Tietoja sijaintilaajennuksista

Sijaintilaajennusten avulla voit näyttää mainostesi yhteydessä osoitteesi, toimipisteesi sijainnin kartalla tai etäisyyden yritykseesi ja auttaa näin ihmisiä löytämään sijaintisi. Laajennustasi klikkaamalla tai napauttamalla käyttäjät voivat siirtyä sijaintisivullesi, jolla on kaikki tärkeimmät yritystietosi. Sijaintilaajennuksissa voi olla myös puhelinnumero tai soittopainike, jotta käyttäjät voivat helposti soittaa yritykseesi.

Tässä artikkelissa on sijaintilaajennusten yleiskatsaus. Ohjeita AdWords-tilisi määrittämiseen sijaintilaajennusten käyttöä varten on artikkelissa Sijaintilaajennusten käyttäminen. Voit poistaa sijaintilaajennuksia milloin tahansa. Saat lisätietoja kohdasta Poista sijaintilaajennukset.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Jos edustat tuotevalmistajaa ja haluat helpottaa tämän tuotteiden löytämistä kauppaketjun kaupoista, perehdy kohtaan Tietoja yhteistyökumppanin sijaintilaajennuksista.

Milloin ominaisuutta käytetään

Sijaintilaajennusten avulla voit kannustaa ihmisiä käymään yrityksessäsi. Esimerkki sijaintilaajennusten käyttämisestä hakuverkostossa. Kaisa omistaa leipomon ja haluaa houkutella lisää ihmisiä myymäläänsä. Hän päättää lisätä kampanjaansa sijaintilaajennuksen. Kun lähiseudun ihmiset nyt etsivät mobiililaitteillaan jotakin hänen avainsanoistaan (kuten "paras lähiseudun leipomo" tai "tuoretta leipää"), Kaisan mainoksen yhteydessä näytetään sijaintilaajennus, joka voi

• näyttää etäisyyden leipomoon ja kaupunkiin, jossa se sijaitsee (mobiililaitteilla)
  • näyttää leipomon katuosoitteen (tietokoneella)
  • sisältää klikattavan Soita-painikkeen
  • sisältää napautettavan tai klikattavan vaihtoehdon, jolla käyttäjä voi siirtyä myymälän tietosivulle. Tällä sivulla voi olla lisätietoja, kuten aukioloaikoja, puhelinnumeroita, valokuvia, asiakkaiden kirjoittamia arvioita ja reittiohjeita.

Sijaintilaajennuksia voi käyttää myös Display-verkoston kampanjoissa. Display-verkoston kampanjoiden sijaintilaajennusten avulla voit käyttää verkkomainontaa kivijalkakauppojen myynninedistämiseen ja ohjata näin lisää kävijöitä kivijalkakauppoihin. Seuraavassa on esimerkki sijaintilaajennusten käyttämisestä Display-verkostossa. Merkittävä vaatekauppias haluaa kohdistaa mainontaansa muodista kiinnostuneille. Tavoitteena on, että tuotteita verkossa tutkivat ihmiset tulisivat ostoksille kivijalkakauppaan. Saavuttaakseen tämän tavoitteen kaupan tilin hallinnoija ottaa sijaintilaajennukset käyttöön Display-verkoston mainoksissa. Kun mainoksia näytetään ihmisille, nämä voivat katsoa valokuvia yrityksestä, aukioloajat ja kaupan sijainnin kartalla. He voivat myös hakea reittiohjeita yritykseen valitsemalla Reittiohjeet.

Lue lisätietoja sijaintilaajennusten luomisesta Display-mainoksille.

Mainosten näyttöpaikka

Sijaintilaajennusten avulla yritystietoja voidaan näyttää useissa eri muodoissa niin tietokoneilla kuin mobiililaitteillakin Google-hakuverkostossa, Display-verkostossa ja Google Mapsissa.

• Google-hakuverkosto: Hakuverkostossa sijaintilaajennuksia sisältävät mainokset voidaan näyttää vakiomuotoisina tekstimainoksina, jotka sisältävät sijainnin ja puhelinnumeron. Mobiililaitteilla puhelinnumeron paikalla voidaan näyttää klikattava Soita-painike.

Kallion jäätelöbaari – Kotitekoista jäätelöä
    Mainos www.example.com
    Makuina mm. pistaasi ja rommirusina. Joka päivä tuoreita keksejä.

Kolmas linja 1, Helsinki

Google My Business ‑yritystietojesi arvosteluja voidaan näyttää mainoksissa, joissa sijaintilaajennukset on otettu käyttöön. Arviot kootaan Google My Business ‑palvelun tiedoista, joilla on vähintään viisi arvostelua ja joiden keskiarvo on vähintään 3,5 tähteä.

• Googlen hakuverkoston kumppanisivustot, kuten Google Maps: Jos mainostat hakukumppanien sivustoilla, sijaintilaajennuksia sisältävät mainokset voidaan näyttää kumppanisivustoilla. Sijainnin sisältävissä mainoksissa voidaan näyttää kartta.
  • Google Display ‑verkosto: Sijaintilaajennuksia voidaan näyttää Display-verkoston sivustoilla ja sovelluksissa, kun käyttäjät ovat lähellä paikallista aluettasi tai kun he ovat osoittaneet kiinnostusta sitä kohtaan.
  • YouTube-videomainokset: Sijaintilaajennuksia voidaan näyttää YouTube TrueView In-Stream- ja puskurimainoksissa, kun käyttäjät ovat lähellä paikallista aluettasi tai kun he ovat osoittaneet kiinnostusta sitä kohtaan.

Syyskuun 2017 alussa sijaintilaajennukset alkavat näkyä videomainoksissa, joten videomainoksesi näyttävät tietoja yrityksesi paikoista, ellet ole nimenomaisesti poistanut toimintoa käytöstä.