Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Uw account activeren

Uw site aan AdSense koppelen

In dit artikel wordt het beoordelingsproces voor AdSense-sites uitgelegd en hoe u uw site aan AdSense kunt koppelen. Ook leest u wat u moet doen als u koppelingsproblemen met uw site heeft.

U moet uw site aan AdSense koppelen om de AdSense-activeringsprocedure af te ronden. U kunt pas advertenties weergeven nadat uw site is goedgekeurd.

Sitegoedkeuring

We controleren uw hele site en kijken of deze voldoet aan het Programmabeleid van AdSense. Meestal duurt dat enkele dagen, maar in sommige gevallen kan het 2 tot 4 weken duren. U kunt de status van de beoordeling bekijken op de kaart Sites op uw AdSense-homepage.

Tip: Als het lang duurt voordat we uw site hebben goedgekeurd, bekijkt u het gedeelte Verbindingsproblemen hieronder. Als een uitgever lang wacht om te worden geactiveerd, komt dat meestal doordat de code niet op een pagina is geplaatst die regelmatig wordt bekeken.

Instructies

Als u geen site heeft toegevoegd toen u uw AdSense-account maakte, voegt u eerst uw site toe en koppelt u uw site aan AdSense.

Uw site toevoegen

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op de AdSense-homepage op Site toevoegen.
  3. Vul de URL in van de site waarop u advertenties wilt weergeven.
    Blogger, YouTube of andere hostpartner

Als u Blogger of YouTube (of een andere AdSense-partner) gebruikt, moet u zich via die accounts aanmelden voor AdSense omdat er voor deze producten een ander proces wordt gebruikt.

4. Klik op Opslaan.
    Tip: Als u meerdere sites heeft, kunt u die nu ook toevoegen. Open de sitekiezer op de AdSense-homepage en klik op Nog een site toevoegen.

Uw site koppelen

1. Klik op de AdSense-homepage op de kaart 'Koppel uw site aan AdSense' op Aan de slag.
  2. Kopieer de AdSense-code.
  3. Plak de code in de HTML van uw pagina, tussen de tags <head> en </head>. Meer informatie over hoe u advertentiecode toevoegt, vindt u in onze implementatiehandleiding voor code.
    Gebruikt u WordPress? Ontdek hoe u advertentiecode kunt invoegen in uw WordPress-site.
    Bekijk een voorbeeld van een html-pagina waaraan de code is toegevoegd

<html>
    <head>
    <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
    Dit is het head-gedeelte van uw pagina.
    <title>Voorbeeld-html-pagina</title>
    </head>
    <body>
    Dit is het body-gedeelte van de pagina.
    </body>
    </html>

4. Klik op Beoordeling aanvragen.

Koppelingsproblemen

Als we niet kunnen bevestigen dat de code correct op uw site is geplaatst, wordt er op uw AdSense-homepage een bericht weergegeven. Controleer de onderstaande aspecten om het verbindingsprobleem op te lossen.

De code ontbreekt of is onvolledig

• Heeft u de code in de html-code van uw site geplakt?
  • Heeft u de code tussen de tags <head> en </head> geplakt?
  • Heeft u de code op de site geplakt die u gebruikte toen u zich aanmeldde voor AdSense?
  • Heeft u de code op een pagina geplaatst die content bevat en die regelmatig bezoekers heeft?

Uw site is niet bereikbaar

• Heeft u de juiste URL ingevuld toen u uw AdSense-account maakte? Als u een fout heeft gemaakt, kunt u de sitekiezer op de AdSense-homepage gebruiken om de onjuiste site te verwijderen en een nieuwe site toe te voegen.
  • Is uw site actief en online? Ga na of uw site is gepubliceerd en live op internet staat.
  • Kan AdSense zonder wachtwoord toegang krijgen tot uw site? Als er moet worden ingelogd, kunt u deze vereiste tijdelijk laten vervallen, zodat we uw site kunnen bereiken. Nadat uw account is geactiveerd, kunt u een crawler-login maken om Google-advertenties weer te geven op pagina's waarvoor moet worden ingelogd.
  • Heeft de AdSense-crawler toegang tot uw site? Zorg ervoor dat u de crawler niet blokkeert in uw robots.txt-bestand. Bekijk meer informatie over hoe u de crawler toegang geeft in uw robots.txt-bestand.