan du ekskludere dem fra din kampagne.

Annoncetyper på Displaynetværket

Ud over de tekstannoncer, du får vist ved Google-søgning, viser websites på Displaynetværket også andre typer visuelt fængende annoncer. Her er en liste over annonceformater, du kan bruge til at tiltrække kunder på Displaynetværket:

• Tekstannoncer

• Billedannoncer – annoncer, der indeholder fotos eller grafik

• Rich media-annoncer – annoncer med animation eller andre typer bevægelse

• Videoannoncer

Sådan beslutter du, om Displaynetværket er noget for dig

Hvis du gerne vil tiltrække kunder og gøre reklame for din virksomhed på en spændende måde, er annoncering på Displaynetværket muligvis den helt rigtige løsning for dig. Displayannoncer – f.eks. video- eller billedannoncer – kan øge effektiviteten af dine onlineannoncekampagner og gøre et varigt indtryk på dine kunder.

Her er et par almindelige mål, som du kan nå ved at annoncere på Displaynetværket:

• Sælg flere produkter eller tjenester
  • Opbyg kundeloyalitet
  • Interager med kunder
  • Øg varemærkebevidstheden

Få tips til, hvordan du kan måle din kampagneeffektivitet ud fra dine annonceringsmål.

Sådan måler du annoncers effektivitet på Displaynetværket

For at sikre, at du når dine forretningsmæssige mål på Displaynetværket, kan du også gennemgå detaljerede rapporter.

• Rapporter: Se, præcis hvilke websider din annonce blev vist på, hvilke annoncer der opnår flest klik, og hvilke websites der sikrer dig det største salg for færrest penge. Ved at segmentere din annonces effektivitet efter netværk og spore effektiviteten på individuelle displayplaceringer kan du se, hvor og hvornår annoncen er mest effektiv. Derefter kan du justere din målretning og din budgivningsstrategi, så du får mest valuta for pengene.
  • Værdi: Hvis vores data viser, at det er mindre sandsynligt, at et klik på en side på Google Netvæk udmønter sig i konkrete resultater for din virksomhed, f.eks. onlinesalg, registreringer, telefonopkald eller tilmeldinger til et nyhedsbrev, kan vi automatisk sænke buddet for det pågældende website, så du debiteres mindre for det samme klik.

Casestudier

Lær af andre annoncørers erfaringer via disse eksempler på annoncører, som har konstateret, at Displaynetværket var den rigtige løsning for dem:

• Carnival Cruise Lines brugte kontekstmålretning på Google Displaynetværket og fik 284 % flere reservationer på fem uger, samtidig oplevede de et fald på 72 % i prisen pr. konvertering og en stigning på 36 % i antal kundeemner.
  • Varemærket Jordan brugte Google Displaynetværket til at målrette mod nichemålgrupper og opnåede derved større varemærkebevidsthed og engagement.
  • Yankee Candle brugte remarketing på Google Displaynetværket til at skabe fornyet interesse blandt tidligere kunder, hvilket medførte, at konverteringsfrekvensen blev øget med 600 %, og at prisen pr. konvertering blev halveret.

Næste trin