Paikallisen yrityksen tietojen näyttäminen sijaintilaajennusten avulla

Mitä sijaintilaajennukset tekevät?

• Sijaintilaajennukset näyttävät yrityksesi osoitteen, puhelinnumeron ja muut yrityksesi sijaintiin liittyvät tiedot (esim. aukioloajat ja arviot).
  • Mobiililaitteissa näihin laajennuksiin voi sisältyä painikkeita, joita klikkaamalla asiakkaat voivat saada reittiohjeet tai soittaa yritykseesi.
  • Sijaintilaajennuksia sisältävien mainosten klikkaukset maksavat normaalin klikkauskohtaisen hinnan verran.

Mitä etuja sijaintilaajennukset tarjoavat?

• Sijaintilaajennukset rohkaisevat asiakkaita käymään toimipaikassasi henkilökohtaisesti.
  • Voit lisätä useita osoitteita linkittämällä tilisi Googlen My Business -palveluun.
  • Sijaintilaajennuksia sisältävät mainokset parantavat klikkausprosenttia keskimäärin 10 prosentilla.
  • Niiden avulla voit kohdistaa mainokset yrityksen osoitteiden ympäristöön.

Esimerkki

Sari omistaa donitsikaupan Porissa ja haluaa houkutella lisää jalan kulkevia asiakkaita liikkeeseensä. Sari lisää sijaintilaajennuksen mainokseensa. Nyt hänen liikkeensä lähistöllä kulkevat ihmiset, jotka käyttävät haussa jotakin hänen avainsanoistaan (kuten "donitsi" tai "donitsikauppa"), näkevät Sarin liikkeen osoitteen, klikattavan Soita-painikkeen ja reittiohjeet hänen liikkeeseensä. Näin potentiaaliset asiakkaat voivat löytää hänet helpommin.

Paikallisten yritystietojen näyttäminen

Näytettävissä olevat tiedot

Sijaintilaajennukset voivat näyttää seuraavia yrityksesi osoitteeseen liittyviä tietoja:

• aukioloajat (mukaan lukien poikkeavat aukioloajat)
  • sijaintiin liittyvät Googlen arvostelut ja arviot
  • puhelinnumero.

Google valitsee automaattisesti parhaat käyttäjille näytettävät tiedot.

Tietojen näyttöpaikat

Sijaintilaajennukset voivat näyttää yrityksesi tietoja useissa eri muodoissa Google-hakuverkostossa, Google-hakuverkoston kumppanisivustoilla, Google Mapsissa ja mobiililaitteissa.

Sivustot ja laitteet, joissa yrityksesi tiedot voidaan näyttää sijaintilaajennusten avulla (sisältää esimerkkimainoksia)
Kallion jäätelöbaari
Mainos www.example.com
(413) 123 4567
Erikoisuutemme on pistaasi.
Opiskelijoille 2 yhden hinnalla.
Kolmas linja 1, Helsinki
  • Google-hakuverkosto: Google-hakuverkostossa sijaintilaajennuksia sisältävät mainokset voidaan näyttää vakiomuotoisina tekstimainoksina, jotka sisältävät yrityksesi osoitteen ja puhelinnumeron. Edistyksellisissä matkapuhelimissa puhelinnumeron tilalla voi näkyä klikattava Soita-painike.
  • Google-hakuverkoston kumppanisivustot: Jos olet ottanut käyttöön mainonnan hakukumppaneidemme kanssa kampanjan verkoston asetuksissa, sijaintilaajennuksia sisältävät mainoksesi voidaan näyttää kumppanisivustoissa. Näillä sivuilla näkyvät sijaintilaajennuksia sisältävät mainokset voivat olla erimuotoisia ja sisältää kartan.
  • Google Maps: Jos olet ottanut käyttöön mainonnan hakukumppaneidemme kanssa kampanjan verkoston asetuksissa, sijaintilaajennuksia sisältävät mainoksesi voidaan näyttää Google Mapsissa. Lue lisätietoja siitä, miltä mainokset näyttävät Google Mapsissa.
  • Google Display -verkosto: Jos käytät sekä sijaintilaajennuksia että tekstimainoksia, tekstimainoksesi voivat näkyä Google Display -verkoston pöytätietokoneissa, mobiilisovelluksissa ja mobiiliverkossa, ja sijaintisi näkyy kartalla. Sinua veloitetaan, kun käyttäjät klikkaavat otsikkoa, pyyhkäisevät tai napauttavat nuolipainiketta tai klikkaavat laajennettua karttaa mobiililaitteessaan laajentaakseen kartassa näkyvää aluetta. Käyttäjät, jotka klikkaavat laajennettua karttaa, ohjataan joko Google Maps mobiilisovelluksille -sovellukseen tai osoitteeseen maps.google.com. Sijaintilaajennukset voidaan näyttää Display-verkoston tekstimainosten yhteydessä, jos mainosta tarkasteleva käyttäjä on toimipaikkasi lähettyvillä.

Esimerkkimainos

A location extension ad on the Google Display Network (closed)
    Google Display -verkostossa käyttöön otettu mainos, joka sisältää sijaintilaajennuksia
    A location extension ad on the Google Display Network (expanded)
    Google Display -verkostossa käyttöön otettu laajennettu mainos, joka sisältää sijaintilaajennuksia

Mainoksen koko on jokin seuraavista:
    • Teema: 120×240, 120×600, 160×600, 200×200, 250×250, 300×250, 300×600, 336×280
    • Jättibanneri tai banneri: 468×60, 728×90, 970×90.
  • Pöytätietokoneet ja tabletit: Google My Business -tietojesi arvioita voidaan näyttää mainoksissa, joissa on käytössä sijaintilaajennuksia. Arviot kootaan Googlen My Business -palvelun tiedoista, joilla on vähintään 5 arvostelua ja keskimäärin vähintään 3,5 tähteä.
  • Mobiililaitteet: Mobiililaitteissa, joissa on kaikilla toiminnoilla varustettu selain (kuten iPhone- ja Android-puhelimissa), sijaintilaajennuksia sisältäviä tekstimainoksia voidaan näyttää Google-hakuverkosto mobiililaitteille-, Google Display -verkosto mobiililaitteille- ja Google Maps mobiililaitteille -palveluissa. Mainokset sisältävät mahdollisuuden navigoida yrityksesi sijaintiin.

Sijaintilaajennusten määrittäminen

AdWords hallinnoi Google My Businessia yritysosoitteidesi hallintaan.

• Google My Business on ilmainen palvelu, joka auttaa asiakkaita löytämään sinut verkossa.
  • Sen avulla kaikki yrityksesi osoitteet ovat käytettävissä kaikissa kampanjoissa ja mainosryhmissä hakuverkostossa ja Display-verkostossa sekä Hakuverkosto Display-valinnalla -kampanjoissa.
  • Voit muokata yrityksesi aukioloaikoja (mukaan lukien poikkeuksellisia aukioloaikoja) Google My Businessissa.
  • Voit valita suodattimien avulla, mitkä osoitteet näkyvät mainostesi yhteydessä tili-, kampanja- ja mainosryhmätasolla.
  • Voit myös valita, näytetäänkö kampanjan tai mainosryhmän sijaintilaajennuksia kaikilla laitteilla, tietokoneilla ja tableteilla vai ainoastaan matkapuhelimilla.
Linkitä Google My Business -tili

Sijaintilaajennusten määrittäminen

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse Näytä: Sijaintilaajennukset laajennusten taulukon yläpuolella olevasta avattavasta valikosta.
  4. Valitse + Laajennus. Sinua pyydetään linkittämään Google My Business -tilisi ja käyttämään sitä.

Opastetut vaiheet

Klikkaamalla alla olevaa Anna ohjeita -painiketta voit siirtyä tilillesi ja katsoa opastetun esittelyn Google My Business -tilin linkittämisestä sijaintilaajennusten luomiseksi.

Anna ohjeita

Varmista, että Google My Business -sijainnit on synkronoitu

1. Etsi Google My Business -tilisi kohdasta Tilin laajennus. Näet, kuinka monta osoitetta on synkronoitu. Jos Google My Business -tiliäsi ei näy, linkitä Google My Business -tilisi klikkaamalla + LAAJENNUS.
  2. Kun Google My Business -tili on synkronoitu, paikalliset yritystietosi voidaan näyttää kaikissa tililläsi olevissa tekstimainoksissa. Määrittämällä suodattimia voit liittää osoitteita tiettyihin kampanjoihin tai mainosryhmiin. Lisätietoja tästä on alla.

Huomautus:
Kun lisäät uusia sijainteja Google My Businessiin, niiden synkronointi AdWords-tilisi kanssa voi kestää 24 tuntia.

Toisen Google-tilin sijaintien käyttäminen

Kun linkität tilejäsi, sinun on oletuksena käytettävä samaa Google-tiliä sekä AdWordsissa että Google My Businessissa. Näin varmistetaan, että Google My Businessin sijainnit ja kyseistä yritystä mainostava AdWords-tili ovat saman henkilön omistuksessa.

Huomautus:
Jos kirjaudut AdWordsiin osoitteella sposti1@esimerkki.fi, tämä osoite määrittää Google-tilisi profiilin. Kun linkität AdWordsin Google My Businessiin, haemme tähän tilin profiiliin (sposti1@esimerkki.fi) liittyviä sijainteja.

Sijaintien synkronointi toisesta tilistä:

Jos Google My Business -tilissäsi ei ole yhtään sijaintia, sijainnit on lisättävä yritystietoina, jotta ne voidaan synkronoida AdWordsiin ja näyttää mainostesi yhteydessä. Jos haluat käyttää toiseen tiliin tallennettuja yritysten sijainteja, valitse seuraavista sopivin vaihtoehto:

Käytin toista Google-tiliä Google My Business -sijaintien määrittämiseen.

Jos loit Google My Business -sijaintien luomiseen (esim. sposti2@esimerkki.fi), toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin käyttämällä kyseistä tiliä (sposti2@esimerkki.fi).
  2. Lisää Google AdWords -tilisi (sposti1@esimerkki.fi) ylläpitäjäksi. Näin sposti1@esimerkki.fi-tili voi käyttää sijainteja ja synkronoida niitä sposti2@esimerkki.fi-tilin kanssa.
  3. Hyväksy Gmail-tilissäsi kutsu, jossa sposti1@esimerkki.fi-tiliä pyydetään ylläpitäjäksi.
  4. Kirjaudu AdWords-tiliisi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  5. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  6. Valitse Näytä: Sijaintilaajennukset avattavasta valikosta.
  7. Jos olet jo linkittänyt tilisi (sposti1@esimerkki.fi), näet seuraavaksi Google My Business -tilistä synkronoitujen tietojen määrän. Jos et näe näitä tietoja, linkitä tilit valitsemalla + LAAJENNUS.

Huomautus:
Kun olet hyväksynyt kutsun Google My Business -tilin sijaintien hallintaan, synkronointi AdWords-tilin kanssa voi kestää 24 tuntia.

Joku muu yrityksessäni hallinnoi Google My Business -tilin sijainteja.
  • Jos kyseisellä henkilöllä on yrityksesi AdWords-tilin käyttöoikeus: Jos tällä henkilöllä on käyttöoikeus yrityksesi AdWords-tiliin (sposti1@esimerkki.fi), suosittelemme, että hän kirjautuu AdWordsiin ja määrittää Google My Businessin ja AdWordsin välisen linkityksen yrityksesi puolesta.
  • Jos henkilöllä ei ole yrityksesi AdWords-tilin käyttöoikeutta: Suosittelemme, että tämä henkilö lisää sinut ylläpitäjäksi, jolloin voit hallinnoida hänen Google My Business -tilinsä (sposti2@esimerkki.fi) sijainteja. Näin molemmilla tileillä on samojen sijaintien käyttöoikeus Kun olet hyväksynyt kutsun, linkitä Google My Business -tilisi (sposti1@esimerkki.fi) AdWordsiin yllä olevien ohjeiden mukaan. Synkronoidut sijainnit näytetään tämän jälkeen sposti1@esimerkki.fi-tilin sijaintilaajennuksissa.
Sijainnit, joita haluan hallinnoida, ovat yrityksemme ulkopuolisen Google My Business -tilin omistuksessa.

Jos hallinnoit AdWords-kampanjoita asiakkaidesi puolesta, suosittelemme, että pyydät asiakkaitasi lisäämään sinut ylläpitäjäksi, jotta voit hallinnoida heidän Google My Business -sijaintejaan. Tässä on joitakin vinkkejä:

• Jos asiakkaallasi on vain yksi sijainti: Suosittelemme, että asiakas noudattaa näitä ohjeita ja lisää sinut Google My Business -sijaintiensa ylläpitäjäksi.
  • Jos asiakkaallasi on useita sijainteja: Suosittelemme, että asiakas luo yritystilin Google My Business -sijaintien hallintapaneelissa. Yritystilien avulla voit hallita useita sijainteja yhdessä useiden käyttäjien kanssa.
    Kun asiakas on luonut oman yritystilin (Yritystili1), hän voi siirtää kaikki Google My Business -sijaintinsa uuteen yritystiliinsä. Pyydä tämän jälkeen asiakastasi lisäämään sinut ylläpitäjäksi kyseiseen tiliin. Kun tämä on tehty, voit siirtyä takaisin AdWords-tiliisi (sposti1@esimerkki.fi) ja synkronoida omat sijaintisi asiakkaan yritystilin (Yritystili1) kanssa.
Suodata osoitteita

Kun olet linkittänyt Google My Business -tilin, osoitteesi voidaan näyttää kaikissa tililläsi olevissa tekstimainoksissa. Jos haluat määrittää osoitteita tiettyihin kampanjoihin tai mainosryhmiin, voit tehdä tämän määrittämällä suodattimia.

Hyvä tietää

Voit valita, mitkä osoitteet kuuluvat mihinkin kampanjaan tai mainosryhmään, käyttämällä yritysten nimiä, liiketoimintaluokkia tai tunnisteita, jotka olet määrittänyt Google My Businessissa. Nämä nimet kannattaa kirjoittaa muistiin, jotta ne ovat käytettävissä, kun suodatat osoitteita AdWordsissa.

Google My Business -osoitteiden suodattaminen

1. Valitse kampanja tai mainosryhmä, jota varten olet määrittämässä osoitteita.

2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä ja valitse yksi kampanjoistasi.

3. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.

4. Valitse Näytä: Sijaintilaajennukset yläkulman avattavasta valikosta.

5. Klikkaa Kampanjalaajennus- tai Mainosryhmälaajennus-kohtaa sen mukaan, haluatko suodattaa osoitteet kampanjan vai mainosryhmän mukaan.

6. Valitse + Laajennus.

7. Valitse Uusi kampanjan sijaintilaajennus- tai Uusi mainosryhmän sijaintilaajennus -kohdasta kampanja, jonka mukaan haluat suodattaa osoitteet. Jos lisäät sijaintilaajennusta mainosryhmätasolle, valitse myös haluamasi mainosryhmä.

Suodattimen lisääminen

Esimerkki

Oletetaan, että omistat kaksi ravintolaa: Pertin grilli ja Pertin sushi. Haluat käynnistää vain grilliravintolaa koskevan kampanjan. Tällöin luot suodattimen ja sisällytät siihen vain ravintolan, jonka Yrityksen nimi -arvo on Pertin grilli.

1. Klikkaa Google My Business -tilisi nimen alapuolella olevaa + Suodatin -vaihtoehtoa.

2. Valitse avattavasta valikosta Yrityksen nimi, Liiketoimintaluokka tai Tunniste sen mukaan, minkä ryhmittelyn mukaan haluat suodattaa valitsemasi kampanjan tai mainosryhmän.

3. Anna yrityksesi nimi, luokka tai tunniste. Suodattimet toimivat vain, jos olet syöttänyt täsmälleen valitsemaasi luokkaa vastaavat tiedot. Jos esimerkiksi annat rajoituksen yrityksen nimelle Pertin grilli, et suodata pois ravintoloita, joiden nimi on Pertin herkkugrilli.

4. (Valinnainen) Suodata osoitteita lisää: Jos haluat määrittää lisää suodattimia, valitse + JA tai + TAI. Valinnalla + TAI voit laajentaa osoiteluetteloa ja valinnalla + JA voit kaventaa sitä.

5. Klikkaa Valmis-painiketta.

Osoitteiden suodattimien muokkaaminen
  1. Kirjaudu AdWords-tiliisi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse Näytä: Sijaintilaajennukset laajennusten taulukon yläpuolella olevasta avattavasta valikosta.
  4. Valitse Tilin laajennus, Kampanjan laajennus tai Mainosryhmän laajennus.
  5. Kukin luomasi suodatin lisätään Google My Business -tilillesi. Jos haluat muokata suodatinta, vie hiiri suodattimen kohdalle ja klikkaa.
Puhelinnumerosi vahvistaminen

Puhelinnumerot vahvistetaan, jotta voidaan varmistaa, että ne edustavat mainostettavaa yritystä. Lue lisätietoja siitä, miten vahvistamme puhelinnumerot.

Joukkomuutosten tekeminen asetuksiin

Voit tehdä joukkomuutoksia tilisi sijaintilaajennusten asetuksiin seuraavilla tavoilla:

• Voit ottaa uudet sijaintilaajennukset käyttöön useissa kampanjoissa ja mainosryhmissä klikkaamalla +Laajennus-painiketta Kaikki verkkokampanjat -tasolla.
  • Voit poistaa kampanjan ja mainosryhmän sijaintilaajennukset keralla Laajennukset-taulukon yläpuolella olevan Muokkaa-valikon avulla.
Osoitteiden näkymisen estäminen

Jos kampanjan tai mainosryhmän tarkoitus on ohjata liikennettä verkkosivustoon tai puhelukeskukseen eikä kivijalkakauppaan, yrityksen osoitteen näkyminen mainoksissa kannattaa ehkä estää. Seuraavalla tavalla voit estää osoitteiden näkymisen kampanjassa tai mainosryhmässä.

Kaikkien osoitteiden poistaminen kampanjasta tai mainosryhmästä

1. Kirjaudu AdWords-tiliisi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä ja valitse yksi kampanjoistasi.
  3. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  4. Valitse Näytä: Sijaintilaajennukset laajennusten taulukon yläpuolella olevasta avattavasta valikosta.
  5. Valitse Kampanjan laajennus tai Mainosryhmän laajennus sen mukaan, haluatko poistaa kampanjan vai mainosryhmän osoitteita.
  6. Klikkaa + LAAJENNUS.
  7. Valitse kampanja tai mainosryhmä, jonka kanssa haluat estää osoitteita näkymästä.
  8. Klikkaa avattavaa valikkoa, jossa lukee Käytä kampanjan sijaintilaajennuksia tai Käytä mainosryhmän sijaintilaajennuksia, ja valitse Poista sijaintilaajennukset käytöstä.
  9. Valitse Tallenna. Tämän kampanjan tai mainosryhmän kohdalla näkyy nyt Ei käytössä -merkintä.

Tehokkuuden seuraaminen

Kun olet määrittänyt sijaintilaajennukset, kannattaa seurata sitä, miten ne toimivat.

Sijaintilaajennusten tehokkuuden tarkistaminen
  1. Kirjaudu AdWords-tilillesi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä ja valitse yksi kampanjoistasi.
  3. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  4. Valitse Näytä: Sijaintilaajennukset laajennusten taulukon yläpuolella olevasta avattavasta valikosta.
  5. Näyttöön tulee tehokkuustietoja sisältävä taulukko.

Sijaintilaajennuksiin liittyvien ongelmien korjaaminen

Eivätkö sijaintilaajennukset ole käytössä? Olet ehkä määrittänyt suodattimet väärin tai osoitteitasi ei synkronoida Google My Businessin kanssa. Voit korjata ongelman toimimalla seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Varmista, että linkittämälläsi Google My Business -tilillä on vähintään yksi yrityksen sijainti
  1. Kirjaudu Google My Business -palveluun (www.google.com/business/).
  2. Tarkista, että tililläsi on vähintään yksi odottava tai käytössä oleva yrityksen sijainti.
  3. Jos sellaista ei ole, katso lisätietoja yrityksen sijaintien lisäämisestä ja vahvistamisesta.
  4. Jos sinulla on vähintään yksi yrityksen sijainti, tarkista suodattimet.
Tarkista, että suodattimet vastaavat yrityksen sijainteja
  1. Kirjaudu AdWords-tilillesi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä ja valitse yksi kampanjoistasi.
  3. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  4. Valitse laajennusten taulukon yläpuolella olevasta avattavasta valikosta Näytä: Sijaintilaajennukset.
  5. Klikkaa Kampanjalaajennus- tai Mainosryhmälaajennus-kohtaa, jotta näet määrittämäsi suodattimet.
  6. Käyttämäsi yrityksen nimi, luokka tai tunniste näkyvät harmaalla tekstillä Google My Business -tilisi nimen alapuolella. Varmista, että nämä nimet vastaavat täsmälleen Google My Businessin nimiä.

Etkö vieläkään saa sijaintilaajennuksia toimimaan?

Sinun on ehkä parannettava mainosten sijoitusta tai avainsanojesi laatua, jotta sijaintilaajennukset voidaan näyttää. Ota meihin yhteyttä, jos haluat, että autamme sinua ratkaisemaan ongelmasi.