Uw advertentie uitbreiden met advertentie-extensies

See how a business like Main Street Flowers uses sitelinks, call, offer, and location extensions to enhance its ads. By adding extra pieces of information about the business to their ads, they're giving customers more reasons to click.

Advertentie-extensies maken het nog aantrekkelijker om op uw advertentie te klikken

Advertentie-extensies zijn een type advertentie-indeling waarmee u extra informatie over uw bedrijf kunt weergegeven. Zie ze als een uitbreiding ('extensie') van uw tekstadvertenties. Sommige advertentie-extensies kunt u handmatig toevoegen, andere zijn geautomatiseerd.

Verbeterde zichtbaarheid: advertentie-extensies verbeteren de zichtbaarheid van uw advertentie. Ze worden vaak boven de zoekresultaten weergegeven, in plaats van naast de zijbalk. Als twee concurrerende advertenties hetzelfde bod en dezelfde kwaliteit hebben, wordt de advertentie waarvoor een groter effect uit extensies wordt verwacht, doorgaans op een hogere positie weergegeven.

Beter rendement op investering: met extensies kunt u de klikfrequentie (CTR) van uw advertenties verbeteren. Meer klikken betekent meer verkeer van klanten.

Hoe advertentie-extensies werken

Types of ad extensions

AdWords geeft bij uw advertentie een of meer extensies weer wanneer is berekend dat de extensie (of een combinatie van extensies) de prestaties van uw campagne verbetert, en wanneer uw advertentiepositie hoog genoeg is om de advertentie weer te geven. Als u een extensie toevoegt, is dit geen garantie dat deze daadwerkelijk naast uw advertentie wordt weergegeven. Op het tabblad Advertentie-extensies kunt u bijhouden wanneer dit wel het geval is. Mogelijke redenen dat extensies niet naast uw advertentie worden weergegeven.

Geautomatiseerde meldingen: AdWords maakt diverse typen meldingen (verkopersbeoordelingen, sociale meldingen en meldingen over eerdere bezoeken) en geeft deze weer wanneer is voorspeld dat ze de prestaties van uw advertentie verbeteren. U hoeft niets in te stellen. Verkopersbeoordelingen en meldingen over eerdere bezoeken worden niet vermeld op het tabblad Advertentie-extensies.

Wat advertentie-extensies kosten

Voor het toevoegen van extensies aan uw campagne hoeft u niets te betalen, maar u betaalt wel de normale prijs voor klikken op uw advertentie. Ook voor bepaalde interacties met uw extensies worden kosten in rekening gebracht. Zo moet u betalen voor klikken op een downloadknop (app-extensies), op een oproepknop (oproepextensies), op een routebeschrijvingspictogram (locatie-extensies), enzovoort. Klikken op recensie-extensies, sociale meldingen en verkopersbeoordelingen vormen een uitzondering; deze kosten u niets. Per advertentie, inclusief bijbehorende extensies, brengt AdWords u voor elke vertoning niet meer dan twee klikken in rekening.

De kosten voor deze klikken worden op dezelfde manier berekend als die voor klikken op de kopregel: u betaalt maximaal het bedrag dat minimaal is vereist om uw extensies en de advertentiepositie te behouden. Meer informatie over de werkelijke kosten per klik (CPC).

Waar extensies kunnen worden weergegeven

Advertentie-extensies worden samen met advertenties weergegeven in het Zoeknetwerk. Afhankelijk van de advertentie-extensie wordt deze wellicht ook weergegeven bij advertenties in het Display Netwerk. In onderstaande tabel ziet u voor welke extensies u het subtype 'Alle functies' moet kiezen. Meer informatie over het kiezen van het juiste campagnetype.

De internationale beschikbaarheid verschilt per extensie.

Extensie Campagnetype Beschikbaarheid Apparaten
App-extensies
  • Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies
Wereldwijd Alleen mobiel/tablet
Oproepextensies
  • Zoeknetwerk met Display Select
  • Alleen in het Zoeknetwerk
  • Alleen in het Display Netwerk
Wereldwijd Mobiel/tablet
Desktop
Locatie-extensies
  • Zoeknetwerk met Display Select
  • Alleen in het Zoeknetwerk
  • Alleen in het Display Netwerk
In veel landen Mobiel/tablet
Desktop
Meldingen over eerdere bezoeken
  • Zoeknetwerk met Display Select
  • Alleen in het Zoeknetwerk
Wereldwijd Mobiel/tablet
Desktop
Recensie-extensies
  • Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies
Wereldwijd (alleen in het Engels) Mobiel/tablet
Desktop
Verkopersbeoordelingen
  • Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland Mobiel/tablet
Desktop
Sitelinkextensies
  • Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies
Wereldwijd Mobiel/tablet
Desktop
Sociale meldingen
  • Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies
Wereldwijd Mobiel/tablet
Desktop

Typen advertentie-extensies

App-extensies

Geef onder uw advertentietekst een link weer die gebruikers naar de app store leidt of waarmee gebruikers uw app kunnen downloaden. Ga meteen aan de slag.

This is an example of an app extension

Oproepextensies

Laat mensen op een knop klikken om u te bellen. Plaats een oproepknop in uw advertentie.

An example of an ad with a call extension

Locatie-extensies

Laat mensen in de buurt uw dichtstbijzijnde winkel vinden of u via één klik bellen. Plaats een locatiespeld op de kaart, bied navigatie-ondersteuning en voeg belfunctionaliteit toe aan uw advertentie.

Location extension example

Meldingen over eerdere bezoeken

Laat gebruikers zien of zij via de zoekresultaten van Google al eerder naar uw website hebben doorgeklikt. Bekijk hoe meldingen over eerdere bezoeken werken.

Previous Annotations Example

Recensie-extensies

Laat positieve recensies van derden uit betrouwbare bronnen zien. Begin met het toevoegen van recensies.

Review extension example

Verkopersbeoordelingen

Geef online bedrijfsbeoordelingen weer naast uw advertentie. Meer informatie over verkopersbeoordelingen.

Example of an ad with seller rating extensions

Sitelinkextensies

Voeg links toe en help mensen bij het vinden van datgene waar ze naar zoeken. Uw sitelinks kiezen.

This is an example of an ad with sitelink extensions.

Sociale meldingen

Laat zien hoeveel volgers u heeft op Google+. Sociale meldingen toevoegen.

This is an example of an ad with a social annotation

Nieuwe advertentie-extensies maken

Voor elke extensie zijn afzonderlijke instellingsinstructies, rapportagemethoden en praktische tips beschikbaar. Klik op de links hierboven voor meer informatie over het gebruik van een bepaalde extensie. Extensies die 'meldingen' worden genoemd, hoeft u niet zelf in te stellen (bijvoorbeeld sociale meldingen en meldingen over eerdere bezoeken), mits u aan bepaalde criteria voldoet.

Klik op onderstaande links om te zien hoe u een extensie toevoegt aan een nieuwe advertentiecampagne of aan een bestaande campagne.

Advertentie-extensies toevoegen aan een nieuwe campagne
  1. Log in op uw AdWords-account en klik op + Campagne.
  2. Kies uw campagnetype en targetingopties en stel uw bod in.
  3. Vink onder 'Advertentie-extensies' de selectievakjes aan naast de extensies die u wilt toevoegen. Afhankelijk van de extensie wordt u gevraagd meer informatie op te geven, bijvoorbeeld een telefoonnummer voor uw oproepextensie.
  4. Klik op Opslaan en doorgaan om het maken van uw campagne te voltooien./li>
Extensies toevoegen aan een bestaande campagne
  1. Klik op de pagina Campagnes op het tabblad Advertentie-extensies.
  2. Kies in het dropdown-menu Weergeven:, uiterst links op de pagina, het type extensie dat u wilt toevoegen.
  3. Klik op + Extensie en selecteer in het dropdown-menu 'Kiezen…' de campagne waaraan u de extensie wilt toevoegen. Na het toevoegen van de extensie worden de prestatiegegevens ervan hier weergegeven, in het scherm Weergeven: Extensie.

Advertentie-extensies beheren

U maakt hier kennis met belangrijke basisinformatie over het gebruiken van extensies. Voor uitgebreidere informatie over hoe u de prestaties van uw advertentie-extensies kunt interpreteren, raadpleegt u deze introductie tot het tabblad 'Advertentie-extensies'.

Bestaande extensies gebruiken

Een extensie die u voor één campagne heeft gemaakt, kunt u vaak opnieuw gebruiken voor andere campagnes. Als u een bestaande extensie wilt toevoegen aan een campagne, klikt u op het dropdown-menu 'Extensie selecteren'.

Extensies bewerken

De meeste extensies kunt u bewerken door de naam van de gewenste extensie te selecteren in het dropdown-menu Weergeven: op het tabblad Advertentie-extensies en vervolgens op het potloodpictogram naast de extensie te klikken. Uw locatie-extensies beheert u in uw Google Places Zakelijk-account. Meer informatie over het beheren van locatie-extensies.

Extensies verwijderen

Als u een extensie uit uw campagne wilt verwijderen, vinkt u het selectievakje aan dat links naast de extensie staat, en klikt u op de knop Verwijderen. Verwijdert u een extensie uit één campagne, dan wordt deze niet automatisch uit andere campagnes verwijderd.

Volgende stappen