Polítiques de Google Ads

Google ofereix versions traduïdes del Centre d'ajuda, però no pretenen canviar el contingut de les nostres polítiques. La versió en anglès és la versió oficial que utilitzem per aplicar les nostres polítiques. Per veure aquest article en un altre idioma, feu servir el menú desplegable d'idioma que hi ha a la part inferior de la pàgina.

Els usuaris de Display & Video 360 han de complir aquesta política de Google Ads. Visiteu el Centre d'ajuda de Display & Video 360 per consultar restriccions addicionals.

Igual que hem suspès recentment els anuncis a Rússia, també posarem en pausa els anuncis en propietats i xarxes de Google d'arreu del món que estiguin publicats per anunciants amb seu a Rússia.
A causa de la guerra en curs a Ucraïna, posarem en pausa temporalment la difusió d'anuncis de Google entre els usuaris ubicats a Rússia.

Us donem la benvinguda al Centre de polítiques de publicitat de Google

Aquest és el primer botó de les opcions de la política de Google Ads. Seleccioneu-lo per gestionar el vostre compte mitjançant el gestor de polítiques. Aquest és el segon botó de les opcions de la política de Google Ads. Seleccioneu-lo per saber com podeu apel·lar contra un compte suspès. Aquest és el tercer botó de les opcions de la política de Google Ads. Seleccioneu-lo per informar d'una infracció relacionada amb anuncis.

Informació general sobre les nostres polítiques i com les apliquem

Ens esforcem per mantenir un ecosistema de publicitat digital saludable; que sigui de confiança, transparent i igualment útil per a usuaris, anunciants i editors. L'objectiu d'aquest Centre d'ajuda és donar-vos un cop de mà per crear campanyes de Google Ads que s'ajustin a les polítiques de publicitat que s'indiquen tot seguit.

Aquestes polítiques estan pensades per garantir una experiència segura i positiva per als usuaris, i per complir les lleis aplicables. Això vol dir que les nostres polítiques prohibeixen el contingut que és perjudicial per als usuaris i per a l'ecosistema publicitari en conjunt.

Les nostres polítiques de publicitat cobreixen quatre grans àrees:

Google Ads policies | prohibited content Contingut prohibit: contingut que no podeu anunciar a la Xarxa de Google.
Google Ads policies | prohibited practice Pràctiques prohibides: tot allò que no podeu fer si voleu anunciar-vos amb nosaltres.
Google Ads policies | restricted content Contingut i funcions restringits: contingut que podeu anunciar, però amb certes limitacions.
Google Ads policies | Editorial and technical Requisits tècnics i editorials: estàndards de qualitat que han de seguir els anuncis, els llocs web i les aplicacions.

Feu clic a les polítiques següents per veure'n definicions i exemples, així com els passos per resoldre problemes.

Fem servir una combinació de la IA de Google i d'avaluació humana a fi d'assegurar-nos que els anuncis compleixen aquestes polítiques. Les nostres tecnologies d'aplicació de les polítiques utilitzen la IA de Google, modelitzada a partir de decisions de revisors humans, per ajudar a protegir els nostres usuaris i mantenir les nostres plataformes publicitàries segures. Normalment, els casos més complexos, més greus o amb més matisos els revisen i avaluen els nostres experts formats especialment amb aquesta finalitat.

Prenem mesures pel que fa al contingut que infringeix les nostres polítiques, com ara rebutjar anuncis que infringeixen les nostres polítiques perquè no es difonguin i suspendre comptes en el cas d'infraccions reiterades o molt greus. Ens prenem seriosament les infraccions reiterades de les nostres polítiques i continuem desenvolupant un sistema de tocs d'atenció per als infractors reincidents.

Us proporcionarem informació sobre la nostra decisió referent a les mesures coercitives que prenguem per infracció de les polítiques. Si un dels vostres anuncis s'ha rebutjat, podeu corregir-lo o apel·lar contra la decisió (o bé feu clic en aquest enllaç en el cas dels anuncis de DV360). També podeu apel·lar contra la decisió de suspendre un compte (o bé feu clic en aquest enllaç en el cas de les apel·lacions de DV360). Per tal que aquests enllaços funcionin, haureu de tenir la sessió iniciada al compte de Google Ads.

Contingut prohibit

Productes falsificats

Google Ads prohibeix la venda o la promoció de productes falsificats. Els productes falsificats contenen una marca comercial o un logotip idèntics o pràcticament indistingibles de la marca comercial d'un altre. Aquests productes imiten les característiques de la marca del producte perquè semblin productes originals del propietari de la marca. Aquesta política s'aplica al contingut de l'anunci i al lloc web o a l'aplicació.

Productes o serveis perillosos

Vetllem per garantir la seguretat dels usuaris, tant en línia com sense connexió. Per això, no permetem la promoció d'alguns productes o serveis que causen danys, perjudicis o lesions.

Exemples de contingut perillós: drogues recreatives (químiques o herbàcies); substàncies psicoactives; aparells que faciliten el consum de drogues; armes, munició, materials explosius i pirotècnia; instruccions per fabricar explosius o altres productes nocius, i articles relacionats amb el tabac.

Foment d'un comportament deshonest

Valorem l'honestedat i la legitimitat; per això no acceptem la promoció de productes ni serveis que s'han dissenyat per fomentar un comportament deshonest.

Exemples de productes o serveis que fomenten un comportament deshonest: instruccions o programari de hacking; serveis dissenyats per inflar artificialment el trànsit d'un lloc web o d'un anunci; documents falsos, i serveis relacionats amb el frau en l'àmbit acadèmic.

Contingut inadequat

Valorem la diversitat i el respecte vers els altres i ens esforcem per evitar ofendre els usuaris, per la qual cosa no permetem anuncis o destinacions que mostrin contingut impactant o que promogui l'odi, la intolerància, la discriminació o la violència.

Exemples de contingut inadequat o ofensiu: assetjament o intimidació d'individus o de grups; discriminació racial; articles relacionats amb grups d'odi; imatges gràfiques d'accidents o d'escenes de crims; crueltat vers els animals; assassinats, autolesions, extorsions o xantatges; venda o tràfic d'espècies amenaçades, i anuncis amb llenguatge obscè.

Pràctiques prohibides

Ús abusiu de la xarxa publicitària

Volem que els anuncis que es publiquen a la Xarxa de Google siguin útils, variats, rellevants i segurs per als usuaris. Per aquest motiu, no permetem que els anunciants publiquin els anuncis, els continguts i les destinacions que intenten enganyar o eludir els nostres processos de revisió d'anuncis.

Exemples d'ús abusiu de la xarxa publicitària: promocionar contingut que inclogui programari maliciós; utilitzar l'encobriment o altres tècniques per amagar la destinació real a la qual es dirigeix els usuaris; utilitzar l'arbitratge o promocionar destinacions amb l'objectiu únic o principal de mostrar anuncis; promocionar destinacions "pont" o "passarel·la" creades únicament per enviar els usuaris a un altre lloc; fer publicitat amb la intenció única o principal de guanyar recomanacions públiques de l'usuari a les xarxes socials, i fer trampes o manipular la configuració per intentar eludir els nostres sistemes de revisió de compliment de les polítiques.

Recollida i ús de dades

Volem que els usuaris tinguin la seguretat que les seves dades es respectaran i es tractaran amb la cura necessària. Per això, no permetem que els nostres partners publicitaris facin un mal ús de la informació ni que la recullin amb finalitats poc clares o sense les mesures de seguretat o comunicacions convenients.

Tingueu en compte que s'apliquen polítiques addicionals quan s'utilitza publicitat personalitzada, com ara el remàrqueting i els públics personalitzats. Si utilitzeu funcions de segmentació de publicitat personalitzada, assegureu-vos de consultar les polítiques de recollida i d'ús de dades dels anuncis personalitzats.

Exemples de dades d'usuari que s'han de tractar amb cautela: nom complet; adreça electrònica; adreça postal; números de telèfon, de document d'identitat, de pensionista, de la seguretat social, d'identificació fiscal, d'assistència sanitària o de permís de conduir; data de naixement o cognom de soltera de la mare juntament amb qualsevol de les dades anteriors; situació financera; afiliació política; orientació sexual; raça o ètnia, i religió.

Exemples de recollida i ús irresponsables de dades: obtenir informació de la targeta de crèdit mitjançant un servidor no segur, fer promocions que afirmin conèixer la situació financera o l'orientació sexual dels usuaris, i infringir les polítiques que s'apliquen a la publicitat i al remàrqueting basats en interessos.

Falsejament d'informació

Volem que els usuaris confiïn en els anuncis que es publiquen a la nostra plataforma. Per això, procurem que els anunciants siguin clars i francs, i que proporcionin als clients tota la informació necessària perquè puguin prendre decisions fonamentades. No permetem els anuncis ni les destinacions que enganyin els usuaris excloent dades rellevants sobre productes, serveis o empreses ni els que proporcionin informació enganyosa als usuaris.

Exemples de falsejament d'informació: ometre o amagar dades de facturació, com ara què es cobrarà als usuaris, com i quan; ometre o amagar càrrecs associats a serveis financers, com ara les taxes d'interès, les comissions o les penalitzacions; no mostrar els números de llicència o d'identificació fiscal, la informació de contacte o l'adreça física (si escau); fer ofertes que no estan disponibles; fer afirmacions irreals o enganyoses relacionades amb la pèrdua de pes o l'obtenció de diners; recaptar donacions amb pretextos falsos; fer ús de la pesca de credencials, i suplantar la identitat d'una empresa prestigiosa per aconseguir que els usuaris facilitin dades personals o financeres de valor.

Contingut i funcions restringits

Les polítiques següents cobreixen contingut que pot ser sensible des del punt de vista legal o cultural. Si bé és cert que la publicitat en línia pot ser una eina útil per arribar als clients, en àrees sensibles fem tots els possibles per evitar que els anuncis es mostrin en llocs o en moments que podrien no ser adequats.

Per aquest motiu, permetem que es promocioni el contingut que detallem a continuació, però amb certes limitacions. Pot ser que aquestes promocions no es mostrin a tots els usuaris en totes les ubicacions. A més, és possible que els anunciants hagin de complir alguns requisits addicionals perquè els anuncis siguin aptes per publicar-se. Tingueu en compte, també, que no totes les funcions, les xarxes o els productes publicitaris admeten aquest contingut restringit. Al Centre de polítiques hi trobareu més informació.

Tractament predeterminat dels anuncis

Il·lustració que representa el Tractament predeterminat dels anuncis de Google, que limita determinades categories d'anunci per als usuaris menors de 18 anys.

Google es compromet a oferir una experiència d'anunci segura i fiable a tots els usuaris. És per això que limitem la difusió d'alguns tipus de categories d'anuncis a usuaris que no hagin iniciat sessió o que, segons el nostre sistema, són menors de 18 anys.

Contingut sexual

Il·lustració que representa la política de Google de limitar determinats anuncis que inclouen contingut sexual.

Els anuncis han de respectar les preferències dels usuaris i complir les normatives legals. Restringim certs tipus de contingut sexual als anuncis i a les destinacions; només es mostren en un nombre limitat de casos, en funció de les consultes de cerca dels usuaris, de la seva edat i de la legislació local del lloc en què es difonen els anuncis. Els anuncis no es poden orientar a menors.

Obteniu informació sobre què succeeix si infringiu les nostres polítiques.

Exemples de contingut sexual restringit: pits femenins o genitals a la vista, cites per tenir sexe, joguines sexuals, clubs de striptease, xats en directe de caràcter sexualment suggeridor i models en postures sexualitzades.

Alcohol

Il·lustració que representa la política de Google de limitar determinats anuncis que impliquen alcohol i begudes similars.

Atès que ens regim pels estàndards del sector i per la legislació local sobre les begudes alcohòliques, no permetem determinats tipus d'anuncis relacionats amb aquestes begudes o similars. En alguns casos sí que els permetem: quan compleixen les polítiques que s'indiquen a continuació, s'orienten només a països que permeten explícitament publicar anuncis sobre begudes alcohòliques i no s'orienten a menors.

Exemples de begudes alcohòliques restringides: cervesa, vi, sake, licors i aiguardents, cava, vi generós, cervesa sense alcohol, vi sense alcohol i begudes destil·lades sense alcohol.

Drets d'autor

Il·lustració que representa la política de Google de protegir els drets dels titulars de drets d'autor.

Ens regim per les lleis locals sobre drets d'autor i protegim els drets dels titulars dels drets d'autor, per la qual cosa no permetem els anuncis que no estan autoritzats a utilitzar contingut protegit per drets d'autor. Si esteu legalment autoritzat a utilitzar contingut protegit per drets d'autor, sol·liciteu la certificació (o aquí en el cas de DV360) per publicar anuncis. Si veieu contingut no autoritzat, envieu una reclamació relacionada amb els drets d'autor.

Apostes i jocs

Il·lustració que representa la política de Google de limitar determinats anuncis que impliquen publicitat relacionada amb apostes.

Atès que fomentem la publicitat d'apostes responsable i ens regim pels estàndards del sector i per la legislació local sobre  apostes, no permetem determinats tipus de publicitat relacionada amb aquest tipus d'apostes. Permetem els anuncis relacionats amb apostes si compleixen les polítiques que s'indiquen a continuació i si l'anunciant ha rebut la certificació de Google Ads pertinent. Els anuncis d'apostes han d'estar orientats a països que permetin publicar-los, han de mostrar un missatge a la pàgina de destinació sobre les pràctiques responsables en apostes i no poden orientar-se a menors en cap cas. Consulteu les normatives locals corresponents a les regions a què voleu orientar els anuncis.

Exemples de contingut restringit relacionat amb apostes: casinos físics; llocs web on es pot apostar al pòquer, al bingo, a la ruleta o a esdeveniments esportius; loteries nacionals o privades; llocs web que agreguen pronòstics esportius; llocs web que ofereixen codis de bonificacions o ofertes promocionals per a llocs web d'apostes; materials educatius en línia per a jocs en casinos; llocs web que ofereixen partides de pòquer sense apostar diners, i llocs web de jocs amb diners que no es juguen en casinos.

Assistència sanitària i medicaments

Il·lustració que representa la política de Google de limitar determinats anuncis que inclouen contingut relacionat amb la salut.

Atès que ens esforcem per seguir la normativa publicitària sobre assistència sanitària i medicaments, volem que els anuncis i les destinacions compleixin la legislació i els estàndards del sector pertinents. Els anuncis no poden incloure determinat tipus de contingut relacionat amb la salut, però sí d'altres tipus sempre que l'anunciant disposi de la certificació de Google corresponent i orienti els anuncis únicament a països on sigui permès. Consulteu la normativa local corresponent a les regions que voleu incloure a la segmentació.

Contingut polític

Il·lustració que representa la política de Google de limitar determinats anuncis que inclouen contingut polític.

Tots els anuncis polítics i totes les destinacions d'aquest tipus han de complir la legislació electoral local de la regió a què s'orientin. Aquesta política inclou les jornades de reflexió que especifiqui la llei aplicable.

Exemples de contingut polític: promoció de candidats o partits polítics, i defensa de qüestions polítiques.

Serveis financers

Il·lustració que representa la política de Google de limitar determinats anuncis sobre serveis financers.

Volem que els usuaris tinguin la informació adequada per prendre decisions financeres fonamentades. La finalitat de les nostres polítiques és proporcionar als usuaris informació perquè puguin fer-se una idea dels costos associats als productes i serveis financers i per protegir-los de pràctiques enganyoses o perjudicials. En el marc d'aquesta política, considerem que els productes i serveis financers són tots els relacionats amb la inversió o la gestió de diners i criptomonedes, inclosa la consultoria personalitzada.

En promocionar productes i serveis financers, heu de complir les normatives locals i estatals de les ubicacions per les quals segmenteu els anuncis, com ara incloure les comunicacions que exigeixi la legislació local. Els anunciants tenen la responsabilitat d'informar-se sobre la normativa local aplicable a les ubicacions per les quals segmentin els anuncis.

Marques comercials

Il·lustració que representa la política de Google de limitar determinats anuncis que inclouen marques comercials.
Hi ha molts factors que determinen quan es poden fer servir marques comercials als anuncis. A més dels factors que es descriuen al Centre de polítiques, les polítiques que regulen l'ús de marques comercials s'apliquen només si el propietari de la marca comercial ha enviat una reclamació vàlida a Google.

Requisits legals

Il·lustració que representa la política de Google sobre el compliment de totes les lleis i la normativa aplicables.

Sou sempre responsable d'assegurar-vos que compliu totes les lleis i la normativa aplicables, a més de les polítiques de publicitat de Google, en totes les ubicacions on es mostrin els vostres anuncis.

Altres empreses restringides

Il·lustració que representa la política de Google sobre la restricció de la publicitat de determinats tipus d'empreses a Google Ads.
Restringim l'ús de Google per fer publicitat a determinats tipus d'empreses per evitar que s'aprofitin dels usuaris, encara que hi hagi empreses concretes que sembli que compleixen les altres polítiques. A partir de les revisions que fem contínuament, i tenint en compte els comentaris dels usuaris, dels organismes reguladors i de les autoritats de protecció del consumidor, identifiquem ocasionalment productes o serveis propensos als abusos. Si creiem que determinats tipus d'empreses suposen un risc injustificat per a la seguretat i l'experiència dels usuaris, podem limitar o aturar la publicació dels anuncis relacionats.

Formats i funcions d'anunci restringits

Il·lustració que representa els requisits i el procés de certificació de Google per als formats d'anunci avançats.

Hi ha diversos factors que determinen l'accés a les funcions i als formats d'anunci avançats de Google Ads. Alguns formats d'anunci no estan disponibles per a tots els anunciants fins que no compleixen els nostres requisits específics o finalitzen el procés de certificació.

Requisits per al contingut creat per a nens

Il·lustració que representa la política de Google sobre la restricció d'anuncis de contingut creat per a nens.

Els anunciants no poden publicar anuncis personalitzats en contingut que s'ha definit com a creat per a nens. Consulteu les categories restringides per fer publicitat en contingut creat per a nens.

Proteccions en difusió d'anuncis destinades a nens i adolescents

És important que la nostra experiència publicitària als productes de Google sigui útil, informativa i, sobretot, segura per a tots els usuaris, cosa que també inclou els nens i els adolescents. La política d'anuncis per a nens i la política d'anuncis per a adolescents implementen salvaguardes per ajudar a protegir els usuaris menors de 18 anys, entre les quals s'inclouen la desactivació de la personalització d'anuncis i la restricció de les categories d'anuncis sensibles.

Difusió d'anuncis limitada

Aquesta il·lustració representa la política de difusió d'anuncis limitada de Google Ads.

Per protegir la integritat del nostre ecosistema de Google Ads, limitem les impressions dels anuncis que tenen més possibilitats de provocar un ús abusiu o una mala experiència per als nostres usuaris. En aquests casos concrets, només els anunciants qualificats podran difondre anuncis sense limitacions d'impressions. Obteniu més informació sobre quan s'aplica la difusió d'anuncis limitada i qui és un anunciant qualificat.

Requisits tècnics i editorials

Volem publicar anuncis que siguin interessants per als usuaris, amb els quals no sigui molest ni costi interaccionar, de manera que hem desenvolupat uns requisits editorials a fi d'ajudar-vos a mantenir els anuncis atractius per als usuaris. També hem establert uns requisits tècnics perquè els usuaris i els anunciants puguin aprofitar al màxim la varietat de formats d'anunci que oferim.

Editorial

Amb l'objectiu d'oferir una experiència d'usuari de qualitat, Google requereix que tots els anuncis, els recursos i les destinacions compleixin uns estàndards editorials i professionals exigents. Només acceptem els anuncis clars, que transmetin professionalitat i que dirigeixin els usuaris a contingut rellevant, útil i amb el qual puguin interaccionar fàcilment.

Exemples de promocions que no compleixen aquests requisits editorials i professionals:

• Anuncis massa genèrics que continguin frases vagues com ara "Compra productes aquí".
  • Ús artificiós de paraules, xifres, lletres, puntuació o símbols, com ara "GRATIS", "g-r-a-t-i-s" o "G₹ATI$!!".

Requisits de les destinacions

Volem oferir una bona experiència als consumidors quan fan clic en un anunci. Per això, les destinacions dels anuncis han d'aportar a l'usuari un valor exclusiu, han de funcionar, han de ser útils i han d'oferir una navegació senzilla.

Exemples de promocions que no compleixen els requisits de les destinacions:

• Un URL visible que no reflecteixi clarament l'URL de la pàgina de destinació, com ara "google.com" si condueix els usuaris a "gmail.com".
  • Llocs web o aplicacions que estan en construcció, en dominis aparcats o que no funcionen.
  • Llocs web que no es poden veure des dels navegadors d'ús generalitzat.
  • Llocs web que tenen desactivat el botó Enrere del navegador.

Requisits tècnics

Perquè els anuncis siguin clars i funcionals, els anunciants han de complir els nostres requisits tècnics.

Requisits del format d'anunci

Per ajudar-vos a oferir una experiència d'usuari de qualitat i a publicar anuncis atractius que transmetin professionalitat, només permetem les promocions que compleixin els requisits específics de cada anunci. Reviseu els requisits de tots els formats d'anunci que utilitzeu.

Nota: no permetem la publicació de contingut no apte per a menors en anuncis d'imatge, de vídeo ni d'altres formats que no siguin de text. Més informació sobre la nostra política sobre contingut per a adults

Exemples de requisits del format d'anunci: límits de caràcters per al títol o per al cos de l'anunci, requisits de mida d'imatges, límits de mida de fitxers, límits de durada de vídeos o relacions d'aspecte.

Sobre les nostres polítiques

Google Ads permet que empreses de qualsevol mida, i d'arreu del món, promocionin un ampli ventall de productes, de serveis, d'aplicacions i de llocs web a Google i en tota la nostra xarxa. Us volem ajudar a arribar als vostres públics i clients existents i potencials. A fi d'ajudar a crear una experiència positiva i segura per als usuaris, tenim molt en compte els comentaris i les preocupacions que ens transmeten sobre el tipus d'anuncis que veuen. També revisem regularment els canvis que es produeixen en les pràctiques i les tendències en línia, les normes del sector i la normativa. I, finalment, a l'hora d'elaborar les nostres polítiques, tampoc no perdem de vista els nostres valors i la nostra cultura empresarial, així com les consideracions operatives, tècniques i empresarials. Per tot això, hem creat un conjunt de polítiques aplicables a totes les promocions de la Xarxa de Google.

Google exigeix que els anunciants compleixin totes les lleis i la normativa aplicables, així com les polítiques de Google descrites més amunt. És important que estigueu al dia d'aquests requisits que afecten els llocs on opera la vostra empresa i els llocs on es mostren els anuncis, i que us hi familiaritzeu. Quan trobem contingut que infringeixi aquests requisits, és possible que el bloquegem per evitar que es mostri i, en cas d'infraccions reiterades o molt greus, és possible que us prohibim fer publicitat amb nosaltres.

Els anunciants tenen la responsabilitat de no promocionar contingut ni tenir un comportament que puguin causar danys als nostres usuaris o empleats, o bé a l'ecosistema de Google Ads. Si detectem aquest contingut o comportament, és possible que prenguem mesures, incloses, entre d'altres, la restricció o el bloqueig dels vostres anuncis o la suspensió del vostre compte.

Necessiteu ajuda?

Si teniu cap dubte relacionat amb les nostres polítiques, feu-nos-ho saber: contacteu amb l'equip d'assistència de Google Ads.

Doneu-nos la vostra opinió

Puntueu aquesta pàgina en funció de la utilitat que cregueu que té i compartiu els vostres comentaris amb nosaltres: