Skapa en videoannons med Annonsgalleriet

Annonsgalleriet, som tidigare kallades Visningsannonsverktyget, är ett verktyg som du kan använda för att skapa annonser i olika visningsannonsformat i olika kategorier, däribland video. Med Annonsgalleriet kan du skapa en videoannons i alla kampanjer i Display-nätverket.

Den här artikeln gäller enbart den föregående AdWords-upplevelsen. Ta reda på vilken AdWords-upplevelse du använder

Obs!

Vi har gjort några ändringar i videoannonsmallarna i Annonsgalleriet.

• Från och med oktober 2016 kan du inte längre skapa TrueView-videoannonser i Annonsgalleriet för kampanjer i Display-nätverket. I januari slutar alla befintliga TrueView-videoannonser i kampanjer i Display-nätverket att visas och statusen ändras till Borttagen. Om du vill fortsätta skapa och visa TrueView-videoannonser kan du använda videokampanjer. Läs mer om att skapa videokampanjer
  • Vi minskar annonsutrymmet på YouTube för InStream-annonser som inte går att hoppa över och som köps via AdWords-auktionen. Från och med början av 2017 visas sådana annonser inte alls på YouTube. De fortsätter visas på videopartnerwebbplatser i Display-nätverket om du har valt detta i nätverksinställningarna.

Använda Annonsgalleriet

Du skapar en annons med videomallen, och dina kampanjer kan innehålla andra annonsformat, som text- och bildannonser. Du kan använda YouTube som värd för dina videor eller överföra en video till ditt konto.

Tänk på följande när du skapar din kampanj:

• I likhet med andra annonsformat kan du välja att lägga bud på annonserna baserat på CPC eller CPM för synlighet.
  • Videoannonserna visas endast i Googles Display-nätverk. Du kan använda inriktning för att visa dina annonser för vissa användargrupper eller i vissa sammanhang.

Tips

Du kan även skapa videoannonser med kampanjtypen Video i AdWords. Upptäck fördelarna

Skapa en videoannons med Annonsgalleriet

Innan du kan skapa videoannonser måste kampanjen kunna visa annonser i Display-nätverket. När du har kontrollerat inställningarna går du igenom nedanstående steg för att skapa en videoannons:

1. Logga in på ditt AdWords-konto på https://adwords.google.se.
  2. Välj i vilken visningskampanj och annonsgrupp du vill skapa videoannonsen.
  3. Klicka på fliken Annonser.
  4. Klicka på knappen + ANNONS och välj Annonsgalleri.
  5. Klicka på Videoannonser och sedan på mallen för InStream-videoannons.
  6. Ange den information som krävs, inklusive en video och en bild.
    • Video: Du kan överföra en video, använda en redan överförd video, välja en video som finns på YouTube eller skapa en videoannons med SpotMixer.
    • Bild: Du kan välja i vårt bibliotek med kostnadsfria bilder, ditt mediebibliotek med tidigare överfört innehåll eller använda bilder som du har på din egen webbplats.
  7. Klicka på Spara annons.
Överföra videofiler i ursprungligt format

Om du ger oss en ursprunglig videofil kodar vi om videon till ett format som är kompatibelt med Macromedia Flash. Videons formatering måste uppfylla dessa krav:

• Filformat: AVI, ASF, Quicktime, Windows Media, MP4 och MPEG.
    • Rekommenderad videokodek: H.264, MPEG-2 eller MPEG-4.
    • Rekommenderad ljudkodek: MP3 eller AAC.
  • Upplösning: 480 × 360 pixlar.
  • Bildfrekvens: Minst 14 bildrutor per sekund (helst 30).
  • Bildproportioner: Bildproportioner på 4:3 rekommenderas (andra proportioner kan godkännas men bilden omges då av svarta kanter upptill och nedtill).
  • Rekommenderad längd: 15 sekunder eller kortare, många utgivare accepterar endast upp till 15 sekunder.
  • Videolängd: 60 sekunder.
  • Filstorlek: Högst 75 MB.
  • Genomklickningar: En omdirigering via tredje part eller ett klickkommando är tillåtet. Om du inkluderar dem måste de uppfylla kraven för tredjepartsannonser.

Nästa steg