Slutföra identitetsverifiering

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Identitetsverifiering

Annonsörer som väljs ut för att genomgå verifieringsprogrammet för annonsörer får ett e-postmeddelande och en avisering i kontot med anvisningar om hur de kan påbörja verifieringsprocessen. Efter att du har slutfört verifieringen gör Google information om ditt Google Ads-konto och dina annonskampanjer offentligt tillgängliga i annonsupplysningar och Ads Transparency Center. Läs mer om vår policy för insyn.

Google förbehåller sig rätten att kräva att du verifierar din identitet eller företagsverksamhet igen. Du får en avisering när detta krävs. Du kan till exempel bli ombedd att verifiera din identitet eller företagsverksamhet igen om det har gjorts betydande förändringar i ditt Google Ads-konto.

Om du får en tidsgräns för att slutföra verifieringen

Om du blir uppmanad att slutföra verifieringen inom en tidsgräns har du 30 dagar på dig från datumet då du får aviseringen via e-post eller i ditt konto för att börja fylla i avsnittet Om din verksamhet. Efter att du har fyllt i det avsnittet visas fler steg som du måste slutföra i verifieringsprogrammet. Efterföljande steg beror på din kontostruktur, dina faktureringsinställningar och om du annonserar på uppdrag av en organisation eller enskild person. Du kan också behöva verifiera din företagsverksamhet.

Observera att du har 30 dagar på dig att slutföra denna och alla andra verifieringar som efterfrågas, vilket kan innefatta verifiering av företagsverksamhet. Om du inte har slutfört verifieringsprogrammet efter 30 dagar pausas kontot.

Om du inte får en tidsgräns för att slutföra verifieringen

Följ stegen ovan för att börja fylla i avsnittet Om din verksamhet. Efter att du har fyllt i det avsnittet visas fler steg som du måste slutföra i verifieringsprogrammet. Efterföljande steg beror på din kontostruktur, dina faktureringsinställningar och om du annonserar på uppdrag av en organisation eller enskild person. Du kan också behöva verifiera din företagsverksamhet.

Ditt konto pausas inte även om du inte påbörjar verifieringen eller inte uppfyller kraven i verifieringsprogrammet.

Obs!

• Identitetsverifieringen måste slutföras av en administratör av det Google Ads-konto och/eller den betalningsprofil som betalar för annonserna. Information om vem som kan slutföra åtgärden för respektive kundtyp finns nedan.
  • En underordnad uppsättning användare kan vara kvalificerade att skicka in flera identitetsverifieringar samtidigt. Om du är en av dem får du ett meddelande om detta i Google Ads-kontot under identitetsverifieringssteget.
  • Som en extra säkerhetsåtgärd kan Google kräva att annonsörer slutför verifiering för att få åtkomst till vissa funktioner. Vi gör detta för att motverka ogiltig aktivitet, bedrägeri och felaktig användning av funktionen och skydda våra användare.
Krav på annonsörens namn

Annonsörens namn är annonsörens juridiska namn, handelsnamn eller särskilda företagsnamn som verifieras av Google via verifieringsprogrammet för annonsörer.

Det juridiska namnet måste matcha det juridiska namnet på de registreringsdokument som skickas in under verifieringsprogrammet för att det ska kunna verifieras.

Vid verifiering av ett handelsnamn eller ett särskilt företagsnamn måste handelsnamnet eller det särskilda företagsnamnet matcha och finnas på det registreringsdokument som skickas in under verifieringsprogrammet tillsammans med det juridiska namnet. Du hittar en förteckning över godtagbara dokument per plats här*.

För byråer måste namnet vara det juridiska namnet, handelsnamnet eller det särskilda företagsnamnet på annonsören som byrån företräder.

Annonsörens namn visas i upplysningen Om denna annonsör. Läs mer

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Felaktiga namn eller produktnamn som inte matchar annonsörens juridiska namn, handelsnamn eller särskilda företagsnamn på något av de registreringsdokument som skickas in under verifieringsprogrammet.

rött kryss Användning av stora bokstäver, kampanjtext eller domäner, om de inte ingår i ett giltigt juridiskt namn, handelsnamn eller särskilt företagsnamn.

rött kryss Specialtecken som emojis, öppettider, produkt- eller tjänstinformation eller telefonnummer.

rött kryss Varumärken

• Annonsörer kan alternativt verifiera och visa sitt företags tillgångar som företagsnamnet och företagets logotyp i sina annonser genom varumärkesverifiering för företagsinformation. Läs mer om varumärkesverifiering för företagsinformation.
* I Sydkorea sker identitetsverifiering via din mobiloperatör. Kontrollera att informationen du anger överensstämmer exakt med informationen hos din mobiloperatör.

Steg för att verifiera din identitet

Dina svar på frågorna i det första avsnittet Om ditt företag avgör vilka andra identitetsveriferingssteg som du behöver slutföra. De obligatoriska stegen visas under Din status på sidan Annonsörsverifiering.

Välj något av följande för att se detaljerade anvisningar. Om du är osäker på vad som gäller dig kan du läsa om hur du kontrollerar dina betalningsinställningar.

Verifiera dig eller din organisation [Jag är annonsör och representerar mig själv eller min organisation]

Mitt Google Ads-konto använder automatiska/manuella betalningar

Slutföra verifieringen

1. Aviseringen via e-post och i kontot innehåller information om hur du verifierar din identitet för respektive Google Ads-konto.
    Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  2. De obligatoriska stegen visas i ditt Google Ads-konto:
    1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
    2. Klicka på Annonsörsverifiering​.
  3. I den här fasen av verifieringsprocessen är avsnittet Om din verksamhet redan ifyllt. Klicka på Kom igång bredvid Verifiera din organisation eller Verifiera dig.

Om du marknadsför en organisation:

• Kontotypen i betalningsprofilen i Google Ads måste vara Organisation innan du skickar in uppgifterna.
Du kan kontrollera din kontotyp i din betalningsprofil i Google Ads via sidan Inställningar för Fakturering i avsnittet Information om betalare. Om din kontotyp är Enskild person men du behöver verifiera dig som organisation måste du kontakta oss innan du påbörjar verifieringsprocessen.
  • En Google Ads-kontoadministratör eller administratör av betalningsprofilen som betalar för annonserna måste fylla i det här formuläret. Läs mer om betalningsanvändare
  • Du blir ombedd att skicka in registreringsdokument med information om organisationens officiella namn och plats. Du hittar en förteckning över godtagbara dokument per plats här. Du behöver också skicka in organisationens registreringsnummer och ett dokument för att verifiera dig*.
  • Namnet och platsen i betalningsprofilen måste överensstämma exakt med namnet och platsen i alla dokument du skickar in. Om namnen inte överensstämmer måste en Google Ads-kontoadministratör eller betalningsadministratör behöver du ändra namnet i betalningsprofilen genom att klicka på pennikonen bredvid organisationsnamnet. Om administratören inte har redigeringsbehörighet måste du kontakta oss och begära att organisationsnamnet ändras.
  • Du kan bli ombedd att uppge ditt DUNS-nummer för att bekräfta din juridiska identitet. Om du inte har ett DUNS-nummer kan du ansöka om ett här eller välja att skicka in organisationens namn och adress i stället.
  • Vi kontrollerar den organisationsinformation som finns registrerad hos Dun & Bradstreet under ditt D-U-N-S-nummer och matchar det med informationen som du skickade in under verifieringsprocessen. Om uppgifterna inte stämmer överens bör du kontrollera att informationen är korrekt och skicka in den på nytt. Du kan göra detta upp till tre gånger. Du kan fortfarande bli ombedd att skicka in identitetshandlingarna ovan för att slutföra verifieringsprocessen.
  • Om du verifierar identiteten hos din organisation som ett led i överklagandeprocessen vid kontoavstängning kan du bli ombedd att ange ditt DUNS-nummer för att slutföra verifieringen. Om vi inte hittar en träff efter tre försök har du inte rätt att överklaga avstängningen av ditt konto.

Om du marknadsför dig själv som enskild person:

• Kontotypen i Google Ads-betalningsprofilen måste anges till Enskild person innan du skickar in dina uppgifter.
Du kan kontrollera din kontotyp i din betalningsprofil i Google Ads via sidan Inställningar för Fakturering i avsnittet Information om betalare. Om kontotypen felaktigt visas som Organisation måste du kontakta oss innan du påbörjar verifieringsprocessen.
  • Du måste skicka in dokument för att verifiera din identitet. Du hittar en förteckning över godtagbara dokument per plats här*.
  • Namnet och platsen i betalningsprofilen måste överensstämma exakt med namnet och platsen i alla dokument du skickar in*. Om namnet inte överensstämmer måste du redigera namnet i betalningsprofilen genom att klicka på pennikonen bredvid namnet. Om du inte har redigeringsåtkomst behöver du kontakta oss och begära att namnet uppdateras.
  • Du kan bli ombedd att uppge ditt telefonnummer för att verifiera din identitet. Om vi inte hittar en träff efter fem försök kan du bli ombedd att skicka in handlingar för att verifiera din identitet.
  • Om du verifierar din identitet som ett i led i överklagandeprocessen vid kontoavstängning kan du skicka in ditt socialförsäkringsnummer eller telefonnummer för att slutföra verifieringen. Ditt socialförsäkringsnummer eller telefonnummer raderas efter att du har slutfört verifieringsprocessen och lagras inte. Om vi inte hittar en träff efter tre försök har du inte rätt att överklaga avstängningen av ditt konto.

Google granskar din ansökan och skickar en e-postavisering med statusen för din verifiering av annonsörsidentitet inom fem till sju arbetsdagar om du omfattas av en tidsgräns, och inom 30 arbetsdagar om du inte gör det. Du kan kolla statusen för din verifiering under Fakturering Faktureringsikon → Annonsörsverifiering i ditt Google Ads-konto. Om du använder ett förvaltarkonto kan du se statusen för alla dina konton på sidan Annonsörsverifiering.

* I Sydkorea sker identitetsverifiering via din mobiloperatör. Kontrollera att informationen du anger överensstämmer exakt med informationen hos din mobiloperatör.
Mitt Google Ads-konto använder månadsvis fakturering

Innan du börjar

Eftersom dina uppgifter redan verifierades i samband med att din kreditgräns fastställdes behöver du inte skicka in ytterligare information eller dokumentation.

E-postaviseringen och aviseringen i ditt konto innehåller råd om hur du godkänner användningen av ditt officiella namn och din officiella adress för varje Google Ads-konto. Detta är det namn och den plats som anges i din betalningsprofil. Om informationen i betalningsprofilen inte är aktuell måste du kontakta oss innan du påbörjar verifieringen.

Om du inte är administratör för Google Ads-kontot måste du kontakta en administratör för att påbörja verifieringen. Läs mer om åtkomstnivåer i konton här.

Slutföra verifieringen

1. När du har svarat på frågorna i avsnittet Om din verksamhet på sidan Annonsörsverifiering i ditt Google Ads-konto ska du klicka på Kom igång bredvid Verifiera din organisation.
  2. Då öppnas en ny sida där du ska bekräfta organisationens namn och geografiska plats.
  3. Om du är kvalificerad att verifiera flera konton samtidigt ser du det alternativet.
  4. Klicka på Bekräfta.

Du får ett bekräftelsemeddelande när din identitet har verifierats. Namnet och platsen i din betalningsprofil syns i en upplysning i alla annonser du visar. Läs mer om insyn och annonsupplysningar

Jag har ett Google Ad Grants-konto

Viktigt

• Om du har flera Google Ad Grants-konton måste du slutföra stegen nedan för varje konto.
  • Du behöver bara slutföra annonsörsverifiering för de konton som anges i e-postaviseringen där du blir ombedd att påbörja verifieringsprocessen.
  • Om du inte är administratör för Google Ads-kontot måste du kontakta en administratör för att påbörja verifieringen. Läs mer

Slutföra verifieringen

1. När du har svarat på frågorna i avsnittet Om din verksamhet på sidan Annonsörsverifiering i ditt Google Ads-konto ska du klicka på Kom igång bredvid Verifiera din organisation.
  2. Du omdirigeras till ett formulär där du kan ange den efterfrågade informationen åt organisationen du representerar.
  3. Annonsörens namn måste vara namnet på förmånstagaren du representerar.
  4. Platsen måste vara den plats där förmånstagaren du representerar är registrerad och överensstämma med dokumentationen du skickar in.
  5. Registreringsdokumenten som skickas in måste innehålla namnet och platsen för annonsören du representerar. Du hittar en förteckning över godtagbara dokument per plats här.
  6. Google granskar din ansökan och skickar en e-postavisering med din verifieringsstatus inom fem till sju arbetsdagar om du omfattas av en tidsgräns, och inom 30 arbetsdagar om du inte gör det. Du kan kolla statusen för din verifiering i Fakturering Faktureringsikon → Annonsörsverifiering i ditt Google Ads-konto.
Verifiera din byrå [Jag representerar en byrå eller tredje part som annonserar åt en organisation eller enskild person]

Innan du börjar

Kontrollera att kontotypen i betalningsprofilen i ditt Google Ads-konto är inställd på Organisation innan du skickar in informationen.

Du kan kontrollera din kontotyp i din betalningsprofil i Google Ads via sidan Inställningar för Fakturering i avsnittet Information om betalare. Om kontotypen är Enskild person måste du kontakta oss innan du påbörjar verifieringsprocessen.

Slutföra verifieringen

1. När du har svarat på frågorna i avsnittet Om din verksamhet på sidan Annonsörsverifiering i ditt Google Ads-konto ska du klicka på Kom igång bredvid Verifiera din byrå.
    • Om byrån har ett Google Ads-konto som faktureras månadsvis uppdaterar spårningsfunktionen statusen till Slutförd och inga andra åtgärder krävs.
    • Om byrån har ett Google Ads-konto som inte faktureras månadsvis öppnas en ny sida för de efterföljande stegen.
  2. En ny sida öppnas där du blir ombedd att verifiera din byrås identitet. Om du inte är Google Ads-administratör måste du kontakta en administratör för att påbörja verifieringen. Läs mer
  3. En Google Ads-administratör eller administratör för betalningsprofilen måste ladda upp registreringsdokument för byrån och ett dokument som styrker att du är du*. Du hittar en förteckning över godtagbara dokument per plats här. Det juridiska namnet och platsen i betalningsprofilen måste överensstämma med det juridiska namnet och platsen i de dokument du skickar in. Om namnen inte överensstämmer måste en konto- eller betalningsadministratör redigera namnet i betalningsprofilen genom att klicka på pennikonen bredvid organisationsnamnet och göra ändringen. Om administratören inte har redigeringsbehörighet behöver du kontakta oss och begära att organisationsnamnet ändras.
  4. Klicka på Skicka.

Obs! All insamlad information hanteras i enlighet med våra integritets- och säkerhetspolicyer som du hittar i Googles säkerhetscenter.

* I Sydkorea sker identitetsverifiering via din mobiloperatör. Kontrollera att informationen du anger överensstämmer exakt med informationen hos din mobiloperatör.

Verifiera din kund [Jag representerar en byrå eller tredje part som annonserar åt en organisation eller enskild person]

Viktigt

• Om du använder automatiska eller manuella betalningar för Google Ads-konton för flera organisationer eller personer måste du slutföra det här steget för varje separat konto.

Slutföra verifieringen

Steg för byrån

1. När du har svarat på frågorna i avsnittet Om din verksamhet på sidan Annonsörsverifiering i ditt Google Ads-konto visas avsnittet Verifiera din kund.
  2. Sedan visas alternativet att bjuda in kunden att verifiera sig själv eller låta byrån verifiera kunden å deras vägnar.
    • Om du vill bjuda in kunden att verifiera sig själv klickar du på Kopiera länk bredvid Skicka verifiering till din kund. Be dem följa anvisningarna för att slutföra verifieringen.
    • Om du väljer att verifiera kunden å deras vägnar dirigeras du om till en ny sida för att påbörja verifieringen av kunden. Du måste skapa en ny betalningsprofil för kunden och kan bli ombedd att tillhandahålla dokumentation. Du hittar en förteckning över godtagbara dokument per plats här. Följ anvisningarna för att slutföra verifieringen.

Steg för kunden

För att påbörja kundens verifiering måste byrån först skicka anvisningarna via e-post (se avsnittet ovan).

1. Kunden blir ombedd att antingen välja en befintlig betalningsprofil hos Google som används för verifiering av företagets annonsering, eller att skapa en ny betalningsprofil.
  2. I det här steget visas alla betalningsprofiler som för närvarande är kopplade till kundens e-postadress. Om kunden vill återanvända en befintlig betalningsprofil som inte visas i listan måste kunden dela länken för att starta verifieringen med en administratör för betalningsprofilen. Om det inte finns någon befintlig profil skapar kunden en ny profil.
    • Företagsnamnet i profilen som kunden väljer används i annonsupplysningar i annonser och Ads Transparency Center.
    • Faktureringen av kundens Google Ads-konton förändras inte oavsett om kunden väljer en befintlig profil eller skapar en ny, och kunden får inte heller åtkomst till sina Google Ads-konton om hen inte redan har det.
  3. Om kunden inte väljer en befintlig betalningsprofil som redan har verifierats måste kunden verifiera sin nya eller befintliga betalningsprofil genom att ladda upp dokumentation som styrker företagets identitet. Mer information finns här
  4. Du får ett meddelande via e-post när kunden har verifierat sin betalningsprofil. Du kan se verifieringsstatusen på sidan Annonsörsverifiering.

Obs!

• Annonsörens företagsnamn måste vara namnet på den annonsör som representeras av byrån, inte namnet på byrån. Det måste överensstämma exakt med namnet i de juridiska dokument som du skickar in via formuläret. Namnet visas i upplysningen i alla annonser som visas via Google Ads-kontot.
  • Registreringsdokumenten som skickas in måste innehålla namnet och platsen för annonsören du representerar. Du hittar en förteckning över godtagbara dokument per plats här.

Google granskar din ansökan och skickar en e-postavisering med kundens verifieringsstatus inom fem till sju arbetsdagar om du omfattas av en tidsgräns, och inom 30 arbetsdagar om du inte gör det.

Kom ihåg

I annonser som visas av annonsörer som slutför identitetsverifieringen visas namnet (eller organisationen som du representerar) och platsen som angavs under verifieringsprocessen i en upplysning som genereras automatiskt av Google. Läs mer om insyn och upplysningar för annonsörer