Ús abusiu de la xarxa publicitària

Google ofereix versions traduïdes del Centre d'ajuda, però no pretenen canviar el contingut de les nostres polítiques. La versió en anglès és la versió oficial que utilitzem per aplicar les nostres polítiques. Per veure aquest article en un altre idioma, feu servir el menú desplegable d'idioma que hi ha a la part inferior de la pàgina.

Els usuaris de Display & Video 360 han de complir aquesta política de Google Ads. Visiteu el Centre d'ajuda de Display & Video 360 per consultar restriccions addicionals.

Per veure els subtítols en el vostre idioma, activeu els subtítols de YouTube. Feu clic a la icona de configuració Imatge de la icona de Configuració de YouTube que hi ha a la part inferior del reproductor de vídeo i, tot seguit, seleccioneu "Subtítols" i trieu l'idioma.

Volem que els anuncis que es publiquen a la Xarxa de Google siguin útils, variats, rellevants i segurs per als usuaris. Per aquest motiu, no permetem que els anunciants publiquin els anuncis, els continguts i les destinacions que intenten enganyar o eludir els nostres processos de revisió d'anuncis.

A continuació teniu alguns exemples del que heu d'evitar als vostres anuncis. Obteniu informació sobre què passa si infringiu les nostres polítiques.

Programari maliciós

El programari maliciós té com a objectiu danyar un ordinador, un dispositiu o una xarxa, o accedir-hi sense aprovació.

Aquests requisits s'apliquen als vostres anuncis i a qualsevol programari que el vostre lloc web o la vostra aplicació allotgin o al qual enllacin, independentment de si el programari es promociona a través de la xarxa publicitària de Google. No es permet el següent:

Distribució intencionada de programari maliciós o "malware" que pugui danyar un ordinador, un dispositiu o una xarxa, o accedir-hi sense autorització.

Exemples (llista no exhaustiva):

• Virus informàtics, programari de segrest, cucs, troians, eines d'intrusió, enregistradors de teclat, marcadors, programari espia, antivirus falsos i altres aplicacions o programes maliciosos.
  • Redireccions forçades, per exemple, que redirigeixen els usuaris a un lloc web desconegut amb programari maliciós, sense que l'usuari hagi fet clic a l'anunci.
  • Un anunci HTML5 que roba les credencials de l'usuari de la pàgina de l'anunciant.

Ens prenem les infraccions d'aquesta política molt seriosament i les considerem greus. Una infracció greu de les polítiques de Google Ads és una infracció tan seriosa que és il·legal o significativament perjudicial per als nostres usuaris. Per determinar si un anunciant o una destinació infringeixen aquesta política, podem revisar informació de diverses fonts, com ara els anuncis, el lloc web, els comptes i fonts de tercers.  Si detectem infraccions d'aquesta política, suspendrem els comptes de Google Ads infractors en el moment de la detecció i sense avisar prèviament. A més, l'anunciant que les hagi comès no podrà tornar a anunciar-se amb nosaltres. Si creieu que hi ha hagut un error i no heu infringit la política, envieu una apel·lació per explicar-nos els motius. Només restablim comptes per motius convincents i raons vàlides; és important que dediqueu el temps necessari a exposar la situació de manera minuciosa, precisa i honrada. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.

Llocs web en perill

Un lloc web en perill fa referència a un lloc web o una destinació el codi dels quals s'ha manipulat o piratejat a fi d'actuar de manera que beneficiï un tercer sense el coneixement del propietari o de l'operador del lloc web o la destinació, i sovint de manera que causi danys als usuaris del lloc web. Els casos següents comportarien un rebuig per Lloc web en perill:

marca x vermella Destinacions segrestades o piratejades.

Exemples (llista no exhaustiva): llocs web que injecten scripts o codi que transmet les dades de l'usuari sense consentiment (com ara una eina per copiar targetes de crèdit de manera fraudulenta, la instal·lació de programari maliciós als dispositius de l'usuari final, el llançament d'anuncis emergents, la redirecció d'usuaris a altres llocs web, la utilització de les dades d'usuari sense el consentiment de l'usuari final) i llocs web amb un sistema de gestió de continguts que té vulnerabilitats de seguretat conegudes que s'han explotat.

Opcions de correcció

Pas 1 de 4

Verifiqueu els anuncis rebutjats per Lloc web en perill.

1. A Google Ads, a la pestanya "Anuncis i recursos", aneu a Anuncis.
  2. Afegiu un filtre de "Detalls de la política: lloc web en perill".
    Imatge de resposta de lloc web en perill
  3. Si hi ha anuncis rebutjats per Lloc web en perill, continueu.

Pas 2 de 4

Reviseu el motiu del rebuig per veure des d'on es carrega el contingut.

De vegades, mostrem dominis en perill al vostre compte de Google Ads quan en trobem.

GIF que mostra com es pot veure el motiu pel qual un anunci s'ha marcat com a no apte.

Reviseu el lloc web i traieu els codis que dirigeixin a dominis no identificats.

Nota: a la pàgina d'ajuda per a llocs web piratejats, Google proporciona informació per ajudar-vos a corregir el lloc web.

Pas 3 de 4

Apel·leu contra anuncis mitjançant el gestor de polítiques.

GIF que mostra com es pot apel·lar contra un anunci rebutjat.

Pas 4 de 4

Comproveu l'estat del lloc web o de l'URL final dels anuncis rebutjats al comprovador extern de l'estat de navegació segura de llocs web de Google.

Quan es desactiva un lloc web a Navegació segura, significa que s'ha desactivat com a resultat d'un contingut no segur al qual és possible que s'exposi els usuaris, per exemple, a través de llistes orgàniques. Corregiu el problema de programari maliciós al lloc web i presenteu una apel·lació a través de Google Search Console per treure el domini de la llista d'amenaces inclosa a Navegació segura. El lloc web o la pàgina de destinació es tornaran a activar automàticament per difondre anuncis quan hàgiu completat correctament aquest procés. Contacteu amb el servei d'assistència si els anuncis encara es rebutgen després de completar aquest procés.

Si no podeu corregir la destinació de l'anunci, podeu actualitzar-lo per incloure una destinació nova que compleixi aquesta política. Això farà que l'anunci i la seva destinació es tornin a enviar a revisió.

Les infraccions d'aquesta política no comportaran la suspensió immediata del compte sense advertiment previ. S'emetrà un advertiment, com a mínim, 7 dies abans de la suspensió del compte. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.

Programari no desitjat

Segons els requisits de la política, el programari que el vostre lloc web o la vostra aplicació allotgen (o al qual enllacen) ha de proporcionar una experiència positiva per als usuaris. La política de programari no desitjat de Google proporciona una sèrie de característiques bàsiques del programari que són potencialment perjudicials per a l'experiència d'usuari. Es mostren a continuació:

• És enganyós, en prometre una proposta de valor que no compleix.
  • Prova d'enganyar els usuaris perquè l'instal·lin o duu a terme una transmissió encavallada en instal·lar un altre programa.
  • No informa l'usuari sobre totes les seves funcions principals i importants.
  • Afecta el sistema de l'usuari de manera imprevisible.
  • És difícil de treure.
  • Recull o transmet informació privada sense el coneixement de l'usuari.
  • S'agrupa amb altres programaris i no se'n revela la presència.

Assegureu-vos que els anuncis i les destinacions no infringeixen la política de programari no desitjat de Google.

Els casos següents comportarien un rebuig per Programari no desitjat:

marca x vermella No hi ha una descripció clara del producte a l'anunci o en una pàgina de destinació.

Exemples (llista no exhaustiva): no hi ha informació sobre el tipus de producte (aplicació, extensió o programari) a l'anunci o a la pàgina de destinació; no s'és transparent respecte de la funcionalitat que ofereix el programari o bé la descripció d'aquesta funcionalitat difereix de l'actual.

marca x vermella No es revelen a l'usuari totes les implicacions de la instal·lació del programari.

Exemples (llista no exhaustiva): fer canvis al sistema o a la configuració del navegador sense el coneixement ni consentiment de l'usuari; desactivar o desinstal·lar el programari és difícil per als usuaris; no incloure les condicions del servei o l'acord de llicència d'usuari final; agrupar el programari o les aplicacions sense el coneixement de l'usuari; o bé transmetre informació privada sense el coneixement de l'usuari.

Opcions de correcció

Pas 1 de 2

Corregiu l'anunci o la destinació de l'anunci

Confirmeu que l'anunci conté tant un tipus de producte com una descripció precisa d'una línia sobre la funcionalitat del producte.

Assegureu-vos que la destinació de l'anunci menciona el tipus de producte, inclou una descripció precisa d'una línia sobre la funcionalitat del producte i explica de manera clara tots els resultats de la instal·lació del programari, incloent-hi possibles canvis al navegador o la configuració dels usuaris. Les comunicacions o exempcions de responsabilitat sobre totes les implicacions d'instal·lar el programari han de ser visibles (han d'estar ubicades en una posició destacada amb un cos de font raonablement gros) i s'han d'escriure d'una manera senzilla i clara que permeti entendre-les fàcilment (especialment els usuaris que no siguin experts en ordinadors o tecnologia).

Pas 2 de 2

Apel·leu contra una decisió relacionada amb una política

Això farà que l'anunci i la seva destinació es tornin a enviar a revisió. En cas que els canvis s'hagin dut a terme només a la pàgina de destinació, apel·leu contra aquests anuncis mitjançant el botó "He fet canvis per complir la política".

An animation demonstrating how to appeal a disapproved ad due to unwanted software, by making changes to comply with Google’s policy.

Si creieu que hem comès un error, apel·leu contra la decisió relacionada amb la política directament des del vostre compte de Google Ads, mitjançant el botó "Hi estic en desacord" del gestor de polítiques. Després de confirmar que tant l'anunci com la destinació de l'anunci estan permesos, podem aprovar els vostres anuncis.

An animation demonstrating how to appeal a disapproved ad due to unwanted software by disputing the decision.
Les infraccions d'aquesta política no comportaran la suspensió immediata del compte sense advertiment previ. S'emetrà un advertiment, com a mínim, 7 dies abans de la suspensió del compte. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.

Avantatge deslleial

No es permet:

Ús de la Xarxa de Google per aconseguir avantatges deslleials de trànsit respecte a altres participants de la subhasta.

Exemples (enumeració no exhaustiva): afiliats que fan publicitat a Google Ads contravenint a les regles aplicables del programa d'afiliats; que promocionen el mateix contingut o contingut similar des de diferents comptes per a consultes iguals o semblants, o que proven de publicar més d'un anunci de la vostra empresa, de la vostra aplicació o del vostre lloc web alhora.

Nota: les paraules clau que utilitzeu s'han d'ajustar a la possible intenció que tingui el públic objectiu quan faci les cerques. Tots els llocs web i totes les aplicacions que promocioneu han d'oferir un valor inconfusible als usuaris. Per exemple, eviteu la promoció de productes i preus similars en destinacions relacionades.

Les infraccions d'aquesta política no comportaran la suspensió immediata del compte sense advertiment previ. S'emetrà un advertiment, com a mínim, 7 dies abans de la suspensió del compte. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.
Obteniu informació sobre com podeu corregir un anunci o un recurs rebutjats.

Contingut d'anunci evasiu

marca x vermella La manipulació dels components d'un anunci (text, imatges, vídeos, domini o subdominis) per intentar evitar que es detecti o que s'apliquin mesures.

Exemples (llista no exhaustiva): escriure malament frases o paraules prohibides per evitar que els anuncis es rebutgin, manipular termes de marques comercials al text, al domini, al subdomini o al logotip d'un anunci per eludir les restriccions d'ús d'aquesta marca, incorporar als anuncis caràcters Unicode invisibles que no afegeixin cap valor al contingut de l'anunci per als usuaris i manipulin les imatges o vídeos per amagar contingut que infringeix les polítiques.

Les infraccions d'aquesta política no comportaran la suspensió immediata del compte sense advertiment previ. S'emetrà un advertiment, com a mínim, 7 dies abans de la suspensió del compte. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.
Obteniu informació sobre com podeu corregir un anunci o un recurs rebutjats.

Elusió dels sistemes

No es permet:

Implicar-se en pràctiques que eludeixen els sistemes i processos de publicitat de Google o hi interfereixen, o bé que ho intenten.

Exemples (llista no exhaustiva):

• L'encobriment (mostrar a determinats usuaris, incloent-hi Google, contingut diferent del que s'ofereix als altres) que té com a objectiu o com a resultat la interferència en els sistemes de revisió de Google o que amaga o mira d'amagar l'incompliment de les polítiques de Google Ads, com ara:
    • Redirigir a un contingut que infringeix les polítiques.
    • Utilitzar un DNS dinàmic per canviar el contingut de la pàgina o de l'anunci.
    • Manipular el contingut del lloc web o restringir l'accés a un nombre tan elevat de pàgines de destinació que sigui difícil revisar de manera significativa l'anunci, el lloc web o el compte.
    • Utilitzar sistemes de seguiment de clics per redirigir els usuaris a llocs web maliciosos.

Nota: no es considera encobriment oferir la personalització de contingut que afegeixi valor real per a determinats usuaris, com ara versions en diferents idiomes d'un mateix contingut o versions diferents d'un mateix contingut en funció del proveïdor d'Internet d'un usuari, sempre que l'oferta en qüestió sigui essencialment la mateixa; que la variació del contingut respecti les polítiques de Google Ads, i que Google pugui revisar una versió del contingut.

• Les infraccions, ja siguin reiterades o simultànies, de les polítiques en qualsevol dels vostres comptes, incloent-hi el fet d'utilitzar dos o més comptes per publicar anuncis que infringeixin aquesta o qualsevol altra política de Google Ads. Per exemple, el fet de crear dominis o comptes nous per publicar anuncis semblants a d'altres que s'hagin rebutjat a causa d'aquesta o de qualsevol altra política de Google Ads.
  • Elusió dels mecanismes d'aplicació i de la detecció mitjançant la creació de variacions dels anuncis, del contingut o dels dominis que s'hagin rebutjat (a causa d'aquesta o de qualsevol política de Google Ads), o bé l'ús de tècniques per ofuscar contingut sexualment explícit al text, a les imatges o als vídeos.
  • Després d'una decisió de suspensió prèvia, l'intent de tornar a utilitzar el sistema de Google Ads mitjançant la creació d'altres comptes per accedir al sistema novament.
  • Ús abusiu de les funcions dels productes de Google Ads per mostrar als usuaris contingut que infringeix les polítiques o aconseguir més volum de trànsit.
  • Enviament d'informació falsa en el marc dels nostres programes de verificació.

Ens prenem les infraccions d'aquesta política molt seriosament i les considerem greus. Una infracció greu de les polítiques de Google Ads és una infracció tan seriosa que és il·legal o significativament perjudicial per als nostres usuaris. Per determinar si un anunciant o una destinació infringeixen aquesta política, podem revisar informació de diverses fonts, com ara els anuncis, el lloc web, els comptes i fonts de tercers.  Si detectem infraccions d'aquesta política, suspendrem els comptes de Google Ads infractors en el moment de la detecció i sense avisar prèviament. A més, l'anunciant que les hagi comès no podrà tornar a anunciar-se amb nosaltres. Si creieu que hi ha hagut un error i no heu infringit la política, envieu una apel·lació per explicar-nos els motius. Només restablim comptes per motius convincents i raons vàlides; és important que dediqueu el temps necessari a exposar la situació de manera minuciosa, precisa i honrada. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.

Nota: és possible que prenguem mesures respecte del compte d'un anunciant basant-nos, per exemple, en decisions, resolucions o advertiments normatius negatius sobre les pràctiques publicitàries d'un anunciant, o bé en reclamacions directes d'usuaris o empreses.

Polítiques de contingut brossa per a la Cerca web de Google

No es permet el següent:

marca x vermella Fer ús de pràctiques que infringeixen les polítiques de contingut brossa per a la Cerca web de Google

Exemples (enumeració no exhaustiva): repetició abusiva de paraules clau, encobriment, redireccions enganyoses, pàgines d'entrada i pràctica fraudulenta en llocs web de xarxes socials.

Les infraccions d'aquesta política no comportaran la suspensió immediata del compte sense advertiment previ. S'emetrà un advertiment, com a mínim, 7 dies abans de la suspensió del compte. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.
Obteniu informació sobre com podeu corregir un anunci o un recurs rebutjats.

Necessiteu ajuda?

Si teniu cap dubte relacionat amb les nostres polítiques, feu-nos-ho saber: contacteu amb l'equip d'assistència de Google Ads.