Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Beleid

AdSense-account uitgezet wegens ongeldig verkeer

Mogelijk heeft u vragen over uw account en de maatregelen die we hebben getroffen om onze adverteerders te beschermen. Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over accounts die zijn uitgezet wegens ongeldig verkeer.

Waarom is mijn account uitgezet?

Met het oog op de bescherming van ons detectiesysteem kunnen we onze uitgevers geen informatie geven over hun accountactiviteit, inclusief de pagina's, gebruikers of externe services die hierbij betrokken waren.

Google neemt ongeldig verkeer zeer serieus. We analyseren alle klikken en vertoningen om eventuele gebruikspatronen te ontdekken die de kosten van een adverteerder of de inkomsten van een uitgever mogelijk op kunstmatige wijze verhogen. Als we vaststellen dat een AdSense-account een risico kan vormen voor onze Google Ads-adverteerders, kunnen we dat account uitzetten om de belangen van onze adverteerders te beschermen.

Meer informatie over veelvoorkomende redenen voor het uitzetten van AdSense-accounts wegens ongeldig verkeer

Tot slot bepaalt Google, zoals uiteengezet in onze Algemene voorwaarden, naar eigen goeddunken wanneer er sprake is van ongeldig verkeer.

Kan mijn account worden hersteld nadat het is uitgezet wegens ongeldig verkeer?

We willen u graag helpen eventuele problemen op te lossen. Als u van mening bent dat deze beslissing onterecht is en als u te goeder trouw kunt verklaren dat het ongeldige verkeer niet te wijten is aan handelingen of nalatigheid van uzelf of van personen voor wie u verantwoordelijk bent, kunt u bezwaar maken via ons bezwaarformulier voor ongeldige activiteiten.

Na ontvangst van uw bezwaar doen we er alles aan u zo snel mogelijk te informeren en nemen we waar nodig passende maatregelen. Let op: We kunnen niet garanderen dat uw account wordt hersteld.

Nadat we een beslissing over uw bezwaar hebben genomen, worden nieuwe bezwaren mogelijk niet meer in behandeling genomen.

Hebben jullie tips om een bezwaar in verband met ongeldig verkeer te schrijven?

Hier zijn enkele tips die handig kunnen zijn als u een bezwaar opstelt:

• Neem de veelvoorkomende redenen voor het uitzetten van AdSense-accounts wegens ongeldig verkeer door. Zijn deze redenen op u of uw content van toepassing? Hebben uw vrienden te vaak op uw advertenties geklikt? Heeft u verkeer gekocht dat tot een piek in ongeldig verkeer heeft geleid? Kunt u wijzigingen aanbrengen in content en/of gedrag zodat dit ongeldige verkeer in de toekomst wordt voorkomen?
  • Controleer de advertentie-implementaties op uw desktopsite, op uw mobiele site en/of in uw mobiele app. Loop het normale gebruikerstraject na en controleer of de advertentie-implementaties er misschien de oorzaak van zijn dat gebruikers per ongeluk op uw advertenties klikken.
  • Voer in het bezwaarformulier het e-mailadres in dat is gekoppeld aan uw uitgezette Google AdSense-account. Op die manier kunnen we uw account sneller terugvinden en beperkt u vertraging in de bezwaarprocedure.
  • Laat ons weten welke aanpassingen u wilt doorvoeren om de situatie te verbeteren. Welke systemen of gedragsimplementaties heeft u ingesteld om ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt? Laat ons bijvoorbeeld weten hoe u uw advertentie-implementaties heeft aangepast, uw verkeersbronnen heeft geëvalueerd enzovoort.

Mijn account is uitgezet en mijn bezwaar is afgewezen. Kan ik opnieuw deelnemen aan het programma of een nieuw account openen?

We begrijpen dat u zich zorgen maakt over de maatregelen die we hebben getroffen met betrekking tot uw account. Deze maatregelen komen voort uit zorgvuldig onderzoek door ons specialistenteam. Hierbij is rekening gehouden met de belangen van onze adverteerders, uitgevers en gebruikers. Hoewel u misschien teleurgesteld bent over onze beslissing, kunnen we uw account niet herstellen.

Uitgevers van wie het account is uitgezet wegens ongeldig verkeer, worden uitgesloten van verdere deelname aan AdSense. Deze uitgevers kunnen dan ook geen nieuw account meer openen.

Google behoudt zich het recht voor accounts om welke reden dan ook uit te zetten, inclusief ongeldig verkeer van ongeacht welke bron.

Mijn account is uitgezet omdat het is gerelateerd aan een ander uitgezet account. Kunnen jullie me meer vertellen over deze relatie?

Net zoals dat het geval is bij ongeldig verkeer, kunnen we geen informatie verstrekken over relaties die we aantreffen tussen accounts van uitgevers. Deze voorzorgsmaatregel geldt voor al onze uitgevers en is bedoeld om ons eigen detectiesysteem te beschermen.

Als we vaststellen dat een AdSense-account een risico kan vormen voor onze Google Ads-adverteerders, kunnen we dat account uitzetten om de belangen van onze adverteerders te beschermen.

Worden mijn AdSense-inkomsten nog wel uitbetaald?

Uitgevers waarvan het account is uitgezet wegens ongeldig verkeer en/of overtreding van ons uitgeversbeleid, kunnen in aanmerking komen voor een laatste betaling van het gedeelte van hun opbrengst dat niet is aangemerkt als ongeldig. Nadat een account is uitgezet, zetten we betalingen 30 dagen lang stop zodat we deze laatste betaling kunnen berekenen (indien van toepassing). Na deze periode van 30 dagen moet u inloggen bij AdSense om het resterende saldo dat in aanmerking komt (indien van toepassing) te bekijken en een betaling uit te voeren. Als dit nodig en mogelijk is, betalen we het bedrag van uw laatste saldo bij ongeldig verkeer en/of overtreding van ons uitgeversbeleid terug aan de betreffende adverteerders.

Ik heb mijn pincode ontvangen. Wat moet ik daarmee doen?

U kunt deze pincode negeren, omdat uitgevers van wie het account wegens ongeldige activiteit is uitgezet, geen betalingen meer krijgen.

Ik wil een andere AdSense-uitgever advertenties laten plaatsen op mijn site. Veroorzaakt dit problemen in hun account? Wordt mijn site ook uitgezet?

AdSense-uitgevers mogen hun advertenties plaatsen op elke site die voldoet aan het Programmabeleid van AdSense en aan onze Algemene Voorwaarden. De accountstatus van een uitgever is mogelijk niet afhankelijk van naleving van ons beleid door een specifieke site. Maar als we vaststellen dat het account van een andere uitgever een risico kan vormen voor onze Google Ads-adverteerders, kunnen we dat account uitzetten om de belangen van onze adverteerders te beschermen.

Als een relatie van mij een AdSense-account maakt, wordt hun account dan ook uitgezet?

Als we vaststellen dat het account van een aan u gerelateerde uitgever een risico kan vormen voor onze Google Ads-adverteerders, kunnen we dat account uitzetten om de belangen van onze adverteerders te beschermen.

Krijg ik nog steeds belastingformulieren voor de betalingen die ik heb gekregen?

Als u eerder betalingen van ons heeft gekregen of als u nog een openstaand saldo in uw account heeft, krijgt u, indien nodig, nog steeds een belastingformulier van ons. Hier vindt u meer informatie over belasting betalen over uw AdSense-inkomsten.

Mijn account is hersteld. Waarom worden er geen advertenties getoond op mijn sites en in mijn apps of video's?

Nadat uw AdSense-account is hersteld, kan het tot 48 uur duren voordat al onze servers op de hoogte zijn van de wijziging en de advertentieweergave wordt hervat. Onze excuses voor het ongemak. We stellen uw geduld zeer op prijs.

Als u een YouTube-uitgever bent, moet u mogelijk uw YouTube-kanaal weer koppelen aan uw AdSense-account. Ga voor instructies naar Een AdSense-account instellen voor betalingen.