Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Mogelijkheden en experimenten

Over Automatisch optimaliseren

Laat Google optimalisatie-experimenten voor u uitvoeren

U kunt Google experimenten laten uitvoeren met uw instellingen voor advertentie-indelingen en de resulterende verbeteringen voor uw opbrengst of in de gebruikerservaring automatisch laten toepassen. U ontvangt een melding als de experimenten zijn voltooid en u kunt eventuele aangebrachte wijzigingen ongedaan maken, als de onderliggende instellingen maar niet zijn gewijzigd sinds het experiment is beëindigd. Als u de resultaten van de experimenten liever eerst wilt bekijken, kunt u er ook voor kiezen om de verbeteringen handmatig toe te passen.

Hoe 'Automatisch optimaliseren' werkt voor contentadvertenties

Voor contentadvertenties test 'Automatisch optimaliseren' nieuwe instellingen voor 50% van uw verkeer.

Met welke instellingen voor contentadvertenties wordt er geëxperimenteerd?

Advertentie-instellingen zoals formaten, plaatsingen en indelingen worden geoptimaliseerd voor de beste prestaties. Voorbeelden hiervan zijn:

• Uw indelingen voor automatische advertenties en de sites waarvoor u automatische advertenties heeft ingeschakeld
  • Optimalisatie van het advertentieformaat
  • Instellingen voor native-advertentieblokken
Opmerking: Met andere instellingen, zoals opties voor blokkeren of privacyinstellingen, wordt niet geëxperimenteerd.

Hoe 'Automatisch optimaliseren' werkt voor zoekadvertenties

Voor zoekadvertenties test 'Automatisch optimaliseren' nieuwe instellingen voor 5% van uw verkeer.

Met welke instellingen voor zoekadvertenties wordt er geëxperimenteerd?

Automatisch optimaliseren test verschillende indelingen en kenmerken, bijvoorbeeld door experimenten uit te voeren op standaardtemplates voor zoekstijlen. De experimenten respecteren de visuele identiteit die u voor uw stijlen heeft gedefinieerd. De vormgeving van uw site blijft hetzelfde terwijl we de experimenten uitvoeren. Met Automatisch optimaliseren kunt u ontdekken welke instellingen in de beste prestaties resulteren en uiteindelijk dus meer opbrengst opleveren.

Voorbeeld van automatisch optimaliseren in Google-advertenties.