Kulutuksen hallinta Google Adsissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit hallita kulutustasi Google Ads ‑tilillä.

Kulutuksen hallinta keskimääräisen päiväbudjetin avulla

Keskimääräisellä päiväbudjetilla tarkoitetaan keskimääräistä summaa, jonka olet valmis käyttämään päivittäin tilisi kuhunkin mainoskampanjaan. Päätät itse budjetin suuruuden ja voit muokata sitä milloin tahansa. Keskimääräisen päiväbudjetin avulla voit hallita kuluja, joita kampanjasi kerryttävät päivittäin.

Todellinen kulutuksesi voi joinakin päivinä olla korkeintaan kaksinkertainen päiväbudjettiisi verrattuna. Tätä kutsutaan ylijäämäksi. Ylijäämän avulla voit kompensoida päiviä, jolloin liikennettä on vähän ja mainoksiasi näytetään harvemmin. Sinulta ei kuitenkaan veloiteta enempää kuin kuukausittainen laskutusmäärä, joka saadaan kertomalla keskimääräinen päiväbudjettisi keskimääräisellä kuukauden päivien määrällä (30,4).

Huom. Tilisi saa ylijäämähyvityksen, jos mainoksesi on näkynyt niin usein, että kuukausittainen laskutusmäärä ylittyy.

Esimerkki

Jos mainoskampanjasi päiväbudjetti on koko kuukauden ajan 10 euroa, kampanjasta kuukaudessa veloitettava enimmäissumma on 304 euroa (10 EUR x 30,4 eli kuukauden päivien määrän keskiarvo). Ylijäämän vuoksi päiväkohtaiset kulut voivat ylittää tai alittaa 10 euron keskimääräisen päiväbudjettisi päivinä, jolloin liikennettä on tavallista enemmän tai vähemmän (kulut voivat kuitenkin olla enintään kaksi kertaa keskimääräisen päiväbudjettisi verran, eli tässä esimerkissä 20 euroa).

Kulu‑ ja maksuhistorian katsominen

Näet laskutustiedot helposti Google Ads ‐tilisi laskutuksen Tapahtumat-sivulta. Voit katsoa esimerkiksi nykyiset veloitukset ja maksutiedot. Lue lisää laskutustietojen käyttämisestä.

Kulujen tarkistaminen raporteista

Tapahtumat-sivulta näet kunkin kampanjan kuukauden aikana kerryttämät kulut. Yhden tai useamman kampanjan tai koko tilin päivittäiset kulut voit sen sijaan katsoa Laskutetut kulut ‑raportista.

Tästä raportista näet kunkin kampanjan näyttökulut ja laskutetut kulut.

Näyttökulut tarkoittavat kaikista kampanjan saamista klikkauksista tai näyttökerroista kertyneitä kuluja.

Laskutetut kulut ovat todellinen summa, jonka olet velvollinen maksamaan, kun tilillesi on tehty oikaisuja esimerkiksi ylijäämän tai kelpaamattoman toiminnan vuoksi.

Lue lisää Laskutetut kulut ‑raportista.

Kulutuksen optimointi

Alla olevien strategioiden avulla saat parhaan vastineen rahoille.

Laatupisteiden tulkitseminen

Laatupisteet ovat arvioita mainosten, avainsanojen ja laskeutumissivujen laadusta. Korkeat laatupisteet voivat laskea hintoja ja parantaa mainosten sijaintia.
  • Näet laatupisteet (asteikolla 1–10) sekä niiden osatekijät (odotetun klikkausprosentin, mainoksen relevanssin ja laskeutumissivukokemuksen) avainsanojesi Tila-sarakkeesta.
  • Mitä osuvampia mainokset ja laskeutumissivut ovat käyttäjälle, sitä todennäköisemmin niillä on korkeat laatupisteet.
  • Laatupisteet ovat koottu arvio mainosten yleisistä tuloksista mainoshuutokaupoissa, eivätkä ne ratkaise mainoksen sijoitusta huutokaupan aikana.

Lue lisää laadun vaikutuksesta klikkauskohtaiseen hintaan.

Google Adsin perusteet
Osuvuus: Mainoksen laadun vaikutus kuluihin ja kehitykseen

Hintatarjousstrategian valitseminen tavoitteiden perusteella

Aina kun käyttäjä tekee haun Googlessa, Google Ads käynnistää huutokaupan, jolla määritetään hakutulossivulla näytettävät mainokset ja niiden sijoitus sivulla sekä se, näytetäänkö hakutuloksissa ylipäänsä mitään mainoksia. Jotta mainoksesi voivat sijoittua tässä huutokaupassa, sinun on ensin valittava, miten haluat asettaa hintatarjouksia. Ota automaattisen hintatarjousstrategian valitsemisessa huomioon tavoitteesi, joka voi olla esimerkiksi klikkausten, näyttökertojen, konversioiden tai konversioarvon maksimoiminen. Lue lisää Smart Biddingin parhaista käytännöistä sekä automaattisista hintatarjouksista.

Painopisteenä konversiot

Jos haluat saada mahdollisimman paljon konversioita, kuten ostoja tai rekisteröitymisiä, voit käyttää Maksimoi konversiot‑ tai CPA-tavoite ‑strategioita. Ne määrittävät automaattisesti hintatarjouksesi siten, että saat mahdollisimman paljon konversioita toimintakohtaisella hintatavoitteella, jonka voit halutessasi asettaa.

Painopisteenä konversioarvo eli tietty käyttäjän valinta sivustollasi mainoksen klikkauksen jälkeen

Jos haluat maksimoida konversioarvot, kuten tulot tai voitot, voit käyttää Tavoiteltu mainostuotto (ROAS) ‑strategiaa. Tällöin hintatarjouksesi määritetään automaattisesti siten, että saat mahdollisimman suuren konversioarvon tavoitellulla mainostuotollasi.

Click on ad Painopisteenä mainosten klikkaukset

Jos haluat saada sivustollesi lisää liikennettä, käytä Klikkausmäärän maksimointi ‑hintatarjousstrategiaa, joka keskittyy kasvattamaan kampanjoidesi klikkausten määrää pitäen samalla kulutuksen tavoitellulla tasolla.
Several ads

(Vain Display) Painopisteenä näkyvät impressiot eli niiden kertojen määrä, jolloin mainoksesi näkyi näkyvässä paikassa

Tämä tunnetaan tuhannen näkyvän impression hinnan (vCPM) hintatarjousstrategiana. Suosittelemme vCPM-hintatarjousmenetelmää, jos haluat lisätä tietoisuutta brändistäsi. Huomaa, että vCPM-hintatarjoukset ovat käytettävissä vain Display-verkoston kampanjoissa. Hakukampanjoissa voit käyttää näyttökertojen osuuden tavoitehintatarjousstrategiaa.