Tietoja sijaintilaajennuksista

Sijaintilaajennusten avulla voit näyttää mainostesi yhteydessä kartan, osoitteesi tai etäisyyden yritykseesi ja auttaa näin ihmisiä löytämään sijaintisi. Laajennustasi klikkaamalla tai napauttamalla käyttäjät voivat siirtyä sijaintisivullesi, jossa on kaikki tärkeimmät yritystietosi. Sijaintilaajennuksissa voi olla myös puhelinnumero tai soittopainike.

Tässä artikkelissa on sijaintilaajennusten yleiskatsaus. Tarkempia ohjeita näiden laajennusten käyttämiseen on artikkelissa Sijaintilaajennusten käyttäminen.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Jos edustat tuotevalmistajaa ja haluat, että entistä useammat ihmiset löytävät edustamiasi tuotteita kauppaketjuun kuuluvista kaupoista, lue Tietoja yhteistyökumppanin sijaintilaajennuksista ‑artikkeli.

Käyttötilanne

Sijaintilaajennusten avulla voit kannustaa ihmisiä käymään yrityksessäsi. Esimerkki sijaintilaajennusten käyttämisestä hakuverkostossa: Kaisa omistaa leipomon ja haluaa houkutella lisää ihmisiä myymäläänsä. Hän päättää lisätä kampanjaansa sijaintilaajennuksen. Kun lähiseudun ihmiset nyt etsivät mobiililaitteillaan jotakin hänen avainsanoistaan (kuten "paras lähiseudun leipomo" tai "tuoretta leipää"), Kaisan mainoksen yhteydessä näytetään sijaintilaajennus, joka voi

• näyttää etäisyyden leipomoon ja kaupunkiin, jossa se sijaitsee (mobiililaitteilla)
  • näyttää leipomon katuosoitteen (tietokoneella)
  • sisältää klikattavan Soita-painikkeen
  • sisältää napautettavan tai klikattavan vaihtoehdon, jolla käyttäjä voi siirtyä myymälän tietosivulle. Tällä sivulla voi olla lisätietoja, kuten aukioloaikoja, puhelinnumeroita, valokuvia, asiakkaiden kirjoittamia arvioita ja reittiohjeita.

Sijaintilaajennuksia voi käyttää myös Display-kampanjoissa. Display-kampanjoiden sijaintilaajennukset auttavat markkinoijia yhdistämään verkkomainonnan ja kivijalkakauppojen myynnin ohjaamalla lisää kävijöitä kauppoihin. Esimerkki sijaintilaajennusten käyttämisestä Display-verkostossa: Merkittävä vaatekauppias haluaa kohdistaa mainontaansa muodista kiinnostuneille ihmisille, jotta tuotteita verkossa tutkivat ihmiset kävisivät lähialueen kaupoissa tekemässä ostoksia. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi kaupan tilin hallinnoija päättää ottaa sijaintilaajennukset käyttöön. Näin sijainteihin perustuvia mainoksia – eli mainoksia, joissa voidaan näyttää kaupan sijainti, Google Maps ‑reittiohjeita ja kuvia – voidaan näyttää Display-verkoston sivustoilla ja sovelluksissa.

Mainosten näyttöpaikka

Sijaintilaajennusten avulla yritystietoja voi näyttää useissa eri muodoissa niin tietokoneilla kuin mobiililaitteillakin Google-hakuverkostossa, Display-verkostossa ja Google Mapsissa.

• Google-hakuverkosto: Hakuverkostossa sijaintilaajennuksia sisältävät mainokset voidaan näyttää vakiomuotoisina tekstimainoksina, jotka sisältävät sijainnin ja puhelinnumeron. Mobiililaitteilla puhelinnumeron paikalla voidaan näyttää klikattava Soita-painike.

Kallion jäätelöbaari – Kotitekoista jäätelöä
    Mainos www.example.com
    Makuina mm. pistaasi ja rommirusina. Joka päivä tuoreita keksejä.

Kolmas linja 1, Helsinki

Google My Business ‑yritystietojesi arvosteluita voidaan näyttää mainoksissa, joissa sijaintilaajennukset on otettu käyttöön. Arviot kootaan Google My Business ‑palvelun tiedoista, joilla on vähintään viisi arvostelua ja joiden keskiarvo on vähintään 3,5 tähteä.

• Googlen hakuverkoston kumppanisivustot, kuten Google Maps: Jos mainostat hakukumppanien sivustoilla, sijaintilaajennuksia sisältävät mainokset voidaan näyttää kumppanisivustoilla. Sijainnin sisältävissä mainoksissa voidaan näyttää kartta.
  • Google Display ‑verkosto: Sijaintilaajennuksia voidaan näyttää Display-verkoston sivustoilla ja sovelluksissa, kun käyttäjät ovat yrityksen sijaintien lähistöllä.