Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Intäktsgenerering och annonser

Kan jag se information om avdrag för ogiltiga åtgärder från mina intäkter?

För att skydda våra system som identifierar ogiltig aktivitet kan vi inte ge detaljerad information om var och hur mycket ogiltig aktivitet som har identifierats på din webbplats eller i din app.

Google drar bort ogiltig trafik från dina intäkter i tre steg. Här beskriver vi de olika stegen, så att du får en uppfattning om hur Google arbetar för att dina rapporter ska vara så rättvisande som möjligt och visa äkta användaraktivitet.
Filtrering i realtid

Om du granskar dina rapporter ofta kanske du lägger märke till ovanliga variationer i klick och intäkter under dagen. Det beror på att Google automatiskt tar bort intäkter som till exempel kommer från dubbla klick, sökrobotar och sabotage.

Du kan läsa mer i Klick och intäkter försvinner i mina rapporter.

Avdrag under den slutliga bearbetningen

Rapporterna i ditt konto är avsedda att ge rättvisande uppskattningar av den aktuella aktiviteten i ditt konto. Intäkterna är emellertid inte slutgiltiga förrän i slutet av månaden, när vi justerar ditt konto för sådant som fördröjd bearbetning av våra uppgifter, skillnader i avrundning och andra skyddsmekanismer mot ogiltiga exponeringar och klick. När intäkterna har verifierats visas de på sidan Transaktioner där du kan se dina slutförda intäkter, vilket innefattar alla intäkter för giltig aktivitet.

Om du ser ett avdrag för ogiltig aktivitet på sidan Transaktioner beror det på att vissa av dina intäkter visade sig komma från ogiltig aktivitet. Intäkter från ogiltiga klick och exponeringar återbetalas till berörda annonsörer.

Mer information om dina intäkter finns i Rapporter på startsidan: Förstå dina intäkter.

Avdrag inom 60 dagar efter betalning

I sällsynta fall kan vi justera ditt saldo på grund av ogiltig aktivitet som påträffas efter att du redan har fått betalt för klicken och exponeringarna. Om några av dina slutförda intäkter senare upptäcktes vara resultatet av ogiltig aktivitet inkluderar vi även dessa avdrag i raden för ogiltig aktivitet på sidan Transaktioner.

I så fall återbetalar vi annonsörerna som betalade för klicken och/eller exponeringarna, och justerar ditt saldo på motsvarande sätt. Det kan se ut som att du är skyldig pengar i Transaktioner, men du behöver inte skicka några pengar till Google. Beloppet dras från dina framtida slutförda intäkter.

Mer information om avdrag för ogiltig trafik finns i Vanliga frågor om avdrag från intäkter.

Om du har märkt att det ofta görs avdrag från dina intäkter, bör du lägga lite tid på att granska din tidigare trafik och blockera misstänkta källor. Tänk på att följa våra riktlinjer i vanliga frågor om ogiltig trafik.

Du kan också rapportera misstänkt aktivitet direkt till vårt trafikteam via vårt Kontaktformulär angående ogiltiga klick.