Käytännöt

AdSense-käytäntöjä koskevat usein kysytyt kysymykset

AdSense-käytännöillä pyritään varmistamaan, että Googlen Display- ja hakuverkosto ovat turvallisia niin mainostajille, käyttäjille kuin julkaisijoillekin. Jos haluat lisätietoja käytäntöjen merkityksestä mainontajärjestelmässä, katso tämä video. Toivomme, että kaikki AdSense-ohjelmassa mukana olevat julkaisijat jatkavat Googlen kumppaneina kauan ja menestyksekkäästi. Sen vuoksi on tärkeää, että tutustut AdSense-ohjelmakäytäntöihin. Varmista myös, että sivujesi kävijöitä ei johdeta harhaan, ja vältä vilpillisiä menetelmiä, jotka saattavat aiheuttaa tahattomia klikkauksia. Lisätietoja on mainosten sijoittelukäytännöissä.

Sisällys:

Laajenna kaikki | Tiivistä kaikki

Osa 1: Mainosten toteutus

Onko mainostaminen sivun yläosassa käytäntöjen vastaista?

Mainostaminen sivun yläosassa ei ole käytäntöjen vastaista, kunhan sivun yläosassa on riittävästi luettavaa sisältöä. Emme salli sellaisia sivun asetteluja, joissa kaikki sisältö on sivun alaosassa siten, että ainoa näkyvissä oleva sisältö koostuu mainoksista. Tällaisissa toteutuksissa käyttäjien on hankala erottaa sisältöä ja Googlen mainoksia toisistaan.

Kun valitsen sivustoni ilmeeseen soveltuvia mainoksia, kuinka voin varmistaa, etteivät mainokset matki sisällön muotoa, ja samalla estää epämiellyttävältä näyttävien mainosten käytön?

Kun otat mainoksia käyttöön, ajattele aina käyttäjiäsi. Mieti, pystyisitkö erottamaan mainokset sisällöstä, jos olisit itse käymässä sivulla ensimmäistä kertaa. Voit valita mainoksen koon, värin ja taustan suunnilleen sivun asettelun mukaisesti, mutta älä koskaan muotoile mainoksia siten, ettei niitä voi erottaa sivun muusta sisällöstä. Muista aina myös huolehtia siitä, että mainosten ja sisällön välissä on riittävästi tilaa, jotta mainoksia ei klikata tahattomasti.

Mitkä tunnisteet ovat sallittuja mainosten yläpuolella?

Emme salli julkaisijoiden harhauttaa käyttäjiä millään tavoin. Ainoat mainosten yläpuolella sallimamme tunnisteet ovat "sponsoroidut linkit" ja "mainokset".

Voinko sijoittaa mainoksia latauslinkin tai ‑painikkeen alapuolelle?

Mainosten sijoittaminen latauspainikkeen ympärille voi saada käyttäjät luulemaan, että mainokset ovat latauslinkkejä. Muista aina pitää mainokset kaukana latauslinkeistä ja varmista, että latauspainikkeet ovat selvästi näkyvillä.

Onko mainosten sijoittaminen sivuston tai sovelluksen iframe-sivuille ohjelmakäytäntöjen vastaista?

Kyllä, tämä on käytäntöjemme vastaista. Et saa sijoittaa mainoksia toisella sivulla olevaan kehykseen. Et myöskään voi sijoittaa mainoksia ohjelmistoosi. Jos siis esimerkiksi vastaat sekä mainossivusta että kyseisen sivun lataavasta sovelluksesta, puutumme asiaan.

Alkuun

Osa 2: Mobiililaitteisiin liittyvät asiat

Pitäisikö verkkosovelluksissa (sovelluksissa, joissa on upotettu verkkosivusto) käyttää AdMob- vai AdSense-mainoskoodia?

Älä käytä AdSensea sovelluksissa. Se on selkeä rikkomus. Varo myös seuraavien käytäntöjen rikkomista AdMobin käytön aikana. Seuraavat käytännöt on pidettävä mielessä käytettäessä sovelluksia, jotka toimivat selaimina tai näyttävät ulkoisia sivustoja kehyksissä: AdMob- ja AdSense-mainoksia ei saa näkyä samalla näytöllä. Julkaisijat eivät saa sijoittaa Google-mainoksia sivuille, jotka kehystävät sisältöä muilta sivuilta ilman kyseisten sivujen omistajien lupaa. Lisätietoja AdMob-käytännöstä on AdMob-ohjekeskuksessa.

Alkuun

Osa 3: Tulojen vähennykset

Tuloistasi voidaan tehdä vähennyksiä monista eri syistä. Google voi oikaista tulojasi havaitessaan tililläsi kelpaamattomia klikkauksia tai mainoksia, jotka ovat AdSense-käytännön vastaisia. Suosittelemme, että tutustut käytäntöä ja liikenteen laatua koskeviin ohjeisiin.

Miksi tulojani on vähennetty?
Tuloja on voitu vähentää joko kelpaamattomien klikkausten tai sellaisen toiminnan takia, joka ei ole Googlen käytäntöjen mukaista. Google tarkastaa julkaisijoiden tilejä säännöllisin väliajoin tällaisen toiminnan varalta. Jos havaitsemme tällaista toimintaa tililläsi, oikaisemme tulojasi ja myönnämme hyvityksiä mainostajille, jotka ovat maksaneet näistä klikkauksista.
Haluan valittaa tehdystä vähennyksestä. Voinko tehdä niin?
Ikävä kyllä vähennyksistä ei voi valittaa. Voit olla kuitenkin varma siitä, että arvioimme tilisi liikennettä aina erittäin huolellisesti. Vähennys tehdään vain, jos havaitsemme tililläsi kelpaamattomia klikkauksia tai Googlen käytännön vastaista toimintaa.
Huomasin, että toteutuneet tuloni poikkeavat arvioiduista tuloistani. Miksi tuloistani on tehty ylimääräinen vähennys?
Tililläsi näkyvät arvioidut tulot perustuvat tuoreimpiin tilitapahtumiin, jos ja kun tilille on kertynyt liikennettä. Toteutuneet tulot sisältävät sen sijaan kaikki tulot, jotka maksetaan sinulle vahvistetuista klikkauksista ja impressioista. Joissakin tapauksissa Google saattaa havaita, että tapahtumat, joista on jo maksettu, ovat virheellisiä tai Googlen käytäntöjen vastaisia. Tällöin Google tekee tilille oikaisun vähennyksen muodossa. Lue lisää AdSense-tuloista tai arvioitujen ja toteutuneiden tulojen eroista.
Miltä ajanjaksolta vähennys on tehty?
Valitettavasti emme pysty antamaan tietoja siitä, minkä ajanjakson perusteella oikaisu on tehty. Huomaa, että Käyttöehtojemme mukaisesti hyvitämme mainostajille 60 päivää ennen laskun päivämäärää tapahtuneen virheellisen liikenteen. Kun olemme tehneet tarkastukset ja alamme käsitellä hyvityksiä, ne näkyvät tililläsi viimeistään 30 päivän kuluttua.
Voinko saada lisätietoja tehdystä vähennyksestä?
Jotta kelpaamattoman toiminnan tunnistusjärjestelmämme toimisi tehokkaasti eivätkä käyttäjät pääsisi kiertämään sitä, emme voi kertoa yksityiskohtaisia tietoja tililläsi havaitusta toiminnasta.
Miten voin varmistaa, ettei tällaista tapahdu jatkossa?
Kannustamme julkaisijoitamme tarkkailemaan jatkuvasti AdSense-tilejään mahdollisten kelpaamattomien klikkausten varalta. On tärkeää tietää, mistä liikenne tulee. Ymmärrämme sivuasi mainostavien kampanjoiden tarpeen, mutta yhtä tärkeää on tarkkailla, millaista liikennettä nämä mainoskampanjat tuottavat. Suosittelemme valvomaan sivulle tulevaa liikennettä käyttämällä verkkoanalyysityökaluja, kuten Google Analyticsia. Voit kokeilla myös liikenteen segmentointia kanaviin ja liikenteen valvomista näiden kanavien kautta.
Mitä voin tehdä, jos epäilen kelpaamatonta toimintaa?
Jos havaitset tililläsi epäilyttävää toimintaa, voit ilmoittaa siitä meille kelpaamattomien klikkausten lomakkeella. Ilmoita kaikki tiedot lomakkeella mahdollisimman tarkasti. Huomaathan, että tallennamme nämä tiedot, mutta emme välttämättä vastaa, ellemme havaitse tililläsi merkittäviä ongelmia.

Alkuun

Osa 4: Tarkastuspyynnöt ja rikkomuksista ilmoittaminen

Poistin rikkomuksen esimerkkisivulta, jonka ilmoititte minulle sivuston käytöstä poistamisesta kertovassa ilmoitussähköpostissa. Miksi sivustollani ei edelleenkään näy mainoksia?

Todennäköisesti sivustollasi on yhä muita vastaavia käytäntörikkomuksia, vaikka olet poistanut rikkomuksen ilmoittamaltamme esimerkkisivulta. Huomaa, että sähköpostissa ilmoittamamme URL-osoite on vain esimerkki. Sivuston muilla sivuilla voi esiintyä samoja rikkomuksia. Suosittelemme, että tarkistat koko sivustosi ja varmistat, että se on käytäntöjemme mukainen. Kun olet ratkaissut kaikki rikkomuksia aiheuttaneet ongelmat sivustolla, voit pyytää tarkastusta AdSense-tililtäsi Käytäntökeskuksen kautta tai ohjekeskuksesta.

Kuinka voin ottaa yhteyttä AdSense-tiimiin, jos saan käytäntöilmoituksen?

Sinun ei tarvitse ottaa meihin yhteyttä, jos olet saanut huomautuksen. Ryhdy toimiin huomautuksen vuoksi ja varmista, että ratkaiset kaikki rikkomuksiin johtaneet ongelmat sivustoltasi. Jos mainostaminen on poistettu käytöstä sivullasi tai sivustollasi, voit ottaa meihin yhteyttä tarkastuksen pyyntölomakkeella. Ratkaise ongelma, ennen kuin otat meihin yhteyttä. Suosittelemme, että luet lisätietoja kyseisestä rikkomuksesta tutustumalla aiheeseen liittyviin käytäntöihimme ohjekeskuksessa. Jos haluat pyytää tarkastusta, vastaa käytäntörikkomuksen tarkastuspyynnön vianetsintäominaisuudessa näkyviin kysymyksiin, niin löydät oikean lomakkeen.

Tilini poistettiin käytöstä ja valitukseni evättiin. Voinko aloittaa palvelun käytön uudelleen?

Kuten tiedät, Google suhtautuu ohjelmakäytäntöjen noudattamiseen liittyviin asioihin erittäin vakavasti. Ohjelmakäytäntöjemme tarkoituksena on taata positiivinen käyttökokemus julkaisijoille ja heidän sivujensa kävijöille sekä mainostajille. Päätöksemme ovat yleensä lopullisia.

Jos päätös oli mielestäsi virheellinen ja uskot vilpittömästi, etteivät käytäntörikkomukset johdu sinun tai alaistesi toiminnasta tai huolimattomuudesta, voit tehdä valituksen tilisi käytöstä poistamisesta. Tee valitus täyttämällä Käytäntörikkomusvalitus – Tili poistettu käytöstä ‑lomake.

Tarkastamme pyyntösi heti, kun joku asiantuntijoistamme on käytettävissä. Muista kuitenkin, että pidätämme oikeuden poistaa tilin käytöstä ohjelmakäytäntöjen rikkomisen vuoksi. Emme voi taata, että tilisi palautetaan käyttöön.

Huomaa, että voit lähettää vain yhden tiliä koskevan valituksen. Muita valituksia ei tarkasteta.

Sivuni tai sivustoni todettiin käytäntöjen vastaiseksi, mutta näen, että monilla muilla sivustoilla tehdään samoja asioita kuin omalla sivustollani. Miksi niihin ei ole puututtu?

Pyrimme ylläpitämään AdSensen laatua ja mainetta edellyttämällä, että kaikki julkaisijat noudattavat ohjelmakäytäntöjämme. Arvostamme apuasi korkeiden laatustandardiemme ylläpitämisessä. Jos löydät sivun tai sivuston, joka saattaa sisältää käytäntörikkomuksia, ilmoita siitä meille klikkaamalla mainoksissa näkyvää "Google-mainokset"- tai "Mainokseni"-tunnistetta. Asiantuntijamme tutkivat asian ja ryhtyvät tarpeiden mukaisiin toimiin.

Sivustoni hakkeroitiin, ja hakkerit lisäsivät omaa mainoskoodiaan sivustolleni. Mitä teen?

Voit poistaa mainokset sivustoltasi poistamalla mainoskoodin sivustosi lähdekoodista, jos et ole jo tehnyt sitä. Lisäksi suosittelemme, että tarkastat verkkosivustosi turvallisuuden, jotta kukaan ei pääse käsiksi sivuston lähdekoodiin ilman lupaa. Lisätietoja on hakkerointia ja hakkeroitua sisältöä käsittelevässä artikkelissa

Alkuun

Osa 5: Muita materiaaleja

Jos haluat lisätietoja AdSensen parhaista käytännöistä ja muista käytännöistä, siirry AdSense-blogiin tai AdSensen YouTube-kanavalle.

Alkuun