Om utvidelser

Med utvidelser kan du legge til ekstra informasjon i annonsen din – og med dette gir du folk flere grunner til å velge nettopp bedriften din. Du kan som regel øke klikkfrekvensen for annonsene dine med flere prosentpoeng ved å ta i bruk slike utvidelser. Utvidelser kan blant annet komme i formater som ringeknapper, beliggenhetsinformasjon, linker til bestemte deler av nettstedet og ekstra tekst.

I denne artikkelen gir vi deg en generell oversikt over utvidelser. Hvis du vil finne ut hva du kan gjøre med de enkelte utvidelsene, og hvordan du velger rett utvidelse, kan du se artikkelen Velg hvilke utvidelser du vil bruke.

How extensions create value

For å få se teksting på språket ditt, slå på YouTube-teksting. Klikk på Innstillinger-ikonet nederst i videospilleren, velg «Teksting», og angi så ønsket språk.

Sånn fungerer utvidelser

For å maksimere resultatene du oppnår med tekstannonsene dine, velger AdWords hvilke utvidelser som skal vises som svar på hvert enkelt søk på Google. Det er derfor du kan gjøre lurt i å bruke alle utvidelsene som er relevante med tanke på forretningsmålene du har satt deg.

Når du tilfører annonsen din ekstra innhold ved å bruke utvidelser, får annonsen en mer fremtredende og høyere plassering på søkeresultatsiden. I klartekst innebærer dette at du får mer ut av pengene dine. Med utvidelser oppnår du ofte et høyere antall klikk på annonsene dine, og du gir samtidig folk nye og interaktive måter å kontakte deg på, for eksempel via kart eller anrop.

Mange utvidelsestyper krever noe konfigurering – disse omtaler vi som manuelle utvidelser. Andre utvidelser blir derimot lagt til automatisk i tilfeller der AdWords anslår at disse kan forbedre resultatene dine – disse omtaler vi som automatiske utvidelser. Sistnevnte krever ingen konfigurasjon, og dermed vises de heller ikke blant de tilgjengelige alternativene når du skal opprette manuelle utvidelser. Finn ut mer om automatiske utvidelser.

Tilfeller der utvidelser blir vist

Selv om du legger til en utvidelse, er dette likevel ingen garanti for at utvidelsen faktisk blir vist sammen med annonsen din hver gang. Utvidelser blir vist sammen med annonsen din når følgende krav er innfridd:

• Det forventes at utvidelsen (eller kombinasjonen av utvidelser) kommer til å forbedre resultatene dine.
  • Annonsens posisjon og annonserangering er høye nok til at det kan vises utvidelser. For at det skal kunne vises utvidelser, krever AdWords at annonsen din har en viss annonserangering. (Det tas høyde for utvidelsene dine når annonserangeringen beregnes).

Finn ut mer om når utvidelser blir vist. Du kan holde styr på når utvidelsene dine blir vist, ved å se artikkelen Se resultater oppnådd med utvidelser. Avslutningsvis kan du også finne en veiledning der vi forklarer hvordan du kan øke sannsynligheten for at utvidelsene dine blir vist.

Kostnad

Det er helt gratis å legge til utvidelser i kampanjer. Som vanlig blir du imidlertid belastet for klikk på annonsen din – inkludert utvidelsen (med unntak av klikk på utvidelser for selgervurderinger). Du blir altså belastet for et klikk når noen ringer deg via en anropsutvidelse, eller når noen laster ned appen din via en apputvidelse. AdWords tar maksimalt betalt for to klikk per visning av en annonse med tilhørende utvidelser. Finn ut mer om utvidelser og faktisk kostnad per klikk.