Mainosverkoston väärinkäyttö

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Display & Video 360 ‑käyttäjien on noudatettava tätä Google Ads ‑käytäntöä. Tietoa muista rajoituksista on Display & Video 360:n ohjekeskuksessa.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Haluamme, että käyttäjien Google-verkostossa näkemät mainokset ovat hyödyllisiä, monipuolisia, asianmukaisia ja turvallisia. Emme salli mainostajien näyttää mainoksia, sisältöjä tai mainosten kohteita, jotka ovat haitallisia tai joilla yritetään huijata tai kiertää mainosten tarkistusprosessejamme.

Alla on esimerkkejä asioista, joita mainoksissa tulee välttää. Lue lisää käytäntörikkomusten seurauksista.

Haittaohjelmat

Haittaohjelmalla tarkoitetaan ohjelmaa, jonka tarkoituksena on vahingoittaa tietokoneita, laitteita tai verkkoja tai saada niihin luvaton pääsy.

Nämä vaatimukset koskevat mainoksiasi ja ohjelmistoja, jotka ovat sivustollasi tai sovelluksessasi tai joihin on linkki sivustoltasi tai sovelluksestasi, huolimatta siitä, mainostetaanko ohjelmistoa Googlen mainontaverkostossa. Tämä ei ole sallittua:

Sellaisten haitallisten ohjelmistojen eli haittaohjelmien tahallinen levittäminen, jotka voivat vahingoittaa tietokoneita, laitteita tai verkkoja tai saada niihin luvattoman pääsyn

Esimerkkejä:

• Tietokonevirukset, kiristysohjelmat, madot, troijalaiset, rootkit- eli piilohallintaohjelmat, näppäilytallentimet, piilosoittajat, vakoiluohjelmat, petolliset tietoturvaohjelmat sekä muut haittaohjelmat ja ‑sovellukset
  • Pakotetut uudelleenohjaukset, joissa esimerkiksi uudelleenohjataan käyttäjä tuntemattomalle haittaohjelmia sisältävälle sivustolle, vaikka hän ei ole klikannut mainosta
  • HTML5-mainos, joka varastaa käyttäjien kirjautumistietoja julkaisijan sivustolta

Suhtaudumme tämän käytännön rikkomuksiin hyvin vakavasti ja pidämme niitä törkeinä. Google Ads ‑käytäntöjen törkeä rikkomus on niin vakava rikkomus, että sen katsotaan olevan lainvastainen tai aiheuttavan merkittävää vahinkoa käyttäjillemme. Kun selvitämme, rikkooko mainostaja tai kohde tätä käytäntöä, saatamme tutkia tietoja, jotka ovat peräisin useista eri lähteistä, kuten mainoksestasi, sivustoltasi, tileiltäsi ja kolmansilta osapuolilta.  Jos havaitsemme tämän käytännön rikkomuksia, jäädytämme Google Ads ‑tilisi välittömästi ja ilman ennakkovaroitusta. Et myöskään voi enää mainostaa Googlessa. Jos kyseessä on erehdys etkä mielestäsi ole rikkonut tätä käytäntöä, tee valitus ja perustele kantasi. Palautamme tilejä vain painavista ja perustelluista syistä, joten on tärkeää, että ilmaiset asiasi perusteellisesti, tarkasti ja rehellisesti. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Vaarantuneet sivustot

Vaarantunut sivusto tarkoittaa sivustoa tai kohdetta, jonka koodia on muunneltu kolmannen osapuolen hyödyksi ilman, että sivuston tai kohteen omistaja tai operaattori on tietoinen siitä, ja usein tavalla, josta on haittaa sivuston käyttäjille. Seuraavat asiat johtavat mainoksen hylkäämiseen vaarantuneen sivuston vuoksi:

Punainen x-merkki Kaapatut ja hakkeroidut kohteet

Esimerkkejä: Sivustot, jotka lisäävät koodia tai skriptejä, jotka välittävät käyttäjädataa ilman suostumusta, esimerkiksi credit-kortin skimmauslaite, haittaohjelmien asentaminen loppukäyttäjien laitteille, ponnahdusmainosten käynnistäminen, käyttäjien uudelleenohjaaminen muille sivustoille ja käyttäjädatan käsittely ilman loppukäyttäjän suostumusta; verkkosivuston ylläpitäminen sellaisen sisällönhallintajärjestelmän avulla, jota on käytetty tunnettujen turvallisuusuhkien vuoksi väärin

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Vaihe 1/4

Tarkista, onko mainoksia hylätty vaarantuneen sivuston vuoksi.

1. Valitse Google Adsin "Mainokset ja elementit" ‑välilehdeltä Mainokset.
  2. Lisää "Käytännön tiedot: Vaarantunut sivusto" ‑suodatin.
    Kuva vaarantunutta sivustoa koskevasta vastauksesta
  3. Jos mainoksia on hylätty vaarantuneen sivuston vuoksi, jatka seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 2/4

Tarkista hylkäyksen syy nähdäksesi, mistä sisältö on ladattu.

Ilmoitamme vaarantuneista verkkotunnuksista joskus Google Ads ‑tililläsi, kun havaitsemme niitä.

GIF-kuva siitä, miten voit selvittää, miksi mainos on merkitty ei-hyväksyttäväksi

Tarkista sivustosi ja poista mahdollinen tunnistettuihin verkkotunnuksiin viittaava koodi.

Huom. Löydät sivuston korjaamiseen liittyvää tietoa Googlen hakkeroitujen sivustojen ohjesivulta.

Vaihe 3/4

Tee valitus mainoksista käytäntöjen hallintatyökalun kautta.

GIF-kuva, josta näkyy, miten voit tehdä valituksen hylätystä mainoksesta

Vaihe 4/4

Tarkista hylättyjen mainosten lopullisen URL-osoitteen tai verkkosivuston tila käyttämällä Googlen sivuston selaussuojatilan ulkoista tarkistinta.

Jos sivusto on selaussuojan mukaan poistettu käytöstä, käytöstä poistaminen johtuu siitä, että sivusto saattaa altistaa käyttäjät turvattomalle sisällölle esimerkiksi orgaanisten listausten kautta. Korjaa sivustollasi esiintyvä haittaohjelmiin liittyvä ongelma ja tee valitus Google Search Consolessa, jotta kyseinen verkkotunnus poistetaan selaussuojan vaarantuneiden sivustojen listasta. Kun olet tehnyt tämän, mainosten pitäisi alkaa jälleen näkyä sivustollasi tai laskeutumissivullasi automaattisesti. Jos mainokset näkyvät kuitenkin edelleen hylättyinä, ota yhteyttä tukeen.

Jos et voi korjata mainoksen kohdetta, voit päivittää mainokselle uuden, tämän käytännön mukaisen kohteen. Jos muokkaat mainosta, mainoksesi ja sen kohde lähetetään uudelleen tarkastettaviksi.

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Ei-toivotut ohjelmistot

Käytäntövaatimusten mukaisesti kaikkien sellaisten ohjelmistojen, jotka ovat sivustollasi tai sovelluksessasi tai joihin on linkki sivustoltasi tai sovelluksestasi, on tarjottava positiivinen käyttökokemus. Kuten Googlen ei-toivottuja ohjelmistoja koskevassa käytännössä todetaan, ei-toivotuissa ohjelmistoissa on seuraavia yleisiä piirteitä, jotka saattavat heikentää käyttökokemusta:

• Ne ovat harhaanjohtavia eivätkä täytä arvolupauksiaan.
  • Ne yrittävät huijata käyttäjän asentamaan itsensä tai pyrkivät asentumaan toisen ohjelman asennuksen yhteydessä.
  • Ne eivät kerro käyttäjälle kaikista keskeisistä ja merkittävistä toiminnoistaan.
  • Ne vaikuttavat käyttäjän laitteeseen odottamattomilla tavoilla.
  • Niiden poistaminen on vaikeaa.
  • Ne keräävät tai lähettävät yksityisiä tietoja käyttäjän tietämättä.
  • Niitä toimitetaan muiden ohjelmistojen mukana mainitsematta asiasta.

Varmista, että mainoksesi ja kohteesi eivät ole Googlen ei-toivottuja ohjelmistoja koskevan käytännön vastaisia.

Seuraavat asiat johtavat mainoksen hylkäämiseen ei-toivottujen ohjelmistojen vuoksi:

Punainen x-merkki Mainoksessa tai laskeutumissivulla ei ole selkeää tuotekuvausta

Esimerkkejä: Mainoksessa tai laskeutumissivulla ei ole tietoa tuotetyypistä (sovellus, laajennus, ohjelmisto); ohjelmiston sisältämiä toimintoja ei kerrota avoimesti; ohjelmiston sisältämien toimintojen kuvaus ei vastaa todellisuutta

Punainen x-merkki Ohjelmiston asennuksen kokonaisvaikutuksia ei kerrota käyttäjälle

Esimerkkejä: Järjestelmään tai selainasetuksiin tehdään muutoksia ilman käyttäjän suostumusta tai tietämystä; ohjelmiston käytöstä poistamista ja asennuksen poistamista hankaloitetaan; käyttöoikeussopimus tai käyttöehdot puuttuvat; ohjelmistoja tai sovelluksia niputetaan käyttäjän tietämättä; yksityisiä tietoja lähetetään käyttäjän tietämättä

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Vaihe 1/2

Korjaa mainos tai klikkauksen kohde

Varmista, että mainos sisältää sekä tuotetyypin että rivin pituisen tarkan kuvauksen tuotteen toiminnoista.

Varmista, että klikkauksen kohde sisältää rivin pituisen tarkan kuvauksen tuotteen toiminnoista ja että kohteessa mainitaan tuotetyyppi ja kerrotaan selkeästi ohjelmiston asennuksen kaikista seurauksista, myös mahdollisista muutoksista käyttäjän selaimeen tai asetuksiin. Ohjelmiston asennuksen kokonaisvaikutuksia koskevien ilmoitusten ja vastuuvapauslausekkeiden on oltava selkeästi näkyvissä (näkyvällä paikalla ja suhteellisen isolla fontilla), ja ne on kirjoitettava yksinkertaisesti ja selkeästi niin, että ne ovat helposti kaikkien (varsinkin tietokoneita ja teknologiaa vähemmän tuntevien) ymmärrettävissä.

Vaihe 2/2

Tee valitus käytäntöpäätöksestä

Jos muokkaat mainosta, mainoksesi ja sen kohde lähetetään uudelleen tarkastettaviksi. Mikäli olet tehnyt muutoksia vain laskeutumissivulle, tee valitus siihen liittyvistä mainoksista klikkaamalla "Tein muutoksia käytännönmukaisuuden varmistamiseksi" ‑painiketta.

An animation demonstrating how to appeal a disapproved ad due to unwanted software, by making changes to comply with Google’s policy.

Jos olemme mielestäsi tehneet virheen, voit tehdä käytäntöpäätöksestä valituksen suoraan Google Ads tililtäsi klikkaamalla käytäntöjen hallintatyökalusta "Olen eri mieltä päätöksestä" ‑painiketta. Kun olemme varmistaneet, että sekä mainoksesi että sen kohde ovat sallittuja, voimme hyväksyä mainoksen.

An animation demonstrating how to appeal a disapproved ad due to unwanted software by disputing the decision.
Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Epäoikeudenmukainen etu

Tämä ei ole sallittua:

Google-verkoston käyttäminen epäoikeudenmukaisen edun saamiseen liikennemäärissä huutokaupan muihin osallistujiin verrattuna

Joitakin esimerkkejä: Kumppanijäsenet, jotka mainostavat Google Adsissa kumppanuusohjelman sääntöjen vastaisesti; saman tai samankaltaisen sisällön mainostaminen useilta tileiltä samojen tai samankaltaisen hakulausekkeiden yhteydessä eli pyrkimys näyttää samanaikaisesti useita yrityksesi, sovelluksesi tai sivustosi mainoksia

Huom. Avainsanojen tulisi liittyä kohdeyleisön todennäköiseen tavoitteeseen haun yhteydessä. Kunkin mainostamasi verkkosivuston tai sovelluksen tulee tarjota selvää lisäarvoa käyttäjille. Esimerkiksi samankaltaisten tuotteiden ja hintojen mainostamista toisiinsa liittyvissä kohteissa pitäisi välttää.

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Kiertelevä mainossisältö

Punainen x-merkki Mainoksen osien (tekstin, kuvan, videoiden, verkkotunnuksen tai aliverkkotunnusten) manipulointi tunnistuksen tai sanktioiden välttämiseksi

Joitakin esimerkkejä: Kiellettyjen sanojen tai ilmausten kirjoittaminen väärin mainoksen hylkäämisen estämiseksi; mainostekstin, verkkotunnuksen, aliverkkotunnuksen tai logon sisältämien tavaramerkkitermien manipulointi kyseisen tavaramerkin käyttöä koskevien rajoitusten välttämiseksi; näkymättömien UNICODE-merkkien käyttö mainoksissa, joissa ne eivät tuo mainossisältöön käyttäjän kannalta minkäänlaista lisäarvoa; kuvien tai videoiden manipulointi silloin, kun manipuloinnin tarkoituksena on käytäntöjen vastaisen sisällön piilottaminen

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Järjestelmien kiertäminen

Tämä ei ole sallittua:

Toiminta, joka kiertää tai häiritsee tai jolla yritetään kiertää tai häiritä Googlen mainontajärjestelmiä ja ‑prosesseja

Esimerkkejä:

• Sisällön naamiointi (eri sisällön kohdistaminen tietyille käyttäjille tai Googlelle), jonka tavoitteena tai seurauksena on Googlen tarkastusjärjestelmien häiritseminen tai jonka avulla peitetään tai yritetään peittää Google Ads ‑käytäntöjen vastaisuus. Sisällön naamiointia on esimerkiksi
    • uudelleenohjaus käytäntöjen vastaiseen sisältöön
    • sivun tai mainoksen sisällön muuttaminen dynaamisen nimipalvelun avulla
    • mainoksen, sivuston tai tilin kattavan tarkistuksen hankaloittaminen manipuloimalla sivuston sisältöä tai rajoittamalla pääsyä useille laskeutumissivuille
    • käyttäjien uudelleenohjaaminen haitallisille sivustoille klikkausseurannan avulla.

Huom. Sisällön naamiointina ei pidetä sellaista sisällön personointia, joka tuo todellista lisäarvoa tietyille käyttäjille (esimerkiksi saman sisällön erikieliset versiot tai saman sisällön eri versiot käyttäjän internetpalveluntarjoajasta riippuen), kunhan tarjonta on pääpiirteittäin sama, sisällön vaihtelu on Google Adsin käytäntöjen mukaista ja Google pystyy tarkistamaan sisältöversion.

• Tileillä havaitut toistuvat tai samanaikaiset käytäntörikkomukset, kuten kahden tai useamman tilin käyttäminen sellaisten mainosten julkaisemista varten, jotka ovat tämän tai jonkin muun Google Ads ‑käytännön vastaisia (esim. uusien verkkotunnusten tai tilien luominen sellaisten mainosten julkaisemista varten, jotka on hylätty tämän tai jonkin muun Google Ads ‑käytännön vuoksi)
  • Sanktiomenettelyjen ja tunnistamisen kiertäminen luomalla muunnelmia aiemmin hylätyistä mainoksista, verkkotunnuksista tai sisällöstä (riippumatta siitä, onko ne hylätty tämän vai jonkin muun Google Ads ‑käytännön rikkomuksen vuoksi) tai sellaisten tekniikoiden käyttäminen tekstin, kuvien tai videoiden yhteydessä, joiden tarkoituksena on peittää seksuaalista sisältöä
  • Yritykset käyttää Google Ads ‑järjestelmää uudelleen aiemman jäädytyspäätöksen jälkeen luomalla uusia tilejä järjestelmään uudelleenkirjautumista varten
  • Google Ads ‑tuoteominaisuuksien väärinkäyttö käytäntöjen vastaisen sisällön kohdistamiseksi käyttäjille tai liikenteen määrän lisäämiseksi
  • Virheellisten tietojen ilmoittaminen Googlen todennusmenettelyjen yhteydessä

Suhtaudumme tämän käytännön rikkomuksiin hyvin vakavasti ja pidämme niitä törkeinä. Google Ads ‑käytäntöjen törkeä rikkomus on niin vakava rikkomus, että sen katsotaan olevan lainvastainen tai aiheuttavan merkittävää vahinkoa käyttäjillemme. Kun selvitämme, rikkooko mainostaja tai kohde tätä käytäntöä, saatamme tutkia tietoja, jotka ovat peräisin useista eri lähteistä, kuten mainoksestasi, sivustoltasi, tileiltäsi ja kolmansilta osapuolilta.  Jos havaitsemme tämän käytännön rikkomuksia, jäädytämme Google Ads ‑tilisi välittömästi ja ilman ennakkovaroitusta. Et myöskään voi enää mainostaa Googlessa. Jos kyseessä on erehdys etkä mielestäsi ole rikkonut tätä käytäntöä, tee valitus ja perustele kantasi. Palautamme tilejä vain painavista ja perustelluista syistä, joten on tärkeää, että ilmaiset asiasi perusteellisesti, tarkasti ja rehellisesti. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Huom. Saatamme ryhtyä mainostajan tiliä koskeviin toimenpiteisiin esimerkiksi siinä tapauksessa, että mainostajan mainontakäytännöistä on annettu mainostajan kannalta epäedullinen, säädöksiin perustuva varoitus, sovintoratkaisu tai päätös tai mikäli käyttäjä tai jokin yritys on tehnyt suoraan valituksen.

Google Verkkohaun roskasisältöä koskevat käytännöt

Tämä ei ole sallittua:

Punainen x-merkki Google Verkkohaun roskasisältöä koskevien käytäntöjen vastainen toiminta

Esimerkkejä: Avainsanoilla täyttäminen, sisällön naamiointi, harhaanjohtava uudelleenohjaus, porttisivut ja roskasisällön lähettäminen somesivustoille

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla on kysyttävää käytännöistämme, ota yhteyttä Google Ads ‑tukeen .