Assegureu-vos de visitar La meva pàgina d'AdSense, on trobareu informació personalitzada sobre el vostre compte que us ajudarà a obtenir bons resultats amb AdSense.

Informació general i indicacions sobre l'RGPD

Resolució de problemes amb la implementació de la versió 2.2 del TCF de l'IAB de la UE

El 16 de maig de 2023, l'IAB va anunciar la versió 2.2 del seu Marc de Transparència i Consentiment (TCF). Com a proveïdor, Google començarà a acceptar cadenes de TC utilitzant la versió 2.2 del TCF a partir de l'11 de juliol de 2023. Les sol·licituds amb cadenes de la versió 2.2 del TCF enviades abans d'aquesta data poden provocar errors.
  • Versió 2.1 del TCF: continuarem acceptant les cadenes de la versió 2.1 del TCF, però recomanem que les plataformes de gestió del consentiment (CMP) segueixin les indicacions de l'IAB sobre les fites d'implementació a mesura que el sector canviï a la versió 2.2 del TCF.
  • Solucions de gestió del consentiment de Google: està previst que les solucions de gestió del consentiment de Google, disponibles a la pestanya Privadesa i missatges d'AdMob, AdSense i Ad Manager, admetin a principis de novembre la versió 2.2 del TCF per als seus missatges de consentiment d'acord amb l'RGPD, cosa que s'ajusta al termini actualitzat d'implementació de l'IAB per a les CMP del 20 de novembre de 2023.

L'IAB Europe ha finalitzat la versió 2.0 del seu Marc de Transparència i Consentiment (TCF), que ha desenvolupat conjuntament amb l'IAB Tech Lab i amb empreses membres. Ara Google és totalment compatible amb la versió 2.0 del TCF.

Perquè els editors tinguin prou marge de temps per gestionar configuracions errònies i errors relacionats amb el llançament de la versió 2.0 del Marc de Transparència i Consentiment de l'IAB Europe, Google oferirà als editors un informe amb els errors detectats i un període de gràcia de 150 dies per resoldre els errors.

En aquest article trobareu més informació sobre com podeu resoldre els errors d'implementació de la versió 2.2 del Marc de Transparència i Consentiment (TCF), com ara:

Indicacions actualitzades

Novetats

• Recordatori sobre el requisit del TCF de tornar a obtenir el consentiment cada 13 mesos:

You are required by IAB TCF policy to remind users about their consent choices at least once every 13 months. If the consent decision is more than 13 months old, the TC string will no longer be considered valid by Google and Google will not serve ads to that user. We suggest that you work with your CMP to remind users about their consent choices before the 13-month limit is reached.

• El tipus d'error 3.2 s'ha eliminat. Les cadenes de transparència i consentiment (TC) que s'hagin actualitzat en els 13 darrers mesos continuaran sent vàlides.

Correccions d'errors habituals

Resoleu alguns dels errors més habituals a Ad Manager, AdSense i AdMob mitjançant les accions següents:

Valoreu la possibilitat de tornar a sol·licitar el consentiment dels usuaris amb cadenes de TC que no es monetitzaran
(Errors 1.1, 3.1, 4.1, 5.1, 5.2 i 6.1)

Errors relacionats

Error 1.1. Aquestes indicacions també es poden aplicar als errors 3.1, 4.1, 5.1, 5.2 i 6.1.

Indicacions actualitzades

Valoreu la possibilitat de tornar a sol·licitar el consentiment dels usuaris.

Motius

Els editors es beneficiaran de tornar a sol·licitar el consentiment si han utilitzat anteriorment cadenes d'abast fora del marc o d'abast global, identificadors no vàlids de CMP (de proves), identificadors no vàlids de GVL (de proves), o bé si no incloïen Google com a proveïdor amb el consentiment adequat en algun moment de la implementació.

Errors 1.1, 1.2 i 1.3: és important comprovar si aquests errors representen un volum significatiu de trànsit. Si és així, pot ser que el problema vingui del costat de la CMP. Comproveu que s'hagi concedit a Google el consentiment per a les finalitats necessàries, a més de ser un proveïdor per al consentiment i l'interès legítim (identificador de proveïdor 755).

Especificació de l'IAB

Segons les especificacions de l'IAB, les CMP poden desar a la memòria cau cadenes de consentiment durant 13 mesos.

Anteriorment, algunes CMP conservaven la primera data de consentiment i l'anaven ampliant. Això no és correcte. La data de consentiment ha de ser cada vegada la nova data d'una cadena de consentiment determinada.
Suggeriment: feu que la vostra CMP torni les crides d'AddEventHandler en un temps màxim de 500 ms
(Errors 2.1a, 2.1b, 2.0a, 2.0b i 2.0c)

Errors relacionats

Error 2.1a. Aquestes indicacions també es poden aplicar als errors 2.1b, 2.0a, 2.0b i 2.0c.

Indicacions actualitzades

Tot i que ja no hi ha un requisit de temps d'espera, recomanem que les CMP revisin detingudament les seves implementacions per assegurar-se que tornen immediatament les crides a AddEventListener getTCData

Si una CMP no respon, pot ser que la sol·licitud no es monetitzi.

Motius

Google compleix l'especificació de l'IAB que indica que una CMP ha de respondre immediatament a la funció AddEventListener. Si una CMP no respon immediatament, pot ser que la sol·licitud no es monetitzi.

A més, les respostes de la CMP formen part de la cadena d'esdeveniments que influeixen en la rapidesa amb què es pot fer una sol·licitud d'anunci. Reduir el temps que passa entre la càrrega de la pàgina i les sol·licituds d'anunci fa que l'editor perdi menys impressions.

Especificació de l'IAB

Especificació de l'IAB aplicable: especificació d'AddEventListener de l'IAB (a GitHub)

La crida de retorn d'AddEventListener s'ha de fer immediatament després del registre amb les dades de TC actuals, encara que l'estat de la CMP sigui loading i la CMP tingui dades de TC incompletes. Això permet que l'script de crida accedeixi al seu listenerId registrat. A més, cada cop que es canvia la cadena de TC, s'ha de fer la crida de retorn, tret que se suprimeixi mitjançant RemoveEventListener.

Centre de polítiques

El Centre de polítiques informarà els editors si una aplicació o un lloc web no compleix els requisits de gestió del consentiment de Google.

Informe d'errors

Informarem els editors a la interfície d'usuari del producte si detectem un problema a la cadena de TC associada a un o més dels seus llocs web o de les seves aplicacions. Els editors amb errors poden fer clic a Baixa l'informe d'errors relatius al TCF de la pàgina "Consentiment d'usuaris de la UE" del seu compte per baixar un informe detallat dels errors detectats durant els 7 darrers dies.

Aquest informe només està disponible si s'han detectat errors durant els 7 darrers dies.
Per accedir a la pàgina "Consentiment d'usuaris de la UE" i a l'informe d'errors relatius al TCF:
  • Ad Manager: feu clic a Administració and then Consentiment d'usuaris de la UE.
  • AdMob i AdSense: feu clic a Controls de bloqueig and then Consentiment d'usuaris de la UE.

L'informe inclou les dades següents sobre cadascun dels errors detectats:

• Domini/MobileAppID: el lloc web o l'aplicació mòbil que no s'ha configurat correctament.
  • Camí del bloc d'anuncis: el bloc d'anuncis associat a l'error.
  • Codi d'error: el codi assignat a l'error.
  • Recompte d'errors: el nombre de consultes que contenen l'error que es van observar durant la setmana anterior.
  • Data de l'última detecció: l'última data en què es va detectar l'error.

A les taules de resolució de problemes següents, els editors poden fer servir els codis d'error que figuren a l'informe per trobar les accions suggerides que s'han de dur a terme i resoldre els errors.

Resolució de problemes

Per ajudar els editors a corregir les integracions de la versió 2.2 del TCF de l'IAB configurades incorrectament, hem creat les taules següents, que inclouen els tipus d'error de cadena de TC més habituals i les recomanacions corresponents per resoldre els problemes.

Utilitzeu les taules següents per entendre els problemes que es produeixen al nivell de sol·licitud d'anunci i el comportament corresponent del sistema.

Casos de consentiment limitat

Tots tres casos sempre tenen prioritat sobre els errors de configuració, encara que una sol·licitud determinada tingui diversos errors.

Cas Descripció Acció suggerida
1.1 Google, com a proveïdor, no és permès sota el consentiment ni l'interès legítim. Confirmeu si l'usuari ha rebutjat intencionadament Google com a proveïdor, si s'han produït errors d'implementació de la CMP o si hi ha restriccions per a editors.
1.2 No té el consentiment per a la finalitat 1 als països de l'Espai Econòmic Europeu (EEE) i el Regne Unit.

Confirmeu si l'usuari no ha permès intencionadament la finalitat 1 o si es tracta d'errors d'implementació de la CMP.

Els editors de Suïssa han d'assegurar-se que configuren els camps PublisherCC i PurposeOneTreatment correctament si no demanen el consentiment dels usuaris.

A partir del desembre de 2021, deixarem de comprovar el tractament de PurposeOneTreatment a les sol·licituds d'anunci que s'originen a Alemanya, de conformitat amb la llei alemanya de protecció de dades de telecomunicacions i de telemitjans.

1.3 Té el consentiment per a la Finalitat 1, però no té fonaments legals per als anuncis bàsics.

Confirmeu si l'usuari ha rebutjat intencionadament els interessos legítims en les altres finalitats o si es tracta d'errors d'implementació de la CMP.

Configuració errònia

Les sol·licituds d'anunci no s'emplenaran mentre hi hagi errors de configuració.

Error Descripció Acció suggerida
2.1a L'etiqueta o el paquet de desenvolupament de programari (SDK) no reben cap cadena de TC perquè l'estat de la CMP és stub, loading o error.

Si invoqueu manualment la funció per sol·licitar anuncis, assegureu-vos que getTCData TCData.eventStatus = 'tcloaded' o bé 'cmpuishown' + 'useractioncomplete'. Això indica que la CMP està a punt per oferir a l'usuari una opció en relació amb el consentiment.

Si no invoqueu manualment la funció per sol·licitar anuncis, col·laboreu amb la CMP per garantir que implementi la compatibilitat amb getTCData i torni TCData.eventStatus = 'tcloaded' o bé 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' per indicar que el consentiment de l'usuari ja es pot fer servir a través de l'API.

2.1b

Totes dues condicions es compleixen:

• Les CMP estan definides en &gdpr=1.
  • El paràmetre &gdpr_consent= està present a la sol·licitud, però la cadena de TC és buida.
Demaneu a la vostra CMP que s'asseguri que les seves API estiguin implementades correctament segons l'especificació tècnica del TCF de l'IAB.
2.0a

La cadena de TC no es pot analitzar perquè no està codificada amb format base64.

Exemple: “2”

Les CMP (o els editors) només han d'enviar dades codificades amb format base64 en paràmetres gdpr_consent=.
2.0b

La cadena de TC no es pot analitzar a causa d'un error de descodificació.

Exemple: inclou un nombre incorrecte de bits

La CMP ha de corregir els errors d'implementació de la cadena de TC.
2.0c

La cadena de TC no es pot analitzar a causa d'un error de dades.

Exemple: la marca de temps és incorrecta; l'identificador del proveïdor és massa llarg

La CMP ha de corregir els errors d'implementació de la cadena de TC.

Problemes amb la cadena de TC

Problemes amb la cadena de TC associada a una sol·licitud d'anunci. Les sol·licituds d'anunci es descartaran i no s'emplenaran.

Error Descripció Acció suggerida
3.1 L'identificador de CMP no és vàlid.

Assegureu-vos que s'estigui utilitzant una CMP validada per l'IAB i que l'identificador corresponent estigui definit correctament a les cadenes de TC.

Si una CMP era vàlida quan es va generar una cadena de TC però després l'IAB la va suprimir, caldrà que torneu a obtenir el consentiment mitjançant una CMP vàlida.

3.2 Ja no s'utilitza. Cap. Significat anterior: la cadena de TC es va crear fa més de 13 mesos.

Cal tornar a obtenir el consentiment

Cal obtenir el consentiment de l'usuari. Si vau obtenir el consentiment d'un usuari fa més de 13 mesos o fent servir una versió de la GVL en què Google encara no constava, heu de tornar a obtenir el consentiment de l'usuari. En cas contrari, les sol·licituds d'anunci es descartaran i no s'emplenaran.

Error Descripció Acció suggerida
3.3 La darrera data d'actualització de la cadena de TC és de fa més de 13 mesos.

La CMP ha de suprimir la cadena de TC antiga i tornar a obtenir el consentiment.

Es preveu que es pugui produir un nombre petit d'aquests errors si s'envien sol·licituds d'anunci amb una cadena de TC caducada abans que la CMP hagi invalidat el consentiment de l'usuari i l'hagi tornat a obtenir.

Si utilitzeu les solucions de gestió del consentiment de Google i l'SDK d'UMP a la vostra aplicació, confirmeu que l'SDK d'UMP s'hagi implementat correctament i que es cridi requestConsentInfoUpdate cada vegada que s'iniciï l'aplicació.

4.1 La cadena de TC s'ha generat mitjançant una versió de la GVL en què Google encara no constava. Torneu a obtenir el consentiment fent servir una versió actual de la GVL.

Abast global i abast fora del marc

Problemes relacionats amb l'abast global i l'abast fora del marc (Ad Manager, AdMob i AdSense). Els anuncis no es difondran si la cadena de TC indica "Fora del marc" o "Abast global".

Error Descripció Acció suggerida
5.1 La cadena de TC permet el consentiment fora del marc. Indiqueu a la CMP que tregui els senyals de fora del marc de les cadenes de TC.
5.2 Cadena de TC amb abast global. Indiqueu a la CMP que actualitzi les cadenes de TC perquè siguin específiques del servei.

Difusió d'anuncis limitada

Es difondran anuncis limitats.

Error Descripció Acció suggerida
6.1 La versió de la cadena de TC és 1 o 1.1 (versió 1.0 de la cadena). La CMP ha d'enviar cadenes de la versió 2.2 del TCF.

Google gestionarà els problemes

Quan es produeixin aquests problemes, Google els mitigarà quan sigui necessari i continuarà amb la gestió normal del TCF.

Error Descripció Acció suggerida
7.1 gdprApplies no està definit o bé està definit en un valor no vàlid o indesxifrable, però hi ha una cadena de TC vàlida. N/A
7.2 La cadena de TC s'ha generat amb una versió de la GVL més recent que la versió actual coneguda per la tecnologia de difusió d'anuncis de Google. N/A
7.3 Algunes finalitats, algunes funcions o alguns proveïdors estan fora de l'interval (desconeguts). N/A
7.4 La cadena de TC té una versió tcf_policy_version més antiga que la de GVL més recent. La CMP ha de suprimir la cadena de TC més antiga i tornar a obtenir el consentiment mitjançant la GVL més recent.
7.5

Una sol·licitud té &gdpr=1, però no té el paràmetre &gdpr_consent a l'URL de la sol·licitud.

N/A
7.6 El codi de país de l'editor no és vàlid, però hi ha el consentiment per a la finalitat 1.  La CMP ha de corregir els errors d'implementació de la cadena de TC.
7.7 El codi d'idioma no és vàlid. La CMP ha de corregir els errors d'implementació de la cadena de TC.
7.8 El camp de versió de la cadena de TC no és ni 1 ni 2.

La CMP ha de corregir els errors d'implementació de la cadena de TC sol·licitant el consentiment nou si es detecta una cadena de TC no vàlida.

Si utilitzeu les solucions de gestió de consentiment de Google i l'SDK d'UMP a la vostra aplicació, confirmeu que l'SDK d'UMP s'hagi implementat correctament i que es cridi requestConsentInfoUpdate cada vegada que s'iniciï l'aplicació.

7.9 La versió de la cadena de CA no és ni 1 ni 2. La CMP ha de definir la versió de la cadena de CA en 1 o 2.

Problemes amb la cadena de CA

Quan es produeixin aquests problemes, Google tractarà la cadena de CA com a no vàlida i no es considerarà cap altre proveïdor que no estigui inclòs a la cadena de TC.

Error Descripció Acció suggerida
8.1 La cadena de CA no utilitza el separador de versions (~). La CMP ha de fer servir "~" com a segon caràcter de la cadena de CA per separar el número de versió de la llista de proveïdors per al consentiment.
8.2 La cadena de CA conté una llista de proveïdors que no segueix el format previst (llista d'int64, separats per "."). La CMP ha de corregir els errors d'implementació de la cadena de CA.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
La vostra pàgina d'AdSense

Presentem la pàgina d'AdSense: un nou recurs on podeu trobar informació personalitzada i oportunitats noves sobre el vostre compte que us ajudaran a obtenir bons resultats amb AdSense.