Mainosverkoston väärinkäyttö

Haluamme, että käyttäjien Google-verkostossa näkemät mainokset ovat hyödyllisiä, monipuolisia, asianmukaisia ja turvallisia. Emme salli mainostajien näyttää mainoksia, sisältöjä tai mainosten kohteita, jotka ovat haitallisia tai joilla yritetään huijata tai kiertää mainosten tarkistusprosessejamme.

Alla on esimerkkejä asioista, joita mainoksissa tulee välttää. Tutustu käytäntörikkomusten seurauksiin.

Haitalliset ja ei-toivotut ohjelmat

Nämä vaatimukset koskevat mainoksiasi ja ohjelmistoja, jotka ovat sivustollasi tai sovelluksessasi tai joihin on linkki sivustoltasi tai sovelluksestasi. Sillä ei ole merkitystä, mainostetaanko ohjelmistoa Googlen mainontaverkostossa. Tämä ei ole sallittua:

Haitalliset ohjelmistot eli haittaohjelmat, jotka voivat vahingoittaa tietokonetta, laitetta tai verkkoa taikka käyttää niitä luvatta

Esimerkkejä: Tietokonevirukset, kiristyshaittaohjelmat, madot, troijalaiset, rootkit‑ eli piilohallintaohjelmat, näppäilytallentimet, piilosoittajat, vakoiluohjelmat, petolliset tietoturvaohjelmat sekä muut haittaohjelmat ja ‑sovellukset

Vianetsintäominaisuus: Haittaohjelmat
  1. Tarkista sivustosi tila Google Search Consolesta. Ellet ole käyttänyt Search Consolea aiemmin, kirjoita sivustosi URL-osoite ja klikkaa Lisää omaisuus, niin näet sen tilan. Sinun täytyy ehkä vahvistaa, että omistat sivuston.

Vaikka Search Console ei ilmoittaisi ongelmista, sivustollasi saattaa silti olla Google Adsin havaitsemia tietoturvaongelmia. Ota yhteyttä verkkovastaavaan tai verkkopalvelun tarjoajaan ja selvitä asia tarkemmin hyödyntämällä Stop Badwarea tai muita työkaluja. Lue lisää siitä, miten tunnistamme haitalliset ja ei-toivotut ohjelmat.

2. Poista mahdolliset haitalliset ja ei-toivotut ohjelmat.

Google tarjoaa resursseja ja ohjeita sivuston korjaamiseen hakkeroitujen sivustojen ohjesivulla. Jos et voi korjata mainoksen kohdetta, päivitä mainokselle uusi, tämän käytännön mukainen kohde.

3. Muokkaa mainosta.

Jos muokkaat mainosta, mainoksesi ja sen kohde lähetetään uudelleen tarkistettaviksi. Useimmat mainokset tarkistetaan yhden arkipäivän kuluessa. Jotkin mainokset vaativat kuitenkin tarkempaa käsittelyä, joten niiden tarkistus voi kestää kauemmin.

Mainokset tai kohteet, jotka ovat Googlen ei-toivottujen ohjelmistojen käytännön vastaisia

Esimerkkejä: Ohjelmiston sisältämiä toimintoja tai ohjelmiston asennuksen kokonaisvaikutuksia ei kerrota avoimesti; käyttöehdot tai käyttäjän käyttöoikeussopimus puuttuvat; ohjelmistot tai sovellukset niputetaan käyttäjän tietämättä; järjestelmämuutoksia tehdään ilman käyttäjän suostumusta; ohjelmiston käytöstä poistamista ja asennuksen poistamista hankaloitetaan; julkisesti käytettävissä olevia Google-sovellusliittymiä käytetään epäasianmukaisesti Googlen palveluiden tai tuotteiden käytön yhteydessä.

Vianetsintäominaisuus: Ei-toivotut ohjelmat
  1. Tarkista, että mainoksesi ja sen kohde noudattavat Googlen ei-toivottujen ohjelmistojen käytäntöä.

2. Muokkaa mainosta ja/tai sen kohdetta.

Jos muokkaat mainosta, mainoksesi ja sen kohde lähetetään uudelleen tarkistettaviksi. Useimmat mainokset tarkistetaan yhden arkipäivän kuluessa. Jotkin mainokset vaativat kuitenkin tarkempaa käsittelyä, joten niiden tarkistus voi kestää kauemmin.

Kohtuuton etu

Tämä ei ole sallittua:

Google-verkoston käyttäminen kohtuuttoman edun saamiseen liikennemäärissä huutokaupan muihin osallistujiin verrattuna

Esimerkkejä: Kumppanijäsenet, jotka mainostavat Google Adsissa kumppanuusohjelman sääntöjen vastaisesti, mainostavat samaa tai samankaltaista sisältöä useilta tileiltä samojen tai samankaltaisen hakulausekkeiden yhteydessä tai pyrkivät näyttämään samanaikaisesti useita yrityksesi, sovelluksesi tai sivustosi mainoksia

Huom. Avainsanojen tulisi liittyä kohdeyleisön todennäköiseen tavoitteeseen haun yhteydessä, ja kunkin mainostamasi verkkosivuston tai sovelluksen tulisi tarjota erillistä arvoa käyttäjille. Esimerkiksi samankaltaisten tuotteiden ja hintojen mainostamista toisiinsa liittyvissä kohteissa pitäisi välttää.

Suhtaudumme tämän käytännön rikkomuksiin hyvin vakavasti ja pidämme niitä törkeinä, koska ne vaarantavat käyttäjien turvallisuuden tai heidän omaisuutensa (esimerkiksi rikollisen toiminnan ja/tai haitallisten mainosten seurauksena). Kun selvitämme, rikkooko mainostaja tai kohde tätä käytäntöä, saatamme tutkia tietoja, jotka ovat peräisin useista eri lähteistä, kuten mainoksestasi, sivustoltasi, tileiltäsi ja kolmansilta osapuolilta. Tätä käytäntöä rikkovat tilit voidaan jäädyttää, ja niille voidaan asettaa mainostuskielto. Jos kyseessä on erehdys etkä mielestäsi ole rikkonut tätä käytäntöä, tee valitus ja perustele kantasi. Palautamme tilejä vain painavista syistä, joten on tärkeää, että ilmaiset asiasi perusteellisesti, tarkasti ja rehellisesti. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Järjestelmien kiertäminen

Tämä ei ole sallittua:

Ei sallittu Sellaisen toiminnan harjoittaminen, jolla yritetään kiertää tai häiritä Googlen mainontajärjestelmiä ja -prosesseja

Esimerkki: Sisällön naamiointi (eri sisällön näyttäminen tietyille käyttäjille, mukaan lukien Google), jonka tavoitteena tai seurauksena on Googlen tarkistusjärjestelmien häiritseminen tai jonka avulla peitetään tai yritetään peittää Google Adsin käytäntöjen vastaisuus. Sisällön naamiointia on esimerkiksi uudelleenohjaus käytäntöjen vastaiseen sisältöön, sivun tai mainoksen sisällön muuttaminen dynaamisen nimipalvelun avulla sekä mainoksen, sivuston tai tilin kattavan tarkistamisen estäminen manipuloimalla sivuston sisältöä tai rajoittamalla pääsyä useille laskeutumissivuille.

Tarkka esimerkki: Maksullinen numeropalvelu lisää ja poistaa mainoksen hyväksymisen jälkeen toistuvasti avainsanasisältöä, joka liittyy palveluun liittymättömiin yrityksiin ja/tai viranomaispalveluihin (tämä on ilmaistuotteiden myyntiä koskevan käytännön vastaista), tai maksullinen numeropalvelu muuttaa laskeutumissivuaan korvaamalla hyväksyttyyn mainokseen liitetyn lisämaksuttoman numeron lisämaksullisella numerolla.

Huom. Sisällön naamiointia ei ole sellaisen personoidun sisällön tarjoaminen, joka tuo lisäarvoa tietyille käyttäjille (esimerkiksi saman sisällön erikieliset versiot), edellyttäen, että tarjonta on pääpiirteittäin sama, sisällön vaihtelu on Google Adsin käytäntöjen mukaista ja Google pystyy tarkistamaan sisältöversion.

Esimerkki: Toistuvat sääntörikkomukset jollakin tilillä, mukaan lukien uusien verkkotunnusten tai tilien luominen hylättyjen mainosten kaltaisten mainosten julkaisemiseksi (riippumatta siitä, onko mainos hylätty tämän vai jonkin muun Google Ads ‑käytännön rikkomuksen vuoksi)

Suhtaudumme tämän käytännön rikkomuksiin hyvin vakavasti ja pidämme niitä törkeinä, koska ne vaarantavat käyttäjien turvallisuuden tai heidän omaisuutensa (esimerkiksi rikollisen toiminnan ja/tai haitallisten mainosten seurauksena). Kun selvitämme, rikkooko mainostaja tai kohde tätä käytäntöä, saatamme tutkia tietoja, jotka ovat peräisin useista eri lähteistä, kuten mainoksestasi, sivustoltasi, tileiltäsi ja kolmansilta osapuolilta. Tätä käytäntöä rikkovat tilit voidaan jäädyttää, ja niille voidaan asettaa mainostuskielto. Jos kyseessä on erehdys etkä mielestäsi ole rikkonut tätä käytäntöä, tee valitus ja perustele kantasi. Palautamme tilejä vain painavista syistä, joten on tärkeää, että ilmaiset asiasi perusteellisesti, tarkasti ja rehellisesti. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Ei sallittu Mainostekstin manipulointi Googlen automaattisten järjestelmätarkistusten ohittamiseksi

Esimerkkejä: Kiellettyjä sanoja tai ilmauksia kirjoitetaan väärin mainoksen hylkäämisen estämiseksi tai mainostekstin sisältämiä ja tavaramerkillä suojattuja termejä manipuloidaan tavaramerkin käyttöä koskevien rajoitusten välttämiseksi.

Jos tilillä havaitaan yllä kuvatun kaltaista toistuvaa mainostekstin manipulointia, tili voidaan jäädyttää.

Vianetsintä: Järjestelmien kiertäminen

On mahdollista, että käytännön rikkominen johtaa vain mainoksen hylkäämiseen eikä koko tilin jäädyttämiseen. Yleensä syy on se, että mainoksen sisältämä sana tai ilmaus muistuttaa liikaa kiellettyä sanaa tai tavaramerkillä suojattua termiä, jota sinulla ei ole lupa mainostaa. Tällaisessa tapauksessa voit yksinkertaisesti poistaa mainoksestasi kyseisen sanan tai ilmauksen. Kun olet korjannut ja tallentanut mainoksen, se tarkistetaan automaattisesti. Jos mainos ei enää ole tämän käytännön vastainen, se hyväksytään näytettäväksi.

Verkkovastaavan säännöt

Tämä ei ole sallittua:

Sellaisen toiminnan harjoittaminen, joka rikkoo Googlen Verkkovastaavan ohjeita

Esimerkkejä: avainsanoilla täyttäminen, sisällön naamiointi, harhaanjohtava uudelleenohjaus, porttisivut ja roskasisällön lähettäminen sosiaalisille verkostosivustoille

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla on kysyttävää käytännöistämme, ota yhteyttä Google Adsin tukeen.