Om Google Displaynetværket

Displaynetværket er en samling af websites – herunder bestemte Google-websites som Google Finans, Gmail, Blogger og YouTube – der viser AdWords-annoncer. Dette netværk omfatter også mobilwebsites og -apps. Hvis du har set en AdWords-annonce på dit foretrukne nyhedswebsite eller på din Gmail-konto og undret dig over, hvordan den er endt der, så ved du det nu: websites som disse er en del af Google Displaynetværket.

Når du viser annoncer på Displaynetværket, kan du nå ud til en bred vifte af kunder med brede interesser, du kan vælge, hvilke websites eller sider annoncerne skal vises på, og du kan engagere brugere med fængslende annonceformater.

• Nå ud til nye kunder: Fang en persons opmærksomhed på forskellige tidspunkter i købscyklussen. Hvis du f.eks. ejer en hobbyforretning, kan du fange en mors blik, når hun læser anmeldelser af de bedste mærker inden for vandfarver til børn, men før hun sætter den lille ud i barnesædet i bilen og kører ud for at købe vandfarverne.
  • Vælg, hvor dine annoncer skal vises: På Displaynetværket kan du vælge mere specifikt, hvor du vil have dine annoncer vist. Du kan vælge sidetyper eller bestemte websites til dine annoncer samt målgrupper, som dine annoncer skal vises til.
  • Engager brugere med fængslende annonceformater: Tekst-, billed-, video- eller rich media-formater kan blive vist på Displaynetværket.

Displaynetværkets rækkevidde

Displaynetværket spreder sig over millioner af websites, fra nyhedssider og blogs til Google-websites som Gmail og YouTube, og det kan derfor hjælpe dig med at vise dit budskab til flere kunder.

Displaynetværket når ud til 90 % af verdens internetbrugere og omfatter over to millioner udgiverwebsites, f.eks. nytimes.com og weather.com (Kilde: Comscore 2013).

Eksempler på websites på Displaynetværket

Her er nogle eksempler på websites på Google Displaynetværket:

Sådan matches din annonce med websites på Displaynetværket

Det kan være svært at finde den rette målgruppe på tværs af millioner af websites. Google Displaynetværket giver dig mulighed for at vise dit budskab til potentielle kunder på rette tid og sted og på forskellige måder.

• Få kontakt til brugerne ved hjælp af søgeord og emner: Når du bruger kontekstmålretning, finder AdWords de bedste steder til din annonce på hele Google Displaynetværket baseret på dine søgeord. Dette kan hjælpe dig med at vise din annonce til en målgruppe, der er interesseret i det, som din virksomhed tilbyder, og derfor er mere tilbøjelig til at reagere på den.
  • Vælg bestemte websites eller sider: Vis dit budskab på de websites, hvor du mener, det bedst matcher din virksomhed, ved hjælp af placeringsmålretning. Ved at tilføjeadministrerede placeringer kan du vise din annonce på bestemte websider, online videoer, spil, RSS-feeds og mobilwebsites og -apps efter eget valg. Du kan endda blokere dine annoncer fra websites, som du mener, ikke er relevante.
  • Find brugere, der allerede er interesserede i det, du har at tilbyde: Vis dine annoncer på websites på Displaynetværket til bestemte grupper af personer. Du kan nå ud til personer, der tidligere har besøgt dit website, ved at oprette en remarketingkampagne eller kunder, der er interesseret i bestemte kategorier, ved at tilføje interessekategorier. Du kan derefter vise dem særdeles relevante budskaber, mens de browser på andre websites på Google Displaynetværket.

Eksempel

Hvis du tilbyder hundetræning i København, kan du nå ud til kunder på Displaynetværket på følgende måder:
  • Tilføj søgeordet "hvalpetræning", hvorefter du måske automatisk bliver matchet med en blog om hunde.
  • Identificer et website, der sælger legetøj til hundehvalpe, og som du vil have, at dine annoncer bliver vist på, og tilføj websitet som en administreret placering.
  • Brug remarketing til at vise dine annoncer til kunder, der tidligere har besøgt dit website, selvom de gennemser sider om kajaksejlads i stedet for.

Om to bestemte typer websites på Displaynetværket:

Parkerede domæner

Et parkeret domænewebsite er en webside, der ikke er færdigudviklet, og som tilhører en registrator af domænenavne eller en domæneindehaver. Vores program AdSense til domæner placerer AdWords-annoncer på parkerede domænewebsites, der er en del af Google Displaynetværket.

Folk kommer hen til parkerede domænewebsites, når de angiver en webadresse på en endnu ikke-færdigudviklet webside i browserens adressefelt. Tidligere var parkerede domænewebsites tomme sider, og det betød, at folk, der kom hen til et af disse websites, skulle gentage deres søgning.

Parkerede domænewebsites tilbyder annoncer, der kan være relevante i forhold til en persons søgning. Nogle af de parkerede domænewebsites indeholder også et søgefelt, der giver folk mulighed for at justere deres søgning yderligere. Afhængigt af websitets design kan et parkeret domænewebsite enten klassificeres som et søge- eller displaysite. Det betyder, at dine annoncer muligvis vises på parkerede domænewebsites, hvis du har valgt at køre din kampagne på Søge- eller Displaynetværket.

Generelt har vi fundet ud af, at annoncer på parkerede domænewebsites er lige så effektive eller mere effektive end annoncer på andre websites på Søge- og Displaynetværket. Hvis du foretrækker, at dine annoncer ikke bliver vist på parkerede domænewebsites, kan du udelukke dem fra din kampagne.

Find ud af, hvordan du kan indsende en varemærkeklage vedrørende AdSense til domæner, hvis du har spørgsmål om brugen af dit varemærke i et parkeret domænenavn.

Fejlsider

Vores program AdSense til fejlsider viser AdWords-annoncer, når folk angiver en ikke-registreret webadresse eller et søgeudtryk i deres browsers adresselinje i stedet for i en søgemaskine som Google. Tidligere ville disse søgninger resultere i fejlsider (f.eks. en "404-fejlside"), som ikke gav brugeren andre muligheder end at foretage en ny søgning. Nu viser disse sider annoncer, som måske indeholder relevante oplysninger. (Nogle sider indeholder også søgeresultater).

AdSense til fejlsider bruger Googles teknologi til at fortolke søgeudtryk, før de viser målrettede, kontekstrelevante annoncer til brugere. De sider, der viser dine annoncer via AdSense til fejl, hører til Displaynetværket. Dine annoncer kan kun vises på disse sider, hvis du har valgt Google Displaynetværket i dine kampagneindstillinger.

Hvis du foretrækker, at dine annoncer ikke bliver vist på fejlwebsites, kan du udelukke dem fra din kampagne.

Annoncetyper på Displaynetværket

Foruden de tekstannoncer, du får vist ved Google-søgninger, viser websites på Displaynetværket også andre typer visuelt fængende annoncer. Her er en liste over annonceformater, du kan bruge til at tiltrække kunder på Displaynetværket:

• Tekstannoncer

• Billedannoncer – annoncer, der indeholder fotos eller grafik

• Rich media-annoncer – annoncer med animation eller andre typer bevægelse

• Videoannoncer

Sådan beslutter du, om Displaynetværket er noget for dig

Hvis du er interesseret i at tiltrække kunder og udbrede et spændende budskab om din virksomhed, kan annoncering på Displaynetværket være det helt rigtige for dig. Displayannoncer – f.eks. video- eller billedannoncer – kan booste effektiviteten af dine onlineannoncekampagner og gøre et varigt indtryk på dine kunder.

Her er et par almindelige mål, som du kan nå ved at annoncere på Displaynetværket:

• Sælg flere produkter eller tjenester
  • Opbyg kundeloyalitet
  • Engager kunder
  • Øg varemærkebevidstheden

Få tips til, hvordan du kan måle din kampagneeffektivitet ud fra dine annonceringsmål.

Måling af effektivitet af annoncer på Displaynetværket

For at sikre at du når dine virksomhedsmål med Displaynetværket, kan du også gennemgå detaljerede rapporter.

• Rapporter: Se nøjagtigt på hvilke websider din annonce blev vist, hvilke annoncer der giver de fleste klik, og hvilke websites der giver dig det største salg for færrest penge. Ved at segmentere din annonces effektivitet efter netværk og spore effektiviteten på individuelle Displaynetværk-placeringer, kan du se, hvor og hvornår annoncen klarer sig bedst. Derefter kan du justere din målretning og din budstrategi, så du får mest valuta for pengene.
  • Værdi: Hvis vores data viser, at det er mindre sandsynligt, at et klik på en side på Google Netværket giver resultater for din virksomhed, som kan danne grundlag for handling, f.eks. online salg, registreringer, telefonopkald eller tilmelding til nyhedsbrev, kan vi automatisk sænke buddet for det pågældende website, så du debiteres mindre for det samme klik.

Casestudier

Lær af andre annoncørers erfaringer ved at gå ind på disse eksempler på annoncører, som har konstateret, at Displaynetværket var det rette for dem:

• Carnival Cruise Lines brugte kontekstmålretning på Google Displaynetværket og fik 284 % flere reservationer på fem uger, samtidig oplevede de et fald på 72 % i prisen pr. konvertering og en stigning på 36 % i antal kundeemner.
  • Varemærket Jordan brugte Google Displaynetværket til at målrette mod nichemålgrupper og forbedre varemærkebevidstheden og -interessen.
  • Yankee Candle brugte remarketing på Google Displaynetværket til igen at fange opmærksomheden hos kunder, øge konverteringsfrekvenser med 600 % og halvere prisen pr. konvertering.

Næste trin