Uw advertentie uitbreiden met advertentie-extensies

See how a business like Main Street Flowers uses sitelinks, call, and location extensions to enhance its ads. By adding extra pieces of information about the business to their ads, they're giving customers more reasons to click.

Advertentie-extensies maken het nog aantrekkelijker om op uw advertentie te klikken

Advertentie-extensies zijn een type advertentie-indeling waarmee u extra informatie over uw bedrijf kunt weergeven. Zie ze als een uitbreiding ('extensie') van uw tekstadvertenties. Sommige advertentie-extensies kunt u handmatig toevoegen, andere zijn geautomatiseerd.

Verbeterde zichtbaarheid: advertentie-extensies verbeteren de zichtbaarheid van uw advertentie. Ze worden vaak boven de zoekresultaten weergegeven, in plaats van in de zijbalk. Als twee concurrerende advertenties hetzelfde bod en dezelfde kwaliteit hebben, wordt de advertentie waarvoor een groter effect uit extensies wordt verwacht, doorgaans op een hogere positie weergegeven.

Hoger rendement op investering: met extensies kunt u de klikfrequentie (click-through-rate, CTR) van uw advertenties verbeteren. Meer klikken betekent meer verkeer van klanten.

Hoe advertentie-extensies werken

AdWords geeft een of meer extensies bij uw advertentie weer als een berekening aangeeft dat de extensie (of een combinatie van extensies) de prestaties van uw campagne zal verbeteren. Voorwaarde is wel dat uw advertentiepositie hoog genoeg is om de extensie te laten weergeven. Als u een extensie toevoegt, is dit geen garantie dat deze ook daadwerkelijk naast uw advertentie wordt weergegeven. Op het tabblad Advertentie-extensies kunt u bijhouden wanneer dit wel het geval is. Mogelijke redenen dat extensies niet naast uw advertentie worden weergegeven.

Automatische extensies: AdWords maakt en toont de indelingen voor automatische extensies (verkopersbeoordelingen, consumentenbeoordelingen, sociale extensies en eerdere bezoeken) wanneer AdWords voorspelt dat ze de prestaties van uw advertentie zullen verbeteren. U hoeft verder geen instellingen op te geven, dus de optie voor het maken van automatische extensies wordt niet weergegeven in het dropdown-menu of op het tabblad Advertentie-extensies.

Wat advertentie-extensies kosten

U hoeft niets te betalen wanneer u extensies toevoegt aan uw campagne, maar de klikken op uw advertentie worden zoals gebruikelijk in rekening gebracht, evenals bepaalde interacties met extensies. Zo moet u betalen voor klikken op een downloadknop (app-extensies), op een oproepknop (oproepextensies), op een routebeschrijvingspictogram (locatie-extensies), enzovoort. Klikken op recensie-extensies, sociale extensies en verkopersbeoordelingen vormen een uitzondering; deze kosten u niets. Per advertentie, inclusief bijbehorende extensies, brengt AdWords u voor elke vertoning niet meer dan twee klikken in rekening.

De kosten voor deze klikken worden op dezelfde manier berekend als die voor klikken op de kopregel: u betaalt maximaal het bedrag dat minimaal is vereist om uw extensies en de advertentiepositie te behouden. Meer informatie over de werkelijke kosten per klik (cost-per-click, CPC).

Waar extensies kunnen worden weergegeven

Advertentie-extensies worden samen met advertenties weergegeven in het Zoeknetwerk. Afhankelijk van de advertentie-extensie worden ze wellicht ook weergegeven bij advertenties in het Display Netwerk. In de onderstaande tabel ziet u voor welke extensies u het subtype 'Alle functies' moet kiezen. Meer informatie over hoe u het juiste campagnetype kiest.

Opmerking: de internationale beschikbaarheid verschilt per extensie.

Handmatige extensies

Hier ziet u een lijst met handmatige extensies.
Extensie Campagnetype Beschikbaar Apparaten
App-extensie
  • Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies
Wereldwijd Alleen mobiel/tablet
Oproepextensie
  • Zoeknetwerk met Display Select
  • Alleen in het Zoeknetwerk
  • Alleen in het Display Netwerk
Wereldwijd Mobiel/tablet/
computer
Locatie-extensie
  • Zoeknetwerk met Display Select
  • Alleen in het Zoeknetwerk
  • Alleen in het Display Netwerk
Wereldwijd Mobiel/tablet/
computer
Recensie-extensie
  • Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies
Wereldwijd in de volgende talen: EN/GB/AU, DE, FR, ES/419, JP, PT/BR, IT en NL Mobiel/tablet/
computer
Sitelinkextensie
  • Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies
Wereldwijd Mobiel/tablet/
computer
Highlight-extensie
  • Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies
Wereldwijd Mobiel/tablet/
computer

Automatische extensies

Hier ziet u een lijst met automatische extensies.
Extensie Campagnetype Beschikbaar Apparaten
Consumentenbeoordelingen
  • Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies
VS, VK, Canada Mobiel/tablet/
computer
Eerdere bezoeken
  • Zoeknetwerk met Display Select
  • Alleen in het Zoeknetwerk
Wereldwijd Mobiel/tablet/
computer
Verkopersbeoordelingen
  • Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies
US, UK, DE, FR, AU, NZ, JP en NL Mobiel/tablet/
computer
Extensies voor dynamische sitelinks
  • Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies
Wereldwijd Mobiel/tablet/
computer
Sociale extensies
  • Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies
Wereldwijd Mobiel/tablet/
Computer
Dynamische website-informatie
  • Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies
Engels (wereldwijd) Tablets
Computer

Typen advertentie-extensies

Handmatige extensies

App-extensies

Geef onder uw advertentietekst een link weer die gebruikers naar de App Store leidt of waarmee gebruikers uw app kunnen downloaden. Ga meteen aan de slag.

This is an example of an app extension

Oproepextensies

Laat mensen op een knop klikken om u te bellen. Plaats een oproepknop in uw advertentie.

An example of an ad with a call extension

Locatie-extensies

Laat mensen in de buurt uw dichtstbijzijnde winkel vinden of telefonisch contact met u opnemen. Plaats een locatiespeld op de kaart, bied navigatie-ondersteuning en voeg belfunctionaliteit toe aan uw advertentie.

IJssalon in Amsterdam
Advertentie www.example.com
(020) 123-4567
Pistache is onze specialiteit.
Koop 1 bolletje en krijg 1 gratis.
Amsterdamsestraat 100, Amsterdam

Recensie-extensies

Laat positieve recensies van derden uit betrouwbare bronnen zien. Begin met het toevoegen van recensies.

Zoek samen paddenstoelen
Advertentie www.example.com
Zoek naar cantharellen, eekhoorntjesbrood en oesterzwammen met een paddenstoelengids!
"Zeer onder de indruk. Ik kwam met flink wat eekhoorntjesbrood thuis." - exampleblog.com

Sitelinkextensies

Voeg links toe zodat mensen sneller kunnen vinden wat ze zoeken. Kies uw sitelinks.

Walters hondenbakkerij
Advertentie www.example.com
Ambachtelijke koekjes en taartjes. Dat verdient uw hond toch ook?

Highlight-extensies

Voeg beschrijvende tekst aan uw advertentie toe om mensen uitgebreider te informeren over wat u te bieden heeft. Bekijk hoe highlight-extensies werken.

ABC Elektronica
Advertentie www.example.com
Koop laptops, smartphones, videogames en meer bij ABC Elektronica!
Gratis verzending • 24-uurs klantenservice • Laagsteprijsgarantie

Automatische extensies

Consumentenbeoordelingen

Laat zien wat klanten waarderen aan de hand van hoogwaardige onderzoeksgegevens. Meer informatie over consumentenbeoordelingen.

Voorbeeldbeleggingskantoor
Advertentie www.example.com
Ontdek de voordelen van ons beleggingskantoor
Beoordelingen: Selectie 9,5/10 - Aanmelden 10/10 - Kosten 9/10

Eerdere bezoeken

Laat gebruikers zien of ze via de zoekresultaten van Google al eerder naar uw website hebben doorgeklikt. Meer informatie over eerdere bezoeken.

Tante Linda's sieraden
Advertentie www.example.com
Prachtige oorbellen, armbanden en ringen. Met de hand gemaakt!
U heeft example.com 7 keer bezocht. Laatste bezoek: vandaag

Sociale extensies

Laat zien hoeveel volgers u heeft op Google+. Voeg sociale extensies toe.

Anna's huisdierenshop
Advertentie www.example.com
Heel veel hamsterwielen, persoonlijk uitgekozen door Anna!
Anna's huisdierenshop heeft 136.864 volgers op Google+

Dynamische website-informatie

Met dynamische website-informatie worden automatisch extra bestemmingspaginagegevens weergegeven bij uw advertentie op Google Zoeken. Bekijk hoe dynamische website-informatie werkt.

Dynamic structured snippet example ad

Verkopersbeoordelingen

Geef online bedrijfsbeoordelingen weer naast uw advertentie. Meer informatie over verkopersbeoordelingen.

Sara's designerschoenenwinkel
Advertentie www.sara-schoenen.com
4.0 ★★★★ beoordeling voor sara-schoenen.com
Gratis verzending, gratis retourneren, groot assortiment voordelige schoenen

Nieuwe advertentie-extensies maken

• U hoeft voor automatische extensies niets in te stellen: sommige beschikbare extensies zijn automatisch en worden bij uw advertentie weergegeven als u aan bepaalde criteria voldoet. Denk hierbij aan consumentenbeoordelingen, eerdere bezoeken, verkoperbeoordelingen en sociale extensies. (Voor meer informatie klikt u op de links bij de hiervoor vermelde automatische extensies.)
  • Adressen voor locatie-extensies beheert u met Google Mijn Bedrijf: voor het instellen van locatie-extensies moet u een speciale procedure volgen. Meer informatie over hoe u locatie-extensies maakt en bewerkt.

Hieronder leest u hoe u nieuwe app-extensies, oproepextensies, recensie-extensies en sitelinkextensies maakt. U kunt nieuwe extensies aan meerdere campagnes of advertentiegroepen tegelijk toevoegen.

Advertentie-extensies kiezen wanneer u een nieuwe campagne maakt
  1. Log in bij AdWords en klik op + CAMPAGNE.
  2. Kies uw campagnetype en targetingopties en stel uw bod in.
  3. Vink onder 'Advertentie-extensies' de selectievakjes aan naast de extensies die u wilt toevoegen. Afhankelijk van de extensie wordt u gevraagd meer informatie op te geven, bijvoorbeeld een telefoonnummer voor uw oproepextensie.
  4. Klik op Opslaan en doorgaan om uw campagne te voltooien.
Extensies toevoegen aan bestaande campagnes of advertentiegroepen
  1. Klik op de pagina Campagnes op het tabblad Advertentie-extensies.
  2. Kies een extensie in het dropdown-menu Weergeven: boven de statistiektabel.
  3. Geef naast de knop + EXTENSIE aan waar u uw nieuwe extensie wilt toevoegen. Kies of u de nieuwe extensie wilt kunnen gebruiken voor al uw campagnes, specifieke campagnes of specifieke advertentiegroepen.
  4. Klik op + EXTENSIE.
  5. (Optioneel) Als u bij stap 3 'Campagne-extensie' of 'Advertentiegroepextensie' heeft gekozen, selecteert u nu de campagnes of advertentiegroepen waaraan u de extensie wilt toevoegen. Dit doet u door erop te klikken. De gekozen campagnes of advertentiegroepen worden weergegeven bij 'Geselecteerde campagnes' of 'Geselecteerde advertentiegroepen'. Klik op Gereed.
  6. Kies nu een bestaande extensie of klik op de optie om een nieuwe extensie toe te voegen (bijvoorbeeld '+ Nieuwe app').
  7. Nadat u de extensie heeft toegevoegd, worden hier prestatiegegevens weergegeven (in de huidige weergave).

Advertentie-extensies bewerken

Bekijk hier hoe u uw extensies kunt bewerken. Voor informatie over de prestaties van uw advertentie-extensies raadpleegt u deze introductie tot het tabblad 'Advertentie-extensies'.

Extensies bulksgewijs bewerken

U kunt alle extensies bulksgewijs bewerken, behalve locatie-extensies en annotaties die automatisch worden weergegeven voor uw advertentie (zoals annotaties met betrekking tot verkopersbeoordelingen). Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Klik op het tabblad Advertentie-extensies en selecteer in het dropdown-menu Weergeven:, boven de tabel met statistieken, de extensie die u bulksgewijs wilt bewerken.
  2. Vink de selectievakjes aan naast alle extensies die u in één keer wilt bewerken.
  3. Klik op de knop Bewerken naast de knop + EXTENSIE en breng uw wijzigingen aan.
Extensies bewerken met geüploade spreadsheets

U kunt app-, oproep-, recensie- en sitelinkextensies bulksgewijs bewerken met behulp van spreadsheets:

Extensies verwijderen

Als u extensies uit uw campagnes wilt verwijderen, vinkt u het vakje links van de extensie(s) aan en klikt u op de knop Verwijderen. Als u een extensie uit één campagne verwijdert, wordt deze niet automatisch ook uit andere campagnes verwijderd.

Volgende stappen

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig