Om verifiering

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

För att Google ska kunna erbjuda ett säkert och tillförlitligt ekosystem för användare och säkerställa efterlevnad av nya förordningar kräver vi att annonsörer slutför ett eller flera verifieringsprogram. Nedan följer några exempel på verifieringsprogram som vi kan be dig att gå igenom. En mer detaljerad lista finns här.

Annonsörerna måste även följa Google Ads-policyerna. Läs om vad som händer om du bryter mot våra policyer.

Verifieringsprogram för annonsörer

Display & Video 360-användare kan läsa mer om verifieringsprogrammet för annonsörer i hjälpcentret för Display & Video 360.

Verifieringsprogrammet för annonsörer består av ett antal steg som annonsörerna måste slutföra. Annonsörerna blir ombedda att uppge grundläggande information om sin verksamhet och identitet.

Efter att Google har verifierat annonsörens uppgifter visas dessa, som annonsörens namn, plats och annonser som annonsören har visat under en viss tidsperiod på Googles plattformar (däribland Google Sök och YouTube), i Ads Transparency Center och i annonsupplysningar. I enlighet med tillämpliga lagar i vissa länder kan Google även vara skyldigt att uppge ytterligare information om våra annonsörer och annonskampanjer för användare av våra tjänster. Läs mer om insyn i annonser.

Så använder Google dina uppgifter

Google använder informationen du uppger för att

• verifiera din identitet och/eller företagsverksamhet
  • inkludera en länk i annonserna du visar till en upplysning med ditt namn eller namnet på företaget du företräder samt din plats.

Som ett led i Googles utvidgade arbete för insyn gör vi information om dina Google Ads-konton och annonskampanjer tillgänglig offentligt, inräknat

• historik över ändringar av annonsörsnamn
  • annonsmaterial
  • datum och platser för annonsvisning
  • annonser som har tagits bort eller konton som har stängts av till följd av rättsliga krav eller policy
  • företagets kontaktuppgifter.

Läs mer om insyn i annonser.

Så visas upplysningar i olika annonsformat

Google Sök visas upplysningen i Om annonsören i Mitt annonscenter.

YouTube visas upplysningen i Mitt annonscenter, som användare kommer åt via informationsikonen Activity Information eller ikonen med tre punkter 3 dot icon.

På webbplatser och i appar som samarbetar med Google gällande displayannonser visas upplysningen som svar på frågan Varför visas annonsen? via ikonen för Annonsval Annonsval-ikonen.

Verifieringsprocessen

Google informerar annonsörer via en avisering i kontot och/eller per e-post att de har valts ut för att genomgå verifieringsprogrammet för annonsörer och den eventuella tidsgränsen för verifiering. Annonsörer kan se efter om de är kvalificerade på sidan Annonsörsverifiering och välja att slutföra verifieringen proaktivt.

Viktigt att tänka på

• Om du har för avsikt att visa valannonser måste du i vissa länder också slutföra verifiering för valannonser.
  • Ytterligare certifieringar kan krävas för att visa annonser i särskilda branscher som omfattas av begränsningar, till exempel finansiella tjänster.
  • Om vi upptäcker att du bryter mot vår Google Ads-policy eller om du uppger felaktig information under verifieringsprogrammet återkallas verifieringen och ditt konto kan komma att stängas av.
  • Google förbehåller sig rätten att kräva att du verifierar din identitet eller företagsverksamhet igen. Du får en avisering när detta krävs. Du kan till exempel bli ombedd att verifiera din identitet eller företagsverksamhet igen om det har gjorts betydande förändringar i ditt Google Ads-konto, inklusive att ändra din betalningsprofil. Vissa annonser i kontot (t.ex. annonser för finansiella tjänster) pausas tills verifieringen har slutförts.
  • Google kan uppdatera dessa verifieringskrav när som helst.

Om du får en tidsgräns för att slutföra verifieringen

Annonsörer har 30 dagar på sig från aviseringsdatumet att påbörja verifieringen och ytterligare 30 dagar att slutföra den. Om annonsörer inte slutför verifieringen eller inte uppfyller verifieringskraven inom den angivna tidsperioden pausas deras konto. Läs mer om kontopauser.

Annonsörer kan väljas ut och vara skyldiga att slutföra Googles verifieringsprogram för annonsörer inom en tidsgräns utifrån följande exempelkriterier:

• Som ett led i den stegvisa lanseringen av Googles löpande arbete för insyn måste alla annonsörer i något skede slutföra Googles verifieringsprogram för annonsörer genom att följa stegen ovan. Google tillämpar för närvarande identitetsverifiering av annonsörer som är registrerade i dessa regioner.
  • Annonsörer kan väljas ut för verifiering om, till exempel, annonseringsbeteendet eller annonsinnehållet bedöms vara potentiellt vilseledande. Vi vill säkerställa att användarna förstår vem som tillhandahåller de produkter eller tjänster som annonseras i Google Ads.
  • I syfte att skydda våra användare kan Google begära att annonsörer slutför verifieringsprogrammet för annonsörer, exempelvis om de använder inriktning över flera geografiska områden, visar annonser vid varumärkesrelaterade sökfrågor eller användarsökfrågor inom affärsområden eller branscher som är särskilt utsatta för otillåten användning, ogiltig aktivitet och bedrägeri (till exempel resor, kundservicetjänster, tekniska supporttjänster och finansiella tjänster). Annonsörer kan bli ombedda att verifiera sig ytterligare om de visar annonser vid särskilda sökfrågor som omfattas av begränsningar av Google vilket kan påverka deras kampanjresultat. De skulle kunna förbättra sitt kampanjresultat genom att slutföra verifieringen.
  • Annonsörer vars konton stängs av på grund av överträdelser av våra Google Ads-policyer kan bli ombedda att slutföra verifiering för att kunna överklaga kontoavstängningen. Kontona förblir avstängda tills överklagandet har godkänts.

Om du inte får en tidsgräns för att slutföra verifieringen

Annonsörer kan se ett alternativ för att slutföra verifieringsprogrammet för annonsörer utan en tidsgräns i följande exempelsituationer:

• för att proaktivt verifiera sina konton
  • för att få tillgång till avancerade annonsformat och funktioner i Google Ads, som företagsinformation. Vi granskar alla våra annonsformat för att identifiera policyöverträdelser och otillåten användning och kan komma att införa nya verifieringskrav för att ge tillgång till särskilda annonsformat och funktioner.
  • för att häva begränsningar som har tillämpats på kontot.

Annonsörer kan fortsätta visa annonser även om de inte påbörjar eller slutför verifieringen eller inte uppfyller kraven i verifieringsprogrammet.

Obs! Om en annonsör skickar in falsk information som ett led i våra verifieringsprogram eller inte uppfyller Googles ålderskrav stängs annonsörens konto av tillfälligt, och annonserna visas inte, även om vi inte har angett en tidsgräns för att slutföra verifieringen.

Om ditt konto pausas omedelbart när du påbörjar verifieringsprogrammet för annonsörer

I vissa situationer kan vi pausa dina Google Ads-konton omedelbart när du påbörjar verifieringsprogrammet för annonsörer. Det betyder att dina annonser inte kan visas förrän du har slutfört programmet.

Vi pausar ditt konto omedelbart om

När vi bedömer om en annonsörs konto ska pausas under verifieringsprocessen kan vi överväga information från flera källor, bland annat varningar från myndigheter, beslut om en annonsörs affärspraxis eller klagomål från användare, företag eller andra om identitetsstöld eller bedrägeri.

När verifieringsprocessen har slutförts aktiveras annonsörens konto(n) och eventuella annonser som uppfyller kraven i Google Ads-policyerna kan visas. Konton som inte uppfyller kraven i detta verifieringsprogram förblir pausade.

Anvisningar för att påbörja annonsörsverifiering

Verifieringsprogrammet för annonsörer består av flera steg, som att fylla i ett frågeformulär om annonsörens företag och verifiera annonsörens identitet eller företagsverksamhet (eller båda). Stegen som krävs för att slutföra annonsörsverifieringen kan skilja sig åt mellan olika Google Ads-konton beroende på kontostruktur, faktureringsinställningar och om annonsören annonserar för en organisations eller persons räkning. Se informationen i ditt Google Ads-konto och följ anvisningarna för att slutföra verifieringsprocessen.

Här följer detaljerad information om verifieringsprogrammet för annonsörer:

Om din verksamhet

I det första steget i verifieringsprogrammet blir annonsörerna ombedda att svara på ett antal grundläggande frågor om sitt Google Ads-konto och sin verksamhet i avsnittet Om din verksamhet. Svaren på dessa frågor ger oss en bättre bild av företaget. Här kommer några exempelfrågor som du kan bli ombedd att svara på:

• Är ditt företag en reklambyrå?
  • Vem betalar för era annonser?
  • Annonserar du om egna produkter/tjänster eller någon annans?
  • Vilken eller vilka branscher är företaget verksamt inom?

Personen som ansvarar för att fylla i det här avsnittet ska vara en Google Ads-kontoadministratör som är bekant med företagets verksamhet och annonseringsrutiner för ditt Google Ads-konto. Om du blir uppmanad att påbörja verifieringen inom en viss tidsperiod (30 dagar) får du en avisering i ditt konto och via e-post om att skicka in dina svar inom den angivna tidsperioden. Annars pausas dina konton efter tidsgränsens slut.

Läs mer om kontopauser.

Svaren i avsnittet Om din verksamhet avgör vilka verifieringskrav som gäller och leder till nästa steg i verifieringsprocessen, där du kan bli ombedd att verifiera din identitet och/eller företagsverksamhet.

Verifiera din identitet

När du har svarat på frågorna i avsnittet Om din verksamhet kan du bli ombedd att verifiera företagets juridiska namn via processen för verifiering av annonsörsidentitet eller företagsverksamhet. Beroende på hur Google Ads-kontot är registrerat kan denna verifiering krävas för din och/eller din kunds organisation (om du representerar en byrå). Google verifierar din identitet och genererar en upplysning med ditt namn och din plats i alla annonser du visar. Läs mer om insyn och annonsupplysningar här.

Verifieringen måste slutföras av ett ombud som är administratör för det Google Ads-konto och/eller den betalningsprofil som betalar för annonserna. Om du blir uppmanad att slutföra verifieringen inom en viss tidsperiod (30 dagar) får du påminnelser i aviseringar i ditt konto och via e-post om att slutföra verifieringen och alla andra nödvändiga verifieringar (om tillämpligt) inom den angivna tidsperioden. Annars pausas dina konton efter tidsgränsens slut. Läs mer om kontopauser.

Mer information om hur du slutför verifieringen finns här.

Verifiera din företagsverksamhet

Beroende på dina svar på frågorna i avsnittet Om din verksamhet kan vi be dig verifiera informationen om din företagsverksamhet (om tillämpligt) och skicka in styrkande dokumentation, som affärsmodell, företagsregistreringsuppgifter, vilken typ av tjänster du erbjuder, affärsmetoder och relationer till annonserade varumärken, produkter eller tredje part (om tillämpligt).

Du har 30 dagar på dig att slutföra verifieringen av företagsverksamhet och alla andra typer av verifieringar som begärs (om tillämpligt) när du inleder processen. I vissa situationer kan vi pausa dina Google Ads-konton omedelbart när du påbörjar programmet för verifiering av företagsverksamhet. Det betyder att dina annonser inte kan visas förrän du har slutfört programmet. Läs mer om kontopauser.

Läs mer om verifiering av affärsverksamhet här.

Begränsat innehåll

För att skydda våra användare tillåter vi endast legitima annonsörer att marknadsföra innehåll som är kopplat till vissa reglerade branscher, som hasardspel och spel, hälsovård och läkemedel samt finansiella produkter och tjänster. Om du vill annonsera om denna typ av innehåll på vår plattform kan du behöva gå igenom verifieringsprogrammet för att bevisa att du uppfyller lokala licenskrav. Du kan också behöva slutföra ytterligare identitetskontroller.

Vi granskar kontinuerligt våra annonspolicyer för att se till att de motsvarar förändringar i branschen och trender kring otillåten användning. Vi kan komma att införa nya verifieringskrav för vissa typer av innehåll.

Annonsörens ansvar

Enligt användarvillkoren för Google Ads ansvarar annonsörerna själva för sin användning av Google Ads. Att skicka in falsk information som ett led i våra verifieringsprogram betraktas som en överträdelse av vår policy för kringgående av system. Google gör sitt yttersta för att granska och validera informationen som annonsörerna tillhandahåller som ett led i dessa verifieringsprogram. Detta utgör dock inte någon garanti eller något ansvar för annonsörernas innehåll eller aktivitet.