Vereisten voor leadformulieren

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Met leadformulieren kunnen klanten een contactformulier invullen om hun interesse te tonen nadat ze een advertentie hebben gezien. Leadformulieren, waaronder door de adverteerder verstrekte tekst en afbeeldingen, vallen onder het standaard Google Ads-beleid. Lees de aanvullende vereisten hieronder om klanten een zo goed mogelijke gebruikerservaring te bieden als ze hun gegevens verstrekken.

Vereisten

Als u componenten voor leadformulieren wilt gebruiken, moet u aan het volgende voldoen:

• Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.
  • U heeft een Google Ads-account in een geschikte branche of subbranche. Gevoelige branches en subbranches (zoals seksuele content) komen niet in aanmerking voor leadformulieren.
  • U heeft een privacybeleid voor uw bedrijf. Als u een component voor leadformulieren maakt in Google Ads, moet u een link naar uw privacybeleid invoeren. Deze link verschijnt onderaan in het leadformulier.

Als u een component voor leadformulieren wilt toevoegen aan een video- of display-campagne, of als u een campagne in het zoeknetwerk maakt waarbij de advertentiekop rechtstreeks een leadformulier opent, geldt ook het volgende:

• In totaal is er met het account meer dan 50.000 USD aan Google Ads besteed. Voor adverteerders van wie het account wordt beheerd in een andere valuta dan USD, wordt het bestede bedrag omgerekend naar USD op basis van de gemiddelde maandelijkse wisselkoers voor die valuta.
  • Betrouwbare adverteerders die meer dan 1000 USD per account besteden (of meer dan 15.000 USD voor alle accounts), komen misschien ook in aanmerking voor het gebruik van deze indelingen, onder voorbehoud van verdere verificatie van de accountstatus en goede reputatie. Adverteerders moeten het verificatieprogramma voor adverteerders afronden. Meer informatie over verificatie

Vereisten voor afbeeldingen in leadformulieren

Alle afbeeldingen die worden gebruikt in advertenties, moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen. De afbeeldingsindeling moet voldoet aan Google Ads-normen en de afbeelding zelf mag niet wazig zijn. Lees meer informatie in het Beleid voor afbeeldingskwaliteit.

Gerelateerd beleid en veelvoorkomende redenen voor afkeuring

Het volgende Google Ads-beleid is in het bijzonder relevant voor leadformulieren en houdt vaak verband met afkeuringen. Lees wat er gebeurt als u ons beleid schendt.

Seksuele content

We willen dat advertenties relevant en veilig zijn voor gebruikers. Daarom beperkt Google seksuele content in bepaalde omstandigheden. U mag geen leadformulieren gebruiken in advertenties voor op volwassenen gerichte content. Bekijk het beleid voor seksuele content voor meer informatie.

Partnernetwerk/verzamelsite voor leads

Alleen first-party adverteerders of externe bureaus met een gevestigde, directe relatie met de producten en/of services die worden aangeboden, kunnen leadformulier-advertenties gebruiken. Partnernetwerken of bedrijven die leads genereren worden naar ons eigen goeddunken niet toegestaan.

Content gerelateerd aan alcohol

U mag geen leadformulieren gebruiken in advertenties voor aan alcohol gerelateerde content. Raadpleeg het Google Ads-beleid voor aan alcohol gerelateerde content voor meer informatie.

Kansspelgerelateerde content

U mag geen leadformulieren gebruiken in advertenties voor aan kansspelen gerelateerde content. Lees het Google Ads-beleid voor aan kansspelen gerelateerde content voor meer informatie.

Gezondheidszorg en geneesmiddelen

U mag geen leadformulieren gebruiken in advertenties voor aan gezondheidszorg gerelateerde content. Raadpleeg het Google Ads-beleid voor gezondheidszorg en geneesmiddelen voor meer informatie.

Politieke content

U mag geen leadformulieren gebruiken in advertenties voor politieke content. Raadpleeg het Google Ads-beleid voor politieke content voor meer informatie.

Misbruik van persoonlijke informatie

Het gebruik van persoonlijke informatie op een wijze waar gebruikers geen toestemming voor hebben gegeven, is ten strengste verboden. Raadpleeg het beleid voor het verzamelen en gebruiken van gegevens voor meer informatie over wat u mag verzamelen en hoe u moet omgaan met persoonlijke informatie. We vereisen bovendien dat alle adverteerders zich schikken naar de lokale wettelijke vereisten.

Niet-beschikbare aanbiedingen

De informatie die in de producten of services wordt geadverteerd en die door de gebruiker wordt aangevraagd, moet kloppen en beschikbaar zijn. Lees het beleid voor niet-beschikbare aanbiedingen voor meer informatie.

Handelsmerken

Google kan advertenties of componenten, waaronder uw leadformulieren, verwijderen na klachten van eigenaren van handelsmerken. Adverteerders zijn verantwoordelijk voor het juiste gebruik van handelsmerken in hun advertentietekst, componenten en bedrijfsinformatie. Lees het beleid voor handelsmerken voor meer informatie.