Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Vanlige spørsmål om fradrag i inntekter

Inntektene kan få fradrag av ulike årsaker. Google kan justere inntektene hvis vi oppdager ugyldig klikkaktivitet i kontoen eller annonseimplementeringer som ikke overholder retningslinjene for AdSense. Vi anbefaler deg å gå gjennom AdSense-retningslinjene og retningslinjene for trafikkvalitet for å finne ut mer.

Google kan også justere inntektene dine hvis vi ikke kan trekke betaling fra annonsører som har vist annonser på AdSense-innholdet ditt, for eksempel på nettsteder og i mobilapper. I slike tilfeller kan annonsørene ha brukt stjålne kredittkort eller på andre måter unnlatt å betale. Google jobber hardt for å forhindre slike hendelser, slik at vi kan opprettholde et trygt økosystem for brukere, publisister og annonsører.

Vanlige spørsmål

Her er svar på noen av spørsmålene du kanskje har om fradragene i kontoen din:

Vis alle  Skjul alle Hvorfor fikk jeg fradrag i inntektene mine?
Det ble gjort fradrag fra inntektene dine på grunn av ugyldig klikkaktivitet eller aktivitet som ikke var i overensstemmelse med Googles retningslinjer. Google gjennomgår jevnlig publisistkontoer for å finne slik aktivitet. Når vi oppdager slik aktivitet i kontoen din, justerer vi inntektene dine og refunderer annonsørene som har betalt for disse klikkene.

I sjeldne tilfeller der vi ikke kan trekke betaling fra visse annonsører, kan du oppleve å få fradrag i inntektene dine. Disse annonsørene kan ha brukt stjålne kredittkort eller på andre måter unnlatt å betale. I slike tilfeller må vi trekke de relaterte inntektene fra publisistene som eier innholdet der annonsene til de aktuelle annonsørene ble vist.

Jeg vil gjerne klage på fradraget. Kan jeg gjøre det?
Du kan dessverre ikke klage på fradraget. Du kan være trygg på at vi har vært grundige når vi har vurdert trafikken i kontoen din. Som nevnt utstedes det bare fradrag når vi finner ugyldige klikk i kontoen, eller når vi finner aktivitet som ikke er i overensstemmelse med Googles retningslinjer.
Vær oppmerksom på at kontoer som tilhører uredelige annonsører, suspenderes på ubestemt tid, slik at annonser fra slike kontoer ikke lenger kan vises i Googles nettverk.
Jeg har lagt merke til at totalinntektene mine skiller seg fra de beregnede inntektene mine. Hvorfor har jeg fått et ekstra fradrag?
Når du har hatt trafikk på kontoen din, gir de beregnede inntektene et godt anslag for inntektene dine for nylig kontoaktivitet. Totalinntektene på den annen side omfatter alle inntektene du får betalt for validerte klikk og visninger minus inntekter fra annonsører som har vist annonser i AdSense-innholdet ditt som vi ikke kan trekke betaling for.

Ved enkelte anledninger kan Google oppdage at aktivitet du allerede har fått betaling for, er ugyldig eller bryter Googles retningslinjer. I slike tilfeller foretar Google en justering i kontoen din i form av et fradrag. Finn ut mer om hvordan du kan få bedre forståelse av AdSense-inntektene dine eller forskjellen mellom beregnede inntekter og totalinntekter.

Hvilken datoperiode gjelder fradraget for?
Vi kan dessverre ikke oppgi datoperioden justeringen gjelder for. Vær oppmerksom på at vi i henhold til vilkårene krediterer annonsørene for ugyldig trafikk i en periode på 60 dager før fakturadatoen. Når vi fullfører undersøkelsen og begynner å behandle kreditten, kan det ta opptil 30 dager før du ser den i kontoen din.
Kan jeg få mer informasjon om fradraget? Hvilke kanaler og domener resulterte i dette fradraget?
For å beholde integriteten i systemet for registrering av ugyldig aktivitet og forhindre at brukere omgår systemet, kan vi ikke gi nærmere informasjon om hva slags aktivitet vi har oppdaget i kontoen din. Vi anbefaler at du leser gjennom vanlige spørsmål om AdSense-retningslinjene hvis du vil vite mer.
Hvordan kan jeg unngå at dette skjer igjen?
Vi oppfordrer publisister til å følge med på AdSense-kontoene sine og se etter tegn på potensiell ugyldig klikkaktivitet. Det er viktig at du vet hvor trafikken din kommer fra. Vi forstår at det er viktig for deg å markedsføre nettstedet ditt gjennom annonsekampanjer, men det er like viktig at du har oversikt over hva slags trafikk markedsføringen genererer. For å gjøre dette på en effektiv måte anbefaler vi at du overvåker trafikken til nettstedet ditt ved hjelp av nettanalyseverktøy som for eksempel Google Analytics. Du kan også prøve å dele trafikken inn i kanaler og overvåke trafikken fra disse kanalene.
Google jobber hardt for å forhindre fradrag knyttet til betalingssvindel hos annonsører, slik at vi kan opprettholde et trygt økosystem for brukere, publisister og annonsører. Kontoer som tilhører uredelige annonsører, suspenderes på ubestemt tid, slik at annonser fra slike kontoer ikke lenger kan vises i Googles nettverk.
Hva gjør jeg ved mistanke om ugyldig aktivitet?
Hvis du legger merke til mistenkelig aktivitet i kontoen, kan du varsle oss ved å bruke dette nettskjemaet. Oppgi så mange detaljer som mulig når du fyller ut skjemaet. Vær oppmerksom på at vi lagrer denne informasjonen, men det kan hende vi ikke svarer med mindre vi finner et betydelig problem med kontoen din.