Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Registrering og aktivering

Knytt nettstedet ditt til AdSense

I denne artikkelen forklarer vi prosessen for gjennomgang av AdSense-nettsteder og hvordan du kan knytte nettstedet ditt sammen med AdSense. Du får også informasjon om hva du må gjøre hvis du har tilkoblingsproblemer på nettstedet ditt.

For å fullføre aktiveringsprosessen for AdSense må du knytte nettstedet ditt til AdSense. Du kan ikke vise annonser før nettstedet er godkjent.

Godkjenning av nettstedet

Vi gjennomgår hele nettstedet ditt for å påse at det overholder programretningslinjene for AdSense. Dette tar som regel et par dager, men i enkelte tilfeller kan det gå to til fire uker. Du kan kontrollere statusen for gjennomgangen på «Nettsteder»-kortet på AdSense-startsiden din.

Tips: Hvis det tar lang tid før vi kan godkjenne nettstedet ditt, bør du gå gjennom delen Tilkoblingsproblemer nedenfor. I de fleste tilfeller der det tar lang tid før kontoen aktiveres, er årsaken at publisisten ikke har plassert koden på en side som jevnlig får visninger.

Veiledning

Hvis du ikke la til et nettsted da du opprettet AdSense-kontoen din, må du først legge til nettstedet ditt og deretter knytte nettstedet ditt til AdSense.

Legg til nettstedet ditt

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Legg til et nettsted på AdSense-startsiden.
  3. Skriv inn nettadressen til nettstedet du vil vise annonser på.
    Blogger, YouTube eller en annen vertspartner

Hvis du bruker Blogger eller YouTube (eller en annen AdSense-partner), bør du registrere deg for AdSense via kontoen du bruker med den aktuelle tjenesten, ettersom disse produktene er forbundet med en annen prosess.

4. Klikk på Lagre.
    Tips: Hvis du eier flere nettsteder, kan du også legge dem til nå. Åpne nettstedsvelgeren på AdSense-startsiden, og klikk på Legg til et annet nettsted.

Tilknytt nettstedet ditt

1. Klikk på Sett i gang på «Knytt nettstedet ditt til AdSense»-kortet på AdSense-startsiden.
  2. Kopiér AdSense-koden.
  3. Lim inn koden i HTML-koden på siden din, mellom <head>- og </head>-taggene. Finn ut mer om hvordan du legger inn annonsekoden, i veiledningen for implementering av kode.
    Se et eksempel på en HTML-side der koden er lagt til

<html>
    <head>
    <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
    Dette er overskriften på siden.
    <title>Eksempel på en HTML-side</title>
    </head>
    <body>
    Dette er brødtekstdelen av siden.
    </body>
    </html>

4. Klikk på Be om gjennomgang.

Problemer med tilknytningen

Hvis vi ikke får bekreftet at koden er riktig plassert på nettstedet ditt, ser du en melding på AdSense-startsiden din. Nedenfor finner du mulige årsaker og løsninger på problemer med sammenkoblingen.

Koden mangler eller er ufullstendig

• Har du limt inn koden i HTML-koden på nettstedet ditt?
  • Limte du inn koden mellom <head>- og </head>-taggene?
  • Limte du inn koden på nettstedet du oppga da du registrerte deg for AdSense?
  • Har du plassert koden på en side som har innhold og besøkes jevnlig?

Nettstedet ditt er utilgjengelig

• Oppga du riktig nettadresse da du opprettet AdSense-kontoen din? Hvis du har gjort en feil, kan du bruke nettstedsvelgeren på AdSense-startsiden til å fjerne det feilaktige nettstedet og legge til et nytt nettsted.
  • Fungerer nettstedet ditt som det skal? Sjekk at nettstedet ditt er publisert og tilgjengelig på nettet.
  • Får AdSense tilgang til nettstedet ditt uten passord? Hvis nettstedet ditt krever pålogging, bør du vurdere å fjerne denne beskyttelsen midlertidig for at vi skal få tilgang til nettstedet. Etter at kontoen din er aktivert, kan du aktivere pålogging for søkeroboter, slik at du kan vise Google-annonser på sider som krever pålogging.
  • Har AdSense-søkeroboten tilgang til nettstedet ditt? Sørg for at du ikke blokkerer søkeroboten vår i robots.txt-filen din. Finn ut hvordan du kan gi tilgang til søkeroboten vår i robots.txt-filen.