Beperkte advertentieweergave

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

We beperken de vertoning van advertenties die tot een hogere kans op misbruik of een slechte gebruikerservaring leiden, om de integriteit van ons Google Ads-ecosysteem te beschermen. Dit beleid geldt specifiek voor een bepaalde reeks scenario's voor advertentieweergave, die hieronder worden beschreven. In deze gevallen kunnen alleen gekwalificeerde adverteerders hun advertenties weergeven zonder enige beperking. Dit beleid staat los van de bestaande Google-certificeringen die niet-gecertificeerde adverteerders verbieden om specifieke advertenties te laten lopen. Meer informatie over advertentiecriteria vindt u hier.

Waarom worden bepaalde adverteerders beperkt?

Advertenties van niet-gekwalificeerde adverteerders worden in specifieke scenario's beperkt om de kans op negatieve gebruikerservaringen bij interactie met deze advertenties te verkleinen en om het vertrouwen van gebruikers en adverteerders in het Google Ads-platform te vergroten. Als een adverteerder in deze scenario's geen advertenties promoot, vallen de advertenties van die adverteerder niet onder dit beleid. We houden rekening met het volgende bij het bepalen of een scenario een grotere kans heeft om tot misbruik of een slechte gebruikerservaring te leiden:

• Gebruikersfeedback
  • Eerder misbruik
  • Branchetrends

Wie is een gekwalificeerde adverteerder?

Dit beleid beperkt de advertentievertoningen van een gekwalificeerde adverteerder niet. Google houdt rekening met verschillende factoren om te beoordelen of een adverteerder gekwalificeerd is, zoals:

• Accounttoeschrijvingen
  • Gebruikersactiviteit en -rapporten
  • Hoelang een account bestaat
  • Gebruik van advertentie-indelingen
  • Geschiedenis van beleidsnaleving
  • Adverteerdersbranche
  • Status van identiteitsverificatie

Wat kunt u doen om een gekwalificeerde adverteerder te worden?

Blijf campagnes en advertentiemateriaal ontwikkelen met een positieve gebruikersengagement terwijl we uw account beoordelen. Zorg dat u voldoet aan ons advertentiebeleid. Als uw account hiervoor in aanmerking komt, kunt u overwegen het proces voor adverteerdersverificatie te starten.

Terwijl uw account wordt beoordeeld

Terwijl een adverteerder werkt aan het opbouwen van vertrouwen bij Google en onze gebruikers met als doel gekwalificeerd te worden, kunnen de advertentievertoningen in de hieronder beschreven scenario's worden beperkt. Advertenties worden niet afgekeurd als gevolg van dit beleid. We beoordelen en updaten de limieten voor advertentieweergave van adverteerders automatisch terwijl we uw accounts in de gaten blijven houden. We kunnen helaas niet zeggen hoelang dit duurt.

Als we problemen ontdekken nadat we een limiet hebben opgeheven, moeten we de limiet mogelijk opnieuw instellen terwijl we uw account verder evalueren.

Hoe weet ik of mijn account beperkt is?

Niet-gekwalificeerde adverteerders waarvan een aanzienlijk deel van de vertoningen binnen de reikwijdte van dit beleid valt, krijgen een melding in hun account. Afzonderlijke advertenties worden niet afgekeurd.

In de tussentijd is uw account nog steeds volledig toegankelijk en worden advertenties alleen beperkt in de onderstaande scenario's.

Hieronder vindt u de scenario's waarin uw advertenties misschien worden beperkt.

Adverteerders met onduidelijke merkrelaties en algemene advertenties

We willen er zeker van zijn dat gebruikers weten met welke adverteerders ze interactie hebben. Soms zoeken gebruikers misschien niet naar content die verband houdt met bepaalde adverteerders, merken, producten of services. Op andere momenten zoeken ze misschien met een specifiek merk in gedachten. In beide situaties wil Google ervoor zorgen dat de identiteit van de adverteerder die de gebruiker kiest om interactie mee te hebben, ondubbelzinnig is.

Hoewel een adverteerder gebruikers misschien niet bewust wil misleiden of een verkeerde voorstelling van zichzelf wil geven, kunnen advertenties die naar andere merken verwijzen en algemene advertenties die helemaal geen branding hebben gebruikers verwarren en laten denken dat ze interactie hebben met de gewenste adverteerder. In deze gevallen kan Google het aantal vertoningen voor alle merkadvertenties en algemene advertenties voor die adverteerder beperken.

Voorbeelden van advertenties die verwijzen naar een merk en waarbij de relatie met de adverteerder onduidelijk is, zijn onder meer (niet-volledig):

• Verwijzen naar de naam of gelijkenis van een ander merk (zoals een luchtvaartmaatschappij of klantenservice) als reactie op de zoekopdracht van een gebruiker naar dat merk
  • Verwijzen naar een naam of merk dat sterk lijkt op een ander merk als reactie op de algemene zoekopdracht van een gebruiker naar een branche (bijvoorbeeld technologie, reizen, klantenservice)
  • Situaties waarin gebruikers redenen hebben om aan te nemen dat ze interactie hebben met een ander merk
  • Gebruik van een merklogo door een niet-gelieerde adverteerder

Voorbeelden waarbij een algemene advertentie onduidelijk kan zijn, zijn onder meer (niet-volledig):

• Gebruikers die naar specifieke merken, producten of services zoeken, komen merkloze advertenties van derden tegen

Dit zijn enkele manieren om uw identiteit duidelijk te maken in uw advertentiemateriaal en een beperkte advertentieweergave te minimaliseren:

• Zet uw domein (bijvoorbeeld mijndomein.com) vast vóór de advertentietitel, vooral als u een nieuwe adverteerder bent of niet erg bekend bent bij gebruikers. (Opmerking: De mogelijkheid om uw domein vast te zetten is misschien niet beschikbaar bij bepaalde advertentie- of campagnetypen, waardoor uw toegang tot deze functies tijdelijk beperkt is.)
  • Zorg ervoor dat u voldoet aan ons advertentiebeleid.
  • Gebruik geen namen van andere merken of logo's in uw advertentiemateriaal en vermeld uw merk duidelijk in de advertentie.
  • Vermijd al te algemene teksten in uw advertenties en op uw landingspagina.
  • Vermijd de promotie van producten of services zonder uw duidelijke merkidentiteit.
  • Rond de adverteerdersverificatie af als u hiervoor in aanmerking komt.
  • Blijf campagnes en advertentiemateriaal ontwikkelen om positieve gebruikersinteracties te verzamelen, zodat we uw account beter kunnen beoordelen.