Paikallisen yrityksen tietojen näyttäminen sijaintilaajennusten avulla

Mitä sijaintilaajennukset tekevät?

• Sijaintilaajennukset näyttävät yrityksesi osoitteen, puhelinnumeron ja karttamerkinnän saumattomasti mainostekstin kanssa.
  • Mobiililaitteissa näihin laajennuksiin sisältyy linkki, jossa on ohjeet yritykseesi.
  • Sijaintilaajennuksia sisältävien mainosten klikkaukset maksavat normaalin klikkauskohtaisen hinnan verran.

Mitä etuja sijaintilaajennukset tarjoavat?

• Sijaintilaajennukset rohkaisevat asiakkaita käymään toimipaikassasi henkilökohtaisesti.
  • Voit lisätä useita osoitteita manuaalisesti tai linkittämällä tilisi Google My Business -palveluun.
  • Sijaintilaajennuksia sisältävät mainokset parantavat klikkausprosenttia keskimäärin 10 prosentilla.
  • Niiden avulla voit kohdistaa mainokset yrityksen osoitteiden ympäristöön.

Esimerkki

Sari omistaa donitsikaupan Porissa ja haluaa houkutella lisää jalan kulkevia asiakkaita liikkeeseensä. Sari lisää sijaintilaajennuksen mainokseensa. Nyt hänen liikkeensä lähistöllä kulkevat ihmiset, jotka käyttävät jotakin hänen avainsanoistaan (kuten "donitsi" tai "hyvät donitsit"), näkevät Sarin liikkeen osoitteen, klikattavissa olevan Soita-painikkeen ja ohjeet hänen liikkeeseensä. Sarin potentiaaliset asiakkaat löytävät nyt helposti hänen luokseen.

Missä ja miten paikallisen yrityksesi tiedot voidaan näyttää?

Sijaintilaajennusten avulla voidaan näyttää yritystietoja useissa eri muodoissa Google-hakuverkostossa, Google-hakuverkoston kumppanisivustoissa, Google Mapsissa ja mobiililaitteissa. Lisätietoja on seuraavassa kohdassa.

Sivustot ja laitteet, joissa yrityksesi tiedot voidaan näyttää sijaintilaajennusten avulla (sisältää esimerkkimainoksia)
  • Google-hakuverkosto: Google-hakuverkostossa sijaintilaajennuksia sisältävät mainokset voidaan näyttää vakiomuotoisina tekstimainoksina, jotka sisältävät yrityksesi osoitteen ja puhelinnumeron. Älypuhelimissa puhelinnumeron tilalla voi näkyä klikattava Soita-painike.
    Kallion jäätelöbaari
    Mainos www.esimerkki.fi
    (413) 123 4567
    Erikoisuutemme on pistaasi.
    Osta 1, niin saat toisen maksutta.
    Kolmas linja 1, Helsinki
  • Google-hakuverkoston kumppanisivustot: Jos olet ottanut käyttöön mainonnan hakukumppaneidemme kanssa kampanjan verkoston asetuksissa, sijaintilaajennuksia sisältävät mainoksesi voidaan näyttää kumppanisivustoissa. Näillä sivuilla näkyvät sijaintilaajennuksia sisältävät mainokset voivat olla erimuotoisia ja sisältää kartan.
  • Google Maps: Jos olet ottanut käyttöön mainonnan hakukumppaneidemme kanssa kampanjan verkoston asetuksissa, sijaintilaajennuksia sisältävät mainoksesi voidaan näyttää Google Mapsissa. Lue lisätietoja siitä, miltä mainokset näyttävät Google Mapsissa.
  • Google Display -verkosto: Jos käytät sekä sijaintilaajennuksia että tekstimainoksia, tekstimainoksesi voivat näkyä Google Display -verkoston pöytätietokoneissa, mobiilisovelluksissa ja mobiiliverkossa, ja sijaintisi näkyy kartalla. Sinua veloitetaan, kun käyttäjät klikkaavat otsikkoa, pyyhkäisevät tai napauttavat nuolipainiketta tai klikkaavat laajennettua karttaa mobiililaitteessaan laajentaakseen kartassa näkyvää aluetta. Käyttäjät, jotka klikkaavat laajennettua karttaa, ohjataan joko Google Maps mobiilisovelluksille -sovellukseen tai osoitteeseen maps.google.com. Sijaintilaajennukset voidaan näyttää Display-verkoston tekstimainosten yhteydessä, jos mainosta tarkasteleva käyttäjä on toimipaikkasi lähettyvillä.

Esimerkkimainos

A location extension ad on the Google Display Network (closed)
    Google Display -verkostossa käyttöön otettu mainos, joka sisältää sijaintilaajennuksia
    A location extension ad on the Google Display Network (expanded)
    Google Display -verkostossa käyttöön otettu laajennettu mainos, joka sisältää sijaintilaajennuksia

Mainoksen koko on jokin seuraavista:
    • Teema: 120×240, 120×600, 160×600, 200×200, 250×250, 300×250, 300×600, 336×280
    • Jättibanneri tai banneri: 468×60, 728×90, 970×90.
  • Mobiililaitteet: Mobiililaitteissa, joissa on kaikilla toiminnoilla varustettu selain (kuten iPhone- ja Android-puhelimissa), sijaintilaajennuksia sisältäviä tekstimainoksia voidaan näyttää Google-hakuverkosto mobiililaitteille-, Google Display -verkosto mobiililaitteille- ja Google Maps mobiililaitteille -palveluissa. Mainokset sisältävät mahdollisuuden navigoida yrityksesi sijaintiin.

Sijaintilaajennusten määrittäminen

AdWords käyttää Google My Businessia yritysosoitteidesi hallintaan.

• Google My Business on ilmainen palvelu, joka auttaa asiakkaita löytämään sinut verkossa.
  • Sen avulla osoitteet ovat käytettävissä kaikissa kampanjoissa ja mainosryhmissä hakuverkoston ja Display-verkoston kampanjoissa ja Hakuverkosto Display-valinnalla -kampanjoissa.
  • Voit käyttää suodattimia määrittäessäsi, mitkä osoitteet näkyvät mainostesi yhteydessä tilin, kampanjan ja mainosryhmän tasolla.
  • Voit myös valita, näytetäänkö kampanjan tai mainosryhmän sijaintilaajennuksia kaikissa laitteissa, pöytäkoneissa ja tablet-laitteissa vai ainoastaan matkapuhelimissa.
Linkitä Google My Business -tili

Määritä sijaintilaajennukset

1. Kirjaudu AdWords-tiliisi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse Näytä: Sijaintilaajennukset laajennusten taulukon yläpuolella olevasta avattavasta valikosta.
  4. Valitse + LAAJENNUS. Sinua pyydetään linkittämään Google My Business -tilisi ja käyttämään sitä.

Opastetut vaiheet

Klikkaamalla alla olevaa Anna ohjeita -painiketta voit siirtyä tiliisi ja katsoa opastetun esittelyn Google My Business -tilin linkittämisestä sijaintilaajennusten luomiseksi.

Anna ohjeita

Varmista, että Google My Business -sijainnit on synkronoitu

1. Etsi Google My Business -tilisi Päivitetty-valikon Tilin laajennus -kohdasta. Näet, kuinka monta osoitetta on synkronoitu. Jos et näe Google My Business -tiliäsi, klikkaa + LAAJENNUS ja yritä päivitystä uudelleen.
  2. Kun Google My Business -tili on synkronoitu, paikalliset yritystietosi voidaan näyttää kaikissa tililläsi olevissa tekstimainoksissa. Määrittämällä suodattimia voit liittää osoitteita tiettyihin kampanjoihin tai mainosryhmiin. Lisätietoja tästä on alla.

Huomautus:
Kun lisäät uusia sijainteja Google My Businessiin, niiden synkronointi AdWords-tilisi kanssa voi kestää 24 tuntia.

Toisen Google-tilin sijaintien käyttäminen

Kun linkität tilejäsi, sinun on oletuksena käytettävä samaa Google-tiliä sekä AdWordsissa että Google My Businessissa. Näin varmistetaan, että Google My Businessin sijainnit ja kyseistä yritystä mainostava AdWords-tili ovat saman henkilön omistuksessa.

Huomautus:
Jos kirjaudut AdWordsiin osoitteella sposti1@esimerkki.fi, tämä osoite määrittää Google-tilisi profiilin. Kun linkität AdWordsin Google My Businessiin, haemme tähän tilin profiiliin (sposti1@esimerkki.fi) liittyviä sijainteja.

Sijaintien synkronointi toisesta tilistä:

Jos Google My Business -tilissäsi ei ole yhtään sijaintia, sijainnit on lisättävä yritystietoina, jotta ne voidaan synkronoida AdWordsiin ja näyttää mainostesi yhteydessä. Jos haluat käyttää toiseen tiliin tallennettuja yritysten sijainteja, valitse seuraavista sopivin vaihtoehto:

Käytin toista Google-tiliä Google My Business -sijaintien määrittämiseen.

Jos loit Google My Business -sijainnit toisen Google-tilin avulla (esim. sposti2@esimerkki.fi), toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin käyttämällä kyseistä tiliä (sposti2@esimerkki.fi).
  2. Lisää Google AdWords -tilisi (sposti1@esimerkki.fi) ylläpitäjäksi. Näin sposti1@esimerkki.fi-tili voi käyttää sijainteja ja synkronoida niitä sposti2@esimerkki.fi-tilin kanssa.
  3. Hyväksy Gmail-tilissäsi kutsu, jossa sposti1@esimerkki.fi-tiliä pyydetään ylläpitäjäksi.
  4. Kirjaudu AdWords-tiliisi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  5. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  6. Valitse Näytä: Sijaintilaajennukset avattavasta valikosta.
  7. Jos olet jo linkittänyt tilisi (sposti1@esimerkki.fi), näet seuraavaksi Google My Business -tilistä synkronoitujen tietojen määrän. Jos et näe näitä tietoja, linkitä tilit valitsemalla + LAAJENNUS.

Huomautus:
Kun olet hyväksynyt kutsun Google My Business -tilin sijaintien hallintaan, synkronointi AdWords-tilin kanssa voi kestää 24 tuntia.

Joku muu yrityksessäni hallinnoi Google My Business -tilin sijainteja.
  • Jos kyseisellä henkilöllä on yrityksesi AdWords-tilin käyttöoikeus: Jos tällä henkilöllä on käyttöoikeus yrityksesi AdWords-tiliin (sposti1@esimerkki.fi), suosittelemme, että hän kirjautuu AdWordsiin ja määrittää Google My Businessin ja AdWordsin välisen linkityksen yrityksesi puolesta.
  • Jos henkilöllä ei ole yrityksesi AdWords-tilin käyttöoikeutta: Suosittelemme, että tämä henkilö lisää sinut ylläpitäjäksi, jolloin voit hallinnoida hänen Google My Business -tilinsä (sposti2@esimerkki.fi) sijainteja. Näin molemmilla tileillä on samojen sijaintien käyttöoikeus. Kun olet hyväksynyt kutsun, linkitä Google My Business -tilisi (sposti1@esimerkki.fi) AdWordsiin yllä olevien ohjeiden mukaan. Synkronoidut sijainnit näytetään tämän jälkeen sposti1@esimerkki.fi-tilin sijaintilaajennuksissa.
Sijainnit, joita haluan hallinnoida, ovat yrityksemme ulkopuolisen Google My Business -tilin omistuksessa.

Jos hallinnoit AdWords-kampanjoita asiakkaidesi puolesta, suosittelemme, että pyydät asiakkaitasi lisäämään sinut ylläpitäjäksi, jotta voit hallinnoida heidän Google My Business -sijaintejaan. Tässä on joitakin vinkkejä:

• Jos asiakkaallasi on vain yksi sijainti: Suosittelemme, että asiakas noudattaa näitä ohjeita ja lisää sinut Google My Business -sijaintiensa ylläpitäjäksi.
  • Jos asiakkaallasi on useita sijainteja: Suosittelemme, että asiakas luo yritystilin Google My Business -sijaintien hallintapaneelissa. Yritystilien avulla voit hallita useita sijainteja yhdessä useiden käyttäjien kanssa.
    Kun asiakas on luonut oman yritystilin (Yritystili1), hän voi siirtää kaikki Google My Business -sijaintinsa uuteen yritystiliinsä. Pyydä tämän jälkeen asiakastasi lisäämään sinut ylläpitäjäksi kyseiseen tiliin. Kun tämä on tehty, voit siirtyä takaisin AdWords-tiliisi (sposti1@esimerkki.fi) ja synkronoida omat sijaintisi asiakkaan yritystilin (Yritystili1) kanssa.
Suodata osoitteita

Kun olet linkittänyt Google My Business -tilin, osoitteesi voidaan näyttää kaikissa tililläsi olevissa tekstimainoksissa. Jos haluat määrittää osoitteita tiettyihin kampanjoihin tai mainosryhmiin, voit tehdä tämän määrittämällä suodattimia.

Hyvä tietää

Voit valita, mitkä osoitteet kuuluvat mihinkin kampanjaan tai mainosryhmään, käyttämällä yritysten nimiä tai yritysluokkia, jotka olet määrittänyt Google My Business -palvelussa. Nämä nimet kannattaa kopioida, jotta ne ovat käytettävissä, kun suodatat osoitteita AdWordsissa.

Suodata Google My Business -osoitteita

Valitse kampanja tai mainosryhmä, jota varten olet määrittämässä osoitteita

1. Klikkaa Kampanjat-välilehteä ja valitse yksi kampanjoistasi.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse Näytä: Sijaintilaajennukset yläkulman avattavasta valikosta.
  4. Klikkaa Kampanjalaajennus- tai Mainosryhmälaajennus-kohtaa sen mukaan, haluatko suodattaa osoitteet kampanjan vai mainosryhmän mukaan.
  5. Klikkaa + LAAJENNUS.
  6. Valitse Uusi kampanjan sijaintilaajennus- tai Uusi mainosryhmän sijaintilaajennus -kohdasta kampanja, jonka osoitteet haluat suodattaa. Jos lisäät sijaintilaajennusta mainosryhmätasolle, valitse myös haluamasi mainosryhmä.

Lisää suodatin

Esimerkki

Oletetaan, että omistat kaksi ravintolaa: Pertin grilli ja Pertin sushi. Haluat käynnistää vain grilliravintolaa koskevan kampanjan. Tällöin luot suodattimen ja sisällytät siihen vain ravintolan, jonka Yrityksen nimi -arvo on Pertin grilli.

1. Klikkaa Google My Business -tilisi nimen kohdalta + Suodatin.
  2. Valitse avattavassa valikossa Yrityksen nimi tai Liiketoimintaluokka sen mukaan, kumman ryhmittelyn mukaan haluat suodattaa valitun kampanjan tai mainosryhmän.
  3. Täytä yrityksen nimi tai luokka. Suodattimet toimivat vain, jos olet syöttänyt täsmälleen valittua luokkaa vastaavat tiedot. Jos esimerkiksi annat rajoituksen yrityksen nimelle Pertin grilli, et suodata pois ravintoloita, joiden nimi on Pertin herkkugrilli.
  4. (Valinnainen) Suodata osoitteita lisää (katso lisätietoja alta).
  5. Klikkaa Valmis-painiketta.

(Valinnainen) Suodata osoitteita lisää

1. Jos haluat määrittää lisää suodattimia, klikkaa + JA tai + TAI. Valinnalla + TAI voit laajentaa osoiteluetteloa ja valinnalla + JA voit kaventaa sitä.
  2. Noudata ohjeita yläpuolelta vaiheesta 2.
Muokkaa osoitteiden suodattimia
  1. Kirjaudu AdWords-tiliisi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse Näytä: Sijaintilaajennukset laajennusten taulukon yläpuolella olevasta avattavasta valikosta.
  4. Valitse Tilin laajennus, Kampanjan laajennus tai Mainosryhmälaajennus.
  5. Kukin luomasi suodatin lisätään Google My Business -tilillesi. Jos haluat muokata suodatinta, vie hiiri suodattimen kohdalle ja klikkaa.
Tee joukkomuutoksia asetuksiin

Voit tehdä joukkomuutoksia tilisi sijaintilaajennusten asetuksiin seuraavilla tavoilla:

• Voit ottaa uudet sijaintilaajennukset käyttöön useissa kampanjoissa ja mainosryhmissä klikkaamalla + Laajennus -painiketta Kaikki verkkokampanjat -tasolla.
  • Voit poistaa kampanjan ja mainosryhmän sijaintilaajennukset keralla Laajennukset-taulukon yläpuolella olevan Muokkaa-valikon avulla.

Estä osoitteita näkymästä

Jos kampanjan tai mainosryhmän tarkoitus on ohjata liikennettä verkkosivustoon tai puhelukeskukseen eikä kivijalkakauppaan, yrityksen osoitteen näkyminen mainoksissa kannattaa ehkä estää. Seuraavalla tavalla voit estää osoitteiden näkymisen kampanjassa tai mainosryhmässä, kun käytät päivitettyjä sijaintilaajennuksia.

Poista kaikki osoitteet kampanjasta tai mainosryhmästä

1. Kirjaudu AdWords-tiliisi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä ja valitse yksi kampanjoistasi.
  3. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  4. Valitse Näytä: Sijaintilaajennukset laajennusten taulukon yläpuolella olevasta avattavasta valikosta.
  5. Valitse Kampanjalaajennus tai Mainosryhmälaajennus sen mukaan, haluatko poistaa kampanjan vai mainosryhmän osoitteita.
  6. Klikkaa + LAAJENNUS.
  7. Valitse kampanja tai mainosryhmä, jonka kanssa haluat estää osoitteita näkymästä.
  8. Klikkaa avattavaa valikkoa, jossa lukee Käytä kampanjan sijaintilaajennuksia tai Käytä mainosryhmän sijaintilaajennuksia, ja valitse Poista sijaintilaajennukset käytöstä.
  9. Valitse Tallenna. Tämän kampanjan tai mainosryhmän kohdalla näkyy nyt Ei käytössä -merkintä.

Tehokkuuden seuraaminen

Kun olet määrittänyt sijaintilaajennukset, kannattaa seurata sitä, miten ne toimivat.

Tarkista päivitettyjen sijaintilaajennusten toiminta
  1. Kirjaudu AdWords-tiliisi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä ja valitse yksi kampanjoistasi.
  3. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  4. Valitse Näytä: Sijaintilaajennukset laajennusten taulukon yläpuolella olevasta avattavasta valikosta.
  5. Näyttöön tulee taulukko, jossa näytetään tehokkuustietoja.

Sijaintilaajennuksiin liittyvien ongelmien korjaaminen

Eivätkö sijaintilaajennukset ole käytössä? Olet ehkä määrittänyt suodattimet väärin tai osoitteitasi ei synkronoida Google My Business -palvelun kanssa. Voit korjata ongelman toimimalla seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Varmista, että linkittämälläsi Google My Business -tilillä on vähintään yksi yrityssijainti
  1. Kirjaudu Google My Business -palveluun (www.google.com/business/).
  2. Tarkista, että tiliin liittyy vähintään yksi odottava tai käytössä oleva yrityksen sijainti.
  3. Jos sellaista ei ole, katso lisätietoja yrityksen sijaintien lisäämisestä ja vahvistamisesta.
  4. Jos sinulla on vähintään yksi yrityksen sijainti, tarkista suodattimet.
Tarkista, että suodattimet vastaavat yrityksen sijainteja
  1. Kirjaudu AdWords-tilillesi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä ja valitse yksi kampanjoistasi.
  3. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  4. Valitse Näytä: Sijaintilaajennukset laajennusten taulukon yläpuolella olevasta avattavasta valikosta.
  5. Valitse Päivitetty-vaihtoehto avattavassa valikossa Näytä: Sijaintilaajennukset -kohdan vieressä.
  6. Klikkaa Kampanjan laajennus- tai Mainosryhmän laajennus -kohtaa, jotta näet määrittämäsi suodattimet.
  7. Lisäämäsi luokan tai yrityksen nimet ovat näkyvissä harmaalla Google My Business -tilin nimen alla. Varmista, että nämä nimet vastaavat täsmälleen Google My Business -nimiä.

Etkö vieläkään saa sijaintilaajennuksia toimimaan?

Sinun on ehkä parannettava mainosten sijoitusta tai avainsanojesi laatua, jotta sijaintilaajennukset voidaan näyttää. Ota meihin yhteyttä, jos haluat, että autamme sinua ratkaisemaan ongelmasi.

Kuinka hyödyllisiä tämän artikkelin tiedot olivat:

Palaute tallennettu. Kiitos!
  • Ei lainkaan hyödyllisiä.
  • Ei kovin hyödyllisiä.
  • Jossain määrin hyödyllisiä.
  • Hyvin hyödyllisiä.
  • Erittäin hyödyllisiä.