Assegureu-vos de visitar La meva pàgina d'AdSense, on trobareu informació personalitzada sobre el vostre compte que us ajudarà a obtenir bons resultats amb AdSense.

Informació general i indicacions sobre l'RGPD

Nous requisits de gestió del consentiment de Google per difondre anuncis a l'EEE i al Regne Unit (per a editors)

A partir del 16 de gener de 2024, es requerirà als editors i desenvolupadors que utilitzen Google AdSense, Ad Manager o AdMob que facin servir una plataforma de gestió del consentiment (CMP) que estigui certificada per Google i que s'hagi integrat al Marc de Transparència i Consentiment (TCF) de l'Interactive Advertising Bureau (IAB) en difondre anuncis entre els usuaris que es troben a l'Espai Econòmic Europeu (EEE), al Regne Unit o a Suïssa.

Consulteu la informació següent per entendre aquests requisits nous, les dates d'aquests canvis i què poden fer els editors per preparar-se.

Nou requisit del TCF de l'IAB

Els editors hauran d'assegurar-se que treballen amb una plataforma de gestió del consentiment (CMP) certificada per Google en difondre anuncis als usuaris a l'EEE o al Regne Unit. Les CMP certificades per Google s'avaluen segons els criteris de certificació de Google centrats en el compliment del Marc de Transparència i Consentiment (TCF). Si els editors que utilitzen el TCF també treballen amb proveïdors de tecnologia publicitària que no estan registrats al TCF, actualment Google ho admet (mitjançant la nostra especificació de consentiment addicional) i ho continuarà fent. Les nostres proves d'avaluació de CMP comprovaran que les CMP que admetin l'especificació de consentiment addicional puguin fer-ho correctament. La revisió correcta d'una CMP segons els criteris de certificació de Google farà que aquesta CMP estigui disponible a la nostra llista de CMP certificades per Google. Google no comprova si les CMP compleixen plenament el TCF o les lleis de privadesa aplicables.

A més, tingueu en compte el següent:

• Comportament alternatiu: si un partner no adopta una plataforma de gestió del consentiment (CMP) certificada, només els anuncis programàtics limitats seran aptes per difondre's a l'EEE o al Regne Unit. El trànsit que utilitzi una CMP certificada continuarà sent apte per als anuncis personalitzats o no personalitzats (ANP).

Si treballeu amb una CMP existent que no s'inclou a la llista següent de CMP certificades per Google, contacteu amb la vostra CMP per saber si té la intenció d'obtenir la certificació.

El 2020, vam integrar els nostres sistemes d'anuncis al TCF. Podeu obtenir més informació sobre la integració del TCF de l'IAB i d'AdSense en aquest article del Centre d'ajuda sobre la integració d'editors. El nou requisit del TCF de l'IAB és una continuació del nostre compromís de l'any 2020 per donar suport als esforços del sector destinats a gestionar la transparència i el consentiment dels usuaris mitjançant un marc estandarditzat.

CMP certificades per Google

Continuem certificant les CMP i animem els editors a comprovar aquesta llista regularment.

Guia sobre la informació d'aquesta llista

• CMP certificada: nom de la CMP certificada per Google.
  • Identificador de CMP del TCF: identificador únic assignat per l'IAB a una CMP validada pel TCF.
  • Plataforma: entorns en què la CMP ofereix assistència i en què Google ha certificat la CMP.

Llista de CMP certificades per Google

CMP certificada Identificador de CMP del TCF Plataforma
1&1 Mail & Media GmbH CMP (Private) 167 Web i aplicació
Adevinta Spain S.L.U. CMP (Private) 129 Web
adjoe GmbH CMP (Private) 409 Aplicació
AdMetricsPro CMP 77 Web
Admiral CMP 9 Web
AdOcean CMP 104 Web i aplicació
AdOpt 430 Web
Adtelligent Inc. CMP 396 Web
Alma CMP (Private) 84 Web i aplicació
ALPRED SL CMP (Private) 237 Web i aplicació
Associated Newspapers Ltd CMP 27 Web i aplicació
Automattic, Inc. CMP (Private) 258 Aplicació
AutoScout24 GmbH CMP (Private) 397 Web
AVACY CMP 297 Web
Axel Springer Deutschland GmbH CMP (Private) 345 Web i aplicació
Axeptio 260 Web i aplicació
Blasting SA CMP (Private) 292 Web
Borlabs Cookie CMP 323 Web
BurdaForward GmbH CMP (Private) 35 Web i aplicació
CCM19 CMP 343 Web
Ceneo.pl sp. z o.o. (Private) 434 Web
CHEQ Privacy CMP 224 Web
Ciao people s.r.l. CMP (Private) 58 Web
CIVIC COMPUTING LTD CMP 259 Web
Clickio CMP 63 Web
Clym Inc. 213 Web
Commanders Act CMP 90 Web i aplicació
Complianz CMP 332 Web
Consentmanager CMP 31 Web, aplicacions i CTV
Consentmo 435 Web
Cookie Information CMP 162 Web
Cookie Script CMP 374 Web
Cookiebot CMP 134 Web
CookieFirst CMP 382 Web
CookieHub CMP 354 Web
CookieMan 429 Web
CookieYes CMP 401 Web
Dailymotion CMP (Private) 105 Web i aplicació
DataReporter GmbH CMP 426 Web
Deezer CMP (Private) 59 Web i aplicació
Didomi CMP 7 Web, aplicacions i CTV
DPG Media CMP (Private) 411 Web
Easybrain CMP (Private) 350 Aplicació
Ebay CMP (Private) 125 Web i aplicació
eBay Kleinanzeigen GmbH CMP (Private) 309 Web i aplicació
Ekspress Meedia AS CMP (Private) 363 Web
Enzuzo, Inc. 418 Web
Ethyca Inc CMP 407 Web
Ezoic CMP 299 Web
Fandom CMP (Private) 141 Web
Farlex CMP (Private) 282 Web
FastCMP 388 Web
freenet.de GmbH CMP (Private) 385 Aplicació
FunCorp CMP (Private) 327 Aplicació
Geek Software GmbH CMP (Private) 423 Web
CMP de Google LLC 300 Web i aplicació
Gravito CMP 302 Web i aplicació
Grupa RMF CMP (Private) 330 Web
Guardian News and Media CMP (Private) 112 Web
Healthline CMP (Private) 227 Web
illow CMP 406 Web
ILOVEPDF SL CMP (Private) 417 Web
Impala CMP 303 Web i aplicació
Infor Biznes Sp. Z o.o. CMP (Private) 294 Web
InMobi Choice CMP 10 Web i aplicació
Interia CMP (Private) 231 Web i aplicació
Internetowy Dom Mediowy net S.A. CMP (Private) 225 Web
Iubenda CMP 123 Web i aplicació
Kayak Software Corporation CMP (Private) 413 Web
Ketch CMP 340 Web i aplicació
Lawwwing CMP 405 Web
Learnings CMP 387 Aplicació
legal web GmbH 410 Web
LegalBlink 428 Web
Legally ok CMP 420 Web
Liveramp CMP 3 Web i aplicació
Match Group LLC CMP (Private) 415 Aplicació
MBEX LTD CMP (Private) 414 Aplicació
Mediavine CMP 46 Web
Microsoft Corporation CMP (Private) 198 Aplicació
mobile.de CMP (Private) 306 Web i aplicació
Moonee Publishing LTD CMP (Private) 421 Aplicació
Mozilor Limited (Trading as WebToffee) 404 Web
Multimedia Internet Services GmbH 316 Web
My Agile Privacy CMP 403 Web
Network SAS di Andrea Bettoni & co 425 Web
NextRoll, Inc CMP 54 Web
NitroPay CMP 242 Web
One Consent CMP 273 Aplicació
Onesecondbefore B.V. CMP 355 Web i aplicació
Onetrust / Cookiepro CMP 28 Web i aplicació
OptAd360 CMP 305 Web
Osano CMP 279 Web
Outfit7 CMP (Private) 348 Aplicació
Overwolf Ltd. CMP (Private) 246 Aplicació
Paruvendu CMP (Private) 222 Web
PrivacyPillar CMP 335 Web
Pubtech CMP 352 Web
RCS CMP 218 Web
Real Cookie Banner CMP 367 Web
Ringier Axel Springer Polska (Private) 280 Web i aplicació
RTP SA CMP (Private) 193 Web
Secure Privacy CMP 264 Web
Securiti, Inc. CMP 312 Web
Setupad CMP 379 Web
Seven.One Entertainment Group GmbH CMP (Private) 318 Web, aplicacions i CTV
Seznam.cz CMP 247 Web
SFBX CMP 2 Web i aplicació
Sibbo CMP 76 Web, aplicacions i CTV
Singlespot 212 Aplicació
Sirdata CMP 92 Web
Skyscanner UK Limited CMP (Private) 419 Web
Snigel Adconsent CMP 229 Web
Société Éditrice du Monde (Private) 371 Web i aplicació
Sourcepoint Dialogue CMP 6 Web i aplicació
Springer Nature AG & Co. KGAA CMP (Private) 416 Web
Syrenis Limited CMP 200 Web
Termly CMP 412 Web
Traffective CMP 21 Web i aplicació
Transcend CMP 399 Web i aplicació
Tri-table Sp. z o.o. CMP 61 Web
TRUENDO CMP 304 Web
Trustarc CMP 47 Web
TVP S.A. CMP (Private) 351 Web i aplicació
Ultimate GDPR and CCPA Plugin by createIT CMP 408 Web
Uniconsent CMP 68 Web i aplicació
UserCentrics CMP 5 Web, aplicacions i CTV
Viber Media CMP (Private) 171 Aplicació
WebAds CMP 236 Web
wetter.com GmbH CMP (Private) 329 Aplicació
Wirtualna Polska Media S.A. CMP (Private) 72 Web i aplicació
X-FLOW LTD CMP (Private) 436 Aplicació
Yahoo EMEA CMP (Private) 14 Web i aplicació
Beginning January 16, 2024, if a partner does not adopt a Google-certified CMP, no ads will be eligible to serve on EEA and UK traffic. Traffic from a Google-certified CMP will continue to be eligible for personalized ads or non-personalized ads (NPA).
Requisits de gestió del consentiment per a editors d'anuncis de cerca (AFS/AFD/ProSE)

A partir de l'1 de febrer de 2024, començarem a aplicar els nous requisits de gestió del consentiment als partners que utilitzen els nostres productes d'anuncis de cerca per a editors (AdSense per a cerques, AdSense per a dominis o Motor de cerca programable). Els editors poden complir aquests requisits implementant una CMP certificada per Google que incorpori el Marc de Transparència i Consentiment (TCF) de l'IAB Europe per obtenir el consentiment en difondre anuncis entre els usuaris que es troben a l'Espai Econòmic Europeu (EEE) o al Regne Unit.

Un cop comencin a aplicar-se aquests requisits, si envieu una sol·licitud d'anunci per al trànsit de l'EEE o del Regne Unit als nostres productes d'anuncis de cerca per a editors i no utilitzeu una CMP certificada per Google que incorpori el TCF, el producte només difondrà anuncis si heu implementat un paràmetre nou a la sol·licitud d'anunci que indiqui que voleu permetre els anuncis que utilitzen emmagatzematge local i galetes que només serveixen per detectar trànsit no vàlid tant al trànsit amb consentiment com al trànsit sense consentiment. Els partners són legalment responsables de les eines que utilitzen per obtenir el consentiment, inclòs el consentiment per fer servir les galetes i l'emmagatzematge local a la publicitat en línia. La implementació d'aquest paràmetre és opcional. Heu de plantejar-vos si voleu implementar el paràmetre nou, tenint en compte l'assessorament legal, els reglaments rellevants i les directrius normatives aplicables. Podeu obtenir més informació sobre la implementació del paràmetre nou anomenat "ivt" al lloc web per a desenvolupadors d'Anuncis de cerca personalitzada d'AdSense a partir del 10 de gener de 2024.

És possible que els partners que decideixin implementar el paràmetre nou en lloc d'una CMP certificada observin una disminució dels ingressos procedents de l'EEE i el Regne Unit. Si no utilitzen cap CMP certificada per Google que incorpori el TCF ni el paràmetre nou, els nostres productes d'anuncis de cerca per a editors no difondran cap anunci. Us recordem que el novembre de 2023 vam iniciar el procés de deixar de difondre anuncis personalitzats.

Cronologia

• A partir del maig de 2023: Google ha iniciat el procés de certificació de les CMP que treballen amb els nostres partners editors. Google treballarà amb les CMP per certificar-les segons els criteris de certificació.
  • A partir del 16 de gener de 2024: a més de la nostra política de consentiment dels usuaris de la UE, els editors i els desenvolupadors que utilitzin Google AdSense, Ad Manager o AdMob hauran d'utilitzar una CMP que hagi obtingut la certificació de Google i que incorpori el TCF de l'IAB en difondre anuncis als usuaris que es troben a l'EEE o al Regne Unit. Us proporcionarem més detalls sobre les dates.

Passos següents

• Editors que ja treballen amb una CMP: per assegurar-vos que es faci una transició sense interrupcions, els editors que actualment treballen amb una CMP han de parlar de manera proactiva amb el seu proveïdor sobre el procés de certificació.
  • Editors amb la seva pròpia CMP: els editors que tenen les seves pròpies CMP poden registrar el seu interès d'obtenir la certificació de les CMP. Més informació sobre la certificació de CMP
  • Editors que han de trobar una CMP: els editors que cerquen un partner de CMP nou poden tenir en compte la llista de CMP certificades per Google que hi ha més amunt. Afegirem altres CMP regularment a mesura que obtinguin la certificació.
  • Editors que utilitzen Privadesa i missatges de Google per gestionar els missatges que exigeixen els reglaments europeus: animem els editors a valorar quina solució de CMP és millor per a ells. Per ajudar els editors, els missatges d'acord amb els reglaments europeus que estan disponibles per als editors d'Ad Manager, AdSense i AdMob a la pestanya Privadesa i missatges estan certificats d'acord amb el nou requisit del TCF. Més informació sobre la integració i la compatibilitat de l'RGPD de Privadesa i missatges amb el TCF
    • Editors d'aplicacions: a més de les funcions anteriors, Google ofereix als editors d'aplicacions el paquet de desenvolupament de programari (SDK) de User Messaging Platform (UMP). Obteniu més informació sobre com podeu afegir l'SDK d'UMP a les vostres aplicacions (Ad Manager i AdMob) i crear un missatge d'acord amb els reglaments europeus per a les aplicacions (Ad Manager) i AdMob).

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
La vostra pàgina d'AdSense

Presentem la pàgina d'AdSense: un nou recurs on podeu trobar informació personalitzada i oportunitats noves sobre el vostre compte que us ajudaran a obtenir bons resultats amb AdSense.