Kokeilujen seuraaminen

Kokeilun käynnistämisen jälkeen on hyvä tietää, miten voit seurata sen tuloksia. Kun tiedät, millaisia tuloksia kokeilusi tuottaa alkuperäiseen kampanjaan verrattuna, voit kyseisten tietojen perusteella päättää, haluatko lopettaa kokeilun, ottaa kokeilun käyttöön alkuperäisessä kampanjassa vai luoda kokeilun pohjalta uuden kampanjan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit seurata kokeilusi kehitystä ja tulkita keräämiäsi tietoja.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Kokeilun tulosten katsominen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse Kokeilut.
  4. Etsi kokeilu, jonka tulokset haluat nähdä, ja klikkaa sitä.
  5. Tutki Kokeilun yhteenveto ‑taulukkoa ja tuloskorttia ja valitse sitten Ota kokeilu käyttöön tai Lopeta kokeilu.

Mitä tuloskortissa näkyy?

• Tulosvertailusta näet päivät, joiden osalta kokeilun tuloksia verrataan alkuperäisen kampanjan tuloksiin. Vertailussa näkyvät vain kokeilun alkamis- ja päättymispäivän väliset kokonaiset päivät sekä aikaväli, jonka olet valinnut alla olevasta taulukosta. Jos päällekkäisyyttä ei ole, tulosvertailussa käytetään kokeilun alkamis- ja päättymispäivän välisiä kokonaisia päiviä.
  • Näet oletuksena klikkauksia, klikkausprosenttia, hintaa, impressioita ja kaikkia konversioita koskevan tulosdatan. Jos haluat nähdä muita tulosmittareita, klikkaa mittarin nimen vierestä alanuolta. Saatavilla on seuraavat mittarit:
  • Ensimmäisellä rivillä kunkin mittarin nimen alla on mittaria koskeva kokeiludata. Jos esimerkiksi Klikkaukset-kohdassa lukee 4 000, kokeilun mainoksia on klikattu sen alkamisen jälkeen 4 000 kertaa.
  • Toisella rivillä on arvio kokeilun ja kampanjan tuloserosta.
    • Ensimmäinen arvo ilmaisee, millaisia tuloksia kokeilu on tuottanut mittarin osalta alkuperäisen kampanjaan verrattuna. Jos esimerkiksi Klikkaukset-kohdassa lukee +10 %, kokeilu on saanut arviolta 10 % enemmän klikkauksia kuin alkuperäinen kampanja. Jos kokeilusta tai alkuperäisestä kampanjasta ei vielä ole kertynyt riittävästi dataa, arvon kohdalla lukee "‑‑".
    • Toinen arvo ilmaisee, että jos valitsit 95 %:n todennäköisyysvälin, tämä on kokeilun ja alkuperäisen kampanjan mahdollinen tuloseroväli. Esimerkiksi [+8 %, +12 %] tarkoittaa, että kokeilu on voinut tuottaa 8–12 % paremmat tulokset kuin kampanja. Jos kokeilusta tai alkuperäisestä kampanjasta ei vielä ole kertynyt riittävästi dataa, arvon kohdalla lukee "‑‑". Dynaamisen todennäköisyysraportin avulla voit valita oman todennäköisyysvälin (oletus 80 %) ja saada kokeilun mittareista paremman käsityksen.
    • Jos tulos on tilastollisesti merkitsevä, näet myös sinisen asteriskin.

Vinkki

Jos haluat lisätietoa toisella rivillä olevista tiedoista, vie kohdistin rivin päälle. Näet seuraavat tiedot:

Tilastollinen merkitsevyys: Tästä näet, onko data tilastollisesti merkitsevää.
  • Tilastollisesti merkitsevä: Tämä tarkoittaa, että p-arvo on enintään 5 %. Toisin sanoen saadut tulokset eivät todennäköisesti johdu sattumasta ja saat kokeilullasi vastaavia tuloksia luultavasti myös jatkossa, jos muunnat sen kampanjaksi.
  • Ei tilastollisesti merkitsevä: Tämä tarkoittaa, että p-arvo on vähintään 5 %. Jos datasi ei katsota olevan tilastollisesti merkitsevää, se voi johtua esimerkiksi alla olevista syistä.
    • Kokeilusi ei ole ollut käynnissä riittävän kauan.
    • Kampanjaasi ei ole kohdistunut riittävästi liikennettä.
    • Osuus liikenteestä on liian pieni, ja kokeiluun ei tule riittävästi liikennettä.
    • Tekemäsi muutokset eivät ole johtaneet tilastollisesti merkitsevään tuloseroon.
  • Olipa data tilastollisesti merkitsevää tai ei, näet seuraavanlaisen kuvauksen, jossa kerrotaan todennäköisyys sille, että tulosdata on sattumaa: "Todennäköisyys päästä tähän tai parempaan tulokseen satunnaisuuden vuoksi on 0,2 % (p-arvo). Mitä pienempi p-arvo, sitä merkitsevämpi tulos".
  • Todennäköisyysväli: Saat tuloseron todennäköisyysvälistä lisätietoa myös seuraavanlaisen kuvauksen muodossa: "Kokeilun seurauksena tässä mittarissa tulee tapahtumaan 95 prosentin varmuudella muutos (10–20 % alkuperäiseen kampanjaan verrattuna)".
  • Lisäksi näet mittaria koskevan toteutuneen datan sekä kokeilun että alkuperäisen kampanjan osalta.

Mitä tuloskortissa voi tehdä

• Voit muuttaa tuloskortissa näkemääsi mittaria sen vieressä olevasta avattavasta valikosta.
  • Jos haluat nähdä kokeiluun sisältyvän mainosryhmän tuloskortin, klikkaa mainosryhmää alempana olevasta taulukosta.
  • Jos haluat nähdä lisätietoja (esimerkiksi kampanjan nimen ja budjetin), vie hiiri taulukossa oikean solun päälle.

Aikakaavion tulkitseminen

Aikakaaviosta näet enintään kahden mittarin tulokset kokeilussa sekä miten mittarit ovat muuttuneet kokeilu- ja vertailukampanjoissa. Kaavion avulla voit vertailla kokeilujen vaikutuksia tiettyyn mittariin ja saada lisätietoa siitä, miten mittarin tulokset kehittyvät ajan myötä.

Kokeilun käyttöönotto tai lopettaminen

Jos haluat ottaa kokeilun käyttöön kampanjassa tai lopettaa kokeilun mistä tahansa syystä, klikkaa aikakaavion yläpuolelta Kokeilun yhteenveto ‑kortin oikeasta alakulmasta Ota käyttöön- tai Lopeta-painiketta.