AdSense-käytäntöjä koskevat usein kysytyt kysymykset

AdSense-käytäntöjen tarkoitus on varmistaa, että Googlen sisältö ja hakuverkostot pysyvät turvallisina mainostajiamme, käyttäjiämme ja julkaisijoitamme varten. Toivomme, että kaikki AdSense-ohjelmassa mukana olevat julkaisijat jatkavat Googlen kumppaneina kauan ja menestyksekkäästi. Jos haluat lisätietoja käytäntöjen merkityksestä mainontajärjestelmässä, katso tämä video. Sen vuoksi on tärkeää, että tutustut AdSense-ohjelmasääntöihin. On myös tärkeää varmistaa, että sivujesi vierailijoita ei johdeta harhaan, ja välttää vilpillisiä menetelmiä, jotka saattavat aiheuttaa tahattomia klikkauksia. Jos haluat lisätietoja, tutustu  mainoksen toteutukseen liittyviin käytäntöihin.

Sisältö:

Osa 1: Mainoksen toteutus

Onko mainoksen näyttäminen sivun yläosassa käytäntöjen vastaista?

Mainoksen näyttäminen sivun yläosassa ei ole käytäntöjen vastaista, kunhan sivun yläosassa on riittävästi luettavaa sisältöä käyttäjälle. Emme salli sellaisia sivun asetteluja, joissa kaikki sisältö on sivun alaosassa siten, että ainoa näkyvissä oleva sisältö on mainoksia. Tällaisissa toteutuksissa käyttäjien on hankala erottaa sisältöä ja Googlen mainoksia toisistaan.

Kun valitsen sivustolleni soveltuvia mainoksia, miten voi varmistaa, että mainokset eivät matki sisällön muotoa ja samalla estää epämiellyttävältä näyttävien mainosten käytön?

Kun toteutat mainoksia, ajattele aina käyttäjiäsi. Mieti, pystyisitkö erottamaan mainokset sisällöstä, jos olisit itse ensimmäistä kertaa sivulle tuleva käyttäjä. Voit valita mainoksen koon, värin ja taustan suunnilleen sivun asettelun mukaisesti, mutta älä koskaan muotoile mainoksia siten, ettei niitä voi erottaa niitä esittävän sivun muusta sisällöstä. Muista aina myös huolehtia siitä, että mainosten ja sisällön välissä on riittävästi tilaa, jotta mainoksia ei klikata tahattomasti.

Mitkä tunnisteet ovat sallittuja mainosten yläpuolella?

Emme salli julkaisijoiden harhauttaa käyttäjiä millään tavoin. Ainoat mainosten yläpuolella sallimamme tunnisteet ovat "sponsoroidut linkit" ja "mainokset".

Voinko sijoittaa mainoksia latauslinkin tai ‑painikkeen alapuolelle?

Mainosten sijoittaminen latauspainikkeen ympärille voi saada käyttäjät luulemaan, että mainokset ovat latauslinkkejä. Muista aina pitää mainokset kaukana latauslinkeistä ja varmistaa, että latauspainikkeet ovat selvästi näkyvillä.

Onko ohjelmasääntöjen vastaista, jos sijoitan mainoksia ohjelmistoni iframe-verkkosivuille?

Kyllä, tämä on käytäntöjemme vastaista. Et saa sijoittaa mainoksia toisella sivulla olevaan kehykseen. Käytäntöjen poikkeukset ovat sallittuja vain, jos Googlelta on saatu valtuutus iframe-kehysten käytölle. Et myöskään voi sijoittaa mainoksia ohjelmistoosi. Toisin sanoen, jos hallussasi on mainoksia näyttävä sivu sekä kyseisen sivun lataava sovellus, ryhdymme toimiin sinua vastaan.

Alkuun

Osa 2: Mobiililaitteisiin liittyvät asiat

Pitäisikö minun käyttää verkkosovelluksissa (sovelluksissa, joissa on upotettu verkkosivusto) AdMob- vai AdSense-mainoskoodia?

Älä käytä AdSensea sovelluksissa. Se on selkeä rikkomus. Varo myös seuraavien käytäntöjen rikkomista AdMobin käytön aikana. Seuraavat käytännöt on pidettävä mielessä käytettäessä sovelluksia, jotka toimivat selaimina, tai sovelluksia, jotka näyttävät ulkoisia sivustoja kehyksissä: AdMob- ja AdSense-mainoksia ei saa näyttää samalla näytöllä. Julkaisijat eivät saa sijoittaa Google-mainoksia sivuille, jotka kehystävät sisältöä muilta sivuilta ilman kyseisten sivujen omistajien lupaa. Lisätietoja AdMob-käytännöstä on AdMob-ohjekeskuksessa.

Alkuun

Osa 3: Tulojen vähennykset

Tuloistasi voidaan tehdä vähennyksiä monista eri syistä. Google voi oikaista tulojasi havaitessaan tilissäsi kelpaamattomia klikkauksia tai mainoksia, jotka eivät ole AdSense-käytännön mukaisia. Suosittelemme, että tutustut käytäntöä ja liikenteen laatua koskeviin ohjeisiin.

Miksi tulojani on vähennetty?
Tuloja on voitu vähentää joko kelpaamattomien klikkausten tai sellaisten toimien takia, jotka eivät ole Googlen käytäntöjen mukaisia. Google tarkistaa julkaisijoiden tilejä säännöllisin väliajoin tällaisen toiminnan varalta. Jos havaitsemme tällaista toimintaa tililläsi, oikaisemme tulojasi ja hyvitämme mainostajia, jotka ovat maksaneet näistä klikkauksista.
Haluan valittaa tehdystä vähennyksestä. Voinko tehdä niin?
Ikävä kyllä vähennyksistä ei voi valittaa. Voit olla kuitenkin varma siitä, että noudatamme aina asianmukaista huolellisuutta arvioidessamme tilisi liikennettä. Vähennys tehdään vain, jos havaitsemme tililläsi kelpaamattomia klikkauksia tai Googlen käytännön vastaista toimintaa.
Huomasin, että lopulliset tuloni poikkeavat arvioiduista tuloistani. Miksi tuloistani on tehty ylimääräinen vähennys?
Tililläsi näkyvät arvioidut tulot perustuvat tuoreimpiin tilin toimintatietoihin, jos ja kun tilille on kertynyt liikennettä. Toteutuneet tulot sisältävät sen sijaan kaikki tulot, jotka maksetaan sinulle vahvistetuista klikkauksista ja näyttökerroista. Joissakin tapauksissa Google saattaa havaita, että toiminta, josta on jo maksettu, on virheellistä tai Googlen käytännön vastaista. Tällöin Google tekee tilille oikaisun vähennyksen muodossa. Lue lisää AdSense-tuloista tai arvioitujen ja toteutuneiden tulojen eroista.
Miltä ajanjaksolta vähennys on tehty?
Valitettavasti emme pysty antamaan tietoja siitä, minkä ajanjakson perusteella oikaisu on tehty. Huomaa, että Käyttöehtojemme mukaisesti hyvitämme mainostajille 60 päivää ennen laskun päivämäärää tapahtuneen virheellisen liikenteen. Kun olemme tehneet tarkastukset ja alamme käsitellä hyvityksiä, ne näkyvät tililläsi viimeistään 30 päivän kuluttua.
Voinko saada lisätietoja tehdystä vähennyksestä? Mitkä kanavat tai verkkotunnukset ovat aiheuttaneet vähennyksen?
Jotta kelpaamattoman toiminnan tunnistusjärjestelmämme toimisi tehokkaasti eivätkä käyttäjät pääsisi kiertämään sitä, emme voi kertoa yksityiskohtaisia tietoja tililläsi havaitusta toiminnasta. Suosittelemme, että katsot lisätietoja AdSense-käytäntöjen usein kysytyistä kysymyksistä.
Miten voin varmistaa, ettei tällaista tapahdu jatkossa?
Kannustamme julkaisijoitamme tarkkailemaan jatkuvasti AdSense-tilejään mahdollisten kelpaamattomien klikkausten varalta. On tärkeää tietää, mistä liikenne tulee. Ymmärrämme sivustoasi edistävien mainoskampanjoiden tarpeen, mutta yhtä tärkeää on tarkkailla, millaista liikennettä nämä mainoskampanjat tuottavat. Suosittelemme valvomaan sivulle tulevaa liikennettä käyttämällä verkkoanalyysityökaluja, kuten Google Analyticsia. Voit kokeilla myös liikenteen segmentointia kanaviin ja näistä kanavista tulevan liikenteen valvomista.
Mitä voin tehdä, jos epäilen virheellistä toimintaa?
Jos havaitset tililläsi epäilyttävää toimintaa, voit ilmoittaa siitä meille käyttämällä online-lomaketta. Ilmoita kaikki tiedot lomakkeella mahdollisimman tarkasti. Huomaathan, että tallennamme nämä tiedot, mutta emme välttämättä vastaa, ellemme havaitse tililläsi merkittäviä ongelmia.

Alkuun

Osa 4: Tarkistuspyynnöt ja rikkomuksista ilmoittaminen

Poistin rikkomuksen esimerkkisivulta, jonka lähetitte minulle sivuston käytöstä poistamisesta kertovan ilmoitussähköpostin mukana. Miksi mainosten näyttäminen oli yhä poistettuna käytöstä sivustollani?

Todennäköisesti sivustollasi on yhä muita vastaavia käytäntöjen rikkomuksia, vaikka olet poistanut rikkomuksen toimittamaltamme esimerkkisivulta. Huomaa, että sähköposti-ilmoituksessa antamamme URL-osoite on vain esimerkki. Sivuston muilla sivuilla voi esiintyä samoja rikkomuksia. Suosittelemme, että tarkistat koko sivustosi sen varmistamiseksi, että se on varmasti käytäntöjemme mukainen. Kun olet korjannut kaikki sivustolla olevat rikkomukset, voit pyytää tarkistusta AdSense-tilisi käytäntökeskuksen kautta tai ohjekeskuksesta.

Mainokseni eivät näy sivullani tai sivustollani. Kuinka voin korjata ongelman?

Voit käyttää Mainokset eivät näy ‑vianetsintäominaisuutta sivusi tai sivustosi tavallisten ongelmien vianetsintään.

Kuinka voin ottaa yhteyttä AdSense-tiimiin, jos saan käytäntöilmoituksen?

Sinun ei tarvitse ottaa meihin yhteyttä, jos olet saanut varoituksen. Ryhdy toimiin varoituksen vuoksi ja varmista, että poistat kaikki rikkomukset kaikkialta sivustoltasi. Jos mainosten näyttäminen on poistettu käytöstä sivullasi tai sivustollasi, voit ottaa meihin yhteyttä tarkistuksen pyyntölomakkeella. Korjaa ongelma, ennen kuin otat meihin yhteyttä. Suosittelemme, että luet lisätietoja kyseisestä rikkomuksesta tutustumalla ohjekeskuksen aiheeseen liittyviin käytäntöihimme. Jos haluat pyytää tarkistusta, käytä sääntörikkomuksen tarkistuspyynnön vianetsintäominaisuutta ja etsi oikea valituslomake noudattamalla vaiheittaisia ohjeita.

Lisätietoja tarkistuksen pyytämisestä on käytäntöjämme ja valitusprosessiamme käsittelevässä blogiviestissä.

Tilini poistettiin käytöstä ja valitukseni evättiin. Voinko aloittaa prosessin uudelleen jollakin tavalla?

Kuten tiedät, Google suhtautuu ohjelmasääntöjen noudattamiseen liittyviin asioihin erittäin vakavasti. Ohjelmasääntöjemme tarkoituksena on taata positiivinen käyttökokemus julkaisijoille, sivuilla kävijöille ja mainostajille. Päätöksemme ovat yleensä lopullisia.

Jos tämä päätös on mielestäsi virheellinen ja voit osoittaa uskovasi vilpittömästi, etteivät sääntörikkomukset johtuneet sinun tai alaistesi toiminnasta tai huolimattomuudesta, voit tehdä valituksen tilisi käytöstä poistosta. Voit tehdä tämän ottamalla meihin yhteyttä Sääntörikkomusvalitus – Tili poistettu käytöstä ‑lomakkeen avulla.

Tarkistamme pyyntösi heti, kun joku asiantuntijoistamme on käytettävissä. Muista kuitenkin, että pidätämme oikeuden poistaa tilin käytöstä ohjelmasääntöjen rikkomisen vuoksi. Emme voi taata, että tilisi palautetaan käyttöön.

Huomaa, että voit lähettää vain yhden tiliä koskevan valituksen. Muita valituksia ei tarkasteta.

Sivuni tai sivustoni todettiin sääntöjen vastaiseksi, mutta näen, että monilla muilla sivustoilla tehdään samoja asioita kuin omalla sivustollani. Miksi niitä vastaan ei ole ryhdytty toimiin?

Tarkoituksemme on ylläpitää AdSensen laatua ja mainetta edellyttämällä, että kaikki julkaisijat noudattavat ohjelmasääntöjämme. Arvostamme apuasi korkeiden laatustandardiemme ylläpitämisessä. Jos löydät sivun tai sivuston, joka saattaa sisältää sääntörikkomuksia, ilmoita siitä meille klikkaamalla mainoksissa näkyvää Google-mainokset- tai Mainokseni-tunnistetta. Asiantuntijamme tutkivat asian ja ryhtyvät tarpeiden mukaisiin toimiin.

Sivustoni hakkeroitiin, ja hakkerit lisäsivät omaa mainoskoodiaan sivustooni. Mitä minun pitäisi tehdä?

Voit ilmoittaa tällaisesta toiminnasta Sivustooni on sijoitettu luvaton mainoskoodi ‑lomakkeen avulla. Tutkimme asiaa ja ryhdymme tarvittaviin toimiin. Huomaa, että mainokset sijoitettiin verkkosivustoosi meidän tietämättämme. Voit poistaa mainokset sivustostasi poistamalla mainoskoodin sivustosi lähdekoodista, jos et ole jo tehnyt sitä. Lisäksi suosittelemme, että tarkistat verkkosivustosi turvallisuuden, jotta kukaan ei pääse käsiksi sivuston lähdekoodiin ilman lupaa.

Joku muu on sijoittanut mainoskoodiani roskasivustoihin. Mitä minun pitäisi tehdä?

Suosittelemme, että käytät sivustojen käyttöoikeuden vahvistus ‑ominaisuutta. Sivustojen käyttöoikeuden vahvistus on valinnainen ominaisuus, jonka avulla voit määrittää tietyt sivustot, joilla on lupa käyttää Google-mainoskoodiasi. Jos sivusto tai URL-osoite ei ole vahvistettujen sivustojen luettelossa, sivuston rikkomus ei vaikuta tiliisi negatiivisesti millään tavoin.

Lue lisätietoja sivuston tai URL-osoitteen lisäämisestä mainoskoodiasi näyttävien sivustojen luetteloon.

Alkuun

Osa 5: Lisää resursseja

Jos haluat lisätietoja AdSensea koskevista säännöistä ja parhaista käytännöistä, siirry Inside AdSense ‑blogiin tai AdSensen YouTube-kanavalle.

Alkuun