Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Uw account activeren

Uw betalingsgegevens invullen in AdSense

U moet uw betalingsgegevens invoeren om de activeringsprocedure voor AdSense af te ronden. Het is belangrijk dat u deze informatie correct invult om betalingen te kunnen ontvangen.

Afhankelijk van uw locatie moet u mogelijk ook een geldig telefoonnummer invullen als u uw AdSense-account activeert. Google maakt gebruik van telefoonnummerverificatie om te controleren of uw gegevens nauwkeurig en up-to-date zijn. Lees voor meer informatie de veelgestelde vragen over telefoonnummerverificatie.

Uw betalingsgegevens invullen

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Vul de volgende velden in op de kaart Betalingen:
    • Accounttype: Kies een Individueel of een Zakelijk AdSense-account.
      Opmerking: De services en de betalingsstructuur voor individuele en zakelijke accounts zijn dezelfde. Individuele accounts worden uitbetaald aan de naam van de begunstigde van de rekening, terwijl de betalingen voor bedrijfsaccounts worden betaald aan de bedrijfsnaam.
    • Naam: Voor een individueel account voert u uw volledige naam precies zo in als deze in uw bankgegevens voorkomt. Voor een bedrijfsrekening voert u de naam van uw bedrijf in het veld Bedrijfsnaam in en de naam van de contactpersoon voor uw bedrijf in het veld Naam.

Voorbeelden van naamindelingen die we wel en niet accepteren:

Aanvaardbare indeling
      • Jannie Smit
      Niet-toegestane indelingen
      • Jannie S.
      • Jannie
      • JannieSmit
      • Jannie en Jan Smit
    • Adres: Vul uw hele postadres in.

We controleren uw adres in de Google-database. Als we uw adres niet kunnen verifiëren omdat het nieuw is en nog niet aan onze database is toegevoegd of omdat het verkeerd is gespeld, kunt u het volgende doen:

• Bewerk het adres en probeer het opnieuw.
      • Selecteer een geverifieerd adres (als er in onze database een betere overeenkomst is).
      • Gebruik het adres in de huidige vorm. Google voegt het dan toe aan de database.
      Opmerking: U moet post kunnen krijgen op dit adres. Als uw accountsaldo de verificatiedrempel heeft bereikt, sturen we u een pincode. U moet de pincode invullen in uw AdSense-account voordat we u betalingen kunnen sturen.
    • Telefoonnummer: Voer een geldig telefoonnummer in.
  3. Klik op Verzenden.

Uw telefoonnummer laten verifiëren

1. Geef op de AdSense-homepage op de kaart 'Controleer uw telefoonnummer' uw telefoonnummer op in internationale notatie: +(landcode)(netnummer)(telefoonnummer).
    Opmerking: De landcode van uw telefoonnummer moet overeenkomen met het land/gebied dat u heeft geselecteerd toen u zich aanmeldde voor AdSense. Als u bijvoorbeeld Verenigd Koninkrijk heeft geselecteerd toen u zich aanmeldde, moet uw telefoonnummer beginnen met +44.
  2. Kies of u de verificatiecode per sms of via een spraakoproep wilt krijgen.
  3. Klik op Verificatiecode ophalen.
  4. Geef de 6-cijferige verificatiecode op die u van ons heeft gekregen en klik op Verzenden.

Voorbeeld betalingsadresgegevens

Hier volgt een voorbeeld om u te helpen de kaart Betalingen in te vullen. Zorg ervoor dat u uw eigen adresgegevens correct invult, zodat het voldoet aan de eisen van de postdienst in uw land.

Voorbeeld van een kaart met betalingsadresgegevens in klantinformatie in Google AdSense.