Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Registrering och aktivering

Koppla din webbplats till AdSense

I den här artikeln beskriver vi processen för webbplatsgranskning i AdSense och hur du kopplar din webbplats till AdSense. Vi förklarar också vad du ska göra om du har anslutningsproblem på din webbplats.

Slutför aktiveringsprocessen för AdSense genom att ansluta din webbplats till AdSense. Du kan inte visa annonser förrän din webbplats blivit godkänd.

Webbplatsgodkännanden

Vi granskar hela din webbplats för att kontrollera att den följer programpolicyerna för AdSense. Detta tar vanligen några dagar men kan i vissa fall ta två till fyra veckor. Du kan kontrollera statusen på granskningen på kortet Webbplatser på startsidan för AdSense.

Tips! Om det tar lång tid för oss att godkänna din webbplats kan du läsa avsnittet Anslutningsproblem nedan. I de flesta fall när utgivare får vänta länge på att kontot ska aktiveras beror det på att koden inte har placerats på en sida som regelbundet får visningar.

Anvisningar

Om du inte lade till en webbplats när du skapade ditt AdSense-konto ska du först lägga till en webbplats och sedan koppla webbplatsen till AdSense.

Lägga till din webbplats

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Lägg till webbplats på startsidan för AdSense.
  3. Ange webbadressen till den webbplats där du vill visa annonser.
    Blogger, YouTube eller annan värdpartner

Om du använder Blogger eller YouTube (eller någon annan AdSense-partner) ska du registrera dig för AdSense via ditt konto där, eftersom dessa produkter följer en annan process.

4. Klicka på Spara.
    Tips! Om du äger flera webbplatser kan du lägga till dem också nu. Öppna webbplatsväljaren på startsidan för AdSense och klicka på Lägg till ytterligare en webbplats.

Koppla din webbplats

1. Leta reda på kortet Koppla din webbplats till AdSense och klicka på Då kör vi.
  2. Kopiera AdSense-koden.
  3. Klistra in koden i sidans HTML-kod, mellan taggarna <head> och </head>. Läs mer om hur du klistrar in annonskod i guiden för kodimplementering.
    Använder du WordPress? Läs om hur du infogar annonskod på din WordPress-webbplats.
    Exempel på HTML-sida där koden har lagts till

<html>
    <head>
    <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
    Detta är sidans huvud.
    <title>Exempel på HTML-sida</title>
    </head>
    <body>
    Detta är sidans löptext.
    </body>
    </html>

4. Klicka på Begär granskning.

Anslutningsproblem

Om vi inte kan bekräfta att koden är korrekt placerad på webbplatsen visas ett meddelande på startsidan för AdSense. Här är några saker du kan kontrollera för att åtgärda anslutningsproblem.

Koden är inte fullständig eller saknas

• Klistrade du in koden i HTML-koden på din webbplats?
  • Klistrade du in koden mellan taggarna <head> och </head>?
  • Klistrade du in koden på den webbplats du använde när du registrerade dig för AdSense?
  • Placerade du koden på en sida med innehåll som regelbundet får besökare?

Det går inte att nå din webbplats

• Angav du rätt webbadress när du skapade ditt AdSense-konto? Om du skrev fel kan du använda webbplatsväljaren på startsidan för AdSense för att ta bort den felaktiga webbplatsen och lägga till en ny.
  • Är webbplatsen aktiv? Se till att webbplatsen är publicerad och tillgänglig på webben.
  • Har AdSense åtkomst till din webbplats utan lösenord? Om webbplatsen är lösenordsskyddad kan du överväga att ta bort inloggningen tillfälligt så att vi kan komma åt den. Efter att ditt konto har aktiverats kan du skapa en inloggning till sökrobot för att visa Google-annonser på de lösenordsskyddade sidorna.
  • Kan AdSense-sökroboten komma åt din webbplats? Se till att du inte blockerar sökroboten i filen robots.txt. Läs om hur du ger vår sökrobot åtkomst i robots.txt-filen.