Supervisar els experiments

Un cop hàgiu començat a executar un experiment, és útil saber com se'n pot supervisar el rendiment. Entendre les diferències que hi pugui haver entre el rendiment de l'experiment i el de la campanya original us permet decidir amb fonament si heu de finalitzar l'experiment, aplicar-lo a la campanya original o convertir-lo en una campanya nova.

En aquest article s'explica com supervisar i interpretar el rendiment dels experiments.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Veure el rendiment d'un experiment

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Experiments.
  4. Cerqueu l'experiment del qual voleu comprovar el rendiment i feu-hi clic.
  5. Reviseu la taula "Resum de l'experiment" i el gràfic de resultats i trieu Aplica l'experiment o Finalitza l'experiment.

Què es mostra al gràfic de resultats

• Comparació del rendiment: es mostren les dates que s'utilitzen per comparar el rendiment de l'experiment amb el de la campanya original. Només hi figuren els dies sencers que hi hagi entre les dates d'inici i de finalització de l'experiment i l'interval de dates que hàgiu seleccionat a la taula que hi ha més avall. Si no se superposen, aquests dies sencers s'utilitzen a "Comparació del rendiment".
  • De manera predeterminada, veureu les dades de rendiment de Clics, CTR (ràtio de clics d'entrada), Cost, Impressions i Totes les conversions, però podeu seleccionar les mètriques de rendiment que voleu veure fent clic a la fletxa avall que hi ha al costat del nom de la mètrica. Podreu triar les mètriques que vulgueu d'entre les següents:
  • A la primera línia que hi ha a sota del nom de cada mètrica s'hi mostren les dades de l'experiment per a la mètrica en qüestió. Per exemple, si veieu 4K a sota de "Clics", significa que els anuncis de l'experiment han rebut 4.000 clics des que es va començar a executar.
  • A la segona línia s'hi mostra la diferència de rendiment estimada que hi ha entre l'experiment i la campanya.
    • El primer valor mostra la diferència de rendiment de l'experiment per a aquesta mètrica en comparació amb la campanya original. Per exemple, si veieu +10% a Clics, s'estima que l'experiment ha rebut un 10% més de clics que la campanya original. Si encara no hi ha prou dades disponibles per a la campanya original o per a l'experiment, hi veureu "--".
    • El segon valor mostra que si trieu un interval de confiança del 95%, aquest és l'interval possible per a la diferència de rendiment que hi pot haver entre l'experiment i la campanya original. Per exemple, si veieu [+8%, +12%], significa que hi pot haver un augment del rendiment del 8% al 12% per a l'experiment en comparació amb la campanya. Si encara no hi ha prou dades disponibles per a la campanya original o per a l'experiment, hi veureu "--". Podeu triar els vostres propis intervals de confiança (el 80% és l'interval de confiança predeterminat) i entendre millor les mètriques de l'experiment amb els informes de confiança dinàmics.
    • Si el resultat és significatiu estadísticament, també hi veureu un asterisc blau.

Consell

Situeu el cursor a sobre de la segona línia per obtenir una explicació més detallada del que esteu veient. Hi podreu veure la informació que s'indica a continuació:

Importància estadística: veureu si les vostres dades són importants estadísticament.
  • Canvi significatiu estadísticament: indica que el valor P és inferior o igual al 5%. Dit d'una altra manera, segurament les dades no són fruit de l'atzar i és probable que l'experiment segueixi tenint resultats de rendiment semblants si es converteix en una campanya.
  • Canvi no significatiu estadísticament: indica que el valor P és superior o igual al 5%. A continuació s'indiquen alguns motius pels quals les vostres dades podrien considerar-se no significatives estadísticament.
    • L'experiment no s'ha executat durant prou temps.
    • La campanya no rep prou trànsit.
    • La divisió del trànsit és massa petita i, per tant, l'experiment no rep prou trànsit.
    • Els canvis que heu fet no comporten una diferència de rendiment significativa estadísticament.
  • Tant si les vostres dades són significatives estadísticament com si no, veureu una explicació com la que hi ha a continuació sobre les possibilitats que les dades de rendiment siguin fruit de l'atzar: "hi ha un 0,2% (valor P) de probabilitats d'obtenir aquest rendiment (o una diferència de rendiment més gran) per atzar. Com més petit sigui el valor P, més significatiu serà el resultat".
  • Interval de confiança: se us mostrarà més informació sobre l'interval de confiança de la diferència de rendiment amb una explicació, com ara "hi ha un 95% de probabilitats que s'observi una diferència d'un +10% a un +20% en aquesta mètrica en comparació amb la campanya original".
  • Finalment, veureu les dades reals d'aquesta mètrica corresponents a l'experiment i a la campanya original.

Què podeu fer al gràfic de resultats

• Al gràfic de resultats hi podeu canviar la mètrica que veieu amb el menú desplegable que hi ha al costat de la mètrica.
  • Per veure el gràfic de resultats d'un grup d'anuncis de l'experiment, feu clic en un grup d'anuncis de la taula que hi ha més avall.
  • Per veure detalls com ara el nom i el pressupost d'una campanya, passeu el cursor per sobre de la cel·la corresponent de la taula.

Entendre el gràfic de sèrie temporal

El gràfic de sèrie temporal mostra el rendiment de fins a 2 mètriques del vostre experiment i mostra com han canviat al llarg del temps tant a les campanyes de control com a les tractades. Amb aquest gràfic, podeu comparar els efectes dels experiments en una mètrica concreta i obtenir més informació sobre el seu rendiment al llarg del temps.

Aplicar o finalitzar un experiment

Per aplicar un experiment en una campanya o finalitzar-lo per qualsevol motiu, feu clic al botó "Aplica" o "Finalitza" que hi ha a l'extrem inferior dret de la targeta "Resum de l'experiment", a sobre del gràfic de sèrie temporal.