Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

AdSense voor zoeken en andere Search Ads-producten om nieuwe weergavedomeinen te gebruiken en advertentiepersonalisatie te beƫindigen

3 november 2023

Vanaf november 2023 zetten we Search Ads-producten voor uitgevers over van google.com als weergavedomein naar de nieuwe domeinen die hieronder worden vermeld. De betreffende producten zijn: AdSense voor zoeken (AFS), AdSense voor Shopping (AFSh) en Programmeerbare zoekmachine (ProSE).

Het 'weergavedomein' is het domein (voorheen 'google.com') waarop advertenties en andere content in een iframe worden weergegeven op sites en in apps van uitgevers.

Uitgevers kunnen in plaats daarvan iframes voor AFS/AFSh/ProSE zien die een combinatie van de volgende domeinen gebruiken:

• 'https://www.adsensecustomsearchads.com'
  • 'https://syndicatieedsearch.goog'

We voeren deze wijziging door om de privacy van eindgebruikers te verbeteren en onze producten voor te bereiden op aanstaande wijzigingen in het cookiegedrag op veelgebruikte webplatforms (waaronder Chrome).

Omdat voor deze producten geen advertenties meer worden weergegeven van 'google.com', hebben ze tijdens de weergave van advertenties ook geen toegang meer tot gedeelde cookies met Google-services. Gebruikers kunnen nog steeds Google- of adverteerderscookies tegenkomen nadat ze op een advertentie hebben geklikt. In de komende maanden willen we ook geen cookies meer gebruiken die met Google-services worden gedeeld voor metingen.

Omdat Google-cookies niet meer beschikbaar zijn op het moment van de advertentieweergave, wordt advertentiepersonalisatie voor deze producten beƫindigd. Dit betekent dat beheeropties voor uitgevers om personalisatie aan of uit te zetten (personalizedAds), geen personalisatie meer activeren. Gebruikers kunnen ook geen advertentie-instellingen meer aanpassen via hun advertentie-instellingen van Google. Ze kunnen bijvoorbeeld geen advertenties meer blokkeren of andere voorkeuren instellen voor advertenties die worden weergegeven op uw site via AFS, AFSh of ProSE.

Omdat deze Search Ads-producten voor uitgevers voornamelijk afhankelijk zijn van de zoekopdracht van de gebruiker voor advertentietargeting, heeft deze wijziging naar verwachting een kleine invloed op de advertentieprestaties.

Uitgevers hoeven geen wijzigingen aan te brengen als gevolg van deze lancering.